Най-бедната страна в ЕС е далеч по -богата на глава от населението от богатите европейски държави по брой танкове – по руски образец

  Знаете ли, че има железен показател, по който нашата страна е сред водещите в Европа и далеч, далеч изпреварва развитите западни държави?

Става дума за това колко танкове на 100 000 души от населението имат отделните държави в Европа. На фона на традиционното вайкане колко много ни е отнела  демокрацията ( по Корнелия Нинова), както и в контекста на оплакването на гроба на  бедната ни армия като покойник, за който нищо добро не може да се каже, статистиката ни поставя като номер 4 на континента по горния показател.

 

Абсолютен шампион по брой танкове на глава от населението е Русия. Следвана е от вечно опасяващата се от турска инвазия Гърция и от Сърбия, живееща в руския заден двор в Европа. 

Веднага след тях се нарежда България. Изпреварваме в пъти ( много, много пъти) развитите, богатите и големите западни държави на континента. 

Да не говорим, че има и такива държави и народи, които изобщо си нямат танкове, като балтийските републики, в поне две от които стандартът на живот е доста по-европейски, отколкото в най-бедната държава в Европа, богата на танкове. 

Ще кажа отново и по нов повод. България е превърната в малката Русия, уви. 

Така е не само поради автократичните прилики в управлението досега. И тук властва(ше) един владетел, подобен на Путин,  който никога не е участвал в пряк политически сблъсък с опонент и бяга от среща с неудобни журналисти, имитирайки чрез монолози диалог с обществото. 

Вижда се приликата от овладяването на медиите по кремълски образец. 

Личи си от употребата на прокуратурата като бухалка на властта в лицето на уникалната съветска фигура на Главния прокурор.

Издайнически прозира от вертикалния модел на раздаване на порциите в икономиката.

Наднича тази неприятна истина и от факта на копирането на руската схема при създаването на организираната престъпност от бившите тайни служби чрез мобилизирането на “силовики” и “ бригады”  за целите на прехода на преродения комунизъм в див капитализъм, за да бъдат препрани и налапани откраднатите национални ресурси за все по – пълно задоволяване на лакомията на крадците. 

Tank you за вниманието.

 

 

 

 

Инфографика количества танков на 100 000 населения по странам. Не количества машин скорой помощи, не школьных автобусов, или пожарных машин. Количества танков.

А инагенты с русофобами ещё говорят, что Россия ни в чём Европу обогнать не может.

5 мнения за “Най-бедната страна в ЕС е далеч по -богата на глава от населението от богатите европейски държави по брой танкове – по руски образец”

 1. Малко не по темата, но днес придворния шут Даниел Митов е заявил: Днес няма да връщаме мандата за съставяне на правителство.
  Той съобщи, че утре сутрин ще има заседание на Изпълнителното бюро на ГЕРБ, на което ще бъде взето решение как да се процедира и дали да бъде върнат мандатът. А мнението на СДС без значение ли е? Изобщо СДС се излага тотално да играе роля на изтривалка, а Митов явно умира да играе ролята на придворен шут на Боко. Този човек е загубил всякакво достоинство.

 2. Чест Ви прави господин Инджев, че споменавате не само пропорцията, но и моделът, по скоро производителят, на танковете. Танковете са много, защото бяхме първо под окупация и освен това, челен бастион предназначен за смекчаване и забавяне на евентуално нападение от страна на Турция, когато бяхме в различните военни групировки. Дори такъв удар беше желан, та дай Боже, да завземе(м) (единственото число е по-уместно, защото това е вековното желание на СССРещите, а за парлама и пушечно месо ,бяхме първа Варшавска единица), най-после вратата на пролива. Това, което не знаехме е, че руската техника беше макар и многочислена, все пак нескопосана. Лицензът беше или копиран, или краден, но поради невъзможен тест, куцащ. Ако нашите руски любители са на друго мнение, нека се запознаят с видеозаписите на „модернистичните“ им сегашни танкове, които любители бяха записали като блокирали при репетициите на Червения площад. Подобно на „магарета на кръстопът“, с мъка ги дърпаха и бутаха, та да освободят парадния площад. Там искаха да демонстрират нова модерна военна техника за да заблудят зрителите на парада, който така май и не се състоя. Тяхната дума „машини“ е явно по-подходяща, понеже взета от съветската употреба успешно замъгляваше предназначението.

 3. Машалла! Почетно място. Бронзов медал, като на световното. Кат Русия няма втора, туй е ясно. Гърците имат много острови, по един танк на остров да турят стават много. Но защо допуснахме Сърбия пред нас…цъцъцъ Каракачаноов, каракачанов. Язък ти за министерстването.
  Но по помощи за Путин на глава от населението сигурно сме на първо място. Няма начин.

 4. Като за последно военният министър е наградил комунистически генерал от запаса, естествено и русофил, за вярна служба на Русия и принос в борбата срещу България, ЕС и НАТО.
  Приказките на премиера за евроатлантически завой на неговото правителство са нелепи.
  Безспорно гръбнакът на русофилската сган в България и на БСП е сектата Зелен чорап.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.