Призракът на репресията броди днес в европейска България ( по Крал Макс)


 

 

 

 

 

Нагазвам днес в информационните канали и дочувам под краката си в калта пукането на балоните, напомпани с рефрена за репресиите. 

Шефът на държавната репресия Иван Гешев споделя пред медиите ( не е репресиран, че да не му дават думата), че  близки на ( до него?) магистрати са репресирани. Зов за помощ от най-овластения с безалтернативност в държавата голям началник. 

Някакъв нов “Клуб на репресираните” се заформя в триъгълника на загубената власт. Три в едно: 

1.Главната прокуратура

2. ГЕРБ

3. И нихните медии. 

Един призрак броди днес из европейска България – призракът на репресията ( по Крал Макс). 

Поне така изглежда, ако се вярва на новородените революционери срещу промяната, нарушила дългогодишния комфорт на едни другари по системно репресиране на медии и журналисти, за което днешните “репресирани” и дума не обелват. А беше факт, че  принуждаваха собственици на вестници да си ги продадат на продажници в колаборация с властта, купиха и закриха телевизии с цел да им запушат устата, а за персоналните гонения на неудобни журналисти да не припомням отново. https://e-vestnik.bg/35175/priklyucheniata-na-blaskov-4-grabezh-ot-danakoplatetsa-kato-svoboda-na-pechata-i-koy-mu-prechi-da-se-premesti/

Сайбията на виртуалната “агенция” на бившата власт, който сега най-много се вайка за принудата “Труд” да напусне наетата държавна евтиния, също го принудиха да си продаде дяловете в печелившия вестникарски алъш вериш и да се завре във виртуалната ниша. Въпросният тогавашен съсобственикът на най – тиражния седмичник сред жълтите събратя на вестникарския пазар, беше съгрешил пред властелина на задкулисието с публикации за любовници на президента Георги Първанов. Използвам турцизма с алъш вериша, за да ме разбере един депутат с българско име, който по-късно се о(т)каза в това състезание в битката за тиражи.

Ама това било преди, пък дай да видим какъв ужас е настъпил сега за новите репресирани, казват онези, които залагат на амнезията, подклаждана от гузните колаборационисти с репресивния апарат на предишната власт. 

Какъв е този ужас, наистина?

Хайде да направим сравнение, понеже днес се твърди, че зад невероятната, безпрецедентната и пр.  репресия да бъде преместена една редакция стои демонът на надигащата се президентска диктатура на Румен Радев. И да е вярно това за злодея Радев, ето с какво “пропускат” да сравняват угодниците, които наистина “пропуснаха” да забележат как др. Първанов се радваше на унизителен за медиите комфорт до степен, че никога не посмяха да го проверят за онези мезонети и за други иширети. Той наистина командваше медийното задкулисие.

Питайте самия “Капитал” защо не си публикува разследването за мезонетите му. Само за три дни ровене вестникът беше доказал през октомври 2006 г., че Първанов наистина ги е получил като подарък от оръжейния търговец Манджуков. 

Обаче никой не пита. Продължава да не пита. От “Капитал” мълчат. Мълчат и от ДПС, които днес крещят колко били репресирани от собственика на “Капитал”. Мълчат и всички останали по веригата три синджира роби на зависимостите си, които ги свързват. Не изключвам някои да мълчат също от срам. Не всеки изнасилен е готов да разкаже какво му се е случило.

Ето на това му казвам доказана репресия срещу свободата на словото, потискана от един нашистки президент. Сегашният има много да учи от него, ако иска да постигне недостижимия в това отношение бивш шеф на БСП, оказал се на върха на държавата.

“Репресираните”  заливат днес Радев медийно с катран от сутрин до вечер по начин, по който никога не е страдал неговият червен предшественик на поста Първанов.

Няма отново да изброявам за кой ли път имена на гонени от важните за властовата пропаганда журналисти в недалечното минало. Но държа да отбележа, че никога не съм се солидаризирал с исканията за реципрочни гонения. Напротив, въпреки предизвикателното, преднамерено провокативно путинофилско поведение на някои от тях, винаги съм смятал, че е по-добре те да не бъдат канонизирани като мъченици с трънен венец, за какъвто си мечтаят.  Декларирал съм тази позиция във връзка с някои от тях, като Волгин, проповядващ червен екстремизъм от микрофона държавното радио.

Какво “гонение” е това наемодателят да си поиска сметката от некоректния платец, възползвал се от сервилната си позиция за материална облага, какъвто е случаят с Блъсков? Да, с Блъсков персонално. Защото той е минирал бъдещето на своите заплатополучатели със сговора си с властта, която се е надявал да дои още дълго, залагайки мутропободно на мутрата, която в стила на своя учител Тодор Живков ни заплашваше, че ще управлява още и още години. Но се провали и завлече със себе си цяла редакция на улицата.

Ако някой трябва да подгони сега спекуланта, инвестирал във внезапно приключилото предполагаемо дълголетие на своите покровители, това са трудещите се от “Труд”. Блъсков ги е по(д)вел по нанадолнището. Те са негови жертви и би трябвало да му поискат сметката, вместо да го оставят да квичи от тяхно име след неговата всеядност спрямо властта.

Не искам да давам жокери на клоуните, които биха ме обвинили в мегаломанска претенция на оценител от с(р)амотни висини. Но ще приключа тезата си относно репресиите с риторичен въпрос: кой пострадал от репресии през последните години български журналист е получил парламентарно адвокатстване – при това като първа тема при откриване на ново Народно събрание?

Никой друг. Но точно Блъсков се сдоби с тази привилегия. Това не е негова заслуга. Защитниците на този Бай Баньо в българската журналистика се разпознаха и се признаха за негови подобия.

 

16 мнения за “Призракът на репресията броди днес в европейска България ( по Крал Макс)”

 1. За лустрация не знам но България се нуждае от закон според който всеки политик е виновен до доказване на противното когато става въпрос за притежания.
  Хора които цял живот уж само с политика се занимават и в един момент мастити капиталисти.
  И народа седи и гледа сеир вместо да скочи на улицата и да поиска отговори..

 2. герб и дпс щели да бъдат конструктивна и справедлива опозиция – мдаа приказки от хиляда и една нощ. Още от първата минута започнаха с курвенските номера а ла тиквун и данчо ментата. сетила се мара да се побара, че зелените сертификати трябва да са задължителни. Изпечените интриганти и циници като тези двамцата им е през оная работа за зелените сертификати и хилядите дето си отидоха под тяхното вещо управление на кризата. Всичко е само за да се вбие клин в неродената коалиция знаейки позицията на славчовците и чорбанчетата дето прибраха. Така ще е от тук нататък. от герб и дпс очаквайте само интриги, предателства, гладни стачки, гнусни перформанси и целия набор от ченгеджийско-десарския тюрлю гювеч.
  Със здраве,
  Радо

 3. @Радо

  Гербер и гладна стачка – оксиморон.

 4. Не бих казал още, че вече се чувства промяната, но се появиха първите коментари, в които се намеква, че депутатите са умни хора и магат да вземат правилните решения (напоследък не ми се беше случвало). В мрежата попаднах на следния текст: „Много добре стана, че парламентът не си прие сepтификaт! По-добра реклама на AHTИBAKCЪPCTBOTO и фалшивата пaндeмия не би могло да има! Защото българите от живян опит знаят, че това, което правят техните любими избранници, е точно това, което е, а не това, което избранниците казват, че правят. Следователно любимците показаха колко е опасен виpyca и колко безсмислени са сepтификатите. С което действие вчера, те не си дават сметка, повлияха фатално в борбата между ПРО и АНТИ, като наклониха рязко везните в посока AHTИBИPУC И AHTИBAKCИHИ.“
  Аз не споделям първата част на това мнение, но се надявам, скоро депутатите да вземат и решения, които и на мен да ми харесват. Все от някъде трябва да се започне.

 5. dkaraivanov,

  В момента в Англия върви поредният скандал срещу Джонсън. Правили си коледни партита през 2020 докато имаше локдаун. Все повече хора започнаха да повтарят “Един закон за торите друг за нас”. Не съм следил казуса със сертификата в партламента но ако наистина в парламента има един закон по темата докато за страната има друг то това е скандално и избранниците трябва да отговарят.

  Тази пандемия показа една тенденция – хората с по-ниско образование са склонни да не вярват на информацията от специалисти и по-склонни да вярват на конспиративни теории. Променят мнението си когато стане късно. Надявам се случката да не е индикация за това колко са ни образовани избранниците. Между другото, много български доктори също спомогнаха за разпространението на конспиративните теории и подценяването на вируса което е най-фрапиращо!

 6. Мисля, че прецедентът с парламентарното адвокатстване за “медията” Труд е куршум, с който се улучват поне два заека: Че на “Блъсковия труд” му се променя имиджа от платена слугинска медия в “репресирана”, борец за свободата на словото, е по-скоро вторичен положителен ефект, бонус, основната цел на режисираното до последна подробност първо заседание на Парламента беше по-скоро да направи (в решаващия момент преди назначаването на новите министри) реклама на служебния министър като смел, непримирим борец срещу ГЕРБ и корупцията, който като “отличник” в служебния кабинет, логично да продължи да заема министерския пост и в редовното правителство. Не случайно и НЕОБИЧАЙНО за един парламентарен контрол, вместо с въпроси, заседанието започна със затрогващо експозе на мъченика министър, последвано от услужливи въпроси, на които да ти е драго да отговориш, все едно да плашиш кучето със салам или пържола. Чета, че PR акцията ще продължи и днес с демонстрационен цирк пред камерите и микрофоните как, в присъствието на самия министър според заканите му, възмутени граждани и представители на финансови институции, полицията заключва и запечатва офисите, които ползва ГЕРБ. Само че аз (а сигурно и други граждани и селяни) се питам защо СЕГА, точно преди назначението на новите министри, се организират тези демонстративни акции, след като министърът имаше на разположение предостатъчно време, поне 8-9 месеца, откакто е назначен за министър, да свърши тази наистина спешна и отговорна работа ?

 7. Към: LetsGoBrandon:

  Че кой друг ще да е истинският руски агент в Америка, ако не Байдън, който нарече Путин убиец, за разлика от Тръмп, който никога ( НИКОГА ) не каза крива дума за Путин. Нито преди, ни по време на мандата си, нито след това.

 8. Путин няма да се разсърди за тази квалификация. Срещу нея той получава Украйна и Беларус на тепсия и засилено влияние в целия източен блок. Путин е победител в очите на мужиците. България е губеща. Има да чакаме да се бутне МОЧА.
  Честито на печелишите!

 9. LetsGoBrandon,

  Кажете какви са последните новини от сектата “Тръмп”..

 10. По отношение на зеления сертификат и изискуемостта му в Парламента.
  В МЕТРО и Била, където ежедневно влизат и излизат хиляди различни хора, такъв сертификат не се изисква. Не виждам особена причина да се изисква и в Парламента, където са 240 народни избраници, със секретар(к)ите и акредитираните журналисти, да са 4-500 общо, едни и същи хора, повечето – вече ваксинирани.
  Не съм антиваксър, точно обратното. По-скоро съм анти на антиваксърите.

  —-
  По отношение на LetsGoBrandon и “дописката” от 4-5 реда, абсолютно анонимна.
  Дадох ви пример преди около седмица мисля, че И на Фактор не може да се вярва на 100%, когато става въпрос за Украйна (цитираната от тях петиция, която уж искала “смяна на пола” на паметника Родина-Мать, пък то се оказа петиция за декомунизация).

 11. sms,

  Гледам културното министерство е при ПП.
  Тук се надяваме на някаква еманципация на Петков от Радев но вече почти е сигурно Янев ще оглави отбраната.
  Кирил Петков бе никой, Радев го направи известен, Радев ще има пръст и в новият кабинет.
  Много е вероятно Минеков да остане на поста, ще съм силно изненадан ако това не стане понеже е ясно като бял ден че той много иска този пост съдейки по акциите за които вие говорите.
  Ако Минеков изгуби поста наистина може да си помисля че еманципацията е на лице..

 12. https://www.boec-bg.com/archives/5008

  БОЕЦ си вършат работата докато Минеков се натиска за министерски стол, нищо че допреди няколко месеца ни уверяваше че искал да остане “гражданин”..

 13. @ Георги Харизанов

  Ой какая радость будет : русский ИМПЕРСКИЙ балет придет по приглашение болхарского министра культуры, песеньки, пляски, казачоци и калинки- малинки поосмотрим эще много много много раз, гармошки и балалалайки празднично зазвучают, яблани и груши разцветут … Ой, мама, какое счастие вперэди ! Вот, вицето ни Илияна Йотова, которое упадает в обморок если увидит подп. Гундяев, Румен Петков и президент Георгий Перьванав уже пригласили Руссское историческое общество и вместе с посоль, товарищ Мутрофанова, уже договорились и СМИ разспространили за “5-годишно руско (радиоактивно) облъчване на младите хора в България” !
  Да здраствует прасославняя болхаро-саветская
  дружба и секс культура до дырка!
  Во веки веков!

 14. Всички говорят за необходимостта от еманципиране на Кирил Петков от Румен Радев, но въпросът е дали ще се еманципира от курнела. Уж почтеност, уж промяна, уж смяна на поколенията, а тошовистката курнела ще ръководи икономиката. С други думи, изгладнялата БСП си получи ракетата-носител в лицето на ПППП. Братя, добре дошли в 2001-ва година.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.