Не аз, а слабите опоненти на Радев го подкрепиха с нелепите си “аргументи” срещу него

 

 

 

 

БНТ  излъчи днес правото ми на отговор, което поисках миналата седмица във връзка с твърдението на проф. Румяна Коларова пред водещия Георги Любенов, че съм подкрепил президента Румен Радев относно позицията му за Крим. 

https://bnt.bg/news/ivo-injev-s-pravo-na-otgovor-v309688-301285news.html

Имах избор дали да се явя в дискусионен формат ( с неизвестен за мен опонент ) и да спазвам изискването да спомена за броени секунди ( съответстващи на времето, в рамките Р. Коларова изрече неистината по мой адрес) възражението си или кратко и ясно в същото предаване да бъде заявена писмено декларираната ми противоположна позиция в блога ми по въпроса. Прецених, че е по-добре да се види какво наистина съм писал и че то е обратното на фалшивата новина за някаква моя подкрепа за Румен Радев по казуса с Крим.

Понеже не става дума за лично спречкване с проф. Коларова, използвам случая да призова по принцип желаещите да преразказват написаното от мен да изберат едно от двете: или да не си признават, че са чели мой текст или да го цитират достоверно. Например президентът Радев използва в дебата си с преводача на Аристотел проф. Анастас Герджиков мисълта на Аристотел, че който е приятел с всички, не е приятел с никого. Предположението ми, че е открил в моя блог този коз в спора с опонента си се потвърди. Прави му чест, че го признава.

Който не вярва, да пита Радев. 

Хайде сега вдигнете юмруците да ми вменявате несъществуващо положително отношение към Радев защото на кантара на фактите съм регистрирал и други, като подкрепата му за инициативата “Три морета” ( вбесяваща Путин и неговите слуги тук) или съм отбелязал критичните му въпроси около руския “Турски поток” и отравянето на българина Гебрев от руски шпиони . Тези юмруци няма да ме спрат да обяснявам, че желаещите да водят битка с Радев сами се поставиха в нелепо положение като избраха да го атакуват елементарно заради символиката на юмрука и превърнаха този слаб аргумент в своя водеща теза при оценката на президента. 

Към снимките на Тръмп, Меркел, Макрон, Столтенберг, Елцин и прочее “болшевики” с вдигнат юмрук, които съм публикувал, добавям сега и тази на Гари Каспаров, най-яркия интелектуален противник на Путин и неговата тирания.

 

 

 

 

Лошото е, че не вярвам и Каспаров, при цялото могъщество на интелекта си, да помогне на онези, които упорито си вярват, че  са прави, но не си дават сметка, че се  матираха сами, както се видя от резултата на президентските избори. Дискредитират се с бутафорната платформа, върху която строят цялата си съпротива срещу Радев, с което му помогнаха да се покатери на върха на българската политика. 

Ако ли пък е чудно някому защо изобщо продължавам тази тема, която разделя дългогодишни съмишленици, ще си позволя да добавя наистина нещо лично за финал. Струва си разсъждението върху факта, че обвиняваният във фатмашка праволинейност Радев е в състояние да си признае, че ползва интелектуалния труд на някакъв си блогър, докато мои съмишленици и борци срещу “зелените чорапи във властта” ( макар във ВВС те да са сиви) предпочитат да подминават добронамерените съвети и карат както си знаят по утъпканите, но губещи коловози на самоцелната конфронтация, “въоръжени” със слаби карти, но всеки път учудени защо отново губят. 

 

16 мнения за “Не аз, а слабите опоненти на Радев го подкрепиха с нелепите си “аргументи” срещу него”

 1. Г-н Инджев,

  ГЕРБ и БСП са двата отбора на БКП.
  Всякаква враждебност на думи е театър за наивници.
  Борисов забрани да се говори лошо за Първанов.
  С Радев явно са решили да поразнообразят.
  Не вярвам на иниациативите на Радев.
  Същият иска да седи на два стола като Борисов. Типично за държава троянски кон в ЕС.
  Не може президент на държавата да не почита жертвите на комунизма.
  Срамота е единственият лидер от ЕС който да не се притеснява да изрече че Крим е руски да е българският президент.

  Скоро ще имаме правителство което си е поставило за цел да бори корупцията.
  Едно от най-значимите министерства е дадено на партиен лидер който най-безсрамно поставя цветя на паметника на сатрапа Живков и който в разбиратество с ГЕРБ създадоха сегашният модел на безотчетен главен прокурор и непревземаем ВСС закрилящ го като майка орлица и по този начин имаме тези нагли кражби.
  Как това правителство ще бори корупцията?
  Същата тази ще го взриви в момента в който някой тръгне да раследва предните 5-10 години.

  Фактите са че сме най-бедната и най-корумпираната страна в ЕС и НЯМА НИТО ЕДИН ОСЪДЕН ПОЛИТИК!!!!!!!
  Кой е най-добрият начин за предотвратяване на престъпления?
  Наказанията!
  Нищо в действията на младоците от новото правителство не ми говори че ще правят нещо по този въпрос.
  Всички гледат оптимистично напред!
  Всякакви приказки за създаване на механизми за предотвратяване на корупция са празни приказки ако най-големите крадци от последните 15 години бъдат оставени спокойно да харчат заграбеното.

  Да ама не. Аз искам лустрация.
  Искам съветските паметници да се разкарат от страната.
  Искам категорично осъждане на комунистическият режим от обществените медии и образователните органи.

  Това са нещата които правят възможно избирането на хора като Радев а не слабите му опоненти.
  За жалост битката е неравна и в лицето на новото правителство имаме стъпка назад.
  Лозан Панов е прав – битката тепърва започва.

  Мисля че за да отимаме ефективни присъди и работещо правосъдие първо ще трябва значително да намалим комунистическото и руското влияние битуващо сред населението.
  Погледнете състава на новото правителство – русофили!

 2. Панев подаде оставка от ръководсвото заради това че се гушна с Пеевски.
  Това че Нинова гушна паметника на българоубиеца Живков не бе проблем да и бъде дадено министерство.

 3. https://www.dnevnik.bg/politika/2021/12/12/4292797_ekspert_po_otbrana_za_pruv_diplomat_na_bulgariia_koia/?ref=home_layer2#comments-wrapper

  След младока оглавяващ културното виждам че за министър на външните работи имаме друга личност без управленски опит.
  Не се знае много и за възгледите и.
  Личният и принос за формиране на външната политика на България колко процента ще бъде – 50, 5, 0?

 4. И нещо друго, какъв е този зор веднага да се гласува правителството на извънредна сесия?
  Има доста нови лица министри за които не се знае много.
  Не е ли по-добре да се даде малко време на обществто да се информира кой кой е?
  Има доста кандидати от ИТН а от там видя се нямат добър подбор.

 5. @Георги Харизанов
  Много сте черноглед и излишно придирчив и мнителен към младите хора, които се захванаха с изриването на Авгиевите бокови обори!
  Трупаните в течение на 12 години проблеми, изграждането на схеми за крадене и купуване на журналисти, писатели, артисти, музиканти, коментатори, социолози, политолози, ректори и всякакви хора, оформящи така нареченото обществено мнение, не може да се решат в течение на броени месеци!

 6. Продължение:
  Всичко това изисква стабилно мнозинство в Парламента и правителство, съставено от знаещи и мотивирани да извършат промените личности. Сега се задава такава възможност и всички нормални хора трябва да дадем поне полагащите се 100 дни на новите и после, ако има за какво, да критикуваме и осъждаме!
  Нямало нито един осъден политик! Питайте за това дупето с уши и каскет, а не Бойко Рашков, който си върши работата както трябва!
  Изчакайте 100 дни и ако новите не оправдаят доверието, няма да сте единственият, който ще им потърси сметка!

 7. Г-н Харизанов, наистина ли не разбирате от какво произтича “зорът” да се свика извънредно заседание за избор на редовно правителство?! Направиха ли Ви впечатление “извънредните” пресконференции на Гешев и обслужващата го шайка отзад и накъде се целят?! Как мислите: дали са случайни тези пресконференции по никое време с рев за намеса на МВР в независимата прокуратура (oh-really!) в навечерието на избирането на правителство, в което министър е Бойко Рашков?

 8. Мария,

  Разбирам логиката ви. Но има предложение за правителство с хора за които не се знае много.
  Ще бъде полезно за обществото ако се даде малко повече от 2 дни тези имена бъдат гласувани.

 9. Към слабите опоненти на Радев, на МОЧА, на енергийното васалство: с една дума на русия и нейните русогнили у нас:
  „Лозан Панов е прав – битката тепърва започва.“
  Напротив г-да Саксийни мислители, битката за вас нито е започвала, нито някога ще започне. Защото вие сте извън времето и не виждате, че Битка не само се води, но се води от 1944г до този час, до утре, до пълното изгонване на руският империализъм (путинизъм днес) от България, и то ежедневно. Вие не сте бойци, вие сте лапацала, защото единственото което можете да правите ( изключвам Л.Панов, изключителен съдия, но за съжаление политически аматьор) е да скимтите, да се оплаквате и да недоволствате говорейки непрекъснато и неспирно, за щяло и нещяло. Без значение по какво: теми, личности, събития……………………………….

 10. ………….Но с тази ваша ниагарска логорея показвате само безсилието си, безполезността си и неадекватноста си по отношение на какъвто и да е важен за България и Българите въпрос. Безсилни, безполезни и лаещи, но хубавото е, че въпреки вас, въпреки това, керванът си върви и не иска да спре. Понякога се питам. Възможно ли ще да бъде такова чудо, през саксийното ви съзнание да премине някога въпроса: “Защо аджеба е така? Кое го кара да върви?“

  СТО ДНИ ДОВЕРИЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА АСЕН И КИРО. ПА ЩЕ ВИДИМ ПО ПОДИР!

 11. tervel,

  Дерзайте колега, копаете ново дъно. Пораснете малко и изслушаийте мнението на друг без много мятания..

 12. Господин Харизанов прави много-добър анализ, който споделям, но все пак оптимистично погледнатао трябва да се задоволим и от по-малкото (постижимо), защото нещата са прекалено опростачени и поради това забатачени. Пак бих желал да повторя, мотото към членовете на новото правителство „всеки да даде всичко въжможно от себе си, за да допринесе България да ЗАПОЧНЕ да прогресира“, е и едно изискване на мандата. Корнела сигурно няма да може да покаже съответните качества, но предполагам (ако ПП не искат да се отзоват в склада за отпадъци) бързо ще й духне под опашката. Просто защото с ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ и действия (което се отнася и за ПП), не се постигат успехи. А от друга страна, след като са я принудили да си опакова багажа, единственият й изход е, да смени тоналността (т.е. посоката), което за нас в качеството й на „помощник“ може да се окаже положително. Пък дори и изборът й да се дължи на квотата коото принася, мотото показва посоката. Все пак момчетата са придобили (про)западен начин на мислене и действане, така, че са научили и знаят-само ДОБРЕ СВЪРШАНАТА РАБОТА се котира. А и на комунягите така им се пее от Русия, защото и те са ни наскачолили като за последно– все на фронте!

 13. седма година се точи сагата с делото за КТБ.Прокуратурата е поискала екстрадицията на Василев от Сърбия и какво?Един друг прокурор щеше да докарва Оснян Дойнов от Виена в чувал и какво?Съдът с процесуалния кодекс са големите спирачки-направиха ги за саботаж на демокрацията и успяха …

 14. точно така, Красноселски..

  Царе сме на приказките.. всеки разтяга локуми по хубаво осветените студия.. най-много намръщената мутра която също дойде с обещания да вкарва политици по затворите.. Резултати няма, всички заедно се разбират за да цоцат обществени пари… и тези които престъпват законите и тези които са призвани да ги заловят и накажат са в един много готин сговор за крадене от обществото..
  Всъщност резултати има – най-корумпираната страна в ЕС няма и един осъден политик.. това е просто показателно!!

 15. КомунизЪма никога не си е тръгвал от България. Вече 76-та гАдина ни управлява Н-то поколение комунисти и така ще е дорде народа не се усети “кой е добрия и кой е лошия” в сапунката дето я гледаме.

  Дорде народа не проумее, че другаря Тодор Живков продаде България за жълти копейки, само и само да е на власт – уви 33 гАдини.

  Дорде народа не проумее, че докато ни мачка СЪВЕТСКИ ботуш, от блатото няма да излезем. Нашата страна е богата, но СЪВЕТСКИТЕ кадри от БГ произход я продават ежедневно на другарите в Кремъл – уви точно както другаря Живков – за жълти стотинки, пардон копейки.

  ‘Те за ‘тва сме на тоя хал.

 16. Много сте прав, Спартак, приятелю!

  Падането на МОЧА и Альоша наистина ще е едно много добро начало!

  Поздрави.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.