Български генерал зарадва руската пропаганда с изказване срещу НАТО

Докато цивилните ни разузнавачи и прокурори ловят пенсионирани военни за шпиониране в полза на Русия и предизвикват присмех от руска страна, действащи агенти на руското влияние у нас с генералски пагони не само не се крият, но открито участват в руската хибридна пропагандна война срещу НАТО. 

Не знам какви промени прави служебното правителство в управлението, но в армията очевидно нищо не се променя по върховете от времето на съветския режим у нас. В противен случай нямаше да е възможно българският генерал Валентин Цанков да се чувства в правото си да обвинява НАТО за противопоставянето в Черно море, където Русия заграби през 2014 година чужда територия и я превръща с усилени темпове в плацдарм за агресия в региона на около 500 километра от България.

Сайтът Dir.bg подканя генерала в интервю да изрази тъкмо такава позиция, но в заглавието си се опитва да прикрие същината на неговия отговор с неутрално звучащата констатация “   В Черно море Русия и НАТО тренират за война”. Сякаш може да бъде иначе по време на каквото и да било военно учение където и да било по света.

Новината в рамките на интервюто очевидно не е новина за авторите на интервюто, които смятат за нормално натовски генерал да изрече следното, предпоставяйки тезата, че в Черно море има напрежение по вина на НАТО. И генералът се съгласява:

ВЪПРОС (!?): Ученията “Морски бриз”, водени от Украйна и САЩ, създадоха напрежение между НАТО и Москва, след като миналата седмица Русия заяви, че е изстреляла предупредителни изстрели и е хвърлила бомби по пътя на британски военен кораб, за да го прогони от териториалните си води в близост Крим…

ОТГОВОР:

– Да, напрежение се появи заради откровената (разбирайте предварително планирана) провокация, която предприе британският ескадрен миноносец (ЕМ) да премине през води, считани от Русия за нейни териториални. По този начин се провери реакцията на корабите и авиацията от руските ВМС. От гледна точка на международното право тези води са украински, но след присъединяването на Крим към Руската федерация през 2014 г , те се считат от Русия за руски териториални води. И Русия, водена именно от това разбиране, действа съгласно своите закони за защита неприкосновеността на границите си. Прогонването на ЕМ “Дифендър” бе съпроводено с използване на оръжие от руски патрулен катер и бомбардировачи. 

Сами разбираме, че в една реална обстановка предупредителните изстрели са кратка прелюдия към бойно използване на ракети и др. средства. Това беше планирана проверка на готовността на Русия, в политическо и военно отношение, да реагира. Твърдият отговор в случая е доказателство, че Русия няма никакво намерение да отстъпи Крим, нещо, което го е заявявала многократно след 2014 г.

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/brigaden-general-valentin-tsankov-pred-dir-bg-v-cherno-more-rusiya-i-nato-trenirat-za-voyna

За разлика от българския сайт, който провокира генерала да даде очаквания отговор, но прикрива подстрекателството си и съответния резултат от него в заглавието си, подвеждайки своите читатели, руският проправителствен сайт Газета.ру подхваща истинската новина без заобикалки. Обяснява в заглавието си, че български генерал обвинява НАТО за напрежението в Черно море.  https://www.gazeta.ru/army/news/2021/07/08/16218704.shtml

 

Болгарский генерал заявил о подготовке НАТО к войне с Россией

Виктория Старостина 08.07.2021 | 19:55

Класика в жанра на разиграването на операция в рамките на руската хибридна война с българско съучастие!

 

9 мнения за “Български генерал зарадва руската пропаганда с изказване срещу НАТО”

 1. Националният предател Валентин Цанков си изпросва след горното интервю дисциплинарно уволнение на часа.

 2. На който му се “вангува”, туй по уралският диалект на българският език (следвайте класика Павел Тинков) да последва “светлият’ ми пример.
  Варианти на минимални и максимални изборни прогнози. Плюс-минус 1%.
  Минимално:

  ИТН-над 20%.
  ГЕРБ-под 20%
  ДБ и БСП-15%
  ДПС-12%
  ИСМВ-6%

  Максимално:

  ИТН-25%
  ГЕРБ-18%
  ДБ-17%
  БСП-13%
  ДПС-11%
  ИСМВ-7%

 3. Генералът на руска служба, по-точно на родоотстъпно слугинстване, Валентин Цанков на каква възраст е ? СИГУРНО НА БЪЛГАРО-СЪВЕТСКА ВЪЗРАСТ. Не е ли крайно време да го отпратят (с почести в задницата) на заслужен отдих след толкова години на усърдно служене в полза на чужда държава-окупатор?
  Днес пак се “насладих” на симултанния превод с руски акцент и чудат синтаксис на встъпителната реч на пРезидента в инициативата “Три морета”. Голям срам и наглост!
  Толкова ли не се намери в България поне един преводач-българин, за да не се излагаме поне по международните форуми? След като (очевидно) не е добър в превода на български, но въпреки това не го заменят или не им разрешават да го заменят, значи е незаменим в нещо друго навлектът-“преводач”. В какво ли?

 4. „…..но в армията очевидно нищо не се променя по върховете от времето на съветския режим у нас.“

  И не само там, затова в неделя на 11.07.21 всички срещу Борисов, неговите партийни членове и безволевия му електорат получен чрез културна деградация, промиване на мозъци, които дори не си и помислят да поискат справедливо разпределяне на благата. Всички срещу системата Борисов, система на крещящо неравноправие и икономическа неравнопоставеност, постигната чрез културно затъпяване, умишлено неизползване на всички ресурси и целия потенциал на образоваността. Да спрем 12-годишната тиранията на тази тълпа и до възстановим справедливостта, върховенството на закона, нуждата от знания, разумни обсъждания, съобразяването с авторитети и опит, защото ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е СБОР ОТ НЕВЕЖИ МНЕНИЯ.

 5. Продължение……

  След 04.04.21г вече се видяха признаците за подобрение и вече има надежда. Обръщам се към всички бедни и уморени, към всички копнеещи за глътка свобода и Ви казвам: Ако не искате повече страдания да премахнем тази тирания на 11.07.21г. С коя бюлетина? Всичко бих дал за СВОБОДАТА и затова без никакво съмнение грабвам №23!

 6. То заради такива дегенерали сме така дегенерирали…нищо свято не остана, всичко изкривиха, всичко е наопаки.

  Но, и светът ще започне тепърва да разбира, …. че шампанското било руско

 7. не е само Крим и източна Украйна,през 2008 беше генералната репетиция и пробата на реакция с агресията срещу Грузия и прилапването на Абхазия.Нямаше адекватна реакция и дойде Крим…Ако не бянме в НАТО сега мижеше да има Несебър наш…

 8. “Обръщам се към всички бедни и уморени, към всички копнеещи за глътка свобода и Ви казвам: Ако не искате повече страдания да премахнем тази тирания на 11.07.21г. С коя бюлетина? Всичко бих дал за СВОБОДАТА и затова без никакво съмнение грабвам №23!”

  Напълно подкрепям този призив, като единствено добавям да не се пропуска преференциалния вот, защото е важен! Аз избрах Мартин Димитров – 104!

 9. Защо “пронатовеца” Радев МЪЛЧИ за такива русkо-безобразия (и още мно-о-го от сорта)!? Може би раздава “триморски” подслаждащи хапчета за да глътнем подсладената руска кукичка?! Когато се окаже, че кукичката се вади само оперативно, нека няма хленчещи.
  Гневен съм на колебаещите се по въпроса.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.