В опит да му изкарат кирлива риза, на Кирил Петков му издават виза ( за прав път в политиката)

Вече декларирах, че няма да коментирам неродения Иванчо ( или “Нероден Петко”, както ме репликира за названието на българската приказка читател на блога), какъвто е предполагаемият проект на министър Кирил Петков. Но не мога да “избягам” от бурните страсти, които връхлитат връз таз хипотеза, а самият Петков заливат с нещо, което им се вижда като кал.

И друг път съм писал- че да се опитваш да компрометираш някого в България с това, че бил канадец или е учил в Харвард, е като да мачкаш таралеж с гол г…, както се изразява класикът на политическата простащина у нас. Знаете Кой.

Попадам сега на нов опит да бъде дискредитиран предполагаемият нов любимец на търсачите на нови лица в българската политика. Няма да давам линк към “компромата” на т.н. агенция ПИК, специализирала се като “погребална агенция” за образа на враговете на просташкото статукво в българската политика.

Този път какво са измислили? Ами истината, вероятно. А тя е, че Кирил Петков, мръсникът му с мръсник, не стига че изглежда привлекателно ( ще се въздържа да правя сравнение с разни пикльовци и пикли), не стига че бил канадец и е учил във Харвард, ами има и жена канадка, както и три дъщери. И вместо да ги затвори в някоя разнебитена панелка се “шири” в апартамент на централна улица в София. На третия етаж, подчертават повече от веднъж пикльовците и пиклите, вероятно за да подбудят завистта на осведомените, за които не е тайна, че третият етаж е предпочитан и се смята за предимство при продажба на апартамент.

Мръсникът Петков си имал тайно задно дворче ( ах, гад такава!) и по този  начин заблуждавал с малката си тераска откъм улицата онези, които си мислят, че си няма задно дворче. В задното си дворче той си вечерял, вместо да ходи по ресторанти ( това пък що за компромат е – не трябваше ли да напишат, че пръска огромни суми по луксозни заведения?!).

Потайният Петков е разкрит, че често му идвал на гости приятелят му Асен Василев. Ужас, хем му е приятел, хем му идва на гости. Как може! Вероятно се очаква да му идват на гости някои от мутрите, които ни управляваха и на които пикльовците се кланят като на “геополитици”. 

Толкова е тъпо всичко това лензене срещу един успял млад българин, че чак се чудя дали пък не си плаща за рекламата в антирекламната агенция, която на всичко отгоре публикува и серия от снимки ( вероятно откраднати от интернет), на които можете да видите един симпатичен Петков ( на снимката с мотор на въпросната столична улица, публикувана от пикльовците) и прелестното му семейството. Нали “мъдреците” обичат да повтарят глупостта, че нямало лоша реклама! Ето, че веднъж и аз ще се съглася, но с уговорката, че в случая постижението на антирекламната агенция е резултат от безсилие и елементарна глупост.

 

 

 

 

 

 

На мястото на Кирил Петков бих препратил този “компромат” до всички възможни медии. Що да се хаби човекът сам да се рекламира, когато враговете му са свършили работата вместо него!

Освен всичко друго, напънът е толкова ялов, че говори за главното: няма какво да му изровят  явно на Кирил Петков тези специалисти по съсипване на човешки съдби на врагове, нарочени за такива от овластените простаци. Вместо кирлива риза, му вадят направо виза, пътен лист за политиката по американски образец, който демонстрира привлекателен образ на успял в живота човека.

Само за сведение: България е специфично място на световната карта, където при цялата относителна бедност на нацията, огромната част от населението притежава недвижима собственост.Световни шампиони сме по този показател! Феноменът има своите корени във времето на голямото нямане, когато хората си посвещаваха живота на задачата да се сдобият с жилище като инвестиция за себе и и децата си. Всъщност това е “тайната” на българското оцеляване при превратностите на нашето битие през последните десетилетия.

Мнозина си отидоха изтощени от този свят и завещаха апартамент(и), а успелите им деца добавиха и свои към това наследство. Да имаш (повече от един ) апартамент тук е широко разпространено явление – за радост на онези, които са в състояние да се зарадват на една добра “новина”. Само че къде ти злобари ще се зарадват на нечий успех – на тях им дай да рият и да вият от завист. Явно, съдейки вероятно по себе си, разчитат на прословутата българска завист, но чисто политически не са познали.

Ако е вярно, че К. Петков се кани да учредява свой политически проект, той едва ли ще разчита за подкрепа на онази социална група, която няма покрив над главата или на дори на малцинството, което живее под наем. Напротив, профилът му, очертал се от досегашната му публична дейност, показва, че ще се цели тъкмо в сърцето на себеподонните си и на онези, които биха искали да са като него.

 

14 мнения за “В опит да му изкарат кирлива риза, на Кирил Петков му издават виза ( за прав път в политиката)”

 1. Политическият проект на партията която ще разчита за подкрепа на онази социална група, която няма собствен покрив над главата, или това малцинство, което живее под наем, о Боже!, е обявен от БСП. Партията която многократно е разорявала България. Разорените и обеднялите обаче едвали биха се залепили там, защото по принцип знаят, че от тази Трънка няма да излезе заяк. Те само могат да се надяват, ако притежават малко сиво вещество, че може да им помогне само този, който е в състояние да пресече милиардните кражби и с тези средства евентуално да ги облагодетелства. Ако обаче се окаже, че са некадърни дори и за лопата и търнокоп, няма да има помощ, защото такива некадърни бандюги (Иво ги нарича миловидно пилкли и пикльовци) са се настанили на хранилка в тази патия и подобните й разслойки и дори тяхните местенца сега могат да се окажат застрашени.

 2. Абе… все пак апартаментите на повечето българи не струват по половин милион и дъщерите на повечето българи не учат в университети в САЩ. Но колкото ще получим обяснение от Корнелия Нинова откъде намери пари да изучи отрочето в Америка, толкова ще получим и от Кирил.

 3. Кирил Петков е надарена от Бога личност и ние трябва да я пазим с всички възможни средства. Ако направи някаква политическа организация, това ще докаже посредством коалиция с ДБ.
  Вероятно Р.Радев ще има отношение към това, но силата на водачите,бих казал, се проевява при взимане на трудни решения.

 4. Към Нено:

  Ето на такива анонимни неновци, които нямат име и лице, разчита пикльовската пропаганда, залагайки на примитивната завист!
  Някой да е казал, че всички апартаменти струват толкова, колкото твърдят пикльовците в случая? А и да е вярна оценката, лошо ли е някой да има такъв апартамент или всички трябва да имат еднакво малки и евтини, щом не могат да имат еднакво големи и скъпи?
  И не ми излизайте с номера за Нинова, за да се легитимирате тук като възмутен “по принцип” на “антикомунистически” принцип, заставайки на болшевишката позиция на пикльовците.

 5. Г-н Инджев …., т.н. нено “ухае” …на увяхнала роза… Корените и са дълбоки ,…но поизсъхнали …,поизгнили…… Като няма “вина и мезета ” ….те така …. Здраве и благоденствие от Кърджали 👬💪✌

 6. Как беше клишето – вместо да му извадят очите му изписват веждите. Направих си труда да прочета т.н. “статия” в оня сайт, дето ме е гнус и името му да спомена.

  Все едно чета статия от 1947-ма година, в която громят изедниците – чорбаджии, т.е. всеки който е успял да си подаде главата над ръба на българския казан в ада. Манталитет, съчетан с националния спорт (надничане в чуждата чиния) който устойчиво и неизкоренимо е станал част от генетичния ни отпечатък.

  Направих си труда да видя въпросната сграда и тайното дворче. Живеенето на Шишман не е някакво предимство, дори напротив – това е малката “Витошка”. Не бих понесъл денонощния шум, миризмата от дюнери в съседство. Да не говорим че тайното дворче съществува само в главите на писалия статията, защото задния двор е заден за много от съседните кооперации и отдавна е превърнат в паркинг…

 7. Г-н, Инджев, за съжаление от ПИК донякъде са постигнали целта си. “Събуждат” в българина едно от традиционните и същевременно най-гадните му черти – завистта. За справка погледнете коментарите в социалните мрежи(вкл. и под Вашата статия). Все пак силно се надявам носителите на това “качество” завист, да са само по-дейни и кресливи, а не по-многобройни.

 8. Много е озадачаващо как би могъл да имаш “заден двор” и в същото време да живееш на третия етаж. Или кооперацията е построена на наклонен терен, така че фасадният трети етаж да се окаже първи надземен откъм гърба на сградата(което за посочената улица изглежда невероятно, но знае ли човек), или задния двор го “вдигат” с асансьор до третия етаж, когато дойде време за вечеря, или като последна възможност – този “заден двор” е просто тераса. И да не се окаже, че “Киро Харварда” е единствения човек в България, “уредил” се с тераса?

 9. Когато за пръв път посетих Германия, ми направиха голямо впечатление имената на улиците в градчето – ул. “Робърт Бош”, ул. “Вернер фон Сименс”, ул. “Алфред Керхер”, ул. “Рудолф Дизел” и пр. В България това бяха имена на прахосмукачки (айде и един двигател с вътрешно горене), откъде накъде тъпите немци ще си кръщават улиците на тях? После осъзнах, разбира се, че марката прахосмукачки е кръстена на създателя си. Но пак известно време се чудех. Защо пък ще кръщават улици на фабриканти? Един вид народни изедници, каквито са всички фабриканти, не е ли така?

  Отне ми известно време да осъзная, че за немците, това не са “фабриканти”. Това са учени, инженери-откриватели, новатори, меценати, хора, подобряващи общото благо, създатели на работни места, талантливи и достойни немци.

  Какво общо има това с Кирил Петков? Ами тука народът се вълнува най-вече от цената на апартамента му. Ако е повече от един или ако е над средната цена, значи Петков е “фабрикант”, народен изедник, реститут, мошеник, безсрамник, чуждопоклонник, мутра и най-вече маскара. Ееей, добре, че е Интернет, да ни светне за мръсните тайни на човека. За малко да се излъжем, че е свестен.

 10. В българския език думата “богат” произлиза от “Бог” – тоест някой, на който Бог е въздал заради способностите, труда, уменията, старанието.
  По начало в нейния смисъл се е влагало уважение, а не завист.

  След 70 и косур години индоктриниране с марксизъм и комунизъм, както и лагери, ТКЗС-та, плячкосване, неколкократно фалиране на държавата, мутри, Слави, кражба и на еврофондове дори – думата “богат” в манталитета на масовия българин стана равна на “мръсник”.

 11. Към Нено:

  Синът на Нинова след гимназията следваше в МИТ бакалавърска степен, Кирил Петков след гимназията учи в Канада и чак след това записва МВА в Харвард.
  В МИТ като приемат никой не ти гледа имотното състояние, първо решават дали да те приемат – конкуренцията е жестока, под 10% от кандидатите ги приемат – и след това според имотното състояние си плащаш между 0 и пълната такса. Така че не е проблем за Нинова да плати разликата, дори с депутатска заплата.
  При МВА програмите няма много стипендии, но е стандартно да ти отпуснат заем, така че не ги мисли нито Кирил, нито сина на Нинова, няма нищо мръсно във финансирането на обучението им.

 12. Господин Инджев, не съм от феновете на ПИК, но досежно г-н Петков ще Ви кажа – бъркате! Това е един съвременен Остоп Бендер – ни повече, ни по-малко! Нямам и за какво да му завиждам! От опит зная, че към оня свят и богати и бедни заминаваме без дисаги. Съжалявам, чи ЕГН-то ми, може да не позволи да дочакам фиаското на проекта Петков-Василев (вторият поне мълчи). Някъде бях прочел една латинска сентенция – „Mundus vult decipi, ergo decipiatur”. Сега им е паднала сгода на Радев, Янев, Петков и прочие… Що да не ни лъжат, джанъм?

 13. Към Николай КОЛЕВ, MD, PhD, ass.prof.:

  Господин Колев, няма как да греша за нещо, което не съм казал.

  Никъде не твърдя какъв е точно Кирил Петков и дали го харесвам.

  Придържам се към принципа да не агитирам за политици, които си имат за тази работа доброволни и платени сътрудници.

  Наскоро отказах нещо подобно на искането един политик, с когото сме на еднакви позиции по всякакви въпроси. Не е работа на един журналист да се превръща в агитатор, включително по искане на определена личност. Особено когато няма реципрочност…

  Но съм срещу болшевишкия манталитет да бъде надъхвано простолюдието срещу някой, защото има апартамент, пък бил той и голям. Вие със сигурност не сте тази категория ( от т.н. простолюдие, завиждащо на всеки успял човек в пристъп на “вековната злоба на роба” ), но тълкувате сарказма ми срещу този вид опити за дискредитиране като лична защита на въпросния обект на “компромата”. Изобличавам глупостта на онези, които постигат обратния ефект на желания от тях.

  Впрочем, статията събра огромна популярност и беше вчера на път да счупи рекорда по посещения в блога ми за всички времена с близо 36 000 влизания на читатели тук. Все пак не можа да постигне дневния рекорд от 39 000 , поставен от статията ми от 14 юни 2013 година, посветена на обявяването на Пеевски за шеф на ДАНС.

  Какво показва това ли? Явно интересът по темата е огромен, а моята заслуга е по-скоро косвена, доколкото съм реагирал по начин, който е привлякъл много, много голямо внимание.

 14. “… но досежно г-н Петков ще Ви кажа – бъркате!”

  Важното е, че господин Петков не бърка до момента в делата си,
  което означава, че Вие бъркате!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.