Интервю като за учебник на Татяна Димитрова с министър Асен Василев показа висш пилотаж и от двете страни

В сайта “Дневник” се появи интервю на Татяна Димитрова с министъра на финансите Асен Василев, което трябва да бъде показвано задължително за обучение на интервюиращите и на политиците, които дават интервюта. https://www.dnevnik.bg/biznes/2021/07/16/4233609_asen_vasilev_pred_dnevnik_lukoil_bulgariia_zapochva_da/?ref=home_layer2#

 

 

 

“Дуетът” в това интервю е демонстрация, че е възможно да съжителстват, при това в тандем, журналистическият професионализъм и политическата експертна адекватност спрямо компетентните въпроси. Нито за миг интервюиращата Татяна Димитрова не се замисли ( за четене от приготвен “конспект” да не говорим) или забави да развие въпросите си, задавайки нови във връзка с отговора и дори да допълни министъра.

Без да прекъсва събеседника си и без да му задава “отговори” интервюиращата “изцежда” от него максимално много информация за интересуващите се от темата и допринася за нейното обогатяване с надграждане и доразвиване на темата. 

Забележително качество на интервюто и спрямо двамата равностойни участници в него е също така лаконичността, яснотата в изказа и ( с извинение за “дребната подробност”) завършеността на мисълта и изреченията – нещо, което е рядкост в жанра у нас, уви.

Вижда се, че не всички са маскари сред журналистите и политиците! 

2 мнения за “Интервю като за учебник на Татяна Димитрова с министър Асен Василев показа висш пилотаж и от двете страни”

  1. Шапо за тримата! За Татяна Димитрова, за Асен Василев и за Иво!

  2. Така е като не се налага да лъжеш,крадеш и да те е страх за службицата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.