И от Харвард потвърждават, че Борисов и Гешев се правят на защитници на България от руския шпионаж

Анализатор от Харвард защитава реномето на този водещ в световните класации американски университет с достоверен анализ на актуалната ситуация в България.

Резюме на български е публикувано тук:  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-slaboto-zveno-v-nato-balgariya-rusiya-i-primkata-na-shpionazha

Добавям липсващото в резюмето много важно уточнение:

“Borisov and Geshev are doing their best to use the espionage arrests to help their ruling GERB party in Bulgaria’s parliamentary elections this coming Sunday, portraying themselves as valiant protectors of Bulgaria’s security. https://daviscenter.fas.harvard.edu/insights/weak-link-nato-bulgaria-russia-and-lure-espionage

В превод: 

Борисов и Гешев правят всичко възможно арестите на ( руски -бел. ИИ) шпиони да помогне на тяхната управляваща в България партия ГЕРБ на парламентарните избори тази неделя, представяйки се за доблестни защитници на националната сигурност на България”. 

Това се казва в анализ на Mark Kramer,  Director of the Cold War Studies Project at the Davis Center.

 

 

6 мнения за “И от Харвард потвърждават, че Борисов и Гешев се правят на защитници на България от руския шпионаж”

 1. Янките отдавна са хванали “многоходовките” на Буци, жалък имитатор на кремълският ГНОМ.
  По-важното е, че вече И на наш терен, примката около екс-триждий премиер се стяга и много мина, мъничко остана.
  “Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков до седмица ще сезира прокуратура за действия на бившия премиер Бойко Борисов. В интервю за предаването на Сашо Диков в “Евроком” той разказа за своя среща с анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил с думите: “Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо”. На въпрос какви доказателства има за тези си твърдения, Рашков се подсмихна и обяви, че “както се казва в литературата: “следите остават”.”
  https://frognews.bg/novini/boiko-rashkov-zavisimostite-koito-vijdam-silni-povedenieto-niakoi-diktuva-otvan.html

 2. Г-н Панков, при опит да отворя дадения от Вас линк, се изписва следното:

  “Страница не существует

  Запрашиваемый вами адрес недоступен

  Пожалуйста, используйте Поиск вверху страницы, чтобы найти больше”

  ?
  Може пък и да е само техническа грешка, да не си мислим най-лошото веднага…

 3. В коментара се споменава м-а на отбраната Панайотов, че е завършил МГИМО , а мин.на външните Стоев е завършил МДА или съответно московския държавен институт по международни отношения и Дипломатическата академия в Москва. Дали е така,ще помоля г-н Инджев да отговори, ако знае нещо по въпроса. Изобщо за сегашните министри – този МВрашков, който е нарекъл пострадалите от комдиктатурата “бивши хора”, трябва да бъде обсъден в такъв принципен форум , като този тук.

 4. Ако в очите на мнозинството българи, гоненето на руски шпиони беше положителен акт, МОЧА отдавна нямаше да стърчи в центъра на София. Предизборното им гонене, би имало по-скоро отрицателен ефект, върху резултатите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.