Румен Радев ни води към НАТО и кримското му изявление било само трик, според цитат на Георги Марков в ПИК

Принуден съм да следя криволиците на официозите на отстранената власт, за да видя като на скенер изкривяванията на логиката в мисленето на тази власт – наранена, но не и напълно отстранена, явно ментално раздвоена в търсенето на аргументи за собствената си непригодност.

Всякакви причудливи тези сервират на техните трапези. Стига да има кой да ги кльопа. От дреболията чрез глупавото заяждане със звездите на днешния политически хоризонт Кирил Петков и Асен Василев, до кримската линия на атаката, която така удобно им поднесе Румен Радев, за да я спрягат и да бягат от факта, че той все пак се “поправи пред строя” на евроатлантическата коректност относно нарушеното международно право от страна на Русия в конфронтацията й с Украйна.

По липса на други актуални поводи за имиджова офанзива въпросните пропагандни инструменти са изкопали от интернет стари снимки на Петков и Василев, маскирани преди няколко години за Хелуин. От автоиронията на маскираните пропагандистите извличат връзка с Америка, в чиято клоунада те участвали с костюмите си на Хелуин. Това трябва да се възприеме от четящите и зяпащите вероятно като знак, че има нещо вярно в твърденията, според които американците ни редят правителство в момента.

Още по-дребнаво е заяждането, че американците трябвало да се закичат с мартеници, за да имат право да очакват тук да участваме в хелуински карнавали. Горките автори на яловата закачка или не знаят, или не признават, че точно американците нямат никакъв проблем с отбелязването на безбройните традиции на разни народи, от чиито представители е формирана американската нация.

Дори и доста по-консервативните англичани нямат такъв проблем. Принц Чарлз многократно беше сниман от папараци да носи на китката си мартеничка едва ли не година след като му я бяха закичили на китката при посещение в България през 2003 година ( когато и хорце нямаше против да тропне на ромска сватба в Столипиново). 

 

 

 

 

Само че кой да им (подс)каже на нашите комплексари да не пишат глупости. Изпълняват поръчката да се борят с врага и карат както си знаят и колкото си могат. Явно не разбират, че е проява на голяма комплексарщина да сравняваш Америка и Хелуин с България и нашите мартеници. 

Никой не кара никого тук да празнува западния вариант на Вси светии, както се е наричал маскарадът по същото време в нашата (право)славна България, преди да бъде заличен от забраните на комунизма като “буржоазна отживелица”. Както никой никого не кара да пие уиски, кока-кола, да носи дънки или да ползва цялата гама от вносни западни стоки. Но да искаш от Америка да ти отвърне с любов към мартеничките ни е голям проблем за самите нас като проява на тежък комплекс. Защото първо ще трябва да заинтригуваме и привлечем американците ( самодостатъчни до голяма степен в тяхната далечна вселена) с нещо повече от Стоичков или “българския чадър”.

Следващият пример от неадекватното медийно обслужване на новопокръстената опозиция обаче е от доста по-сериозно естество защото произтича от цитирането на любимия на пропагандата бивш конституционен съдия от квотата на ГЕРБ Георги Марков. Толкова й е любим, че след провала на всичките им усилия да уверят аудиторията си как кандидатът на ГЕРБ А. Герджиков ще разгроми Румен Радев на президентските избори посърналите агитатори публикуваха тъжен помен за нещата, които същите тези предизвестени победители е трябвало да направят, но са пропуснали и поради това са загубили. Сред пропуските бяха посочили факта, че Георги Марков не е бил издигнат като кандидат на партията за държавен глава.

При толкова високо мнение за него си струва да се види какво мисли днес той след поражението, каквото той с пяна на уста предричаше за Радев, а преди това и за противниците на ГЕРБ на парламентарните избори. Няма да цитирам всички негови разсъждения, но ще спомена най-пиперливата тема около злополучното, макар и коригирано след това, изявление на Радев за Крим.

Според Георги Марков това изказване било предизборен трик. Всъщност Радев ни води към НАТО, твърди сега адвокатът.

Плачете путинофили и вие десни критици на Радев за непростимото му изявление, чиято корекция не признавате за автентична! Не просто звездите, а Звездата на  гербаджийската пропаганда, цитирана от съответната меродавна за нея медия, ви го казва! Измамил ви е Радев, че клони на Изток, докато ни води на Запад, според авторитетния източник на гербажийската пропаганда.

13 мнения за “Румен Радев ни води към НАТО и кримското му изявление било само трик, според цитат на Георги Марков в ПИК”

 1. Много ще се радвам, ако това е вярно и изказването на Р. Радев за Крим е било трик, а всъщност е истински натовец. Но нали от ГЕРБ са про- НАТО и про- европейска партия. Трябва да го похвалят. Колкото за мартениците и американците има една снимка на посланик Ерик Рубин с мартеничка на ревера, която не успях да намеря. Има и друга с Ахмет Доган, ама това е друга тема.

 2. С избирането на радев за Президент връщането на шайката герб-сдс във властта беше осуетено и предоставена възможността за ефикасна борба с с престъпността, корупцията, простащината, бедността, с липсата на справедливост и върховенство на закона. Мераците на дпс и Турция отрязани, а помощта на М.Вебер, председателят на ЕНП, отхвърлена. България има Президент, но защо ние нямаме? На този въпрос отговор трябва да даде ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, и колкото по-скоро, толкова по-добре. При правилен отговор това ще е победа на демокрацията в БЪЛГАРИЯ, а ВСЯКА ПОБЕДА НА БЪЛГАРИЯ Е СМЪРТ ЗА РУСИЯ.

 3. Той другаря Георги Марков си знае работата. От малък, така де от как’ е влязъл в ДС, знае как да си върти г@за, тъй че на началника да му стане кеф…

  Старият началник вече е бита карта, но пък са налице нови началници. Един от тях е пРезидента Радев, а той е стар партиен кадър. Нищо, че е НАТОвец.

  Тоз “китайски” номер е ясен. По време на деб’ата бил сбъркал, ама после се бил коригирал.

  Така де, един вид умишлен трик за да привлече внимание. Има една приказка, цитирам по памет: “По-лесно е да правиш каквото си искаш, а пък после кога нещата се осерат да поискаш извинение”….

 4. рр е двоен резидент. На дело е “натовски генерал” от резерва, на думи плаща дан на романтичното: “А бяхме млади”.
  Докато е шампион на инициативата “Трите морета” място за притеснения НЯМА..

 5. Най-големия срам през живота си съм изпитал именно във връзка с носенето на мартеници в Америка. Малко преди 1 март бяхме на гости на един мой американски колега. Занесохме им като подарък една огромна мартеница, които ние, у нас, в България, подаряваме на “къщата”. Или както правеше дядото, закичваше асмата. Обяснихме на наште домакини, надълго и нашироко, какъв е този български обичай. Разбира се обяснихме им и че на 1 март всички си разменяме и се закичваме с мартеници. Моят ужас настъпи сутринта на 1 март, когато го видях Руди да влиза в офиса закичен с огромната мартеница в средата на гърдите, гордо изпъчени, че ще смае колегите. Наистина ги смая, защото всички се скупчиха около него зяпнали и разпитващи през глава какъв е този нишан. А той тържествено обяви, “Питайте, Саймън”. В този момент на мене ми призля и ми се искаше земята да се разтвори и да ме глътне. Защото аз бях забравил сутринта да си закича моята мартеница.

 6. https://www.dnes.bg/notifikacii/2021/11/25/voenni-ucheniia-rusiia-i-ukraina-zasilvat-boinata-si-gotovnost.511792

  48 коментара към момента, налични – САМО 21!
  Всичките изтрити, 27 на брой до момента – в подкрепа на нашите украински братя и западните ни съюзници!
  Абсолютно нищо не се е променило по скалата на Свободата на словото сега, в сравнение с преди 7-8 месеца, по СИКаджийско време!

  За сведение…

 7. Неуморните рубладжийски пчелички от АТИБ (Алианс (на мутрите) в Туристическата Индустрия в България) не спират да искат все нови и нови визови облекчения и привилегии за любимите си руски туристи:

  Бизнесът настоява за онлайн визов център
  Автор: Наталия Малчева

  https://trud.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80/

 8. Имаме налице 35% избирателна активност на населението при провеждане на 2-ри тур за президентски избори – това означава, че 65% от населението НЕ ХАРЕСВА предложените кандидати…

  С други думи, това си е НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ….

  И нито една медия НЕ ОТРАЗЯВА ТОЗИ ФАКТ ПРАВИЛНО.

  Всички говорят за победа на пРезидента Радев…..

  Ако всички тези 65% НЕ ГЛАСУВАЛИ български граждани направят партия, направо ще изметат всички партии… и от статуквото и новите……

 9. Добро утро!
  На Вашето внимание – един съвсем пресен пример как работи хибридната пропаганда!
  Много деликатно, тихичко, не грубо, не “с бутонките” вперьод, НЕ!

  Нашите приятели от Фактор.БГ са решили да ни информират за събитие от Украйна, петиция до Киевския градски съвет.
  Дотук – добре (както се казва).

  https://faktor.bg/bg/articles/predlagat-promyana-na-pola-na-skulpturata-rodina-maty-v-kiev
  “Предлагат промяна на пола на скулптурата “Родина-мать” в Киев”
  —-
  Обаче вижте какво ЗАГЛАВИЕ са изтипосали!?!?!?
  Целта на петицията е СЪВСЕМ ДРУГА, уважаеми другари консерЪватори от Фактор.БГ!

  https://kyivcity.gov.ua/ (Официалният сайт)

  https://petition.kyivcity.gov.ua/petition/?pid=10830 (В менюто – на ПЕТИЦИИ, НОВИ – малко трудно отваря, но ОТВАРЯ!)

  №10830 Щодо декомунізації статуї «Батьківщина-Мати». – Относно декомунизацията на статуята “Родина”.

  “Статуята “Родина” на Печерските хълмове на столицата е най-високата монументална сграда в Европа и е една от най-известните туристически сгради в украинската столица. Но оригиналният дизайн и съветската естетика на тази сграда не отговарят на съвременните политически и идеологически изисквания на нашето общество.
  В същото време демонтирането му изглежда нецелесъобразно, първо, защото се вписва добре в очертанията на нашия град, и второ – по икономически причини.
  Моето предложение е следното.
  Тъй като тази жена изглежда доста мъжествена, а също така държи щит и меч, ще бъде лесно да я превърнете в статуя на Архангел Михаил – покровителя на нашия град. За тази цел премахнете бюста и, заменете съветския герб с герба на Киев и добавете крила. Ако има допълнителни средства – да се направят крилата подвижни, така че да се осцилират под въздействието на вятъра.”

  Извинявам се, ако някой има забележки по ПРЕВОДА, но смисълът на петицията е БЕЗКРАЙНО ЯСЕН – ДЕКОМУНИЗАЦИЯ!

  А не “СМЯНА НА ПОЛА” (ЕТО, виждате ли ги, тези “ДЖЕНДЪРИ”, НАПАДАТ, и в Украйна даже…ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ ТЯХ, И от Истанбулската Конвенция, да съхраним патриотичното у нас, ДРУГАРИ…”
  ————-
  Приятен ден на всички, от мен!
  С такива медии – НИКОГА няма да се оправим!
  Прочее, инициаторът на петицията се казва Олександър Артьомов,а не Александър.
  А външният министър на Украйна се казва Дмитро Кулеба, а не Дмитрий Кулеба.
  За сведение.
  Дребни неща, формалности, би казал някой…

 10. към Спартак:

  Напълно прав сте!

  Най-доброто на този наказателен вот е,

  че прави масковските инструкции за президентска република невъзможни!

 11. За избирателната активност съм писал и преди. Как е възможно броят на избирателите в списъците през 2011 г. да е 6.9 млн, а през 2021 г. 6.6 млн., след като по неотдавнашното преброяване цялото население на БГ, което напоследък започнаха да наричат “популация”, няма и 6 млн.?!
  Ако се направи осъвременяване на избирателните списъци, колко ще са избирателите с право на глас?! Със сигурност няма да имат повече от 5млн., а даже и по-малко!
  Когато списъците се изчистят от “мъртвите души”, ще стане ясно, че народът ни не е толкова незинтересован и реалната избирателна активност със сигурност ще е над 50% !

 12. с тези машини можеш да постигнеш такъв резултат,какъвто си го програмираш,така че и президентска република е възможна и Копейкин на първо място,кеф ти риба,кеф ти паламуд…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.