Защо не мога да подкрепя Анастас Герджиков за президент и какво ме посъветва Аристотел

 

 

 

 

1. Защото позата на обединител на нашето плуралистично общество, което цени различията, не отива на един преводач на Аристотел, който е казал: “ Който е приятел на всички, не е приятел на никого”. 

2. Защото е интелектуалец, разбира какво прави, никак не е прост, за разлика от ментора му, когото прикрива и чийто образ най-съзнателно чисти, участвайки с името и физиономията си в опита за голяма измама от рода на онази за ГЕРБ като “спасител” от комунистическия реванш – измама, на която се дължат трите мандата на предишното корумпирано управление. “Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката” ( ако случайно става дума за грешка в случая), е казал Аристотел и неговият преводач би трябвало да го знае.

3. Защото си е направил труда да се образова ( “Образованието е най-добрата осигуровка за старините”, го е научил Аристотел). Застраховката на задкулисния му селекционер е чекмеджето с мангизите и пистолета на нощното шкафче да ги брани от други бандити. Защо преводачът на Аристотел се самоунижава да слугува на еднокнижника – видно от отказа му да отправи каквато и да било критика към предишното управление, сякаш има такова на света, което за 10 години да не е направило нито една погрешна стъпка, та тъкмо ГЕРБ да се окажат издайнически ( спрямо претенцията му за независимост) “безгрешни”  в неговите очи?

4. Защото говори правилен български и ползва куп чужди езици – живи и мъртви. Това ли е човекът, представителен за Бойковия езиков вандализъм, който обижда и ругае наред и невъздържано с каруцарски речник, но сега се опитва да приюти в каруцата си на предната седалка свой антипод, дърпайки му юздите с цел да заблуди отново лековерните. “Човешката общност се простира дотам, докъдето стига човешкият глас” ( Аристотел). А фалцетният глас на простия ни премиер достигаше скандално до образованата част от нашата общност години наред с цинизми, подигравки и прочее простотии, изречени угоднически като за простите с езиковите средства на  “простолюдието” без да претърпи каквото и да било развитие и шлифовка за целия този дълъг период.

5. Умерен е и изглежда уморен от простащината, но не се разграничава от нея, нито от невъздържаните изблици на нейния говорител през последното десетилетие. Да се чуди човек как успява да се абстрахира от тази простащина .“Познанието започва от почудата” (Аристотел).

6. Не парадира с примитивно мъжкарство и дори има жена ( макар и “мъжко момиче”) за компания в своята кампания. Че и съпруга има, пак за разлика от епилирания балкански бабаит от Банкя, комуто водят жрици в спалнята да му удовлетворяват “човешките потребности”, по собствените му думи. Обаче семейният кандидат за президент не се дистанцира и по тази линия от своя антипод. Твърде интимно като забележка? ” Голото тяло не е причина за срам. Срамувайте се от това, което мислите за него” ( Аристотел )

7. Бил е в берлински университет, когато рухва Берлинската стена, а не в Банкя, където мутрата, изкласила до премиер години по-късно, е била наета за заслуги пред милиционерщината да пази пазителя на българската Берлинска стена Живков, когото мутрата определя като свой университет. Не му ли е обидно на професора да обслужва днес милиционера с калашника, който е работил и като “охрана на реда” в Делиормана по време на масовите насилия на властта в НРБ срещу  хората, несъгласни да им сменят насила имената? (“Аристотел невинаги е Аристотел)” – всеки греши, но професорът не си го признава..

8. Професор е, не е фалшив милиционерски генерал. Но приема Генерала за свой задкулисен командир. Да се снишаваш по Тодорживковски до нивото на мутрата, т.е. да приклякаш на общи снимки като някои поданици на Путин , опитвайки се да не стърчат над него, не прави чест на един ректор на Софийския университет. “Не е имало досега нито един велик ум без примеси на безумие”.( Аристотел)

9. Подкрепен е от инициативници с автентична антикомунистическа биография на демократи, които никога не са подкрепяли открито сикаджийската мутра и се срамуват да си признаят принадлежността към неговия отбор. Но не води с тях разговор по темите, посочени по-горе. А би било полезно да си кажат истината! “Природата не върши нищо безполезно”.

10. В интервю за Факор.бг в навечерието на балотажа той най-сетне застана ясно на прозападна позиция по въпроса за Руската агресия срещу Украйна. Осмели се да го направи цели три дни преди балотажа, но и в това отношение не може и не иска да обясни защо е фасада на онзи, който прокопа за рекордно кратко време газовата траншея на Путин в България и я плати с български милиарди, закопавайки най-накрая и необратимо себе си като “прозападен” политик в България в очите и на българите, и на Запада. Помъдряване, макар и в последния миг? “Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта”.( Аристотел)

В сравнение с всеки злодей, какъвто А. Герджиков не е по своите лични параметри, по-вреден е само ангелът на заблудата, който обслужва началника на злодеите ( не е по Аристотел). 

Кандидатурата на А.Герджиков е опит за измама с цел да бъде интубиран, реанимиран, инкарниран  еднокнижният вожд на дебелокожите и на мафията у нас ( не е по Аристотел).

Държа да изразя това мнение ПРЕДИ предстоящия днес дебат между Анастас Герджиков и Румен Радев. Ако от екипа на действащия президент решат да се възползват от някои от посочените по горе причини да попречат на Герджиков да изпълни поръчката и да играе Бойко Борисов с човешко лице, вината не е в мен. Защото “Платон ми е приятел, но истината ми е по-скъпа от него”, както е казал Аристотел. 

Дали бих гласувал при това положение за Радев при всичките ми остри критики към него през годините? Зависи дали той ще потвърди упреците на червените и русофилите, че е “предал” БСП и Русия, т.е., че се е променил в това отношение и претърпял развитие. Ако продължава да седи на тези два стола, за мен ще (от)падне трудната дилема дали бих си дал гласа за първи път за политик, към чиято управленска биография съм имал отрицателно отношение. Защото “ разумният търси не това, което е приятно, а това, което го спасява от неприятностите”, твърди Аристотел.

 

56 мнения за “Защо не мога да подкрепя Анастас Герджиков за президент и какво ме посъветва Аристотел”

 1. ДА НЕ ДОПУСНЕМ РУСОГНИЛИТЕ, ГЕРБ-СДС И ДПС, В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ!

  В никакъв случай не трябва да се позволява на герб-сдс и дпс да са във властта. Точно обратното. Те трябва да бъдат категорично изчегъртани от властта. И това се отнася както за НС, така и за балотажа на 21.11.21г. НЕ ГО ПОДЦЕНЯВАЙТЕ! На този етап, на който се намираме това може да стане само така……:

 2. -НС трябва да определи Правителство с мандата на Асен и Киро. Ако не сработи това, алтернативата е избори март-април 2022г!
  -На балотажа на 21.11.21г, ВСИЧКИ, които истински ненавиждат корупцията, престъпността, неграмотността, простащината и бедността, т.е. шайката герб-сдс и дпс, олицетворена за балотажа от чалгаря герджиков, и искат грамотност, справедливост, върховенство на закона и благополучие, да потушат в този ден собствените си партийни, расови, религиозни, философски и прочее различия и пристрастия и да отидат не на разходка в гората, не за гъби в гората, а да се стекат масово към урните и да гласуват. И да гласуват без всякакво колебание за Р.Радев. Друг вариант за нас не трябва да съществува. След това ще имаме достатъчно време да развихрим, и пристрастията си,и различията си. ХО!

 3. Няма да гласувам на балотажа. Не знам кой от двамата е по-вреден – сравнително неприкрит полезен Московки глупак или подмолна мутренска слуга. Мисля че вторият. И в двата случая става въпрос за индивиди които с ясно съзнание служат не на обществото а на крадливи господари с единствента цел да намажат и те. Особена голяма е вредата на подобните на Герджиков и Томисла Дончев понеже го раздават малко по-интелигентни. Все едно Ботев и Левси да са работили за османците. Щеше ли да има България при това положение?
  А ето един линк от Бивол който хвърля малко повече светлина как новите интелигентни харварди служат по всяка вероятност на Москва.

  https://bivol.bg/%d1%87%d0%b8%d0%b8-%d0%bc%d1%83%d1%82%d1%80%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%8f-%d0%bc.html

  Необяснимо е желанието им често да ни убеждават че няма човек който да им повлияе с телефонно обаждане и т.н.
  Но това тепърва ще се изяснява.
  От отговорите на въпроси от рода на – Крим украински ли е? МОЧА има ли място в центъра на София?

 4. Извинявам се, но ще си позволя да постна още веднаж коментара си от вчера под една друга статия на Иво Инджев:

  В неделя 21.11. трябва да изберем за президент или Румен Радев, който се ангажира категорично срещу мафията, или ректора с мазната усмивка – мераклия за обединител на нацията, или по-точно последна надежда на всякакви мутри, крадци и просто лапачи на европейски и български фондове!
  Трябва наистина да си сляп, че да не виждаш, че зад ректора – мазник се скатава един още по – мазен и отвратителен тип, за когото бай Ставри е приготвил всичко необходимо!

 5. Който милее истински за бъдещето на България не трябва да “ходи за гъби” на 21.11., или на “лов за глигани”, защото първо сега няма гъби в гората, а след балотажа, ако спечелят всички тези от кръга на сикаджията, глиганите за отстрел ще се окажат всички нормални хора, останали извън неговата шайка!

 6. Мисля че трябва да ревизирам предният си пост.
  Ще бъде голям майтап ако тук във форума на Иво Инджев подкрепим този който защитава руските интереси в България.
  Кой от двамата според вас има по-големи шансове да премахне МОЧА ако му се даде пълна власт?
  Според мен първопричината да имаме крадци като Борисов е руската система и влияние сред българите.
  Жалко е но сме изправение пред избор между един който иска да запази (бих казал и заздрави) тази система и втори който е естествен резултат от нея. Нито един от двамата не е ервопейска алтернатива и в това е трагедията.

 7. “Кандидатурата на А.Герджиков е опит за измама …”
  Това ми идва твърде много!

 8. Руските интереси в България са много силни.
  Народа е лъган достатъчно дълго и не може да види през манипулациите.
  Все повече хора се осъзнават но процента им е все още нисък и осъзнаването е сравнително бавно.
  Русия защитава интересите си в България като генерира хаос.
  Прогнозирам че нищо няма да излезе от проекта на ПП като резултат който да донесе по-добре работещи институции, правосъдие, справедливост.
  Радев, Петков, ПП ще затихнат след някоя и друга година след като народа види че са поредните нищоправци.
  Но това ще са няколко години успех за Русия.
  През това време ще са измъдрили новите месии.
  Спасението е да се стъпи здраво на реалната историческа истина и да се подобри образованието.
  Само така българите ще парират пропагандата, ще излезнат от здравата мечешка прегръдка и ще заживеят по-добре.
  Не сме по-глупави от другите народи за да не можем да си подредим държавата както останалите европейци. За жалост има едни “братя” които са ни саботирали много дълго време.
  Най-доброто което може да се направи на тези избори е да не се гласува като по този начин се прати сигнал на победителя да не се надува много понеже няма мандат сред населението.

 9. Прочетох внимателно два пъти текста. Или аз съм дефектен, или не улавям иронията. Прочетох и коментарите. Ще гласувам за Герджиков с надеждата да спрем навреме българския Путин! Да се отървем от лъжите на басното куче Рашков- новия Лев Главинчев. Да разобличим харвардските измамници. Заслужава си да опитаме. Не опитаме ли, докато съм жив няма да си простя че ще ни управлява човека почиташ всеки партизански тероризъм, но никога не положил цвете на жертвите на комунизма!

 10. Уважаеми домакин и гости, не споделям отношението ви към кандидата проф. Герджиков. Не разбирам как е възможно да подкрепите доказания руски резидент и да му позволите да има цялата власт в държавата ни /а дали е все още наша държавата ни?/ като президент и като творец на новото правителство? Парламентът е изцяло с руски партии и руски президент! За мен това е истински кошмар, както и за много от познатите ми, които се готвят окончателно да напуснат България /Радев – кошмар, Рашков – кошмар и прочие комунистически изроди/. Никак не ви разбирам, уви.

 11. Тези дни в kafeneto челно ме пресрещна едно изумително нравоучение на г-жа Теодора Димова. Ако не сме били протестирали така “невъздържано” лани, то тази пролет Бойко и партията му щели най-мирно и тихо да си отстъпят мястото от политическата ни сцена. Щом го е написала черно на бяло, писателката и интелектуалката Димова очевидно си го вЕрва. Аз съм по-скептична в това отношение и нито на нея вярвам, нито на доброволния катарзис у който и да е разбойник. Не ми хващат око и днешните коментари на г-н Харизанов, видимо почтен и интелигентен гражданин. От вярно направени констатации, господинът тегли очевидно неправилни изводи. Като гласуват по-малко граждани, избраният президент ще пребивава в перманентно засрамено състояние от малобройната си подкрепа и ако има всичката власт ще вземе да събори МОЧА /нещеш ли/. На фона на хубавата статия на г-н Инджев, много бих искала всички посетители в блога отново да прочетат “Политическа зима” на Хр.Ботев, написано и публикувано на 02.03.1875г. Ако намерите разлика между старото и новото послание, елате и ме наругайте.

 12. Към Росица Иванова:

  И аз не разбирам как може да подкрепяте Цецка Цачева, предрешена този път като Герджиков и пак за кефа на мутрата, но явно сме с различни вкусове. А и не понасям самоунижението, на каквото в случая се подлага Герджиков, като се предлага на мутрата ( сам се бил сетил да се кандидатира, а после го подкрепили от ГЕРБ – тия да ги разправя на извънземните).
  Цачева поне не криеше умилението си от мутрата.
  Всеки ход срещу завръщането на мутрата във властта е животоспасяващ за България.

  И още нещо, за да не отговарям на всеки “на парче”: не се стремя да се харесам никому. Ваше право е да не Ви харесва мнението ми и дори да не се запознавате с него, но не можете да го промените. Освен това не е вярно, че този парламент е ИЗЦЯЛО с руски партии. Беше такъв, когато мутрата командваше 44-тото Народно събрание. Радев, когото не съм подкрепял, попита мутрата защо прокопа “Турски поток” и го плати с наши пари, но мутрата не отговори. Както и Герджиков си трае лоялно към мутрата по темата.
  Кой от двамата е “по-руски”? Мутрата или Радев?

 13. Харизанов е прав – ” Най-доброто което може да се направи на тези избори е да не се гласува като по този начин се прати сигнал на победителя да не се надува много понеже няма мандат сред населението. ” . Никой не може да ме накара да гласувам за подлагащ се на мутрата Борисов професор или за избранника на РЕШЕТНИКОВ ! Това че мъдрите избиратели докараха положението до тук показва колко много още има да чакат нещо да се промени в тази държава.

 14. За Радев си го знаем, че е Кремълски послушник, но за господина с червената тога искам да попитам:
  първо ще ни обединява и след това ще ни съблича или обратното,първо ще ни съблече и тотава ще ни обедини.

 15. Как да гласува набеденият за суверен на президентския балотаж? Дали за Радев,за Герджиков,или да не гласува?
  Многоуважаемият от мен Методи Андреев въпреки многото несъгласия с Радев ще гласува за него. Да,но г-н Андреев с недалечното си заиграване с ГЕРБ показа, че може да допуска грешки.
  При Пэли Златарева журналист с турско име призова – “Бъдете мъдри и негласувайте”.
  Самият Карадайъ непряко застава зад Герджиков. За него е ясно – прави политика. Журналистът обаче е независим и не се съобразява със сметките на депесарския шеф.
  Добре,а ние? Как да постъпим?
  Радев иска да смени корумпираната власт посредством призива “Мутри вън” Отлично,но защо не каже същото на путинските мутри – вън от Крим,вън от Донбас,а одобрява развяването на руското знаме над чужда земя. Без значение ли е за него,че това знаме по същия начин би могло да се развее и над нашата земя? Радев може да има други намерения,но не е открит като Лозан Паноз да ги покаже.Когато ги научим дали няма да бъде късно. С прозападните Кирчо и Кокорчо /ако са такива/ той лесно ще се справи и като виж мутри като Копейкин ни яхнали отново.
  Трябва да се отчете,че Радев умее да разсъждава. Възможно е лошете съмнения да не се осъществят и той да не се подаде на путиновия диктат водещ до мизерия,липса на свобода и лично за него до несигурност.

  Всичко това е .една голяма въпросителна.Така че при липса на яснота турският журналист е напълно прав.
  За Герджиков малко писах. Господин Инджев го е направил по неповторим начин

 16. Постоянно се набляга на това, че ректорът на СУ бил умен човек.
  Този много учен професор никога не се изказа против мафията, която го подкрепя и нейните поразии в държавата!
  Ако беше толкова умен нямаше да се кандидатира като троянски кон на мафията!

 17. Към Г.Харизанов:
  Както забелязаха и други коментиращи анализа и извода са слабите ви страни, независимо от интелигентността ви. Запомнете и уважавайте казаното от Аристотел: “Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта”.

 18. “Най-доброто което може да се направи на тези избори е да не се гласува като по този начин се прати сигнал на победителя да не се надува много понеже няма мандат сред населението.”
  Това ни го казва нашият съблогър Георги Харизанов.
  По една случайност същото ни го каза днес по телевизията и Луна!?

 19. Ако живеех в държава с граждани, бих поел риска да гласувам за Радев, защото знам, че открито се обяви срещу разгула на Рапона. Същевременно ще знам, че бих имал подкрепата на моите будни съграждани заедно да не му позволим да ни вкара отново в орбитата на Московията, ако тръгне да опитва. Лошото у нас е, че тез будни граждани са твърде малко и нямам увереност, че ще успеем да го озаптим. Това ме поставя в извънредно трудна ситуация, да правя избор, който не желая да правя, нещо от рода на “Ела зло, че без теб – по-зло. Най-вероятно няма и да го го направя този избор. Всъщност, това не бих го нарекъл избор, това си е изнудване.

 20. И двамата, Гадев и Хубавешки, са русоиди и се правят на прозападни, за да заблудят както българите така и западните ни партньори. Това , че двама нагли русоиди се карат, не означава , че единият е добър , а другият е лош, просто показва, че системата е деградирала, прогнила и пред разпад.
  В България гласуването не е задължително, което да ни принуждава да гласуваме за по.-малкото зло. При това положение просто не трябва да се гласува. Голямата изборна активност ще им даде после възможност нагло да твърдят, че са избрани от народа. Затова не гласувайте, оставете ги за тях да гласуват подобните им русоиди, мафиоти, престъпници, олигарси, мутри и т.н.!

 21. Предлага ни се нов Отечествен фронт,в съюз с комунистите.Завършека е ясен-бесилка за Никола Петков и Димитровска конституция за народа.Борисов може да не дойде на власт и 10 години,но нови 5 години с президент-комунист не се изтърпява.Не беше ли ясна европейската изолация?Пак гласуване с отвращение.

 22. Пропуснах да спомена, че и Корнелия Нинова от днес ще подкрепя ректора…
  Предполагам, че в случая може да има връзка с някои вътрешно – хормонални смущения, характерни за жените при достигане на определена възраст…

 23. Към Димитър:

  И не само тя. Ахмед Доган – също, чрез своя Карадайъ, който призова да се подкрепи кандидатът, който щял да бъде “обединител”.
  За сметка на това в подкрепа на Радев днес се изказа Борислав, лидерът на зелените в “Демократична България”.
  Той е единственият партиен лидер, който е държал реч пред МОЧА на организирано събитие от нас, привържениците за преместването на съветския символ на лъжата у нас. Речта му беше страхотна. За сведение на онези, които са съгласни, че отношението към премахването на МОЧА и подобията му е основен лакмус.
  А на подкрепящите паравана на мутрата А. Герджиков: добре дошли в отбора на Доган, Нинова и на самата мутра!

 24. Към Krasnoselski “Борисов може да не дойде на власт и 10 години,но нови 5 години с президент-комунист не се изтърпява“
  Успокойте се и мислете трезво. Защото, ако чалгаря герджиков стане президент методиевич борисов остава не само на власт, но той и ще президенства.

 25. Споделям мнението на Велко Верин.
  Ние не сме изправени пред избор. Който и да спечели резултата ще бъде същият – руски хаос.
  Реални промени няма да настъпят. Докато не свалим МОЧА и Альоша.
  Толкова ли сме наивни да повярваме че човекът на Москва Радев ще подобри нещата в България?
  Извинявам се че го казвам – в този блог сме защото виждаме вредното влияние на Русия и в един момент ще дадем гласа си на отявлен русофил който както каза “висок” строи почетната рота за Вапцаров но един път не почете жертвите на комунизма. За този ли призовавате да гласуваме?
  Това което се предлага в България последните години е театър.
  Борисов го знае но понякога преиграва с ролята си като обвинява Радев че го е снимал с дрона.
  Уж много воюват всички пък последици никакви за никой.
  Как стават тези неща?
  Разделят ни за да ни владеят и отместват фокуса от себе си.

  Борисов е рожба на руската система в която живеем.
  Той и много покрай него крадоха защото за главни прокурори бяха избрани типични руски колхозници (по манталитет).
  Тези прокурори ако имаха и една десета от достойството и мисленето на един западен прокурор Борисов отдавна да е в затвора.

  България ще се оправи когато се отдалечи от Русия и се сближи с Европа.
  За да се случи това трябва ревизия на историята, свалянето на паметници с които “братята” са си белязали територията и подобряване на образованието.

 26. Задавам си въпросът: какво би се променило, ако герджиков е президент и четирите партии не излъчат правителство? Отговора според мен е: геройкото ще прави служебно правителство и нещата биха се върнали с 8 месеца назад. Всички знаем какво означава това. Живяли сме го.
  Да се говори, че банкяската мутра е евроатлантик е нелепо. Цял свят разбра, че е шмекер и не може да му се вярва. Всичките му действия показват тежко рубладжийство!
  Що се отнася до фърчилкоф аз съм приятно изненадан от служебното му правителство. Харесвам работата на повечето министри: Комитова, В. Минеков, Ст. Кацаров, Я. Стоилов, Б. Рашков и т.н. Никак не искам всичко това да бъде заличено.
  Да изборът е много труден, но не желая всичките тези огромни усилия в борбата с безбройните калинки и айдуци защитени от законите да отидат на вятъра!

 27. И нещо друго, с изявите си от последният ден, два Рашков работи активно за поредното посрещането на освободителя Дядо Иван.. Историята се повтаря. Това само засилва убеждението ми че си имаме работа с добри сценаристи зад Радев. След като изпързаляха голяма част и от мислещите българи с проекта Петков/Василев за предстоящите избори прибягват към класиката.. “даваш ли даваш балканджи…”

 28. @Terwel;Защо да съм спокоен,руски знамена се веят в Поморие,Несебър,Слънчев бряг,Бургас,Варна.Утре някой ще каже,че това фактически е руска земя.Кой ги докара преди 15 години тези руснаци у нас.Ще Ви кажа-БКП/БСП чрез своите троянски коне.Кой направи тройния шлем-Първанов,президента избран от БСП.

 29. Всичко това с паметниците и образованието е вярно и много пъти и аз съм заявявал своята категорична позиция, но да не забравяме, че в неделя ни предстои балотаж, затова както казват английско – говорящите: First things first.

 30. Ако не са русоиди Гадев и Убавешки, те не биха били допуснати до изборите за президент. Как си представяте Кремъл да допусне наистина някой прозападен?! Как си представяте Борисов да застане зад някой който не е русоид?! Гадев е човек на Решетников, а Убавешки на русоида Борисов, който прави далавери с руснаците за 10-12 милиарда годишно.
  И двата коня са руски, другари, което прави победата на Кремъл 100% в България!
  Колкото и да е парадоксално, но сега, който иска да спаси България, би трябвало да работи за хаос, щото стабилността за която постоянно ни приказват е важна за Кремъл, изедниците, русоидите и техните слуги! Хаосът ще роди революция, а революцията ще измете пост-комунистическата гнилоч.

 31. tervel,

  “Към Г.Харизанов:
  Както забелязаха и други коментиращи анализа и извода са слабите ви страни, независимо от интелигентността ви. Запомнете и уважавайте казаното от Аристотел: “Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта”.

  Виждам че се опитвате да ме уязвите. Не трябва.
  Интересувам се от идеи, не от личности и егота.
  На свой ред да ви подаря и аз нещо –

  “The highest form of wisdom is kindness”

  Едва ли ще го преведа перфектно:

  “Най-висшата форма на мъдрост е добротата, учтивостта”

  Може би това е в основата на анти-руската ми ориентация.
  Защото виждам как от там идват предимно агресия, войнственост, безчестие..

 32. Изключително интереснен феномен. Нямам спомен преди някое събитие/тема така да е раздвоявало коментиращите в този блог.

  Напълно подкрепям г-н Инджев в мнението и отношението му към проф. Герджиков. Явно професорът е направил компромис, който някои от нас не могат да приемат. Дори и да имах някакви съмнения, днес те бяха напълно разсеяни:

  “Кандидатът за президент Анастас Герджиков намира работата на прокуратурата и Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) през последните три години за “прилична”. Той направи тази оценка по време на интервю по Нова телевизия в сряда сутрин.

  “Това означава, че имаме резултати. Някакви олигарси бяха разследвани, някакви средства бяха конфискувани. Според мен това е крайно недостатъчно, но казвам прилична, защото все пак нещо се направи”, поясни Герджиков”. Затова няма начин да ме накара да гласувам за него.

  От друга страна не мога да се пречупя и да гласувам и за Радев. Историята на излюпването му в инкубатора на Решетников не се забравя лесно. Но щях да я преглътна и нея, ако беше изритал подбаващо по дебелия, пиянски г… нахалното ченге, изпълняващо ролята на руски патриарх. Мекото му отношение тогава, в допълнение към “пропуска” да се разграничи от колениченето на вицето му пред същия този пияница, ме кара да се въздържа да го подкрепя с гласа си.

  Странни са ми тези призиви да направим всичко възможно, включително и да тръгнем срещу себе си, но да спрем генерала да повтори мандата. За забравилите ще припомня, че десет, цели десет години имахме президент, отявлен путинофил, ченге, хедонист и корумпе. Е, изтърпяхме го, оцеляхме, макар и да платихме висока цена за големите му шлемове. Но сме живи, от нас зависи бъдещето ни, а той е само пенсионер, без никаква възможност за влияние в обществото ни. В сравнение с него Радев е много, много по-приемлив. Дори зависимостта му от Москва не е толкова видима. Затова не смятам, че с негов втори мандат ще настъпи краят на света.

  Позволявам си да ви напомня още нещо. Според мен изключително важно. Никога не гласувайте “против”! Винаги гласувайте “за”! Затова, ако не намирате аргументи “за” единия или другия, по-добре си останете вкъщи. Както ще направя аз за пореден път на втори тур в мажоритарни избори.

 33. Вече окончателно се убедих, че изборите у нас решават единствено това, кой ще прокарва руските интереси.
  Затова няма да гласувам.

 34. След като сме изсипали толкова ирония по отношение на ума на Герджиков, хайде да си представим, че той не признава за свой задкулисен командир “Генерала”, а само го използва и ще го захвърли при пръв удобен случай като ненужна вещ, и да отидем да гласуваме за Радев, за да спестим това унижение за Борисов, което може съвсем да го съсипе, след като падна от власт и една от най-добрите червени (е, от гражданската им квота де) хрътки е по петите и на чекмеджето, и на пачките, и на обслужващите го, и нищо чудно съвсем скоро да го остави сал с едни скъсани чорапи, като ментора му…

 35. Рецитала свърши. Как мислите, кандидатите били ли са запознати с въпросите в аванс?

 36. За първи път в новата история на страната ни се отдава възможност да бъдем ръководени от двама американски възпитаници – магистри – Кирил Петков от Харвард и Румен Радев от Военновъздушния колеж “Максуел”. Единственото общо с това на предишния управник беше прочетената от него книга за един индиански вожд.

 37. От дистанцията на времето, как мислите, за кой е било правилно да се гласува на балотажа:
  Първанов-Сидеров,
  Радев-Цачева.
  Аз не гласувах тогава. По същата причина имах (и имам отново) намерение да не гласувам. За мен позицията на Герджиков за корупцията, Борисов, Гешев, КПКОНПИ е като позицията на Радев за Русия, Крим, МОЧА.

 38. До Николай

  Конкретно по Вашето питане,
  На изборите Първанов-Сидеров и
  Радев-Цачева не отидох да гласувам,

  Ето какво си позволих да драсна точно преди 8 дни:
  “На първия тур – твърдо за Лозан Панов!
  На втория тур – разходка в планината с приятели!
  Ако имаше хартиени бюлетини, бих се разходил рано сутринта преди разходката, за да забия две дебели черти и на двамата “финалисти”.”

  Държа на думите си и сега, даже съм и още по-убеден в тях!
  НО! Държа да уточня следното:
  Не налагам своето виждане за балотажа на никого от коментиращите тук!
  Нещо повече – бих приел всеки техен различен от моя избор на балотажа като израз на най-ценното – СВОБОДАТА!

  Останах разочарован отново от Радев заради позицията му относно Крим.
  От Герджиков, “лице назаем” на сикаджийските “герберопитеци” (това по Методи Андреев…), не съм бил очарован никога.
  Все пак, като страничен наблюдател, мисля че последният си изигра козовете на дебата по-добре и ще успее да скъси дистанцията на балотажа, но не и до степен да обърне резултата.

 39. НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПРОПАГАНДАТА НА МЕТОДИЕВИЧ БОРИСОВИТЕ АГИТАТОРИ: росица.иванова, висок, 0815, Велко Верин…… НЕ ПОКРЕПЯЙТЕ „ паравана на мутрата А. Герджиков“, НЕ ВЛИЗАЙТЕ „в отбора на Доган, Нинова и на самата мутра!“……., А СЕ ОПИТАЙТЕ да разберете кое е по-печелившо за България при следните днешни условия:
  -Герберджийският чалгар герджиков приглушено говори за русия, но всеки знае за робската преданост на господаря му методиевич борисов към русия, и че без политическата подкрепа на методиевич борисов чалгаря герджиков е кръгла нула.
  -Р.Радев не изостава с много по отношение на предаността си към русия, спрямо методиевич борисов
  -Всички престъпни практики, простащина, корупция, бедност, липса на справедливост и върховенство на закона избуяха при управлението на методиевич борисов и се материализираха в чекмеджето му.

 40. ……………..Разбрахте, нали? Просто е. При избор на Р.Радев всички, или по-голямата им част, престъпни практики, простащина, корупция, бедност, липса на справедливост и върховенство на закона избуяха при управлението на методиевич борисов и се материализираха в чекмеджето му, ще бъдат премахнати, а на изпълнителят им потърсена справедлива наказателна отговорност. ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ПРИ ЧАЛГАРЯ ГЕРДЖИКОВ, ИЛИ АКО НЕ ГЛАСУВАМЕ. Напротив ще продължи. Ето защо сме длъжни да гласуваме масово, и да гласуваме за Р.Радев, въпреки, че радев не ние по сърце. А след това продължаваме битката с неотслабваща сила със създателят на изпълнителя, русия, и на всички нейни русогнили у нас, в т.ч и р.радев..

 41. Трябваше да изпратим Лозан и мустафата на балотажа. Тазвечершният телевизионен дебат ме приспа. Двамата заслужават в неделя 60% от гласувалите да маркираме опцията “не гласувам за никоя двете сиви мишки”.

 42. tervel,

  Ако ви разбирам добре, не одобрявате кражбата на някоя и друга пачка и кюлче но сте ОК с кражбата на части от държава?

 43. Ректорът на няколко пъти каза на Р. Радев да слезел от облаците на земята, но забрави да каже къде е бил той самият, когато по протестите бяха бити неговите студенти.
  Омръзнало му било да го питат за чекмеджетата с пари, но след като си е дал задника на заем на мутрата, това е неизбежно!
  Аз бих го запитал също как ще коментира факта, че в Турция пред неговата снимка е поставен турския байрак!

 44. Господа, от взиране в “руските интереси” май ще забравите Българските. Аз също не одобрявам Професор да се слага на Говедо. Защо му е това унижение??? Щял да ни обединява. Мерси!!! Не се чувствам комфортно в прегръдката на нагли Лъжци и Крадци и не разбирам защо вместо да си излежават присъдите за Криминалните си престъпления трябва да се гушкаме с тях под един юрган!!! Нека се гушкат в Затвора с подобните на тях Митьо Очите и т.н. Ние ще се обединим когато тези желаещи да ни прегръщат Идиоти си седнат на мястото. В България никога няма да има Спокойствие и Мир с Разбойници в Парламента и Овчо Стадо за Електорат. Те първо гушкат Овцата за да видят колко е дебела а после и режат гърлото.
  Геройко винаги се е криел зад Идиоти като Плевнята Цецка Цецко и т.н. Предния път Цецка я кръстиха Майката на нацията сега пък Ананаса го кръщават Обединителя на нацията. Тъпотия до шия.

 45. Продължавам да чета и ми става смешно. Къде бяхте 2016 г когато Доган, Местан, Карадайъ и ДПС открито застанаха и гласуваха за РРадев????

 46. Към Висок:

  Не е лошо да прецизирата над кого се надсмивате. Моите многобройни и остри критики към кандидатурата на Радев през 2016 година и особено по повод антуража му, гарнирани с много снимки и обяснения кой кой е на тях, са си тук в архива. А Вие, г-н Висок, къде бяхте, като гледате толкова отвисоко и безадресно на по-нисшите от Вас? С какво оказахте съпротива, че изисквате отчет по тази линия?

 47. “Дебатът” наистина ми се стори като рецитал.
  Което ме кара да мисля че кандидатите са знаели въпросите предварително.

  Намерих следното в статия на Дневник но не съм сигурен колко е истина:
  “(Водещата съобщи, че щабовете им са знаели предварително и въпросите на БНТ, и тези, които всеки е подготвил за другия.)”

  https://www.dnevnik.bg/politika/2021/11/19/4282474_prezidentut_sreshtu_profesora_polet_nad_televizionniia/?ref=home_mainStory

  Независимо, имам силното съмнение че наистина кандидатите са знаели въпросите предварително.
  Което навежда на някои мисли при положение че има съгласие от двамата за подобен регламент:
  -Кандидатите не искат дебата да промени нагласите сред гласуващите.
  -Колко си искрен като кандидат ако се съгласяваш с противника да зубрите заедно отговори за да лъжете гласоподавателите че правите “дебат”?
  -Не стоят ли едни и същи интереси и зад двамата?

  За сравнение, в Америка дебатите се модерират от уважавани журналисти които сами си пишат въпросите и тези въпроси стават известни на кандидатите в момента на тяхното изричане от модератора по време на дебата.
  Целта тук е обществото да може да види как този лидер се справя в движение с проблемите и то когато е ограничен във време.
  По този начин може да се придобие много по-добра представа за истинските способности на кандидатите.
  Един вид в Америка са се разбрали че е в интерес на обществото наистина по-добрият да победи когато са хвърлени в истинска битка.
  В България понеже не мислим много за интереса на обществото оставяме двама зубрачи да рецитират в продължение на 90 минути това което екипите около тях са им подготвили.
  Когато застанеш сам срещу лидер на друга нация и на момента трябва да защитиш интересите на своята не винаги имаш лукса време и специалисти.
  В това е и смисълът на Американският вид дебати.
  От снощният дебат аз разбрах единствено че двамата кандидати са добри зубрачи предали интересите на гласоподавателите в стремеж да изглеждат добре. Това мисля че ги определя и като страхливци.

 48. @Георги Харизанов

  И аз останах със същото впечатление, дори ми се струва, че двамата заедно са репетирали скучното представление. Водещата беше напълно излишна.

 49. @симпатизант/ка на ДСБ

  Не бих се изненадал ако са репетирали – в България отдавна се играе театър.
  Вероятно е новата генерация месии след “харвардите” да бъде генерация “холивуд”.

  Сещам се за сцената когато руският патриарх от КГБ тропа по масата и Радев мълчи като..
  Какъв контраст само с Радев от снощният дебат – не можеш да му затвориш устата, неспирен извор на добре подредена информация..

 50. Към Георги Харизанов: “The highest form of wisdom is kindness”

  Неподходящ подарък сте ми избрали. Съжалявам, но не мога да го приема. Предпочитам Аристотел, но вие може да опитате с герджиков. Той е олицетворение на сентенцията, която цитирате и е основа на анти-руската ви ориентация. А по отношение на заключението ви, че съм ОК спрямо „кражбата на части от държава“ мога със съжаление да констатирам, че сте много, ама много далеч от мъдростта. Аз и такива като мен, след този балотаж, ще върнем дори да е „… някоя и друга пачка и кюлче“ на народа си. А вие отново ще го дарите с безполезните си интелектуални и лишени от всякаква практичност и действия приказки за анти-руската ви ориентация. Пълна немощ.Саксиен мислител.

 51. Когато нямам избор, никога не гласувам, и това винаги е на президентски избори!

 52. такаа,ние не гласуваме,а комунистите гласуват и си докарват Кремълският на власт.Виждаш,че двама мъжаги бият една жена на улицата,но се обръщаш на другата страна…

 53. @Krasnoselski:

  Да не подкрепяме единия Кремълски, а да подкрепяме другия Кремълски, така ли?

 54. другия Кремълски може да не е съвсем Кремълски,а само до избирането.Спомняте си,че Президента Плевнелиев имаше различия и именно по Кримския въпрос.След избирането си президента има възможности за политиката си,освен ако не е тежко обременен със зависимости.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.