Следовници на ББ ( Буда от Банкя ) проповядват омраза срещу омразата

От всички фрази, с претенция за крилатост, изречени днес от парламентарната трибуна в деня на мъчителното раждане на правителство след два опита за задържане на плода през последните седем месеца, избирам да опонирам на тезата на един вечно заподозрян за политика с човешко лице в ГЕРБ. 

Не му споменавам името, за да не персонализирам полемичното си мнение и да не подхранвам фалшивата новина за неговата различност от еднокнижния му бос. Продължава да му служи. Случаят му е почти като при проф Анастас Герджиков ( който поне бързо се оттегли от ръба на на изкопания политически гроб на ГЕРБ): интелектуално е извисен над водача на простите, но опортюнистично му е (само)подчинен и доброволно принизен до неговото ниво, готов да скочи с него и в политическата гробница на ГЕРБ, за да бъде полезен и в отвъдното на своя владетел.

“Омразата сплотява коалицията, това е напълно достатъчно да съставите правителство”, рече спряганият от години за възможен дубльор на онзи от Банкя, който обаче никога не потвърди дори с намигване тази измислена от други заявка.

Какво прозрение! Ами да, омразата може да сплотява съмишленици срещу онзи, който си я заслужава. Нищо странно няма в това, но защитниците на злобния човечец, разигравал еднолично България дузина години, се правят, че не разбират житейската логика на такова обединение. Хората открай време се обединяват срещу най-голямото зло и тъкмо този факт би трябвало да предизвика в тях въпроса “какво правя още тук” край изкопа, в който техният властелин вече е положен.

Лошото е, че  този писък на превратно разбраното човеколюбие не е характерен само за партокрацията от обкръжението на онзи, който си беше присвоил правото да говори и действа от името на нацията. Бил съм упрекван в такава ирационална омраза още в зората на автокрацията на техния “бате”, батман”, комиксов герой с вид на чекистки екзекутор с кожена тужурка и пищов на кръста. 

 

 

 

 

 

 

Споменавам атрибутите му като за онези, които злощастно се опитаха да превърнат един вдигнат юмрук в компромат от болшевишко естество без да признават, че юмрукът на “батман”, на техния “бате”,  блъскаше безмилостно по имиджа на България, но това не им пречеше да се умиляват от неговата т.н. харизма.

Извършителите на явни злодейства си заслужават омразата. Тя се превръща в мотивация да им се противодейства. С песни и танци ли да им се противопоставим? 

Така че, по полека с псалмите от псевдохристиянско естество за любовта към ближния. Понякога, когато има защо, омразата е като страха. Има полезна превантивна функция спрямо злото, което ни заплашва. Онези , които изобщо никого и нищо не мразят, сигурно са някакви светци и шамани. 

В нашия случай са следовници на Буда от Банкя. 

 

10 мнения за “Следовници на ББ ( Буда от Банкя ) проповядват омраза срещу омразата”

 1. Сляпата любов е дори по-пагубна от омразата и често накрая се превръща в омраза. Нима тези “интелигентни” защитници на ББ не са чели повече от него? Едва ли, но не се виждат отстрани и ако в началото може да ги помислиш за наивни сега вече са противни. Жалко наистина.

 2. Днес беше един добър ден за демокрацията в България.

  Знам ли защо, сетих се за утрото на 14 октомври 1991 г.

  Разхождах се рано сутринта…след една безсънна нощ..гледах плакатите на надеждата “СДС Време е!” “СДС Вярвам ти!”..”СДС И за мен!”
  Като че ли беше вчера.
  А то…половин Живот мина.

 3. @Българин
  Много добре казано.
  Онзи ден тук ме репликираха “Дайте конкретни факти, а не смъртни усещания”. Няма да Ви кажа същото, защото, признавам, Вашето дежавю е по-хубаво от моето.
  (не съм виновен, че Цонев използва същата дума)
  Ще си мерим дежавютата на есен….

 4. За 2021 г. износът за Русия е 1.2%, за САЩ 2.1%, а за ЕС е 66% от целия износ на България. Тези данни не се нуждаят от коментар, но сякаш потвърждават архетипното клише, че “САЩ и ЕС са новите господари на България, които се обогатяват за нейна сметка”. Съмнението се разсейва от външнотърговските баланси на България. Износът за и вносът от ЕС са в пълно равновесие; износът за САЩ е 2.44 пъти по-голям от вноса; вносът от Русия е 6.85 пъти по-голям от износа. Следователно, ако отношенията ни със САЩ имаха структурата на търговския ни баланс с Русия, САЩ би трябвало да внасят в България 16.7 пъти повече стоки.

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2021/12/14/4293684_vizantiia_li_ne_rusiia_za_korupcionniia_voal_na/

 5. https://offnews.bg/temida/borislav-sarafov-otreche-vrazka-mezhdu-katastrofata-na-struma-i-patnat-766706.html

  Не по темата.
  Този да си ходи заедно с Гешев, позор за България.
  Пътната маркировка била тип-топ, водача е виновен.
  Той трябвало да бъде някакъв супермен понеже е шофьор на автобус.
  Когато всички автубосни шофьори са супермени няма абсолютно никакво значение какви са пътищата, те винаги ще стигат дестинатията.
  Нещо повече, много по-евтино е да направиш автобусните шофьори супермени вместо да построиш сносен път.
  Абе защо се харчим като идиоти и слагаме изобщо асфалт, мисля че един супермен шофьор на автобус би мобъл без никакви проблеми да се справи и по черен път па дори с някой по-голям камък по средата..

  Идиотите като Сарафов край нямат!
  Не може да сложиш на път ограничение 120км/ч и да не сложиш най-елементарни неща като отразители, знаци, маркировка за да може габаритите на този път да се виждат нощно време.
  Пътя бил там 15 години и никакви проблеми нямало.
  Еми, господа, в един момент като не останаха боя и знаци се вижда до къде я докарахме.
  Нищо, пожелавам на македонците да осъдят България подобаващо.
  Няма да им е трудно, пътя оказва се няма акт 16 и незнайно кога и как скоростта от 90 е вдигната на 120.

 6. Българският народ си избра да сложи край на борисовщината. Каквото повикало, такова се обадило. (Това и новите управници да си го напишат на челата, защото народът няма да търпи дълго втори борисов).

 7. Не, не вярвам томислав да скочи с методиевич борисов в политическата гробница на герб. По-скоро ще го бутне и зазида в нея, за да бъде полезен на своя реален владетел. Томислав е по-опасен от методиевич борисов, защото цялостната корупционна икономическа система прилагана от методиевич борисов не можеше да се осъществи в негово отсъствие. А това отклонява погледа ми на североизток.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.