Копейкин сравни руската анексия на Крим с българското Съединение, извършено в нарушение на Берлинския договор- кой сега е “майкопродавец”?!

 

 

 

 

 

Истерикът с историческа диплома Копейкин прогнозира днес от екрана на Нова телевизия, че Русия няма да напада Украйна. Това твърдя и аз от доста време, но по причини, твърде различни от руското “миролюбие”, каквито се привиждат на този “възрожденец”. https://ivo.bg/2021/12/31/дума-на-следващата-година-нямадаимав/

От висотата на своята предполагаема осведоменост по линия на близостта му с руското посолство той окачестви струпването  на руски войски по украинската граница като учение. Защо не си правят ученията в някоя друга част от своята необятна империя, а прехвърлят хиляди военни дори от Далечния Изток и ги съсредоточават в центъра на Европа, това е въпрос, на който любимецът на споменатото посолство не пожела да засегне.

За сметка на това в руските социални мрежи военни и техните близки споделят точно обратното: “ Това не са учения”! 

Стараейки  се да избегнат нарушаването на военната тайна те все пак ясно посочват, че големи групи военни, работещи по договор с руската държава, са командировани за дълги срокове – някои до 9 месеца. Що за “учения” с такъв дълъг хоризонт са това, питат коментатори в руската мрежа. 

«Это не учения»: Родные российских военных о переброске войск к границе с Украиной https://censoru.net/2022/01/20/jeto-ne-uchenija-rodnye-rossijskih-voennyh-o-perebroske-vojsk-k-granice-s-ukrainoj.html

Поради абсурдността на хипотезата, че Украйна се кани да напада ядрената Русия, Кремъл и кремълските креатури у нас нямат голям избор от обяснения, които да пред(по)ложат каква е причината за заплашителните руски действия край украинската граница. Ето защо вадят за публична консумация версията, че този контингент от близо 130 000 души, който съдържа десантни части и сили за бързо реагиране ( типични за нападателни операции) просто, ей така, се упражнява тъкмо в най-горещата точка на противопоставяне в центъра на континента и вече е скъсил дистанцията от около 300 клм., където започна концентрацията на руските войски в региона, на около 80 клм. от украинската граница.

В упражнението по дезинформация, както се вижда, се включва и Копейкин. И понеже истерикът има диплома на историк, си позволява да “побългарява” кремълската оправдателна версия за самата окупация на Крим от Русия. “Възрожденецът” омаскарява кулминацията на истинското българско Възраждане, каквото е Съединението, приравнявайки го към руската анексия на Крим. Същото било и “анексирането” на Източна Румелия, само че тогава нямало референдум, изтърси той безнаказано от екрана.

Колко “референдумът” върху руските щикове е легитимен се вижда от факта, че практически никой в света на го признава. И Копейкин е никой, но се прави на значим с подобни услужливи поклони за заразяване на лабилната публика у нас със симпатии към руската агресивност. 

Неприличното оприличаване на двете несравними събития ( малоумно е по своите параметри, мащаби и характер да сравняваш военната окупация на украинския Крим от ядрената Русия с роденото от ентусиазма на българите Съединение) го поставя в конфузното положение да застава на руската позиция от 1885 година, която обявява Съединението за нарушение на Берлинския договор. 

Това ни казва днес Копейкин, подкрепяйки на практика имперското руско заклеймяване на Съединението, осъществено без никаква българска окупация, а единствено на вълната истинския възрожденски дух на българите, отказали да се подчинят не само на несправедливия Берлинския договор, но най-вече на главния му защитник, каквато е руската империя, подстрекаваща султана да си вземе обратно със сила Източна Румелия. 

Ето какво пише във Ведомости.ру през 2017 г. относно руското подстрекателство  ( за сведение на “майкопродавците”, ако трябва да използвам любимия на Копейкин обиден епитет ) руският военен историк Гайворонски:

Денят на обединението на двете части на България се отбелязва и до ден днешен като държавен и национален празник. За разлика обаче от руснаците всеки българин знае, че единствената, която се противопоставя и се опитва да попречи това обединение, е Руската империя.

Дори султанът, смятайки, че Румелия и така е далеч от лоялността към властта му, махва с ръка, докато Русия , която през 1878 е готова да воюва с половин Европа за границите съгласно Санстефанският-договор (тук авторът греши, Русия дори се оправдава , че не е защитила интригантската си мина спрямо бъдещето на Балканите от Сан Стефано именно с факта, че не е била в състояние да направи това с оръжие срещу европейските сили – бел. ИИ) сега излиза от кожата си в опитите си да застави Батенберг да се отдръпне от вече взетото си решение за обединение. Стига се дотам, че руският посланик при Портата уговаря турците да вкарат войските си в метежната провинция като обещава поддръжка от ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО ( т.е. и с пряка военна намеса рамо до рамо с османлиите срещу българите, курсивът е мой – бел. ИИ). Логиката на Петербург разбира се е елементарно проста, обединяването на двете български части ще издигне и укрепи авторитета на Батенберг сред българите, което е твърде нежелано”. https://ivo.bg/2018/03/03/забравената-100-годишна-тайна-за-рускат/

Та, питам риторично: кой сега е майкопродавец!?

30 мнения за “Копейкин сравни руската анексия на Крим с българското Съединение, извършено в нарушение на Берлинския договор- кой сега е “майкопродавец”?!”

 1. Костя приказва едни странни неща, но технически е прав. Мене ме дразни едно друго поведение на медии и коментатори. Постоянно се цитира какво искала Русия, какво пишело в договор, а пък ООН не признал и т.н. А никой не се интересува, че някъде си живеят хора и какво смятат те за добро.

 2. Антибългарските действия и риторика на Костадин Костадинов са дълбоко прискърбен факт.И няма депутат в НС който в очите,от трибуната да го нарече с истинското му име,така както един Васил Михайлов наричаше комунистите/Нубиеца/.Гледат да не си развалят дослука.,изглежда.

 3. Е същия индивид тази сутрин на влизане в парламента сравни изискването за зелен сертификат за вход в парламента със закона за защита на държавата не позволяващ евреи да влизат там. Той се изживя като жертва на холокоста направо.

 4. @симеон спасов

  Има един, депутатът Христо Петров съвсем скоро им го каза в лицата (опънати, чак изкривени от това, което чуха) – “ШЕПА НЕЩАСТНИ ФАШИСТИ!”.
  Честно казано, бих искал подобна констатация да беше заявена и от Демократична България, но има време!

 5. Дискриминация ли е един болен от сифилис да работи като келнер или готвач например?

 6. ПП.Моля четете-да е забранено да работи,от възмущение и яд обърках текста.Извинения..

 7. Поздравления за статията! Колкото и да се пише по въпроса – явно не е достатъчно. Не знам до колко може и трябва да се вярва на проучвания в този момент, но ако е вярно изследването на “тренд”, според което “Възраждане” набира сила и би спечелило цели 5.9% спрямо 4.88% в сегашния Парламент, то тенденцията е плашеща. https://rctrend.bg/project/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%bf%d1%80%d1%8f%d0%bc%d0%be-%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d1%82-8/

 8. Костя много прилича на Дуче от двайсетте години. Даже по някои жестове.

 9. Разликата в гласовете за Възраждане на предните избори и сегашните е точно толкова,колкото БСП заг”загуби” между двата избора..

 10. Към Николай:

  Така е, дори съм публикувал паралелни снимки за тази прилика. Ако използвате ключови думи в търсачката, ще ви се появят…

 11. Тъжното е, че този се е озовал в парламента, т.е доста народ го е избрал.
  А Русия няма да нахлуе в Украйна, защото Китай ще нападне Тайван.

 12. Вече наистина ме хвана страх от овенния ни министър, който не искал съюзническа помощ, не искал самолети нито от Испания, нито от Нидерландия, не искал разполагане на натовски войски на българска територия, особено американски, прочетох някъде че предпочитали, той и умниците му, френски такива. 🙂 Сами сме щели да се справим със съветските си бракми, като развиваме (тепърва?!) военния си потенциал. Същата отбранителна концепция имала и Унгария! Равняваме се по Орбан, значи!

  Кирил Петков КОГА най-после ще го уволни, страхливия продажен селяндур от Поповица или да викаме жена му (на Овенния) да го респектира с точилката ????

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-atlantitsi-kabinetat-na-petkov-triumf-na-snishavaneto-pred-ruskiya-agresor

 13. как тълкувате думите на премиера,че ще се оправяме само с българска армия и българско ръководство?

 14. Драги г-н Инджев,

  Копейкин уже Рублев!! Он бальшой депутатин и нада будем уважаем его….

  За съжаление помним “златният пръст” на Сайдеров – Копейкин/Рубльов ще го задмине май!

 15. Гледах днес извънредното заседание на НС. Ако се прицеля в темата за К.К.(опейкин) или (няма да сбъркам) ККК (Ку-Клукс-Клан), съм, меко казано, омерзена (но не учудена). Пропагандата му/им трябва да бъде наказателно преследвана! Не по-малко омерзена съм от каканиженето на хитрия лисугер стьопката динчевич (хем така, хем иначе). Опростено казано, в рамките на днешното заседание (а какво ли е отвъд тях?) Кирил Петков “падна” в стьопадинчевия капан – от уж твърдата на КП позиция, че България е суверенна държава, самостоятелно решава и т.н. се стигна до 1000 войници, които, ако, понеже, защото… Единствено от ДБ (от името на Христо Иванов) казаха ясно за “реваншизъм на Кремъл”. Косвено от темата най-много ме обезнадеждиха (да не кажа сринаха) публикации за това, че Германия е троянски кон на рф (“шрьодиризация”, “меркелизация”…). “Икономиката, глупако!”. Тъжно, много тъжно…

 16. Подобно на пагубното влияние, което географското положение, топлият климат и наличието на леснодостъпна храна са оказали върху различни аборигенски народи, така и продължителното практикуване на туристически услуги във Варна, свързани с ресторантьорство, хотелиерство и прочие обслужване на руски граждани изглежда са оказали пагубно влияние на българските граждани по родното Черноморие от сорта на Копейкин, за да достигне той до такива светли умозаключения, изразени днес от трибуната на НС.

 17. @симеон спасов
  26.01.2022 в 21:16

  Аз ги тълкувам по следния начин.
  “Оставяме Украйна да се оправя сама с руската агресия, даже и да се вземе съюзническо решение на НАТО за подкрепа”.

  Както и друг път съм споменавал, темата русия е истинският лакмус за проверка кой кой е сред нашата политическа каста…

 18. А бе друго си е когато имаш цял народ от мъдри избиратели! Харесва си му да сърба все от същата попара. Броите ли още 100-те дни? Продължаваме (да чакаме)Промяната!

 19. @Българин,аз го тълкувам,че няма да допускаме съюзнически войски на наша територив както и решения,които не са взети от наше ръководство..

 20. Леко в страни от темата – България не е страна по Берлинският договор. Възможно ли е да ни се търси отговорност за нарушаването му в такъв случай?

 21. Какъвто и тв канал да включа неизбежно налитам на Копейкин, който се изказва по някаква тема от обществен интерес. С неговите 4%, спечелени знаем как, но все говори от името на “народа”, на целия народ ?
  Питам всички български медии и СЕМ КОГА българските зрители и чататели ще научат мнението и на народните представители, предпочетени от останалите 96% от българския народ? И НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ПРОПОРЦИНАЛНОСТ В ПУБЛИЧНИТЕ МЕДИЙНИ ИЗЯВИ НА ПОЛИТИЦИТЕ, СПОРЕД ПРОЦЕНТА НА ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ТЯХ ГРАЖДАНИ? Не е ли престъпна медийна манипулация прекаленото експониране на мнението на един политик, избран от микроскопично “екзотично” малцинство, за сметка на избраните от мнозинството български граждани?
  КОЙ печели от това целенасочен дисбаланс?

 22. Явор,

  Както sms каза в момента тече обработване на овчия народ с поредната доза руска пропаганда улеснена от руските слуги в България.
  Няма значение какви глупости говори този примат неговите думи ще се чуват надлъж и нашир.
  Изобщо не си заслужава да се контра аргументира изпитата му от пръсти теза.
  Но за БГ народа става, даже за голям мурафет ще я вземат.

 23. @симеон спасов

  Значи го тълкуваме по сходен начин, казано с различни думи. Така ли е?

 24. СЪЕДИНЕНИЕТО Е КОРОНАТА, ВЕНЕЦА НА СВОБОДАТА НИ ИЗВОЮВАНА СЛЕД ВЕКОВНИ БИТКИ И ДАДЕНИТЕ МНОГОБРОЙНИ ЖЕРТВИ ОТ БЪЛГАРИТЕ СРЕЩУ ТУРСКИЯ ПОРОБИТЕЛ И ТЯХНАТА НЕПРИМИРИМОСТ КЪМ РУСКИЯ ТИРАНИН. Говорителят на Москва в България политисторикът костадинов (лика-прилика с М.Захарова) и корифей на медицинските науки по отхвърляне и бойкотиране на ваксините чрез тяхното приложение върху членовете на ръководената от него банда ШНФ, сигурно никога нямаше да изрече тази простотия, ако си беше задал поне два въпроса и помъчил да им отговори: „Кой е вековният поробител на Крим? Броят на бунтовете и въстанията и дадените жертви от Крим срещу този поробител?“, но откъде, поне малко, акъл за човек завършил историческата школа на Путин.

 25. @Българин,да,така е.Виждам сега започна да се говори за някакъв дефицит,който ще се компенсира с чуждестранни кадри.Крачка назад или отскок в страни,?

 26. към sms:

  “Не е ли престъпна медийна манипулация прекаленото експониране на мнението на един политик, избран от микроскопично “екзотично” малцинство, за сметка на избраните от мнозинството български граждани?”

  Нарича се поръчкова работа! КОЙ я е поръчал!

 27. @Наблюдател

  Да не забравяме, че “Тренд” и другите професионални дезинформатори, маскирани като социолози, предвиждаха преди последните парламентарни избори победа на ГЕРБ с десетина процента. Вместо това ПППП победи ГЕРБ с три процента. Крайно време е българите да започнат да гледат на Ганев, Първан, червен Кольо и останалите мошеници като на досадни мухи. Да не правим Копейкин по-голям, отколкото е, само защото е най-креслив. Във всяко политическо пространство има по един такъв фашизоид, за радост на лумпените и откачалките.

 28. @симеон спасов
  Според мен отскок встрани. Имам чувството, че на КП му се иска, но не смее да заеме по-категорична позиция (и по-пронатовска) заради двата “куци” (спънати) крака в четириногата коалиция по темата русия. Предполагам, наясно сте, че кукловодите могат бързо и сравнително лесно да преформатират коалицията, премахвайки и малкото останал атлантизъм в нея…? Мернах из медиите и за някакъв хипотетичен политически проект на Пеканов…(това – в случай, че КП нещо почне да става непослушен по темата русия-Украйна…)

  Лека вечер и бъдете здрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.