България ще произвежда електромобили – новината беше произведена без вестоносеца на добри новини от Банкя

Онова, което България и нейните правителства не можаха да постигнат за 30 години, а Тодор Живков не успя да построи за повече петилетки преди тях, беше финализирано за някакви си седмици при управлението на едно служебно правителство.

Така ли трябва да се представи новината за споразумението с германски производител на електромобили, решил да инвестира в България и страната ни най-сетне да се включи в престижния клуб на производителите на автомобили – при това на автомобилите на бъдещето, каквито са електромобилите ( на снимката, разпространена от БТА)?

 

 

 

 

https://www.clubz.bg/115947-1000_rabotni_mesta_30_000_koli_godishno_podpisaha_za_bg_zavoda_za_elektromobili

Не, не бива да се изкривява така действителността, защото решението за германската инвестиция едва ли е плод на някакво моментно хрумване и няма как да се случи на празно място от вчера за днес. Със сигурност има своята икономическа предистория.

Но мога да се обзаложа, че точно по горния начин щеше да ни бъде представена тази новина от пропагандата на досегашното статукво у нас, което дълги месеци подгряваше публиката за щастлива развръзка в българска полза по отношение на концерна “Фолксваген”. Аха германският гигант да се настани в България и предпочете Турция…

А най-вероятно самата вест щеше да бъде резервирана за дежурния вестоносец на добри новини от Банкя, който се появява(ше) в ролята на специалист по строителство на пътища, на помпени станции и прочее съоръжения или пък се крие(ше), когато може(ше) да пожъне някакви самохвални дивиденти в подобни ситуации. Както се пъчеше с рекордните темпове на прокопаването на Турски поток и дори се врече на Путин да завърши начинанието предсрочно ( така и стана), така накрая се скри при откриването на руския проект на границата със Сърбия, когато се оказа, че е заложил погрешно на преизбирането на Тръмп за американски президент и си даде сметка, че няма да му се размине предателството. 

Така и стана…

 

7 мнения за “България ще произвежда електромобили – новината беше произведена без вестоносеца на добри новини от Банкя”

 1. Като човек, който гледа много отблизо електромобилното развитие останах изненадан, че досега не я бях чул тази компания. Като поразгледах в интернет останах с впечатлението, че тази новина е типичен Борисовски трик, хвърля бомба какъв успех е постигнал, после се оказва че не било компютри, а компоти, но рекламата вече е направена. Не мисля че е случайно, че тази информационна бомба гръмна точно в деня на размисъл, за мен това е нещо като мини костинброд. Замислете са по каква причина американската Тесла, които са лидерът в електромобилната революция строят европейски завод в Берлин, а пък немска компания ще избере България.

 2. Аз не мисля, че може да се прави каквато и да е аналогия с костинбродския случай по няколко основни причини. От днешна гледна точка случаят “Костинброд” не звучи никак бутафорно: сега знаем със сигурност как безскрупулно ГЕРБ са правили и печелили избори и как медиите са отразявали събитията изкривено, в тяхна полза. Не симпатизирам на политици като Мая Манолова, но пък Цветан Цветанов правеше избори и организираше ГЕРБ с милиционерски похвати. Освен това същият има огромен принос за това “калинките” да налазят държавата и да се превърнат в истинска напаст. Скандалите с подслушванията и очернянето на неудобни хора са от неговото време в МВР. Мая Манолова може да е популист, напорист активист и да не е по вкуса на възпитаните хора, но има своя принос в разобличаването на бандитското Борисово управление, в това число като се еманципира и конфронтира със своите в БСП точно по линия на ББ. А Цветанов до ден-днешен не сме го чули да казва нещо наистина рязко и разобличаващо срещу бившия си вожд.

 3. Новината за електромобилната компания – евентуален инвеститор, ни звучи недостоверно и даже фанстастично, защото свикнахме да ни заобикалят големите и загубихме вяра в собствените си възможности. България с нищо не отстъпва като потенциал на Румъния и Гърция, дори на Турция, но корупцията и бандитизмът на Борисовото управление ни отнеха толкова много време. Известно е какви големи инвеститори влязоха там през последните години.Освен това има българи на достатъчно високи позиции и в “Тесла”, и в “Амазон”, и в “Майкрософт”, и в “Гугъл” но никой не ни даде шанс да чуем за тях, а отне и техния шанс да направят нещо наистина добро за родината си. Освен това Кирил Петков не спомена за “договор”, а за “меморандум”, което е нещо по-различно.

 4. Митрофанова – поредното доказателство, че за 142 година руската дипломация остана сляпа и глуха за душата на българина
  Капитан I ранг о. з.Васил Данов

  Агитатори на Путиновия режим правят списъци, рисуват портрети и заклеймяват като „клиничен русофоб“ всеки българин, опитал да защитава националните интереси на Отечеството

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-mitrofanova-porednoto-dokazatelstvo-che-za-142-godina-ruskata-diplomatsiya-ostana-slyapa-i-gluha-za-dushata-na-balgarina

 5. Преди да викаме ура вземи провери на кого е завод Балкан и от къде ще излезе кредита, който няма да се върне.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.