Пробойна в БНТ в опитите да изчегъртат името ми напълно и отвсякъде в българската публичност

Не очаквам да съм симпатичен на постоянно присъстващи в телевизионните предавания коментатори като Румяна Коларова, но чак пък да се превръща в мой говорител с цел да ме омаскари е вече прекалено. Тя заяви днес в предаването “Денят с Георги Любенов” по БНТ, че съм защитавал Румен Радев за Крим. https://bnt.bg/news/pregovorite-za-novata-vlast-analiz-na-rumyana-kolarova-i-velizar-enchev-v309237-301066news.html

Ето как съм го “защитил”- документирано в блога ми чрез авторската ми статия “Завръщането на Методиевич на бял фалкон не се състоя” във връзка с неговата злополучна позиция за Крим:

На източния външен фронт обаче Радев направи половинчата крачка с първото си признание, че Крим е анексиран в нарушение на международното право, но повтори реверанса си към Кремъл от януари 2017 година с констатацията, че на практика полуостровът е руски. Някои нарекоха това гаф. По-лошо е, защото става дума за премислена и препотвърдена позиция, както самият Радев сам изрично подчерта. Гаф е да сбъркаш без да искаш, а той ясно изтъкна, че не се е променил в това отношение. Предстои да видим, дали през втория си мандат, освободен от прангите на необходимостта да се хареса на русофилстващите избиратели, ще се освободи и от тази зависимост, както се освободи от баласта на БСП през първия си мандат”.  https://ivo.bg/2021/11/22/завръщането-на-методиевич-на-бял-фалк/

Да ви прилича написаното от мен на следващия ден след дебата между Радев и Герджиков на “защита” на Радев от моя страна? Да не говорим, че е направо куриозно точно Коларова, която днес жалеше за несъстоялото избиране на Корнелия Нинова за председател на новия парламент, да изкриви до неузнаваемост позицията ми в частта за Крим, но да не “забележи”, че съм отдал дължимото на Радев за отдалечаването му от БСП. Това прави жалейката на Коларова по Нинова още червена, каквато би трябвало да бъде от срам.

Ако има нещо, което е абсолютно забранено в телевизиите, това е рекламирането на нещо или на някого, който не си е платил за рекламата. А аз получих безплатна реклама. Защото да те наплюе едно лицата на адски гъвкавия преход от тъмно синьото към червенеещата й днес позиция, си е комплимент. Дано само не накажат по гербаджийските правила водещия Георги Любенов, че в предаването му е прозвучало името ми. Защото той все пак спази тези правила като не зададе уточняващ въпрос и не изрази учудване как точно Иво Инджев ще да е защитил Радев за Крим.

И дано не се отрази зле на репутацията му пред началството фотофактът, документирал присъствието му на събитието „Българското и европейското знаме върху ПСА“ от 17 юни 2012 г. Защото беше там като съмишленик на протеста ни с искане МОЧА да бъде преместен, а не “по служба”.

 

 

 

 

Ако можех да се абстрахирам от лъжата, която Коларова изрече по мой адрес (  и от мое име!), би трябвало да съм поласкан, че толкова незаобиколимо коментаторско величие с гарантиран абонамент за участие в големите медийни трибуни ми обръща внимание. Но клеветата си е клевета и няма как да й се зарадвам. Поради което вече поисках право на отговор в това предаване, от което чакам такова право вече шеста година, след като през май 2015-та в същото студио Татяна Дончева определи критичната ми позиция спрямо руското влияние у нас като “най-уродливото нещо”, което е чувала.

Интересно, коя от двете казва истината: че съм проруски настроен, защитавайки Радев или че съм направо “урод” заради “русофобията” ми? И двете твърдения са изречени в студиото на Любенов. Не е ли редно все пак сам да обясня собствената си позиция, вместо да ме коментират в мое отсъствие? 

Тъй като отдавна съм “изчегъртан” от медийни трибуни, като тази и изобщо от предаванията на БНТ  ( където съм бил и водещ на предаването “Още” ) , не се надявам при запазване на статуквото там да бъда “помилван”. Но не мога да оставя без отговор клеветата по мой адрес дори и в собствения си блог.  

Нека читателите да преценят защо им е на крепителите на посърналото статукво да следят под лупа какво мисля и да изкривяват позицията ми, за да ме дискредитират. На мен ми изглежда като самопризнание за безсилието си да ме изчегъртат напълно и отвсякъде. А на вас?

Досега този номер да ме очернят като ме оприличават на себе си ми го прилагаха само червените. Ето че с нещо подобно им помагат и Борисовите пропагандатори.

20 мнения за “Пробойна в БНТ в опитите да изчегъртат името ми напълно и отвсякъде в българската публичност”

 1. как Румен Радев с вицепрезидент Йотова се е отдалечил от БСП,може да се дърпа на Нинова,но не тя е цялото БСП .Има други кукловоди…

 2. Доста неприятна гледка е жена на възраст да си върти думите и задника на дясно и на ляво!
  Между другото мернах по телевизора един доскоро уважаван от мен актьор Ю. Ангелов, когато в Бургас гостуваше “ректорът на ректорите” по време на предизборните си обиколки. Та този актьор се подмаза така грозно на герберската управа на Бургас, че чак ми стана неприятно, като си спомних, че той е бил любимият студент на великия Апостол Карамитев, чийто паметник е в Морската градина пред летния театър в Бургас, но ако нямаше надпис с името му, спокойно можеш да си помислиш, че това е паметник на Евгени Минчев…

 3. Аз пък мисля, че трябва да се възползвате от правото си на отговор. Не за друго, ами поне да предизвикате биполярно разстройство на някои хора.

 4. Ужас! Днес от 13 до 14.30 ч. по БНТ звучаха русссские песеньки и пляски, предаването се казваше “Време за обичане” и освен русссските състави със смуглянките и казачоците им, участваха и български изпълнители като Тони Димитрова, Кристина и Михаил Белчеви и други руски гъзолизци. Липсваше Бисер Киров (по уважителни причини) и Грета Ганчевой. Конферансието Драго-чая със секси гугукаща интонация непрекъснато благодареше на “приятелите на България”, призоваваше да се облегнем на прителското им рамо в стила на втръснало ни 45 -годишно извратено порно с участието на Брежнев и Живков.

  Нещата с това гнусно и унизително за българите руско порно няма да се оправят, докато “американският” възпитаник Емил Кошлуков не бъде сменен с “руския” възпитаник Иво Инджев. Страхът е голям! А паниката е резултат от неуспешните досега опити за изчегъртване. 🙂

 5. Драги Иво, тази чавка се е състарила грозно с лъжите от които живее!! Право на отговор ти несъмнено трябва да искаш! Но с внимание да не се получи както с отговора на проф. Минеков…

 6. @SMS;както неведнъж съм писал,върви планомерно обрусяване,назначението на Кошлуков е само част от плана.Не е само Драго Чая,Орлин Горанов го следва плътно с въпросите и отговорите,направо Мирча Кришан с руска краставица.Да сте чули,че официално обявените за починали в Руската федерация от КОВИД 19 са повече от 1200 души дневно?Същевременно Роспотребнадзор обяви,че през октомври от КОВИД са починали над 68000 души.Нито ше чуете колко е инфлацията,минималната заплата/около 150 евро/

 7. „Всяко зло за добро!“ (българската поговорка, господин Инджев). Първо, ако Ви дадат тази възможност, не знаете на какво ще искат да Ви посегнат. Второ, на вражески терен не можете да очаквате пощада, пък дори и ако тя само да е привидна коректност, като примерно Ви направят такава покана. Ще Ви накачулят подобия на опонентите, като при представянето на книгата Ви. Напаст, по-лоша от въшки или подобни на тях паразити, защото това за тях е начин на прехрана. Има и други способи, когато постоянно Ви прекъсват или изказват обиди, с което да Ви изкарат извън концепт.
  В предишното си есе ни показахте как улиците ни биват превземани от тези грозни подобия. Нужна е прекалено много, и то съсредоточена работа на ограмотяване, при единственото условие на гарантирано спокойствие за да бъдат изложени съответните тези и антитези, при нужното за това задълбочаване в истинността.

 8. БНТ вече не се задоволява само да ви игнорира, г-н Инджев, белким хората ви забравят. Явно тази тактика не работи, та вече ангажират “свои” да ви клеветят. И това няма да проработи. Жалко само, че професорка се излага пред публика с тези плитки, лесно опровергаеми лъжи. Според мен е излишно да искате право на отговор, защото бездруго цяла грамотна България ви чете. А на Коларова препоръчвам не само да чете, но и да вниква.

  Може ли някак да се сдобия с тениска, каквато носите на лявата снимка, г-н Инджев?

 9. Към симпатизант/ка на ДСБ:

  С радост бих ви снабдил с въпросната тениска. Имам още една-две. Подари ми ги приятел, който ги беше произвел.
  За моя изненада, по онова време видях да се продават бели тениски с тази цветна щампа на бул. “Левски” ( бивш “Толбухин”) в едно магазинче. И сега го има магазинчето близо до дюнерите на “Попа”, но такива тениски вече не се виждат на витрината, на която бяха изложени.

 10. Супер! Не знам само как да направим връзката. Сещам се само за един/а общ/а познат/а… Но ще изпратя първо някой мой агент до магазинчето.

 11. Уважаеми г-н Инджев,
  Не вярвам Р. Коларова да не чете всичките Ви статии, но не изключвам да не е имала предвид цитирания от Вас текст, а нещо друго. Например разбунилата форума статия, в която се показваше, че кримската позиция на Радев бледнее пред стореното от Борисов. Или ако е чела по диагонал статията за гербереещият се Г. Марков да е приела цитираното от Вас негово предположение, че това е било само предизборен трик, за Ваше.
  Всеки истински журналист би ви събрал двамата в едно студио, за да се изяснят нещата. Докато чакаме такъв журналист, призовавам Р. Коларова (ако освен статиите чете и форума) да си използва правото на отговор тук…
  Изобщо случаят е много интересен, защото има или голяма безочлива лъжа от нейна страна, или малко недоразумение.

  На именниците честито, а на останалите – да Ви е сладко шаранчето!
  Наздраве!

 12. Лъжата изисква ресурси за да съществува. И колкото по-голяма е толкова повече се оскъпява с времето, докато накрая се сгромоляса под собствената си тежест и невъзможността на слугите и да я изхранват. Пример – СССР и комунизмът. Изтъкани от лъжи и двете се сгромолясаха. Натам е тръгнала и путиновска русия. Надявам се да повлече и петата си колона у нас когато това неизбежно се случи. Факт е, че България си пое глътка въздух през последните 3 деситилетия единствено в годините на подпийналия Елцин, преди путин да узурпира властта в Кремъл.
  Съвсем не е по темата но някак си ми изглежда като най-яркото доказателство (математическо при това) на тезата, че лъжата е скъпоструваща метреса.
  Това е технологията ‘верига от блокове’ (blockchain). Поредица от навързани транзакции, групирани в блокове и ‘заключени’ един след друг с математически код така, че ако някой се опита да манипулира транзакция от миналото, той ще трябва да ‘пренапише’ тази транзакция и всички след нея защото и един бит да се смени от вече заключен блок във веригата – всичко след него се инвалидира и трябва да регенерира а това струва много – компютърни ресурси или електричество в крайна сметка. Колкото по назад във веригата изпада въпросната транзакция толкова повече ресурси (компютърна мощ) ще е нужна за да бъде променена тя (истината). Съвсем скоро – след няколко минути става практически невъзможно тази промяна да се осъществи. Ако пък някой се опита да запише фалшива транзакция тогава той ще трябва да убеди поне половината свят в това а затова са му нужни образно казано ресурсите на половината свят, че и малко отгоре. И с времето ще му трябват още и още ресурси.
  Жалко или пък слава Богу, че живота ни не е толкова математически изчистен и отнема доста повече време за лъжата да се сгромоляса. Но рано или късно се случва …

 13. Браво Rado! Прекрасно онагледяване на поговорката “на лъжата краката са къси” – тоест не може да стигне далече. Колкото по-дълъг е пътят, толкова по-главоломно нараства необходимия ресурс и накрая уравнението не излиза и става като в мита за Сизиф – аха да избута камъка до върха и той го помита обратно надолу в подножието на планината.

  Михаил Белчев, хм…този не го ли е срам да се показва по телевизията? Не, такива не ги е срам. Бях в гимназията, когато ни закараха под строй на негов концерт. И по време на концерта, той произнесе следната заповед под ритъма на тежък китарен звук: “в името на комунизма – на колене!” и всички трябваше да изпопадаме на колене под зоркия последните на отговорните другари.

 14. Уважаеми г-н Инджев,

  Гледах въпросното предаване – на Георги Любенов с участието на г-жа Румяна Коларова. Не познавам госпожата, по-точно ми е позната само като лице от екрана на ТВ каналите, в които е канена.
  След произнасянето от нея на името Ви в първия момент ми се стори, че не съм дочул добре, а впоследствие следейки развитието на разговора останах с впечатление, че няма предвид Вас, а че фамилията Ви е произнесена по погрешка. Тъй като според мен тя е имала предвид Иво ИнджОв. Считам, че контекста на казаното впоследствие много точно съответстваше на неговия профил или амплоа, не знам как по-точно да го кажа.
  Може би наистина, ако г-н Любенов бе журналист на място би трябвало да Ви даде право на отговор в предаването си.
  Колкото до него, най-добре бих го характеризирал като дебалансирано хлъзгав. Него, а и почти всички водещи коментарни предавания по централните ТВ канали гледам с отвращение и то от немай къде.

  Честит празник на всички именници и както казва колегата проф. Витанов – нека вирусът да ви заобикаля!

 15. Стефанко, Стефанко, жив да си, чедо!
  Извинете ме за фамилиарността, но в Дупница точно така биха го казали.
  Не може да не сте прав!
  Ситуацията ми напомни вица, в който двойката лирически герои скача в два часа през нощта от леглото, палят лампата, поглеждат си часовниците и започват панически да се обличат. Когато погледите им се срещат, мъжът присяда на края на кревата, хваща си с две ръце главата и казва с въздишка “Ех, жена, много сме се изнервили напоследък”.
  Чувствам го по себе си… Трескаво търсех какво в творчеството на И. Инджев може да е заблудило Р. Коларова? Дори се готвех да напиша, че ако в буквата на статиите няма оправдаване на Радев, то духът на някои от тях може да заблуди невнимателния читател…. Добре че не го написах… Много сме се изнервили напоследък…

 16. Стефанко, dkaraivanov, you made my day, както се казва!

 17. Изключвам възможността Коларова да е объркала Инджев с Инджов. Тя е прекалено добре осведомена кой кой е в българското политическо пространство, а и докато говори, не дава още никакви признаци на отслабнала памет. Но Любенов трябва да се е смръзнал като е чул името Иво Инджев в студиото си, защото явно има там някаква забрана да се кани, а може би дори да се споменава. Сещам се за реакцията на Люба Кулезич, когато Методи Андреев преди месец-два се изказа ласкаво в студиото й за любезния ни домакин – тя не само го прекъсна на половин дума, но дори вдигна сякаш отбранително ръце в знак за незабавна смяна на темата. А аз си въобразявах, че ако някога видя г-н Инджев като коментатор в телевизионно предаване, то най-логично би било да е при Кулезич. Да е жива и здрава Цветанка Ризова, че все още се опитва да спасява честта на професията си.

 18. @симпатизант/ка на ДСБ
  “Да е жива и здрава Цветанка Ризова, че все още се опитва да спасява честта на професията си.”
  Особено се отличи ЦР в спасяването на честта на професията си, когато “интервюираше” ББ, зяпнала го с отворена уста също като бай Тошо на 10.11.89 г. и от немай къде му зададе няколко доста безобидни въпросчета! Чудно как не й влезе някоя заблудена муха в устата?!

 19. Имам предвид само, че тя е единствената журналистка от голяма телевизия, която кани г-н Инджев в предаването си. Колкото до интервюто на Буци – sorry, но не ми е познато, защото не си губя времето да му слушам глупостите. Разбира се, че не й прави чест ако се е държала с него тaкa, както описвате.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.