Не ме е яд на техните въшки, а на нашите гниди

Ако страдах от мания за величие щях да претендирам, че в Украйна ме цитират. Защото статията в списвания на руски език сайт censoru.net изглежда като преразказ на онова, което вече няколко пъти писах във връзка с шпионския скандал в София и по повод политиката на Русия да шпионира (в) България след което да се изказва презрително за страната ни като за марионетка. https://censoru.net/2021/03/28/za-chto-rossiju-ne-ljubjat.html

Но не само чувството за приличие ме кара да не проявявам мания за величие. Чувството за елементарна логика и самоуважение е основната причина за всеки да забележи как Москва прилага към България анекдотичния принцип “бутни баба си по стълбите, а после я питай защо тича”. 

Не е смешно. Би трябвало да бъде обидно за онези в България, които системно биват оприличавани на марионетки. Руският текст спестява тази критика към българските власти и лично към властелина на държавата у нас Борисов, който не само не се засяга от презрителния руски етикет, но и побърза да покани на извинителна среща посланик Митрофанова в деня, в който тя му скръцна със зъби и го призова да прекрати “шпионското шоу”.

 

 

 

 

Борисов иначе ми е много обидчив. Нарече ме няколко пъти идиот. Благоволи да ми отдели внимание не защото съм му важен, а защо съм му дребен и безопасен. Щом съм се провинил трябва да бъда наказан лично от него за публично изразеното си мнение. Защо да не ми “набие канчето” за назидание пред строя и без право на отговор по неговата Нова телевизия?

На големите и опасните, като онзи дребосък от бункера край Москва, където се е сврял от страх да не го пипне китайският вирус ( както твърдят опозиционно настроените руснаци), не само не се репчи, но и направо се подмазва дори и когато му се карат публично в Москва. С извинението си пред този “бункерен дядо”, както хората презрително наричат Путин по митингите в Русия, Борисов ще остане в историята като най-жалкият български управник за всички времена.

 

 

 

 

 

 

Не случайно акцентирам върху определението “български управник”, какъвто Борисов все пак е по статут, макар да се държи като васал на “бункерния дядо”, от когото поиска прошка, че не се старае достатъчно да му угоди. Защото в новата българска история има цели 5 броя министър-председатели със съветско гражданство ( Г.Димитров, В. Червенков, Г.Филипов, А. Луканов и С. Станишев). За тях претенцията да се държат като представители на суверенна България не важи. 

Нищо чудно някой от тях също да е пълзял пред бункерните съветски дядовци, но това си и тяхна, съветска работа. Например Станишев никак не се обиди, когато на два пъти го унизиха като български премиер в Русия- веднъж в Сочи на 18 септември 2009 г., накаран от Путин да го чака в приемната с часове, а преди това и в Москва на 29 април, когато президентът Медведев му отложи аудиенцията с цяло денонощие. И вместо да си тръгне от Москва, премиерът ни Станишев се похвали пред журналисти, че се е възползвал от възможността да обикаля из московските книжарници.

За критикуващия властта в Русия е разбираемо да поставя ударението върху неадекватността на руските власти, които отблъскват с действията си дори приятелски настроени страни като България ( както се отбелязва в руския текст ). Но за българския коментатор очевидната руска арогантност е по-малкото зло, отколко българското раболепие.

Поради което за пореден път ще припомня украинския афоризъм, роден от агресивната политика на Русия спрямо Украйна: “не ме е яд на техните въшки, а на нашите гниди”. 

25 мнения за “Не ме е яд на техните въшки, а на нашите гниди”

 1. Почти не е по темата, но знам, че доста съфорумци следят гундяевизацията на българските храмове… Поредното ми “откритие” е Араповският манастир край Асеновград. Върви реставрация на черквата, но вече са закачили огромен, кичозен дори за църковната естетика полилей, целия нацвъкан с двуглавите пилци… Вярно, кръстът на купола още не е сменен, но това е поправимо… Най-печалното е, че манастирът се хвали, че в края на 60-те години на 19 в. е бил едно от активните огнища на българщината в борбата за независима църква…. Всяко правила си има и добрите изключения, но общото ми впечатление е, че сегашните архиереи са позор за предците си, борили са за църковна и национална независимост, спасявали евреите ….. изобщо, държали се достойно…

 2. Когато Станишев беше министър-председател Крим беше все още украински,а и сега си е.

 3. По темата.
  На уралския диалект на българския език е-туй по Павел Тинков
  Поветкин-Котлеткин получил очередную партию звиздюлей)
  Кацап Поветкин проиграл нокаутом британцу Диллиану Уайту, и потерял пояс временного чемпиона мира по версии WBC.
  После боя, промоутер руSSкого сритязя Андрей Рябинский сообщил, что будет уговаривать Котлеткина завершить карьеру, а представитель Уайта, Эдди Хирн, заявил, что британец уничтожил и избил Поветкина.
  И отдолу битката между условните Байдън и пут.ин
  Много мина, мъничко остана. Кой разбрал-разбрал.

 4. До Караиванов
  Навсякъде в българските храмове религиозната утвар се подменя с такава с руска символика. Русификацията на България върви с неотслабващо темпо във всички сфери. Въшките и нашите руски гниди или бързат за някъде или карат по зададената им посока от Кремъл по инерция. Ако синода не бъде разритан, Малинов и Копейкин не бъдат натикани в затвора, а проруската пропаганда не бъде формулирана като престъпление, ще се наложи да изчакаме рушняците да бомбардират Варна, за да им дойде акъла на безпросветните русофили.

 5. Нас ни управлява еничарски корпус, отгледан от Русия и верен на КГБ. Ако могат да изкарат някой келепир между другото, и от далавери с някой друг, на гърба на българина, не пропускат възможност да се пробват.

  Например, освен руски радиоактивен боклук, тук таме изскочиха и по 7-8 стотин тона пластмасов такъв, внесен от Италия и Испания и закопан тайно по разни места. Също така, освен почвата и земята, за да отровят подобаващо и въздуха, понякога го горят нелегално и в ТЕЦ-овете.

  За това какво изтича в реките и в морето, не ми се започва дори темата. Миналото лято си купих от варненския морски пазар риба от Норвегия. Ама не някакъв деликатес – такава, дето би трябвало нашите рибари да могат да я вадят от нашето море, горкото. Затова пък нашето море, мине не мине време, току сервира някоя дебела пратка наркотик на някой плаж. Мила Родино, ти си Земен ра-ай!

  Понеже битката на настоящето и бъдещето е за чиста природа – съответно въздух, вода и храна – много модерни стават продуктите с нулев отпадък. Тоест, биоразградими. И рециклируеми. Също като едно време, когато нашето семейство си отглеждаше по едно прасе годишно. Нищо не отиваше зян! Всичко, до последното свинско ухо и крак влизаше в употреба. Накрая дядо ми си правеше цървули от кожата на прасето, за да работи с тях из градината, защото от текезесарските гуменки му изстиваха краката, дори през лятото.

  Като казах гуменки, се сетих за Георги Котев, светла му памет! Признавам си, не бях влизала в блога му, а той е много интересен.

  И въобще, това с гуменките през зимата, много ми заприлича на тефтерчето на Левски, с воденият до стотинка отчет на общите пари, от които един-единствен път той си е позволил да си купи една боза, и се е записал. Много, много интересен блог. Много интересен човек. Необичаен. Въобще, такива се раждат веднъж на няколко столетия. А България дори не разбра…

 6. @ Georgi Nikolov
  29.03.2021 в 12:36
  Благодаря за изящното видео!

  А сега една моя скромна прогноза:

  https://faktor.bg/bg/articles/viktor-stoyanov-otnovo-otivam-s-knigite-v-severna-makedoniya
  https://faktor.bg/bg/articles/uvazhaemi-polititsi-samozabravihte-se-izgubihte-se-v-dvulichie-i-zadkulisie

  До края на седмицата само подобни писания ще ни очакват от нашите приятели от Фактор…
  И съм готов да се обзаложа – една добра дума, една положителна статия няма да има за ДБ!
  Една!
  29-03-2021 г.

 7. @Караиванов
  Най-после и някой друг да заговои за “гундяевизацията” на българските православни храмове, повечето построени в ранното средновековие и далеч преди уж “освободителната” за българите руско-турска война. Питах се само аз ли го виждам , защото наоколо цареше странно мълчание и пренебрегване на тази тревожна тема?!
  Днес всеки “ремонт” или дарение на църковна утвар и икони на светци се използва за подмяна на българските православни традиции и класическата православна архитектура с азиатщина – позлатени многоглави луквици, еретични “християнски” кръстове по куполите и неизвестни за нас руски “светци” (като мюсюлманина Александър Невски) окупирали стените на храмовете ни. Надявам се, че когато в България дойде автентично БЪЛГАРСКО правителство веднага ще изпрати някоя строителна фирма с флекс и длета, за да изреже излишните елементи по кръстовете на църковните сгради и да изкърти и изхвърли двуглавите орнаменти от църковната утвар, полилеите и обкова на Светите писания.

 8. Само да попитам:

  Защо преди няколко дни при Цветанка Ризова на г-н Ивайло Мирчев (от ДБ) му беше “курдисан” Ал. Сиди в студиото, а днес Цв. Цветанов е сам в студиото, а след него, пак сам, Искрен Веселинов?

  ЗАЩО?
  Това ли е РАВНОПОСТАВЕНОСТТА?

 9. Г-н Инджев, едно уточнение: цитираният от Вас сайт не е руски, а украински. Отдавна го следя и чета всекидневно.

 10. Фотографията ,затова се числи изкуство, защото една снимка казва повече от един филм. Разгледайте снимката с Путин. Как се е навел, как се е сгънал, как все едно ще му легне на рамото. Все едно снаха ще целува ръка за прошка на свекърва. Смазано, смачкано, извинително. Сравнете с американския посланик как я натискаше към зърната си. Или дори с Тръмп, как изправен следеше до него. Но това е друго. Големя брат, дядо Иван. Тц тц… Няма спра да го повтарям герберстията са просто глупави хора, как на база тази снимка крещят , че този е западен. Вие ебавате ли се бе ?

  П.П. Обидното е погледа на Путин. Забавен, отегчен, опрощаващ… Като на съпруг държащ жена си за задника пред телевизора, като на баща със сина беладжия… Айде , айде спокойно не плачи, тоя път ти прощавам , ама следващия щи строша кокалите…

  Страхотна снимка, Иво цитирайте фотографа ако го знаете, човека е добър.

 11. @ Българин

  Така е, равнопоставеност няма. Но съвместното им участие ни даде възможност да проследим как Иво Мирчев сложи Сиди в джоба си, образно казано.

  Номер 11 в бюлетината.

 12. Основно богатството си Келнер придобива в Русия,за това и БТВ вече е руска,от друга страна,зачистването започна,който не дели го хваща липсата.

 13. @ vadon, сайтът е наистина украински но въпреки безусловния му патриотизъм е част от т.н. рускоезичен ресурс. Дори, флагманът на блогърите-националисти Анти-коларадос обясни при стартирането си защо пише самият той на вражеския език. Основният аргумент: На украински ще ме четат само съмишленици. Целта ми е да стигна до колкото се може повече заблудени души употребяващи само езика на врага. Ето и линк към сайта на цитирания блогър.
  https://defence-line.org/

 14. Почетният председател на ДПС поздравява членовете на партията с “Калашников” на Горан Брегович. Очевидно тази персона смята, че не необходимо да крие своята русофилска семантика.
  Размахва се отново етническата карта в полза на Русия с предупреждение за евентуален югославски сценарий в България.

 15. @Любен Пандев, сложен е въпроса. Българската православна църква е получал своята автокефалия от Константинополската църква, т.е. тя е Църква – майка на БПЦ. БПЦ е обвинена в ерес – етнофилетизъм и с любезното съдействие на Русия сме получили схизма продължила от 1872 до 1945 година.Погледнете българските храмове и ще видите, че на южната врата стои герба на Византия – двуглавия орел. Просто руснаците крадат, така както са правели винаги в своята история, сега крадат символа на Византия – двуглавия орел. Но съдбата на техния Трети Рим, ще бъде такава каквато беше съдбата на хитлеровия Трети Райх.
  РУСКИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ ИДЕАЛИ И ПОСРЕДНИЧЕСТВО В БЪЛГАРО-ГРЪЦКИЯ ЦЪРКОВЕН СПОР
  https://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1116:im&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61

 16. Обикновени неща, които са незаконни в Русия 🙂

 17. Борисов!!!
  Това ни чака и нас, ако не изгоним постоянно пребиваващите руснаци, окупирали (засега!) етнически Черноморието ни:

  Украйна даде старт на международна Кримска платформа

  Украинсксият президент Владимир Зеленски подписа указ за «деокупация и реинтеграция на Крим» и въведе в изпълнение документа «Кримска платформа», чрез който Украйна възнамерява да координира международните усилия в това направление.

  Същевременно Европейският съюз и Украйна изразиха опасения във връзка със системни нарушения на правата на кримските татари.

  Публикуваме основните раздели на Кримската платформа.

  Заграбването на Крим от Русия през 2014 г. предизвика дълбока криза в международната политика, нанесе удар върху авторитета на международните организации, подкопа усилията на световната общност да укрепва установените правила.

  През изтеклите 7 години руското военно присъствие в Крим нарасна повече от два пъти. Полуостровът е „наводнен“ с оръжейни системи, в това число и с ядрени оръжия. За сигурността на Черно море и на голяма част от Средиземно море възникнаха нови заплахи.

  Ускорената милитаризация на полуострова доведе до демографски промени в структурата на населението. Окупаторите на Крим си позволяват политически преследвания, безотговорно отношение към околната среда, варварски подход към културното наследство, системна етническа и религиозна дискриминация и експулсиране на независими медии от региона.

  Целта на руската завоевателна политика е да убеди някого, че инвазията в Крим има някакви легитимни елементи, да затвърди сегашния статус и да разпростре военната си сила от Крим в региона на Азовско, Черно и в Източно Средиземно море.

  Първият отговор от страна на международната общност даде Решение A/RES/68/262 на Генералната сесия на ООН, което единодушно потвърди териториалната цялост на Украйна и очерта международната политика към оказалия се под руска окупация Крим.

  Необходими са спешни и съгласувани действия на международната общност, за да бъдат отстранени негативните последствия от окупацията и да бъде възстановявена териториалната цялост на Украйна в рамките на нейните признати в международен аспект граници.

  Целта е да създадем нов формат за консултации и координация – Кримската платформа. Той ще изработи практически подходи за премахване на окупацията и връщането на полуостров Крим на Украйна.

  Кримската платформа е гъвкав международен инструмент за ликвидиране на окупацията, за консолидация на международните усилия и взаимодействие на междуправителствено, парламентарно и експертно равнище.
  Главни цели и дейности

  Консолидация на политиката за непризнаване на опита за анексия на Крим

  Участниците в Кримската платформа ще обмислят основните общи елементи в политиката на непризнаване и ще излязат с меморандум/основни принципи, с които ще очертаят общите „червени линии“ в политиката си.

  Участниците в платформата ще се придържат към основните принципи, ще обменят информация за потенциални нарушения, ще изработят превантивни мерки, ще използват дипломатическите си контакти, за да привличат трети страни към каузата си.

  Ще бъдат дискутирани следните елементи:

  • Забрана на официалното признаване на анексията на Крим и Севастопол от Руската федерация.
  • Забрана на посещенията на официални лица в Автономна република Крим и град Севастопол и на всякакви изявления и постъпки, които могат да бъдат интерпретирани като признаване на окупационния статус.
  • Обезсмисляне на посещения на представители от участващите страни, на национални и други субекти в окупирания Крим.
  • Забрана на дипломати да посещават Руската Федерация и да изпълняват всякакви функции, с които оказват почит на Автономна република Крим и град Севастопол.
  • Въвеждане на „Кримска кауза“ във всеки нов документ, подписван с Руската федерация, чрез който да се изключва прилагането на документа в Автономна кримска република и град Севастопол.
  • Държавните агенции да не се позовават на взаимни договори за сътрудничество с Руската федерация, които се отнасят за територията на Крим.
  • Забрана за внос на стоки от Крим, освен ако нямат украински сертификат за произход.
  • Забрана за нови инвестиции в Автономна република Крим и град Севастопол.
  • Забрана за предоставяне на туристически услуги в Крим, както и на други услуги, които биха могли да подпомогнат туризма във временно окупирания полуостров.
  • Забрана за търговия със стоки, технологии и услуги с фирми от Крим и Севастопол, както и с руските окупационни власти.
  • Забрана за предоставяне на техническа помощ, поддръжка, застраховане, финансиране, брокерски, строителни и инженерни услуги, транспорт и научни проекти, свързани с инфраструктурата на окупирания Крим.

  Санкции
  Участниците в Кримската платформа ще работят за консолидиране на съществуващите рестриктивни мерки и за тяхното усилване. Ще обсъдят синхронизирането на списъка от санкции и сътрудничеството в прилагането на мониторинга на прилаганите санкции, а също и по „затварянето на вратички“ за тяхното заобикаляне.

  Участниците в Кримската платформа ще си сътрудничат с оглед засилването или разширяването на санкциите в отговор на:
  • Погазването на човешките права и основни свободи във временно окупирания Крим;
  • Погазването на международното хуманитарно право (незаконни избори и референдуми, насилствено записване в руските въоръжени сили, демографски промени и др.);
  • Милитаризация на Крим и прилежащите води на Азовско и Черно море;
  o Ембарго за продаването на оръжия и свързани с тях материали, стоки с двойна употреба и технологии, забрана за предоставяне на свързаните с това услуги;
  o Санкции срещу руски военни предприятия /фирми, работещи за развитието и модернизацията на руските въоръжени сили/ и съоръжения в окупирания Крим;
  • Нелегалното експроприиране на държавни и частни украински предприятия/фирми;
  • Нарушаване на забраната за влизане в официално затворени пристанища и летища на територията на окупирания Крим;
  • Нелегалните дълбоководни проучвания, както и производството на петрол и газ в окупираното Черно море;
  • Нелегалното развитие на инфраструктурата в окупирания Крим.
  Регионална сигурност: въздействие върху милитаризацията на Крим в името на сигурността в Източна Европа
  Участниците в Кримската платформа ще обмислят съвместни действия за противодействие на милитаризацията на Крим и на руската експанзия по южния фланг на Европа и хибридните й заплахи за разширяване на сигурността н региона.
  Участниците в платформа ще разискват противодействието срещу дейността на Руската федерация, която подкопава принципа за свобода на корабоплаването, извършва нарушения и нанася вреди на околната среда.
  За изпълнението на тези цели участниците ще включат както експертиза, така и дипломатически усилия чрез следните стъпки:
  • Да подкрепят създаването на Ежегоден форум по сигурността за Азовско, Черно и източната част на Средиземно море и активно да участват в дейността му.
  • Ще провеждат редовни съвместни експертни събития в рамките на Кримската платформа за анализи и мониторинг, като предоставят обширна информация на институциите, вземащи решения и определящи политиката.
  • Да се ангажират с диалог за нуждите и начините на разширяване присъствието на НАТО в региона.
  • Да отредят приоритетно място в международната програма за свободата на корабоплаването в Азовско и Черно море.
  • Да подкрепят решенията на международните институции, които осъждат нарушенията на Руската федерация в региона.

  Погазване на човешките права и международното хуманитарно право
  Участниците в Кримската платформа ще предприемат съвместни действия за усилване на мониторинга и обмена на информация относно погазването на човешките права и нормите на международното хуманитарно право, за закрилата на украинската и татарската идентичност, както и на културното наследство на временно окупирания Крим.

  За тази цел участниците ще обсъждат:
  • Създаване на механизъм за бърза и координирана реакция на държавите и международните организации срещу посочените нарушения.
  • Осигуряване на високо равнище на публичност пре сериозни нарушения на човешките права на политическо ниво и в медиите за защита на жертвите и за предотвратяване на бъдещо погазване на права и свободи.
  • Създаване на мониторинг за предоставяне на необходимите данни за прилагане на рестриктивни мерки спрямо нарушителите на човешките права и международното хуманитарно право.
  • Изнамиране на начини и подходи за опазване на паметници от културното наследство във временно окупирания Крим чрез инструментите и механизмите на ЮНЕСКО.
  Смекчаване на неблагоприятните икономически и свързани с околната среда въздействия
  Участниците в Кримската платформа ще разгледат усилването на мониторинга върху дългосрочните заплахи за околната среда в Черно море и отвъд него, нанесени от действията на руските окупационни власти, в това число:
  • Унищожаване на природните богатства;
  • Нелегалната експлоатация на промишлени съоръжения;
  • Използването на отпадъци, представляващи потенциална химическа или ядрена опасност, в големи строителни проекти, които могат за застрашат водите на Черно море;
  • Реализацията на големи инфраструктурни проекти без професионална оценка за риска им.

  Подновяване и модернизация на ядрени съоръжения от съветската епоха.

  Новите инфраструктурни проекти като построяването на т.н. Керченски мост и автомагистралата „Таврида“ оставиха изключително неблагоприятен отпечатък върху околността. Мостът наруши естествения поток на вода между Азовско и Черно море. При строежа на автомагистралата бяха изсечени милиони дървета и храсти, което нанесе огромна вреда върху крехката флора и фауна на полуострова.

  Окупационните власти използват пясък с токсични радиоактивни отпадъци от металургичния завод край Керч, което представлява заплаха за целия Черноморски регион.
  Украйна предвижда създаването на инвестиционен фонд за прилежащите към Крим административните области. Целта на фонда е смекчаване на социално-икономическите вреди, насърчаване развитието на икономическата и социалната инфраструктура, подпомагане на окупираните граждани, развитието на зелена икономика и създаване на модел за бъдещата реинтеграция на Крим.

  Предвиждат се инвестиции във:
  • Социалната инфраструктура: развитие на медицински и административни услуги и строителство на жилища за окупираните граждани.
  • Образователни и културни нужди.
  • Туристическата инфраструктура.
  • Транспортната инфраструктура.
  • Проекти на зелената икономика.

  Взаимодействие между правителствата, парламентите и гражданското общество Кримската платформа се нуждае от гъвкавост, за да събере под флага си държави, международни и неправителствени организации.

  Предвижда се дейността на платформата да се развива на всички равнища.
  – Държавни и правителствени глави
  – Министри на външните работи
  – Членове на парламенти
  – Експерти.

  За координирането на дейностите на платформата ще има среща на политически/координационен комитет, състоящ се от представители на дипломатически мисии (посолствата на участващите в платформата страни) и организации. Срещите ще бъдат ръководени от Министерството на външните работи на Украйна.

  Международната експертна мрежа ще предоставя информация и аналитична поддръжка за дейността на платформата, ще допринася за публичната й видимост. В състава на мрежата ще влизат украински и международни експерти от обществени организации като изследователски центрове и академични институции.

  Експертната мрежа ще организира тематични конференции, ще подготвя и публикува доклади, ще предлага препоръки по специфичните аспекти на платформата.

  Тържественото откриване на платформата е насрочено на 23 август 2021 г., където предстои да бъде приета визия за по-нататъшната консолидация на Кримската политика.
  След като започнахме с древна китайска пословица, редно е да завършим с Оскар Уайлд: „Винаги прощавайте на враговете си. За тях няма нищо по-дразнещо от това“.

  ukraina_militarizacia.jpg

 18. @The Rock
  Напълно сте прав за византийските орли по старите иконостаси и стенописи. Поне мен те изобщо не ме дразнят. Както и гръцките надписи по иконите (макар че доста са били преправени след преминаването на храмовете към Екзархията). Кръстът с излишните летвички също има място на паметниците от войната. Дори официално се води “опълченски кръст”. Но когато го видях новопоставен край може би най-стария манастир в Европа (Св. Атанасий), вече го смятах за гундяевски, а не за опълченски.

 19. @Караиванов
  Срамно е за нас – българите да не знаем, че последния имепаротр на ИРИ е с българска кръв, това е Константин XI Драгаш Палеолог, той е получил специално разрешение от Сената да ползва фамилията на майка си, защото по кръв е българин:
  Българската кръв на последния римски император
  https://bulgarianhistory.org/bulgarskata-kruv-na-poslednia-rimski-imperator/

 20. Мислех да не се включвам по темата, защото изпитвам голямо огорчение, но не можах да се сдържа.

  Как да не цвъкат руски кич в древните ни храмове след като ние приемаме даровете на данайците?
  Кой е луд – дали този, който яде баницата, или този, който я дава?

  Че кой у нас се е загрижил за църковната утвар? Та ние още дори не сме бутнали МОЧА! Не сме върнали името на катедралния си храм…Първо убиха църквата в лицето на истинските свещеници (онези, заради които БПЦ е предлагана за Нобелова награда за мир) после промиха мозъка на хората, сега църквата в главата на българина е само кичозен ритуал.

  Някога българина е тръгнал от борба за независима (от гърците в османската империя) екзархия да се бори за своя държава. Сега отдавна сме на етап “Егати държавата след като аз съм и министър!”

  Ние нямаме нищо общо с някогашните българи, защото нямаме самочувствие и сме израстнали като бройлери в панели и по детски заведения (извинявам се, че говоря събирателно, разбира се, че има и изключения).

  Ние от деца рисуваме картички с кокиченца на мама за 8-ми март и ако по света на тази дата отбелязват правото на гласуване на жените, в цялото постсъветско пространство това е празник на мама и на любимата жена. А това са напълно различни неща.

  Ние продължаваме да наричаме една от централните си улици на името на убиеца на Левски. И в София вали Московски сняг…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.