Очаквам Москва за трети път да защити своето корумпирано статукво в България след третия американски шамар срещу него

 

 

 

Укриващият се от години от правосъдието ( американското, понеже нашето не го търси ) и дори от собствените му медии у нас Делян Пеевски  се оказа жив до степен, че може да (от)говори.

Репликира срещу наложените му американски санкции, компенсиращи липсващото българско правосъдие срещу личността и бизнеса му по този нелеп начин: 

“разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт”

“Верен факт” е дървено желязо ( щото ако не е верен, не е факт) като:

“ кльощав дебелак”, “ злояд лакомник”, “ ненаситен (к)аскет”, “ скромен мегаломан”, “ тъп умник”, “лоясал анорексик”, “ начетен неграмотник”, “републикански монархист”, “млад столетник”, “ путинистки  демократ”, “шовинистичен космополит”, “ сталински либерал”,   “ нацистки ционист”, “човеколюбив канибал”, “честен лъжец”, “борбен лигльо”, “лигав борец”, “принципен опортюнист”, “ изнасилвач – феминист”, “ патриотичен русофил”, “рошав плешивец”, “педиатър – педофил”, “ неподкупен корупционер”, “интелектуален милиционер”, “ хуманен садист”, “ интровертен ексихибиционист”, “ мъдър дебил”, “ немощен здравеняк”, “ неграмотен учител”,  “болнав здравеняк”,” гигантско джудже”, “бременен мъж”, “ мълчалива логорея”, “миролюбив агресор”, “грозна красавица”,”честен мошеник”, “страхлив храбрец” и най-вече – “честен лъжец”.

Надявам се да съм бил изчерпателен.

Факт е обаче, че ДПС застава зад своя Пеевски, докато в разпространения официален документ от Вашингтон се заявява, че САЩ застават зад всеки българин, който се бори срещу него, т.е. срещу най-знаменитото лице на корупцията в България и на страната на хилядите българи, протестирали срещу него. Иначе казано САЩ застават зад служебното правителство, което на висок глас заявява точно това, но бива наричано “хунта” от досегашните управляващи, които явно са си предплатили за услугата на политолози и медии да пеят в един глас с тях и с Пеевски независимо от всякакви разкрития и прочее “обстоятелства”. 

Това е третият американски шамар за бившите управляващи и техните съзаклятници ( например в лицето на ДПС) от края на март досега. Първите два не бяха свързани с имена. ГЕРБ и ДПС се направиха, че по тази причина не се разпознават в рамките на демарша на двамата американски сенатори от комисията по международни отношения, както и в последвалия в същия дух доклад на Държавния департамент на САЩ с остри критики към липсата на противодействие срещу корупцията в България, състоянието на съдебната система и медиите. 

Този път от Вашингтон говорят с имена. Това е драстична ескалация. Тя казва на поименно посочените и свързаните с тях самозабравили се политици от досегашното статукво, че то няма да бъде толерирано вече “поне” от САЩ.

Дали ЕС ще последва американския пример или в интерес на търговията с гласове, изтръгнати у дома, чрез която ГЕРБ и ДПС рекетират и корумпират съответните партии в Европейския парламент, брюкселската партийна система ще продължи да толерира своите питомци тук?

Жалбата на ГЕРБ от “хунтата” в София не изглежда да е трогнала мнозинството парламентаристи в Европейския парламент, към които е адресиран компроматът. Ако си спомняте, досега тъкмо от ГЕРБ тръбяха, че оплакванията от властта у нас на международно равнище са клеветнически и са национално предателство…

Какво очаквам ли? Очаквам Русия отново, за трети път след двата американски шамара, да защити своето статукво тук от “американската намеса” в България. По този начин тя ще затвърди вече ясно изразената си позиции на говорител на това това статукво на господарски начала.

Надявам се Кремъл да прояви последователност в това отношение. Тя е полезна за евентуалното проглеждане на БСП и нейните сателити кой подкрепя корупцията, слабостта на правосъдната система и обезоръжаването на медиите в България. Време е да проявите мааалко логика в действията си и да проумеете най-сетне, че Русия не ви е приятел, а е закрилник на онова, от което така шумно се възмущавате избирателно, другарки и другари-стига възмущението ви да е искрено, а не предизборно и службогонско.

 

 

6 мнения за “Очаквам Москва за трети път да защити своето корумпирано статукво в България след третия американски шамар срещу него”

 1. God bless America! Благослови, Господи, Америка – тази НЕмнима защитница на онеправданите и брутално ограбвани народи по света. Великата със своите морални принципи и ценности Америка, Могъщата със своята икономика (БВП 21 трилиона щ.долари), Америка на Tom Sawyer и Huckleberry Finn, която стряска съня на всякакви едри и дребни диктатори / гангстери по света.

 2. Жив да си ,Иво ,че пак ме разсмя до сълзи с ,,дървеното желязо” и ,,честния лъжец”,дамаджаната се разплита и лъсват нелицеприятните истини за някои,които вече няма къде и как да се скрият като ,,гигантски джуджета” или да минат за,,миролюбиви агресори”.

 3. Невероятна е наглостта на Борисов да твърди, че той първи в света признал, че военното крило на “Хизбуллах” било терористична организация! Като си спомня само как се гърчеше като червей на горещ камък, само и само да не го обяви това…

 4. Русофилът Румен Петков протестира срещу действията на САЩ. Корупцията е любимо явление за всички русофили и комунисти.

 5. Завладяване на България от олигарси и от Русия: какво разкриха документите на САЩ за Пеевски и Божков
  В документите, с които разполагат във Вашингтон, са описани конкретни престъпни схеми, за които досега нямаше информация или знаехме прекалено малко

  https://offnews.bg/politika/zavladiavane-na-balgaria-ot-oligarsi-i-ot-rusia-kakvo-razkriha-dokume-752786.html

 6. Към SteveN:
  Методиевич явно разчита на безпаметността на медиите и публиката. Самият той НИКОГА не е признавал публично “Хизбуллах” за терористична организация. Ако някой може да ме опровергае с достоверен цитат, да заповяда.

  Методиевич изпрати Цветанов в Брюксел, когато това решение се гласуваше половин година след атентата в Бургас и от Брюксел Цветанов се присъедини към европейското решение. Шефът му тук дума не обели в подкрепа.

  Самият Методиевич летя до Лондон месец след атентата и се оплака още там, че Дейвид ( Камерън) не му е дал исканата от него информация за атентата. Това ми даде повод да напиша отново, че на Методиевич никой не вярва на Запад, за да споделя с него чувствителна ( разузнавателна) информация. След това Методиев продължи да твърди,че по липса на доказателство не може да посочи “Хизбуллах” като извършител на терористичния акт.
  Британците, израелците и американците в един глас обявиха още часове след взрива в Сарафово, че зад него стои “Хизбуллах”. За мен тяхната бързина и категоричност говореше, че разузнаванията им разполагат с неоспорими доказателства, но беше също очевидно, че не биха рискували живота на свои хора на терен, за да дрънкат откъде знаят.

  Ако трябва да кажа в прав текст: двама души заявиха веднага и публично в България, че вярват на британско-израелската- американска версия. Единият беше Мохамед Халаф, а другият- моя милост ( без да сме се “наговаряли”) .

  Мохамед Халаф го изправиха срещу петима опоненти в студиото на “Референдум” като на разстрел. Всички му се караха как може да хвърля вината “Хизбуллах” и му искаха доказателства.

  Скандалното предаване беше коментирано с възмущение в израелските медии. “Джерузалем пост” изпрати кореспондент в София, с когото прекарах два часа в разговор по темата, включително по позорния за БНТ казус с линча над Мохамед Халаф.

  Да припомням ли, че изключително близкият до Методиевич по онова време Николай Бареков изпрати телевизионен екип на гости на “Хизбуллах” в Ливан, приет радушно от домакините си и излъчващ от студиото на телевизията на “Хизбуллах” ( “Ал Манар”, която също така безпроблемно оперираше тук в момент, когато имаше забрана да посещава страни от ЕС, като Франция).

  Аз ли, който съм разпитван и тормозен с “въоръжени посещения” в дома ми в Бейрут, бидейки свидетел как проиранските милиции превзеха сунитския Западен Бейрут през март 1984 година, не знам какво означава “Хизбуллах” да те приема в студиото си и дори да те води на свои секретни военни обекти? Бареков се хвалеше с това “постижение”, а то си беше за сериозно разследване от институциите, подчинени на Методиевич ( и до днес, май).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.