Вирусът на русофилщината у нас е по-устойчив от китайския

 

 

 

 

 

Вирусът на русофилщината, имплантиран чрез измама още на 3 март 1878 година в Сан Стефано с обещанието за руски териториален подарък и свобода – с пълното съзнание, че истински свободна и голяма България не бива да бъдат допускана от самата ревнива Русия, е по-устойчив от днешния китайски вирус. Не помага срещу него ваксината на здравия разум, с която са имунизирани мислещите хора, отказващи да робуват на “чувствата” си към матушката им.

Доказателствата са навсякъде около нас и няма да се повтарям да ги изброявам. 

Ето едно “ново”, което не бива да бъде оставяно без коментар. Защото го дава Нешка, която нямала грешка, според популярния каламбур с името на Робева.

Телеграфната агенция на Съветския съюз ( ТАСС)  също знае, че при нея няма грешка, когато трябва да вземе страната на Русия. И тя я взима без “грешка” – дори и в случая, когато официални руски лица и официози обявяват победата на българските момичета над художествените гимнастички от “сборная” ( както по съветски образец продължават да наричат руските състезател/к/и в колективните спортове).  

https://iz.ru/1204225/2021-08-07/trener-iz-bolgarii-otcenila-sudeistvo-finala-po-gimnastike-na-oi?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=iz.ru&utm_term=1279454&utm_content=9523526 

ТАСС тактически, но не и тактично ( защото е прозрачно лицемерието в случая) спестява на Робева дистанцирането от българската победа над рускините, за да й даде възможност да се развихри “по принцип” срещу съдийството, което присъди тази българска победа. Насочва своята събеседничка да нападне конкретно израелската гимнастичка Лина Ашрам заради победата й над руската фаворитка Дина Аверина, за която единодушно в Русия са убедени, че е абонирана за първото място ( както и “сборная”). 

Колко “удобно”- и патриотичната й репутация на Робева е формално пощадена, но и руската мечка е нахранена с порция солидарност с основната обвинителна теза за злополучното представяне на рускините!

Двете страни в този удобен разговор, окачествен като “беседа” ( а не като договорено “плюене в устите”, каквото е ) си разменят комплименти. Робева е представена от руската официална пропаганда като “прославена” – как не, щом е съгласна да охули съдийството, което си е позволило да наруши руския МОНОПОЛ ( курсивът е мой във връзка с факта, че именно така наричат в Русия очакването гимнастичките им винаги да са първи).  

Робева не остава длъжна. Сипе похвали с обобщения, че руската художествена гимнастика е най-добрата. Какво тук значи някаква си българска победа над “най-добрите”. А ситуацията, разбирай руската загуба, била по нейните думи “най-грозната” от всички досега. 

“Грозна” се родее с “мръсна”, както беше наречена в Русия на официално ниво победата на българските момичета.

Съответно на Робева й е “жалко и обидно, че така се е получило на олимпиадата”, цитира я да се подмазва ТАСС и обобщава в заглавието си, че Робева е “удивена” от резултатите на олимпиадата в женската художествена гимнастика.

Удивително е наистина една българка да се удивява в полза на Русия и в ущърб на българската гордост от победата, но само за онези, които не знаят що е то българския русофил. Робува като Робева докрай и във всичко на чуждия си кумир! Образът му е нарисуван още през 19 век от Захарий Стоянов и е допълнен от друг възрожденец, големия български ерудит Симеон Радев.

За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”.

(Симеон Радев, “Русия в началото на 20 век”, изд. “Свети Климент Охридски”, София, 2010 г., стр. 233, 234)

 

Ще си позволя да репликирам като за този случай знаменитото определение на големия дипломат, публицист и Българин Симеон Радев: по-лошо от невежия русофил, какъвто наистина е масовият случай с русофилите у нас, е само отлично осведоменият му щам. Защото той много добре знае каква е истината, но въпреки това робува на чуждата лъжа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: На пръв поглед не е свързано с нея, но и други са забелязали руското негативно влияние върху българите. https://e-vestnik.bg/34697/frans-pres-falshivite-novini-i-nedoverieto-ostavyat-balgaria-na-opashkata-v-nadprevarata-za-vaksinatsia-sreshtu-covid/

5 мнения за “Вирусът на русофилщината у нас е по-устойчив от китайския”

 1. Нешка дето нямала грешка се е одумала йезуитската, че все пак “‘теоритично” съгласно съществуващите правила рускинята е допустимо да загуби. Стига да си беше направила труда и не си плюеше на професионализма можеше само да припомни, че еврейката бе санкционирана за изпускане на лентата но аванса ѝ до него момент бе достатъчен за титлата.
  И те, така.

 2. Полковник от МВР Н.Робева, рапортува по “възрожденски” срещу България.
  Иначе е “патриотка”!
  Ха ха ха!!!

 3. РОБева?!, идва отявлено от роб. Хора които са робували (татко или дядко й, или и дваммата, всички вкупом). Явно са го заслужили някак си. И въпреки наличната европейска неприкосновенност на страната ни, тук все още се намират и продължават да ни се пречкат подобни робуващи елементи с привичката на съвременни лакеи.
  Може би братушките й от споменататата „нужда“ са я привикали да вземе страна и за да не се появят компрометиращи документи и изяви, понеже те по стар навик не се церемонят, подобно на наш Бойчо, тя също така героично се набутва между шамарите!
  Явно фамилиарно за Раб Божий или указание за носене на някаква роба в миналото (едва ли този вид облекло им е познато), не може да става дума, пък то и от държанието й също добре може да се отсъди. Робия барешчи! Да, от там идва коренът!

 4. От соросоидни медии и майкопродавци в Русия (наричани там иноагенти) разбрах, че същата Аверина, по същите правила е спечелила СП през 2018 год. като също е изтървала уред. Тогава, разбира се, това не е незаслужено, а следване буквата на правилника. А Робева не дава интервю (беседа).
  Но това е не просто изолирано явление, а издигнато в държавна политика. Нарича се ПОБЕДОБЕСИЕ и обхваща цялата държава. Всяка проява на критичност се възприема като атака срещу държаността (“пълзящ преврат у нас”), дори за установени и признати факти. Лавров е цитиран от ТАСС да казва, че “нападките срещу Сталин като главен злодей са част от атакита (на Запада) срещу нашето минало”
  https://tass.ru/obschestvo/12252695

  А министърът на културата в своята “докторска дисертация” на тема Русия XV—XVII век на първа страница пише:

  «Критерием положительной или отрицательной оценки, — по словам нашего современника — известного русского ученого и мыслителя О.А.Платонова, — могут быть только национальные интересы России. Первый вопрос, на который должна честно ответить историческая наука, — насколько то или иное событие или частное деяние отвечает интересам страны и народа. Взвешивание на весах национальных интересов России создает абсолютный стандарт истинности и достоверности исторического труда».

  Още един характерен цитат от въпросната “дисертация”:

  «Но в конце XV века Иван III сбросил ордынское иго и смело вышел на международную арену. Его сын Василий III вступил в борьбу за „киевское наследие“ с Польско-Литовским государством и Ливонией. Его победоносные походы привели к тому, что на Европу буквально обрушился поток негативной информации о России, распространяемой польскими королями и правителями Ливонии».

 5. РУСОФИЛСТВОТО Е ПРОСТИТУЦИЯ С РАЗУМА И СЪВЕСТТА, независимо от това как е придобито, дали чрез користолюбие или чрез неграмотност,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.