Докато чакаме извънзимните министри си спомняме за изчезналите им предшественици

Взимайки властта с насилие, вождът на болшевиките Ленин се провикнал в последното плуралистично руско народно събрание: “има такава партия”, репликирайки скептиците, според които никоя партия не желае да понесе отговорността за управлението в деморализираната и разгромена Русия.

Тази история се повтаря като фарс в нашенски вариант донякъде днес. Но да оставим мъчениците на фронта на национално спасение от хаоса. Още повече, че според Айнщайн само глупакът се нуждае от ред, а геният овладява хаоса. Може да звучи спорно, но все пак става дума за гения, който наистина е овладял “хаоса”, на когото лозунгът на ГЕРБ “ред в хаоса” може да противопостави само “геният” от Банкя.

 

 

 

 

Имаше един натрапчив , но не много смешен скеч с имитирането на малоумие от страна на артист в “Шоуто на Слави”, който все питаше “къде е батко”. Сега, когато шоуто на Трифонов е изстреляно от техни величества избирателите в политическата орбита и чакаме да върне на земята правителство от летни ( извънзимни) министри, се питам(е)  къде се дянаха батковците от ВМРО, най-гласовитите съуправленци от злополучния пълен мандат на преялия с власт предишен премиер и неговото вицепремиерско копие Каракачанов. 

Няма ги. Изпариха се. Сякаш не ги е имало и не чупеха рекорди по медийно присъствие, за да не кажа натрапничество. “Изведнъж” никой не ги иска – нито избирателите, нито избирателно ухажващите ги до неотдавна медии. 

Най-добрата новина е във факта, че тяхната евапоризация от публичното пространство понижи видимо нивото на агресивния тестостерон на плещенето по телевизиите.  Не че разговорът там е станал по-малко мачистки, но поне на зрителите се спестява провокативното крещене в защита на “традиционното българско семейство”, което никой тук не застрашава. Да не говорим за писъците срещу мигрантите и прочее “подчовеци”, върху чието нещастие патриотарите изградиха управленското си щастие, крепейки със зъби, нокти и лакти властта на Гражданина с претенции на развива България по европейски, обграден с коалиционна свита, която по дефиниция не допускаха преди до вратата на европейските посолства в София.

Горното припомням не по принцип, а по повод във връзка с деец на ВМРО, който ми изглежда като …антипод на гореописаните дейци на кресливата патриотарска политика.

Чета негово интервю ( дадено пред радио “Фокус” днес) . Ако не знаех от коя партийна централа беше издигнат за депутат бих го сбъркал с представител на друга партия, но не и на ВМРО.http://m.focus-news.net/?action=opinion&id=55515

Става дума за Кузман Илиев. Малко съм учуден какво общо има този икономист и водещ на телевизионно предаване с кресльовците с бомбичките срещу протестиращи срещу властта (им) или с “ексцентричното “ им представителство в европарламента. Но това си е негова работа. Моята е да обърна внимание на него като на изключение от правилото и да кажа, според субективната ми преценка, че ако от ВМРО бяха дали по-отдавна път на такива хора, като Илиев, щяха да заслужат повечко уважение, отколкото онова презрение, с което заслужено ги наказаха избирателите.

Не че ви “рекламирам” Илиев. По-скоро използвам случая да кажа, че изключенията наистина подчертават правилото. А в случая с ВМРО като правило говорим за кадри, които решаваха преди всичко въпросите на собственото си трудоустрояване на високи постове чрез съучастието си в един корумпиран режим.

 

2 мнения за “Докато чакаме извънзимните министри си спомняме за изчезналите им предшественици”

  1. Понятието “патриот” вече е мръсна дума олицетворяваща шайка примитивни крадци и егоисти, именно благодарение на цитираните в статията (и не знам до колко за това не е работено целево).

    По презумпция, всяка българска партия трябва да е патриотична. А докато се питате “къде се дянаха батковците от ВМРО”, ще Ви отговоря, г-н Инджев – Борисов ги употреби по същия начин, по който употреби и реформаторите. Не че това е учудващо – партии, чиито лидери изградиха кампаниите си върху циганския въпрос, македонския казус и триста километра тел е логично да завършат на бунището на политическата история.

  2. Янаки Стоилов предлага край на “златните паспорти” !!!

    Спирането на т.н. “инвестиционно гражданство” е част от усилията на ЕС за спиране на руските стратегически инвестции с цел подривна дейност, подкопаване на демократичните процеси и институции, както и разпространението на корупция
    Но по предложение на ДПС през февруари т.г. ГЕРБ и ДПС запазиха окончателно продажбата на българско гражданство.

    https://www.mediapool.bg/yanaki-stoilov-predlaga-krai-na-zlatnite-pasporti-news324495.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.