И брак по сметка ще свърши работа, стига ергенът Трифонов да го приеме

 

 

 

В два поредни дни ДПС и БСП заявиха подкрепа за правителство, предложено от “Има такъв народ”, което се предполага да бъде гласувано от останалите партии в парламента, заявили като свой приоритет отстраняването на Борисов и корпорацията му ГЕРБ от властта. Изглежда като ухажване, но е всъщност демонстративен брак по сметка.

 Браковете по сметка не са романтични, но не бива да забравяме, че по света, включително в просветената Европа, браковете по любов са новост, от която се възползват едва последните няколко поколения. Приятно или не, но е също така факт, че браковете по сметка често пъти оцеляват повече и по-дълго. За сведение на Борисов и неговата пропагандна машина.

 Отговорът на неформалния, но вече утвърден говорител на “Има такъв народ” Тошко Йорданов, може да се тълкува като косвено съгласие с двете предложения. Защото той не ги отхвърли, а заяви, че препотвърждава позицията на партията да не се коалира с ДПС и БСП, които изрично намекнаха, че не желаят да получат министри срещу своята подкрепа, т.е. не стремят към следизборна коалиция и коалиционно управление.

 Тук ще помоля човколюбиво привържениците на ГЕРБ да пият нещо успокоително, защото ще направя аналогия с положението на Хитлер, който се беше споразумял ( негласно ) със Сталин, разчитащ фюрерът да прегази Европа, за да се възползва от трагедията й след това като “освободител” на поробените народи от Германия, която да бъде отслабена от войната срещу Запада.

 Борисов, разбира се, по нищо не прилича на Хитлер със своята страхливост пред всеки проблем, който  може да му донесе негативи по отношение на основната му цел – да властва на всяка цена. Подобно на Сталин, на когото също не прилича по нищо в буквалния смисъл, нашият автократ управляваше в таен сговор с ДПС и в постоянен режим на готовност да угоди на БСП с всичко, което му подсигуряваше тила, за да разпокъсва ( например извънпарламентарната прозападна опозиция), за да владее положението в България.

  “Хитрата сврака” Борисов си изпроси “с двата крака” най-сетне откриването на общ фронт срещу себе си. Тайните му крепители от ДПС и съзаклятниците му от БСП по разни консервативни каузи ( като Истанбулската конвенция, да не говорим за руския “Турски поток” и съветския проект АЕЦ “Белене”), решиха да дебаркират на брега му , почти като Христо Иванов в Росенец, за да не му позволят да остане в крепостта на властта. Дебаркират с оръжие, което в очите на логично мислещите хора го обезоръжава.

Аналогията на западния съюз със Сталин срещу Хитлер, към която червените у нас обичат да прибягват в трудни за тях мигове, този път има своите основания при цялата условност на сравнението между Чърчил, Рузвелт и техния антипод Сталин, изправени заедно срещу Хитлер като по-голямото зло към онзи исторически момент.

 Предстои битка в стила на Кремъл, който по стара руско-съветска традиция предпочита да преговаря поединично с противниците си, вместо да се сблъска с обединените им сили – например под формата на ЕС и НАТО. Борисов се направи на “русофоб”, за да замаже впечатлението от предателството си с ударното изграждане на “Турски поток” в интерес на московската мания да използва газовия си пистолет за имперски шантаж на Европа и най-вече на Украйна. Сега ще го видим и в позата на “жертвата” на “безпринципни договорки”.

Циркаджийските му номера обаче няма кого да зарибят. Изборите минаха.Всичко е в ръцете на легитимните субекти на огромното мнозинство депутатите от партиите, заявили волята да предотвратят поредната победа на Борисов и неговия Вермахт ГЕРБ над България. А ако постигнат успех в това начинание, можем да доживеем и до нов Нюрнберг, от което фюрерът на простите у нас се бои най-много.

 Неговите пропагандатори, които безсрамно го обявяваха за единствен, неповторим и безалтернативен водач на България, ще извадят от собствения нафталин плашилото на Отечествения фронт, сякаш самият Борисов не управляваше толкова години именно чрез отечествено фронтови патерици, включително от фашизоиден тип.

 Воят срещу обединените сили на партиите, желаещи да спрат възпроизвеждането на тумора “Борисов” във властта, предстои. Не е сигурно дали офертата на ДПС и БСП ще се материализира в правителство. Трудно е да се гадае при толкова “загадъчен” субект като Станислав Трифонов. Но първата крачка е направена.

 Нали това искахме всички, които със завист отбелязвахме чуждите примери? Например в случая с обединението на партиите в Унгария на основата на общия интерес да бъде отстранен Орбан. Направиха го и се тюхкахме, че тук не сме дорасли до такава политическа зрялост. Но сега се отваря възможност да бъде премахнат от властта българският вариант на унгареца. Ако се получи, ще се подредим ( условно казано поради някои големи разлики между нас ) до французите, които заедно преградиха от ляво и от дясно пътя на путинолюбивата Марин льо Пен към президентския пост. И ще изпреварим турската опозиция, която постигна подобно обединение срещу Ердоган, но все още не е успяла да го отмести от султанския диван.

Интересна е за(д)явката на Нинова по отношение на президента Радев. В Рамките на едно интервю тя два пъти изтъкна, че не е добре да се стига сега до предсрочни избори и служебен кабинет ( съставен от Радев, като се подразбира) . Тя дори каза в прав текст, че той си носи отговорността за действията ( несъгласувани с БСП ). Дали тази позиция е съгласувана със самия Радев, за да бъде обезоръжена пропагандата на Борисов срещу Радев като командир на положението, включително в БСП ( както самият Методиевич интригантски намекна за намерение на Радев да оглави БСП ) или наистина има сериозен разрив между “Позитано” и “Дондуков 1”, в момента не е ясно.

 Неизвестните величини, които биха позволили да се сглоби компромисен кабинет на възстановяването на българската демокрация след дългия разгул на Борисовата автокрация, са повече от гаранциите, че на това сложно поприще на обединението ще бъде постигнат успех. Но си струва да се опита.

Иво Инджев за ДЕБАТи.бг: Възможен ли е брак по сметка с ДПС и БСП? Струва си да се опита

18 мнения за “И брак по сметка ще свърши работа, стига ергенът Трифонов да го приеме”

 1. След свалянето на Филип Димитров парламентарна рулетка се въртя, докато стигна до бъдещия хидрофилософ. Сдобихме се с хермафродитно правителство, начело със Сламения човек и уж от никого неподкрепяно – вероятно заради постоянно насажданото внушение, че изпълнява програмата на СДС. Това беше вторият най-голям цинизъм за времето си след направеното в тандем от мерзавеца Желю и чекиста Бриго.

  Една проекция в наши дни би изглеждала като кабинет, неформално подкрепян от мутрите с различни размери и от различни полове в НС. Препоръчително е БКП-1 и ДБ да бъдат оставени извън комбинацията, за да може вторите да служат като мишена за малки и големи пигчета.

 2. Най-страшният кошмар на Буци е факт. Не беше никак трудно, че в предизборната кампания на герба МУ за Враг №1 бе провъзгласена коалицията Демократична България. Тя и само тя и НИКОй друг. С всички други Баце се надяваше, че няма да устоят на “неотразимия (МУ) чар”. Поне в такъв сериал се е вкарал откак след 53 публични отричания, че няма да влиза в политиката се изметна на 180 градуса. Към “чара” върви и неизменното, питайте И Иво: “С нещо да помогна”, с всичките произтичащи последици от подобна токсична оферта.
  Давам линк с изброени 11 “изкушения” с които Император Тиквоний Банкянски сака да си запази позицията на главният инструмент на Моделът КОЙ.
  https://frognews.bg/novini/edinaiset-orajiia-borisov-ubivane-opozitsiiata.html
  Та, с повишено Фнимание трябва отрицателите МУ да се отнесат към всеки “данайски” ход на набеденото “политическо животно“.

 3. Отличен коментар, явява се като резюме на дисертация. Това което не беше засегнато, не е манко на автора, а според мен журналистическа въздържаност. Ако бих си позволил да го добавя (като мое мнение) е, че този виден пат със сигурност ще помогне да узрее нова(та) формация в която ни е надеждата. А тя в желанието си да получи количествена убедителност, допусна непростимата си грешка на съюз с фалшивият заместител на любовта, с ползването на проституцията. Още една грешна теза от соца, че количествените натрупвания, водели до качествени изменения. Нищо, с поправителен изпит, пак може да се завърши един акт на образование!

 4. Да, с невъоръжено око се забелязва обръщането на палачинката в отношението към Слави Трифонов. От чалгаря Слави се превърна в г-н Трифонов. И подкрепа заваля отвсякъде. Вече три парламентарни партии изразиха подкрепа. Още не знаят какво ще прави СТ, но го подкрепят. Първи припряно се обадиха ГЕРБ, водещата политическа сила. Много обича Борисов да предлага собствени депутати да подкрепят опонента. Подкрепа предложиха и от БСП и ДПС. Пей сърце, подкрепа да искаш. Толкова подкрепа да се лее в българския политически живот не е бивало. Да не забравяме, че и Марешки се обади с подкрепа, да помогне как да се направят държавните бензинистанции. И така, за СТ подкрепа дебне отвсякъде.
  Не знам кой го съветва Трифонов, но ми харесва, че мълчи и оставя другите да говорят. Много интересно се получава. Нинова подкрепя СТ, а в същото време по тяхната телевизия наричат гласувалите за Слави избиратели как ли не, но чалгари звучи най-обобщаващо. Защото гласувалите за Борисов и Нинова всичките са завършили в Кембридж. Да видим как ще го направят фронта срещу Борисов. Народа и държавата са им последната грижа като гледам.

 5. В петък, на друго място, по подобен повод споделих следното:

  “Фактите са представени съвестно, разборът им е последователен и логичен, изводите са достоверни и приемливи. Дет се вика – точно така стоят нещата и това трябва да се направи в полза на България.
  При това положение обаче, хич не съм оптимист. Като гледам колко различни партии и личности трябва да се споразумяват, като гледам колко “гордости” трябва да се загърбят, колко отстъпки трябва да се преглътнат, колко още зависимости съществуват, за които още не знаем, не виждам положително решение на въпроса.
  Дано пък да не излеза прав и да ме опровергаят.”

 6. ГЕРБ заплаха , БСП тапа, и ДПС не зяпа каквато може порция ще прилапа. Три партии, за които ако не друго , поне от десетилетие е ясно едно, че не може да им се врява. Нищо чудно да обещават подкрепа на Трифонов с надеждата да се срути под собствената си тежест. В крайна сметка не той, а Борисов има влияние къде ли не, медии, министерства , ЦИК, МВР, НАП,Прокуратура, РИК,СИК, местни бабаити, брокери на гласове и прочие. Той си призна под снега , не иска бързи избори сега, проведени от неподчинена администрация и без новите партии влезли в парламента да оберат поне малко, много негативи от властта. Може би точно това е пътя за началото на края му. Въпреки, че кой знае, все пак, политика тика и човек и тиква, кога какво изтиква не пита.

 7. Добре, Слави много се тупаше в гърдите , че иска реална промяна. Айде да пробва такава. Да прасне на масата решения, които да тестват БСП и ДПС до колко са против статуковото, нали?
  Например – изборният закон, мъртвите души, електронно гласуване и по пощата, нали за него са гласували най-много в чужбина, защо не предложи? 2 млн. потенциални избиратели са това, Ако ДПС или БСП го подкрепят- минава.
  Това е най-важното за изриването на ГЕРБ. Ако не го предложи, какво би означавало това? А?

 8. Аналният близатор Слави Василев, син на баща си: Ако този парламент претърпи крах, спасението е в президентска република.

  Ето ги как изглеждат и говорят зализаните копелета – безделници на номенклатуро-ченгесарския “елит”(la creme de lа creme) на продажността и нахалството :

  ”Ако този парламент претърпи крах, за хората ще стане ясно, че реална промяна няма да се случи чрез партиите, а чрез смяна на системата и президентска република. Този парламентаризъм е провален, но още не е ясно за всички”.

  https://frognews.bg/novini/analizatorat-slavi-vasilev-ako-tozi-parlament-pretarpi-krah-spasenieto-prezidentska-republika.html

 9. Чалгарят е прекалено зависим от Доган и от другите агенти на ДС в библиотекарският институт , нали!
  Няма как чалгарят да се дистанцира от своите зависимости с ченгесарското задкулисие и мутренските шайки, нали!
  Мутрите не могат без чалга, както и чалгарите не могат без мутри, нали!
  Те са взаимно свързани и зависими, нали!
  Остава да видим дали чалгарят ще успее да се освободи от своите тъмни зависимости и ще успее да сформира правителство или ще си остане на кукла на конци на ченгесарското задкулисие!

 10. Мислех да не се обаждам, докато не ми мине разочарованието от резултата на ДБ (не съл глупак, очаквал 30%, нито провокатор, дошъл да дразни симпатизантите им, но се надявах поне на 15% у нас и 30% в чужбина), но искам да споделя удоволствието, че няколко пъти чувам “Изправи се! Мутри вън!” да дъдат наричани накратко “мутрите”. Знам, че не е справедливо, но е приятно. Не с еправедливо, особено като се отчете, че от техните редици (но не и от Мая) се чу, че паралелното им преброяване е дало същите резултати, като ЦИК. Сигурен съм, че същото е показало и преброяването на комунистите, но си траят. Знам, чт тази новина няма да сложи край на воплите за стотици хиляди мъртви души, но е добре да се разчуе….
  А за ДБ дано това да е добро начало… Особено след като провалът на БСП премахна опасността да я подкрепят в каквато и да е форма.

 11. готвини се Орешарски две,мандата на итн ще бъде подкрепен от ДПС,БСП-и двете партии декларираха подкрепа,за ИМВ не говоря въобще,те са си техен инженерен проект.Освен паричките целта е и още един мандат за Решетниковото протеже,като Сл;ави Василев каза мечтите му за президентска република,нова конституция и защо не обнуляване на мандатите.

 12. При очертаващата се “всенародна подкрепа” за правителство на Слави Трифонов, ИТН и вождът и могат да останат на гребена на вълната на народната любов и електорален възход единствено като останат верни на себе си и на очакванията на електоратът си. А именно:
  1. Като въведат тотална свобода на гласуването – по пощата, по интернет, със sms, по банков път и на хартия за любителите на урните. Което Слави е обещал и всичко живо иска.
  2. Като отменят незабавно всички рестриктивни мерки наложени заради пандемията от Ковид 19, тъй като вирусът “не съществува” или е плод на световна конспирация, в които версии и те и феновете им вярват.
  3. Като отстранят Борисов и Гешев, явяващи се дразнители на протеста и ги замени с избранници на народа.
  4. Като спретнат на Слави Трифонов грандиозен концерт “на единението” в центъра на Скопие съответно с консумация на разрешените в Македония дроги.
  5. Като организират публично прегръщане и надпяване с президент Радев и новите възрожденци Малинов и Копейкин пред МОЧА/ПСА под надслов “Изправи Се! Мутри вън!”
  Тези пет хода на едно правителство на ИТН ще са потвърждение на предизборните им заявки за борци срещу статуквото и ще дадат нов тласък на антикриминалния им поход към Промяна.
  С тези пет хода Слави Трифонов ще матира всички играчи на политическата шахматна талпа, каквато е България, а и ред други антибългарски конспиратори зад граница.

 13. Какъвто бащата на Слави Василев, самообявил се за “председател” на някакъв измислен от него “Общобългарски ” комитет Васил Левски и след това, под натиска на кремълските си господари, страхливо отрекъл се от думите на Левски, че който ни освободи, той ще ни пороби, основен спонсор на кампанията на пРезидента Радев и директор на “свободната” телевизия на БСП, агент от Първо главно на ДС Васил Василев

  https://pik.bg/%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8E%D1%82%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%E2%80%93-%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%81–news809152.html

  такъв и сина,

  https://przone.info/2020/10/01/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2-%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%B2/

 14. Ех Любо Пандев, какво гласуване по пощата брат? Та това е пробита кошница! Ще вземат бюлетините на „противника“ и на тяхно място ще сложат товари от своите. Страната е пробита от корупцията, за дребни стотинки ще стане замяната още в „пощата“ Може ли да се намерят стойностни хора, които повече от месец да правят точно наблюдение? Ами дето е речено, като не познаваш мурафетите, само да отидеш да пикаеш, и ще сменят пощата. Да не говорим, че всеки циганин ще си продаде личните данни, та с тях да гласуват така като им е удобно. Значи, преди всичко е необходимо основно прочистване на служителите, т.е. да се знае първо на кой са служели и после, на кой ще служат в бъдеще. Да кажем тогава, на народа!

 15. Лично аз гласувах машинно и ми беше лесно,колкото и с хартия!По електронната поща е по-поверително,и като имаш анти-спам филтър,триеш веднага “стръвта”!А и не е нужен “скъп”индикатор за подпис!Мобилните оператори,куриерите,инкасото,ползват бюджетно удобни устройства с лекота!

 16. До Boris
  Борка, наглостта на болшевишката простащина няма граници. Тя се разлива като помия на паркет и запълва всяка цепнатинка, отворче, ниша. Рационалното, разумното, логичното, работещото, честното, почтеното, чистото и истинското е окаляно и омърсено до неразпознаваемост. Авгиевите обори не могат да се почистят с метла и бърсалка. Трябва да се отбие Истър за да отмие до камък миризливия източен навлек.
  Ние сме се докарали до такава степен на ограничаване на свободата на избора, че само чрез пълната, неограничена технологична свобода на гласуване може да се измие затлачения обор, за да постави основа за рационална регулация на изборите.
  И понеже затлачването е всеобхватно ще се наложи да премине през чистилището на някакъв вид морален, икономически, социален и културен “потоп”.
  Ставащото у нас и по света все повече замясва на това. Изглежда холандчето се е заиграло някъде и няма кой да предпази дигите на разума от прилива на култивираната простащина.
  Задава се апокалипсис на идиотизма.

 17. Машинното и хартиеното гласуване са еднакво лесни!Не е необходим голям бюджет за тях!Малък експертен екип,с вече изобретените средства ти пестят трилиони за избори!В Западните платформи има възможности за безтаксово образование.Ако имаш над 1000$,можеш да запишеш инженерни,правни,медицински специалности,и да влезеш от родината си,или от друга страна! “Дигитален Гараж” на Гугъл е за всички интересуващи се от рекламиране на локално,национално,и международно ниво.Буквално за всичко и всички най-новите “инструменти”!

 18. При формиране на голяма коалиция Задунайска губерния от партиите на бруталните русофили, които не прескочиха 4%-та бариера за 45-то Народно събрание, ще се отмъкне част от електората на БСП, привлечена от основната цел на тази коалиция – провеждане на референдум за излизане на България от ЕС и НАТО. Сред хората, които гласуваха за БСП на 04.04.2021г., не са малко тези, които ще се качат на сала на Задунайска губерния. Ако БСП не даде шанс на правителство с мандат на ИТН, ще лъсне скритата подкрепа на ГЕРБ. Това няма да помогне на партията при предсрочни избори.
  Жорж Ганчев, бог да го прости, каза на Виденов при представяне на неговия кабинет: Давам ти едно рамо. Бон шанс Жан! При оставката на правителството на Жан Виденов и Георги Първанов, Жорж обади на премиера в оставка от парламентарната трибуна: Ти се издъни момченце!
  Политиците в ДПС са последователни в покрепата към партиите на протеста. Преди няколко месеца поискаха оставката на Борисов. Днес е логично да гласуват за правителство с мандат на ИТН.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.