Рекрутирането на ректорска ракета рекетира реакцията на Радев

 

 

 

 

 

 

 

Не знам дали ГЕРБ наистина праща ректора на СУ Анастас Герджиков на президентските избори срещу Румен Радев, но не изключвам да пращат за зелен хайвер медиите. Октоподът опипва с пипалата си реакциите на претръпналото в очакване обществено мнение, полегнало на дъното на политическото блато? https://www.clubz.bg/118836-gerb_prashta_rektora_na_su_sreshtu_radev

Възможно е и изтичането на информацията да е истинско, да не се окаже фалшива новина за заблуда на противника, т.е. на доверчивия народец. В такъв случай обаче ще имат проблем. Колцина са в България хората, които могат да произнесат правилно името на г-н Герджиков? В смисъл, дали е Атанас или Анастас…

Не трябва да обиждаме човека, но такава е съдбата на академичните хора, които не са били част от политиката или от шоуто, което минава за политика у нас. Не са интересни и известни. Ако се е съгласил да се отдаде да обречената кауза от такива позиции, би трябвало да има профила на камикадзе, а не прилича на такъв образ.

Камикадзе на японски означава “божествен вятър”. Японците вярват, че той ги спасява на два пъти от нашествието на покитайчения монголски император Кубилай през 13 век. Той събрал най-голямата флотилия в позната дотогава история на мореплаването, за да превземе японските острови, но внезапна буря я разбила преди бившите номади да дебаркират ( всъщност една част от монголите успяват да стъпят на японски бряг, но били унищожени от самураите). 

В нашия случай става дума за потъващите гемии на ГЕРБ, които могат отново да рекрутират най-голям брой гласоподаватели на парламентарните избори, но нямат шанс нито да управляват след това, нито да спечелят президентската надпревара. Допреди някой друг месец фанатиците все още тръбяха, че техният Бойко ще събере кураж и ще срази демона Радев, но днес вече дори и тези придворни лакеи на “героя” с подвитата опашка са се умълчали , а някои дори взеха да го молят да не отива на сигурна ( политическа) смърт, за да се съхрани на върха на партията си. Октопод без някое и друго пипало може да вирее, но без глава – не.

Не е много редно да коментираме хипотези с потенциал да се окажат сонди за проверка на дълбокоумието ни, но евентуалното изпращане на ректора срещу добре смазаната и работеща на пълна пара машина на Радев, устремила се към втори мандат, няма как да бъде спряна от такъв препъни камък, който вероятно си тежи на мястото досега, но на релсите на президентския локомотив ще бъде прегазен без машинистът дори да намалява скоростта.

С други думи, ако разпространяващият се като “божествен вятър” слух за Атана…, пардон, Анастас Герджиков, се окаже нещо повече от подвеждаща маневра, ще се потвърди все по-натрапващото се убеждение за страхливостта на пожарникаря с каратистката квалификация и сикаджийската биография, докаран в политиката от кагебистката мафия. 

Има една друга хипотеза за далеч по-голяма персонална опасност за Радев, за която се появяват по същото време намеци, но ще се въздържа засега да я коментирам. Както казват в една любима на мнозина тук държава, “поживьом, увидим”. 

 

15 мнения за “Рекрутирането на ректорска ракета рекетира реакцията на Радев”

 1. Слабото място на фърчилкоф е “евроатлантизма” му.
  Само доказал се евроатлантик би могъл да го победи, а и аз бих имал за кого да гласувам за президент.

 2. E.GAVRILOV:

  Сложността на упражнението е в това доказан евроатлантик да не “пристане” на сикаджията, с което да направи много трудна дилемата на евроатлантически ориентираните избиратели, които разбират опасността от политическото реанимиране на шофьора на Симеон, обслужил на пожар Путин чрез неговия руски “Турски поток”, платен с български милиарди- геополитическото престъпление на “десния евроатлантик” .

 3. “Ако се е съгласил да се отдаде да обречената кауза от такива позиции, би трябвало да има профила на камикадзе, а не прилича на такъв образ.”

  Ами, хич няма нужда да има профил на камикадзе. За достатъчно добра сума по сметка, малко са тези, дет не биха се направили на камикадзе за месец и половина.
  Баба ми имаше една приказка, “ПАри ке ми даеш, маймун ке се сторам.”

 4. А защо трябва да се усложняват нещата? Просто трябва да се сложи край на охлокрацията – тя не е верния път!
  Ако този човек е приел да понесе кръста – да го подкрепим. И това ще бъдат най-простите и най-лесните избори до сега – гласуваш, за да изчегърташ настоящия пРезидент – очеваден национален предател, кремълска подлога, доказал се алчен за власт бездарник,неведнаж погазил Конституцията, водещ страната ни ведно с БСП/к/, към поредната национална катастрофа.
  Дилемата е елементарна – радев срещу НЕРАДЕВ!

 5. Според мен персоналната опастност за Радев е собствената му персона. Тя му казва, че той е Бог Ра. Просто не му стига пипе да се погледне отстрани. Не случайно е избран от кукловодите моск(ов)ити. На тях им трябват частично ограничени индивиди. В този смисъл Бог Бо от Ба също е удачен избор. Да не говорим за Ге Пъ от Си, или за по-дребни като Ку Ку например занулен политически от Пе Ил, и същият който промени абревиатурата ИТН на ИТП (лагиат). Да се спра, защото политическата ни кочина постянно се попълва с гарантирано свински нови прасета.

 6. Анастас може да не е популярен, но ректор на СУ с няколко научни титли и няколко езика – е повече от популярен. Пък и помним как навремето един президент на СДС също беше много уверен в победата си… 🙂

 7. ГЕРБ ще издигнат Николай Младенов за Президент .Подкрепата за Герджиков е блъф и за отклоняване на вниманието !

 8. АГ няма ли лично пространство. Ни дума, ни вопъл, ни стон не открих ни за дете, ни за коте. Освен ония кокошкарски 9000 лева върнати от майка му заради “конфликт на интереси”. Няма как да го припозная за мой кандидат. Да се оставиш токсичния по милион причини Буци да ти застане “отзад”, без мен.

 9. И аз чух, че този кандидат бил само за отвличане на вниманието, а действителните кандидати на ГЕРБ/СДС за президент и вице били Надежда Нейнски и Красимир Велчев…

  П.П.: Онзи ден в предаването на Люба Кулезич бе споменато името Иво Инджев (10-15 минути преди края на интервюто в линка https://eurocom.bg/show/chestno-kazano/12170 ). Само на мен ли ми се струва, че реакцията на водещата е странна?

 10. “Сложността на упражнението е в това доказан евроатлантик да не “пристане” на сикаджията,”
  Дори и да не му пристане, никой не може да попречи на сикаджията да го подкрепи, а още по-малко на политолози, социолози и просто подлоги да го пришият към ГЕРБ…и ще му е много сложно да обяснява, че няма сестра…
  На мен друго ми е интересно. Дали тези, които призоваваха всички да се обединят срещу управлявящото зло, пък после ще му мислим, сега са склонни да направят същото срещу Радев (който си е достатъчно голямо зло)?

 11. Принципно погледнато, е вярно съждението на господин Тинков за изборът между Радев и Нерадев. Изводът на заключението се разбира от съпоставката между действията на предател и на непредател.
  НО досега оставаха на властови позиции само избираните предатели. На другите или не им позволяваха достъп до властта, или там те си подаваха оставките.
  Досегашният избор актически се свеждаше до настаняване на неподходящи, но на вражеските за нас структури с поробителски и окупационни цели на които съдействат. Ние трябва най-после да подкрепим една партия, която е осъзнала това. Тя трябва да предлага читави и подходящи за прогреса на България личности. Може би, нашата работа при такъв вариянт е мнозинството на осъзналите се българи да участва дотолкова в дебата, че кандидатите да бъдат добре осветлявани и така да бъде преодоляна евентуалната забрава или ако не е обърнато достатъчно внимание за това (колективната памет да играе основна роля) при осветляването на някогашни прикрити деяния, които евентуално са останали незабелязани.

 12. не е лесно да се гласува за Нерадев,Костадинов,Сидеров също са Нерадев,но са същите руски матрьошки.

 13. Заради такива като Атанас Герджиков сме на дереджето на което сме. Да се съгласиш да си кандидат за президент за да легитимираш доказаните крадци и мошенници от ГЕРБ е меко казано голям компромис със съвест и ценностна система. Това от човек който е така да се каже от “интелегенцията”. Но ректора или се е поблазнил или е изнуден (по един или друг начин) да е слуга на анцузите и измие срама им покрай чекмеджета и кюлчета… Странно как и най-големите скандали се забравят за някой и друг месец. В разгара на протестите Борисов смееше само или по строителни площадки или в Балкана да се мярка..

 14. Една много малка част от един коментар във Фрог нюз:

  “Не разбраха, че избираме президент, а не психично болни хора пуснати от психиатрията под гаранция, че ще се върнат.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.