Куриози с държавни официози, разпространители на безнаказани манипулации

 

Май пак се вкарвам в обяснителен режим защо пиша ( отново) във връзка с видяното по телевизора втори пореден ден. Не би трябвало, но се налага по моите критерии за последователност. И понеже знам какво ще кажат моите душмани, отговарям предварително: не, не “завиждам” на поканените да говорят по телевизора. Ако исках и до днес щях да си говоря от екрана – включително и с монолози под формата на коментар на водещия. Освен това бях поканен преди две седмици в същото предаване, за което иде реч по-долу. Отказах, тъй като предпочетох да не влизам в същия този обяснителен режим в предложения ми формат с мой опонент ( кого ли щяха да ми монтират да ме заглушава?).

А сега – по същество във връзка с едно същество ( на снимката), на което не му стига постоянната му трибуна в държавното радио, че трябва да дублира манипулациите си и от екрана на държавната телевизия. Познати са ми от тяхното ентусиазирано преразказване от виртуалния официоз на падналата власт ПИК.

 

 

 

 

Това, че радиожурналистът получи възможност за трети път ( от трета медийна трибуна ) да обясни, че ние за никъде не бързаме и даде за пример как гърците са чакали 30 години Македония да си промени позицията, не е “най-впечатляващо”, макар че рекламира лъжата, че нямаме интерес от интеграцията на западната ни съседка. Пък и гърците са му любими, когато трябва да ги използва избирателно за пример- например когато зовеше за създаването на крайно ляв проект в България, който да вземе властта по гръцки модел.

“По-интересно” беше да се чуе как поредното острие на червената пропаганда у нас настървено налива масло в нашата съседска крамола от хипер патриотични позиции. Да го пита човек нещо за онова червено предателство с насилственото преименуване на българи по заповед на Сталин, изпълнявана с изпълняване на смъртни присъди ( без съд и присъда) над непокорните. Ама не го питат. Затова и си говори сам каквото си иска по темата, по която червената пропаганда би трябвало поне малко да е гузна.

Но “най-интересно” беше да се чуе отново, че въпросният – без да бъде притискан с въпроси- говори от името на премиера Петков, като му вменява “невиждан ентусиазъм” да отмени българското вето върху началото на преговорите на Скопие с ЕС. И, разбира се, същият журналист също знае, че отвън се оказва натиск в тази посока върху министър-председателя. Това било по изключение, защото иначе големите държави нямали възможност (?) да се занимават с нас, понеже си имали много проблеми в момента. Особено пък Русия, натърти той като отговор на питането дали пък Москва няма пръст в подклаждането на враждата спрямо България (  как да има, само дето прожектира на съседите антибългарски филми!).

Че големите държави ( разбирай САЩ и Русия) не страдат от липсата на ресурс да се занимават с малките ни проблемчета, това е ясно за всеки елементарно грамотен наблюдател. А и не се връзва някак си тезата за незаинтересоваността им с твърденията на споменатата по-горе пропаганда, че американското посолство реди нашето правителство и притиска премиера Петков. Кое от двете е вярното?

Вярното е, че наблюдавахме абсурдната ситуация, когато един глашатай на крайно лявото у нас вменява вини, на които “виновният” Кирил Петков по същото време отговаряше в интервю по друга телевизия. Отрече да е поставял срокове на за преодоляване на застоя в преговорите със Северна Македония ( както твърдеше по БНТ радиожурналистът). Отрече да е говорил с американци за македонско малцинство у нас и отсече, че няма изобщо да дискутира такъв въпрос в Скопие. Отсече също, че отива в съседната столица, за да поеме инициативата ( т.е. да покаже, че той кара влака, въпреки твърденията на вразите му ). При това не показа никакъв “ентусиазъм” да променя досегашната позиция на София.

Ако ставаше дума за ученическата игра на развален телефон, можехме само да се посмеем. Но не беше смешно. Беше като разминаване на два подземни ръкава при прокопаването на тунел, които е било предвидено в момента на истината да се срещнат по средата на планината.  Най-лошото е, че не е грешка на инженерите, а е системна грешка на системата, която допуска такава медийна злоупотреба. Според тази система на прозападния журналист му се полага заглушаващо двукрако устройство в студиото ( както стна при последното ми участие в БНТ на 3 март 2019 г.), но на русофилстващия му е позволено не само да си плещи каквото иска без опонент, но и му мултиплицират манипулациите от държавния радиоефир в телевизионния, платен също с нашите общи пари. 

 

25 мнения за “Куриози с държавни официози, разпространители на безнаказани манипулации”

 1. Волгин страда от аутизъм. На Цъветска тема. Горкичкият.. Нема да се оправи.

 2. https://www.marica.bg/balgariq/vajni-promeni-gonqt-i-globqvat-polovin-milion-shofyori-na-dizelovi-avtomobili#anchor-comments
  Поредната планувана глупост с цел да изтупат брашняния чувал и да провокират търпението на хората!
  Лесно се прави “капитализъм” с държавна подкрепа!
  Искрено се надявам “Триото за натиск” (адв. Петър Славов, Мартин Димитров, Методи Андреев) да реагират и да стопират това административно своеволие, така както спряха т.нар. “паспорти” за жилищата ни.

 3. Бих могъл да се пошегувам, че Волгин го държат в ефир, за да не паднем под 112-то място, но наистина положението не е смешно.
  От друга страна такива като него доказват ако не несъстоятелността на претенциите ни към македонските историчари, то липсата на морално право да ги предявяваме. Докато нашите историчари и хисторичарки говорят, че сме били фашистки окупатори, натоварили македонските евреи и дали пълно основание на Сталин да освободи народа, какво да очакваме от македонските?
  А на въпроса “кое от двете е вярно?”, отговорът очевидно е “и двете”. Цялата болшевишката пропаганда е построена на тази антилогика. Иначе как ще се върже, че струпването на войски на украинската граница става на руска територия и не заплашва никого, а разполагането на няколко батальона на нстовска територия заплашва РФ? Или че Сталин е окупирал прибалтийските държави, но Соболевата акция не ни е заплашвала, а напротив, щяла е да ни гарантира независимостта? Или че правителството ни е плашило с трупове, но не е разяснило достатъчно опасността от коронавируса.

 4. Облъчени проруски нещастници тип волгин, копейкин изключително дейно спекулират политически, медийно, партийно и пр.
  Постоянно заливат обществото с фейкове и пропагандират в стил соловьёв, като се мъчат да манипулират общественото мнение в стил говорит москва.
  Всичко това се случва благодарение на наши и кремълски средства, на които няма кой да сложи край. Но и това ще се случи рано или късно.
  Не може само да копаеш, дупчиш и режеш планетата и от това да съществуваш! Всичко си има край! Още повече, че част от процесите се осъществяват изключително и само благодарение на западни технологии!

 5. PS
  Не може МОЧА да стърчи насред София, а да се сърдим, че в музея на Холокоста в Скопие на вагона пише БДЖ. Според мен надписът на МОЧА е по-лъжлив, по-манипулативен, по-позорен…

 6. Петьо Волгин е образец на самозабравило се се,нахално същество,силно подценяващо добрия вкус на слушатели и зрители.
  Вероятно му се радват само демократите от възраждане.
  Той е по-гаден вирус от ковид 19 /китайския/,защото няма желание където трябва,,да се ползват ваксини срещу тази диария,т.е.тази гадна многогодишна пандемия.

 7. И в БНР не го ли оставиха да си разиграва коня както му изнася. Уж направиха да се две еднакви предавания за да има паритет, а това значи две гледни точки от два различни върха. А то махалото вместо да маха и в двете посоки, в събота Волгин като го засили, та чак превърта цял оборот и бие все в една посока. На практика, се получи кон за кокошка, единият луд за връзване, рие, плюе, хвърля къчове от дадения му микрофон, а другата само каканижи тихо и неутрално да е. Паритет разбирам, ако е плюнка срещу плюнка, а не плюнка срещу салфетка.

 8. Демократична телевизия му е майката! Това е ПРОТИВООТРОВАТА срещу всякакви Вольгиновци! Нека в началото да е само с някакъв регионален обхват! Нека! Бавно и постепенно ще се разпространи из по-големите градове! Има хора, жадни за свободна, нецензурирана информация! Те ще станат абонати на такава телевизия, те ще звънят и “натискат” кабелните оператори да я включат и нея в листата си!

 9. Елементарен въпрос – Ако България ей сега на минутата се откаже от всякакви претенции към Македония по пътя и към ЕС какво ще спечели и какво ще загуби?
  Според мен ще започне да трупа дивиденти и негативите които до скоро търпеше заради досегашната си позиция ще започнат бързо да се топят.
  Македония ще спечели също защото ще влезе по-бързо в ЕС.
  Всякакви претенции могат спокойно да бъдат разрешени по-късно.
  Позицията в България в момента единствено засилва позицията на анти-българските сили в Македония.
  Win-Win ако България се откаже от ветото което налага в момента.
  Кирил Петков уж иска да наложи нов тон в който акцента да е по-тясното сътрудничество, икономика, общуване (да прави Франция на Балканите) и т.н. но или няма смелостта да заеме наистина нова позиция или просто е на задната седалка.

 10. Волгин ми напомня Tucker Carlson от Fox News – патос, крясъци, лъжи..

 11. какво значи да чуем и другата гледна точка?Да чуем Айхман какво ше каже за евреите?Или да чуем игледишето на педофилите?По въпроса за комунизма хародното събрание се е произнесло със закон и такива пропагандатори и манипулатори трябва да бъдат гонени с кол,за да не вампирясват.

 12. За мен казуса с Македония е много прост.
  Има сили там които всяват омраза срещу България, създават спорни исторически казуси и т.н.
  Силите са от сръбски и руски характер.
  Най-доброто което България може да направи в този момент е да подкрепи безусловно и ускори приемането на Македония в ЕС.
  Това ще демонстрира добронамереност и добросъседство и автоматически ще отслаби тези анти-български сили.
  Те ще бъдат допълнително отслабени когато Македония е вече в ЕС и на нея ще и е много по-трудно да продължава с анти-българската пропаганда както го е правила до сега. Най-малкото заради това че, за да влезе в ЕС Македония ще трябва да се съгласи да работи по други стандарти.
  И нещо друго, противно на това което Костов каза наскоро – България е тази която активно трябва да се стреми САМА да решава евентуалните проблеми със съседите си а не да чака ЕС да прави това вместо нея.
  В този смисъл подкрепям тона и желанието което Кирил Петков задава с пътуването си до Скопие. Надявам се да е изкрено и ако е съм сигурен че Македония ще откликне подобаващо.
  Силно се надявам също с тази си акция Кирил Петков да демонстрира независимост от Радев и да поеме нов курс независимо че бе на Ковид сбирката от преди няколко дни и кимаше в съгласие.
  Накратко, проблемът няма да бъде разрешен ако го оставим на лаещите кучета от двете страни на границата.
  Изнудване с полагането на подпис на лист хартия също няма да свърши работа а напротив, ефектът ще бъде точно обратен – засилване на анти-българските настроения там.
  Гърците по-скоро ще съжаляват един ден за това което сториха на Македония с името.

 13. Без думи:

  Кратка история на политическата „кариера“ на „революционера“ ваксиниран-антиваксър Костя Лумпенов Копейкин:

  2005-та, кандидат за депутат от БНС, на второ място след Софиянски;

  2007-ма, кандидат за кмет на ВМРО;

  2009-та, кандидат за евродепутат от „Напред“;

  2011-та, кандидат за кмет на „Варна утре“ на Красен Кралев, „Новото време“ на Кошлуков и ГЕРБ;

  2013-та, кандидат за депутат от НФСБ;

  2015-та, кандидат за кмет от Атака;

  2017-та, кандидат за народен представител от Израждане

  Светослав Трайков

 14. Изобщо защо на персонално ниво са популярни изразите от рода на “Хвърли назад за да намериш напред”, “Ако посееш вятър ще пожънеш буря” и подобни в този дух но, като стане въпрос за “национални интереси” всички се стягат и не са готови на “никакви компромиси”? Като гледам руснаците с тяхното отстояване на националните интереси са я втасали.

 15. Борис+Петров,

  Предлагам да го наричаме “двукопейкин” – по часовник е сменял партия всеки 2 години.

 16. Опитвам се да си представя какви чувства ще имам към държавата която не ми позволи да наричам родината си България а Северна България.
  Ще дойде ден и Гърция ще зависи от Македония и македонците ще им напомнят.

 17. @Георги Харизанов

  По твоята логика, Георги, НАТО трябва веднага да приеме Украйна за член. Щото така ще го начука на путя. Ама не го прави. Защото Украйна ще донесе проблеми на НАТО.
  Та така и с Македония. Не забравяй, че там управляват сърби. Сърби ги оная работа за Македония, тях ги интересува САМО Сърбия. Ще се видим в чудо!

 18. Защо този се мисли за политически некоректен щом няма по политически коректно нещо в България от това да се кланяш на москалите?

 19. Мангъра,Копейкин,и т. н. Вольгин са фарс на тройката Менгеле,Хитлер и Мюлер….Да си се гушнат И да изберат кой на кого мяза….

 20. @Ив.Терзийски

  Значи, по Вашата логика, имаме държава, управлявана от сърби, член на НАТО?

 21. в хибридната война,която се води в българските медии срещу здравето на българския народ включиха ново знаме и таран-Ноле Джокович.Една медия не каза,че законите са валидни за всички и трябва да се спазват.Насажда се че закона е врата у поле и не важи за Ноле.

 22. Като фен на Сашо Диков открих кабеларката, в която работи сега, когато се премести в нея. Покрай него открих отвратителното предаване на бай кольо, в което вратата за всичко най-мракобесно, което можем да си представим, е широко отворена (фактът, че костя копейкин му гостуваше поне веднъж седмично още когато никой извън Варна не го знаеше, говори достатъчно за какво предаване става въпрос). За съжаление напоследък и трите големи телевизии започват да приличат на байкольовата; особено в БНТ пренасищането с волгинщина е до повръщане. Тук ПП (Продължаваме Промяната) не върши работа, г-н премиер, трябва ЗП (Започваме Промяна).

 23. До Харизанов.
  Вдигането на ветото за РСМ в момента без гаранции за тяхното поведение…. ще доведе до още 5-6 евродепутата като Милийончева и Раданчо, които ежедневно ще вкарват резолюции, ще крякат за изслушвания, ще оплюват ежеминутно България и ще настояват как ние не сме държава, как нашата територия е населена с македонски българи /РРадев помага за това/ как трябва да бъдем заличени и разкъсани като държава. Еврохаховците ще им ръкопляскат и ние ще събираме обиди и плювни! Вие настоявате да дадем на луд картечница и да се качим в един автобус с него. Не съм съгласен.
  А приказките и поведението на озъбеното Просто киро не коментирам.

 24. По БНТ преди малко продължиха с възторжените захаросани репортажи за “посрещането на Ноле” и даже не им направи впечатление последният как подмина като малка аерогара събралите се наивни посрещачи…Наистина, ЧУДОВИЩНО единомислие на всички телвизии у нас, поне една от кумова срама как не загатна даже и другата гледна точка по случая!
  Позор за тия мисирки!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.