Татко Карло от Банкя е крал, но си проси царско оттегляне пред марионетките си

Преди малко повече от седмица обърнах внимание как Методиевич е сменил обичайния фон от свои министри, депутати и инцидентно изненадвани с поредна непредвидима поява “трудещи” се. Ползваше ги за миманс в своите монолози пред публиката във Фейсбук без посредничеството и въпросите на журналисти. 

Но напоследък започна да набляга за тази цел изключително на анонимни млади привърженици на ГЕРБ. Отървава се от баласта и търси внушение за жизнеността на притежаваната от него партия. http://burgas-podlupa.com/методиевич-попадна-в-задънена-улица-и-дава-вид-че-дава-“път-на-младежта”

Само това ли е обаче тактиката му и не се ли цели той в стратегическото решение на живота си, търсейки начин да представи своя замислен за след 11 юли ход в положителна светлина? 

(Д)оказа се, че не става дума за моментна прищявка. “Мъдрецът” от Банкя , за какъвто сам се има, продължава  с младежкия фон, който силно напомня на платената публика в реалити форматите по телевизиите , на която подсказват със светване на лампичка кога да ръкопляска. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро участвах в четири поредни предавания с такава публика. Направи ми впечатление, че нито един от статистите не влиза в разговор със “звездите” нито преди, нито след предаването. Само “добър ден” и “довиждане”. Четири дни заедно по повече от час и нито веднъж никой да не те заговори? Явно хората, дошли да припечелят по някой лев, са предупредени да се изявяват само, когато им наредят.

Каква прилика само с младежките слушатели на монолозите Му! Дано да греша защото и аз обичам младежта, макар да нямам повод да й се подмазвам.

Дали Методиевич не ни подготвя за евентуалното си оттегляне в стила на Доган, стъпвайки върху заимстваната от времето на комунизма лицемерна платформа “Път на младежта”?

Ако си спомняте, във върховия момент на протестите срещу него и протежето му Гешев миналата година той даде знак, че обмисля някакви решения. “Време е за решения и техните усмивки”, написа той във Фейсбук на 9 август и илюстрира загадъчното си послание със своя снимка в обкръжението на внуците си.

 

 

 

 

Мнозина разчетоха тогава намека като подготовка за царствена абдикация от трона. По-късно, когато протестите загубиха силата си от разгара на лятото, той оттегли със задна дата самата хипотеза за оттеглянето си. Най-кресливите участници в култа към личността му с облекчение осмяха наивността на онези, които са се надявали вождът им да си тръгне от върха доброволно. Осмяха този наивитет с прогнози, че премиерът-слънце, което ги заслепява със своя непреходен блясък, има всички шансове да състави четвърти кабинет.

Припомням тази ситуация защото сегашната започна да наподобява летния му порив да хвърли белия пешкир на каратисткия тепих. Днес пак се е изказал загадъчно в социалните мрежи:

Най-голямата грешка е да не поправяш старата си грешка. Не се променят само най-мъдрите и най-глупавите”. 

Продължавам срещите си с МГЕРБ!

“Скромен” ,както винаги, той се определя като мъдрец. Нали не вярвате, че вижда себе си като глупак и ни предлага да се съгласим с подобна самооценка?

Иначе обича да ни прави на глупаци. Разчита, че няма да разчетем хитроумния му план и ако реши да го осъществи се кани да си припише мъдростта да се оттегли в подходящ момент. Вероятно ще се удари пак в гърдите за една от много си заслуги – как дори при съмнение за нещо нередно отстранява безмилостно от постовете им свои верноподаници и че е дошло време след втора невъзможност да управлява ще предостави този изнурителен горещ картоф другиму, отстранявайки този път себе си и от върха на партията, за да се продължи да дърпа конците на навързаните с него марионетки от сарая си в Банкя.

Не татко Карло, а направо татко Крал! Че  e крал, крал е, но си мечтае за царско оттегляне без да му се търси сметка. 

Няма да управлява повече. Това прозряха и признават косвено и най-фанатичните му телохранители на пропагадния фронт. Някои от тях вече реват сополиво  “на кого ни оставяш, Бащице”. Нацупено го обвиняват в проява на мекушавост.

Явно искат да го видят в ролята на Хитлер от онзи грозен виц, в който  фюрерът възкръсва и обещава пред огледалото този път да не се церемони повече с евреите.

Самият Методиевич пророкува хаос в държавата – как не, щом не властва той! Уплашените му деца го молят да не ги изоставя, но той е все по-неумолим: народът не го заслужава и нека да страда без него.

Нещо такова… Или нещо като нищо, нещо като нож, както казваше Уйлям Сароян.

Ножът обаче е с две остриета.

 

 

7 мнения за “Татко Карло от Банкя е крал, но си проси царско оттегляне пред марионетките си”

 1. За статията,
  Едва ли има коментатор и редовен читател на БЛОГА НИ който да не е чул за Марк Солонин. Феновете му след всяка негова изява го обсипват със съвсем заслужени комплименти. Някои от тях са свръх лаконични. Марк-Блеск!
  И аз тук и сега си позволявам да “плагиатсвам” И по адрес на Иво-Блеск!
  to be continued

  Онзи ден бе сменен директора на СЦЗ. Има и упорити слухове, че предстои разширение на южното крило на култовия затвор. Търсят се и допълнително нови надзиратели с профила на бай Ставри (оня от “Опасен чар”)–-строг но справедлив.
  Съвпадения? Не бих казал.

  Кой разбрал-разбрал.

  п.с.
  Христо Иванов и той не е лесен и не си поплюва. Няма да доживеем по всичко изглежда дебат с Бибитко защото това би било и пиарите на Буци прекрасно го съзнават битка между Голиат и Давид, ама последният без прашка (сал с “двата” тома Винету няма как да му се получи).
  https://faktor.bg/bg/articles/hristo-ivanov-obyavi-che-prokuraturata-i-sluzhbite-sa-s-ogranichena-vmenyaemost-dokazvali-go-sanktsiite-na-sasht

 2. Бойка Методиевич сменя миманса си. Скоро – и професията си. Междувременно петата колона се активира чрез един от тукашните си полезни идиоти – лицето Волен Сидеров, който, четох, щял да вади България от НАТО. Пинчер, какво може да се направи с един джафкащ пинчер, освен да бъде подминат с мълчание?

 3. Затова сега оттеглянето е на практика невъзможно, защото би било свързано с “наМагнетиризиране” на обстановката. Днес пък “доц.” Стойчо Стойчев изтърсил, че няма как Радев да е човек на американците, както и че не виждал проблем за ГЕРБ от санкциите. Или трябва да си скъса дипломата, или да поиска по сериозното й осребряване (например да го направят “проф.”), заради глупостите, които е принуден да говори.

  “Тъпите” американци, за да дадат една проста виза, правят проучване до девето коляно и лични интервюта, та представете си, за да допуснат до военните си академии източноевропеец, какъв background check са направили… А за да изпратят “Хера” (по Б.Б.) да обиколи всички министерства, че и агенции, в лицето на НАП и българския Шварценегер (не го казвам иронично), значи е много техен човек. Приемете, че както зад “евроатлантически” изказвания може да се крие тръба, така и зад “проруски” позиции, може да се крие чичо Сам.

 4. Развивайки докрай тази екзотична, но логична идея, Нинова е поддържана от американците в лидерска позиция, щом като вездесъщите и всемогъщи червени проруски величия не можаха да я детронират. Прилагайки mutatis mutandis аргументите за West Point’s Military Program възпитаника, синът на Корнелия също се изкачва в американската професионална стълбица, което не е случайно.

  П.С. Чакам коментар от автора на руската позиция, че разследванията срещу погромаджийте на Капитолия били политическа репресия… За мен допускането на погрома е еманация на американската демокрация – няма друга държава, която да позволи обругаване на демократичните си светини, само и само, за да не допусне кръвопролития. Кога протестиращи биха били “оставени” да нахлуят в Кремъл? “Жабите” отдавна изядоха смелия студент, застанал с две торби с учебници пред танка на площата в Пекин… Американското поведение в подобна ситуация е абсолютизиране на принципа “Бих умрял за правото ТИ да ме напсуваш”. Амин.

 5. По-добре късно, отколкото никога… Санкциите срещу шестимата и компания идват да защитят предимно американския интерес, рефлекса върху България е осезаем, но е по-скоро страничен ефект.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.