Кирил Петков показа “зъбки” на Москва и нейните храненици у нас с ” “не, “Белене” няма как да строим”

 

Има интервюта, които трябва да бъдат четени отзад напред. Такъв е случаят с казаното от премиера Кирил Петков, че няма как да строим Белене. https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/251320-ekskluzivno-s-kiril-petkov-nyama-da-stroim-aets-belene-vlizame-v-evrozonata-prez-2024-g

На пръв поглед не звучи като новина. Нищо чудно дори от ГЕРБ да си припишат приемственост в позицията му спрямо тяхната власт, но това би било доста нахално. Защото техният вожд уж беше спрял проекта “АЕЦ” Белене, а после с повод и без повод правеше мили очи на Путин, че този въпрос не е решен окончателно и би било добре да си доплатим похарчените милиарди с нови милиарди, вложени в АЕЦ “Белене”.

Бъдете сигурни, че в руското посолство и съответно в Москва са разчели сигнала като проява на крайна враждебност спрямо руския приоритет в България. Защото за руската политика спрямо България създаването на втора атомна база тук е онова, което е недопускането на Украйна в НАТО като приоритет в политиката на Кремъл спрямо украинските съседи. 

Това, че руските официални представители се правят на умряла лисица и не тръбят по площадите непрекъснато колко важно им е да бъде осъществен замисленият още по съветско време втори ядрен обект в центъра на Балканите не бива да заблуждава никого. Тя лисицата за това се слави с лукавството си – умее се преструва, за да измами гарвана да изпусне сиренцето. Това е напълно валидно за нейните гарвани у нас, които и за миг не са се отказали от ролята си на руски говорители от български “патриотични позиции”. 

Цяла една партия има в управлението в момента, която е на такива позиции. За БСП е въпрос на време да пропее познатата ни песен колко хубаво би било да употребим площадката в Белене и да” усвоим” още милиарди за довършването на икономическия проект, който е чисто и само, направо единствено и именно икономически, а не стратегическа цел на Москва за укрепване на московското влияние тук за още десетилетия напред.   

Съветска Русия си беше взела поука от неуспеха на русофилските военни бунтове в казармите по времето на Стамболов. Ето защо болшевиките избират по-късно друга тактика за превземане на българското царство отвътре. Споразумяват се тайно с един друг премиер ( с име подобно на Стамболов, но все пак различно от неговото). Със знанието на Александър Стамболийски започват да инфилтрират свои хора в две приоритетни области тук: в пропагандата и сред военните.

Това го пише в книгата си “Аз бях агент на Сталин” не кой да е, а бившият шеф на съветското разузнаване на Запад Валтер Кривицки, избягал от репресиите в родината ( за което плаща със “самоубийство” в един хотел в Ню Йорк, нищо че по онова време Сталин става американски съюзник заради общия враг Хитлер).

Резултатът от това болшевишко проникване в България се вижда от преврата на 8 срещу 9 септември 1944 г., когато руската агентура, начело с военния министър Иван Маринов, отваря вратата на министерството и на държавата за превратаджиите. Преди това Маринов успява да отложи обявяването на война на Германия от страна на правителството на Муравиев ( пак от “патриотични позиции”- за да не прегазят германците българската войска в Македония, казва той), което да обслужи съветския ултиматум и обявяването на война на България. 

Връзката между това припомняне и АЕЦ “Белене”, ако някои се чуди, е в заключението, че Москва преследва своите цели в България дълго и търпеливо. Защото те не са краткосрочни. Свързани са с имперската стратегия на дългите позиции. А какво по продължително като влияние в енергетиката и икономиката като цяло има от построяването на ( още) една атомна станция по руски образец – строи се с години, служи с десетилетия и не можеш да е демонтираш изведнъж като обикновена военна база с едно политическо волеизявление! 

За Москва краткото, но звучащо доста категорично изявление, че ““Не, “Белене” няма как да строим”, е като ултиматум, свързан с руското влияние в България. Така че трябва да очакваме контраАтака, контра от “възрожденци” и прочее “гарвани”.

Нали руският посланик Юрий Исков призова в едно интервю България да покаже “зъбки” ( но на Вашингтон и Брюксел във връзка с “Южен поток”)? Ето че се случва, но с друг адрес.

24 мнения за “Кирил Петков показа “зъбки” на Москва и нейните храненици у нас с ” “не, “Белене” няма как да строим””

 1. Все в тази посока. http://idvassilev.blogspot.com/
  Без диверсификация България се превръща одма в “независима страна”. Сиреч, нищо не зависи от нея. И последната дума е на петоколонците на властови поозиции воглаве с тандема пРезидент Фърчилков и овенният миниистър ся.

 2. Не мога да не го пусна. С риск чистофайници да направят муцки. На уралският ддиалекте е, туй по Павел Тинков, на българският език. Ако петоколонците и полезните идиоти имат грам съвест ще се гръмнат виртуално. Гордея се с приятелството с автора на долният текст-биолога Юрий Шмуклер. Това ми дава крехка надежда, че не всичко в Мордор е за проклятие.

  Было бы интересной загадкой…
  Если бы ее решение не грозило стать катастрофой.
  Официальные лица Запада, а – в еще более резкой форме – тамошние СМИ, категорически утверждают, что Россия непременно вторгнется на Украину в ближайшие дни. Утверждают, что не позднее 16-го, так что, случчего, 17-го уже можно требовать ответа за базар. Российские официальные лица категорически, а российские СМИ – еще и с с сарказмом и насмешками – что ни фига подобного!
  Что будут говорить на Западе, если вторжения, дай бог, не случится – понятно: – Россия убоялась недвусмысленных угроз Запада отомстить по-полной и превратить триллионы евро, изъятых из благосостояния народа России и оставшиеся после строительства золотых и хрустальных дворцов, в тягостное воспоминание.
  А что скажут в России, если нападение состоится, все эти иколаевы и оловьевы, которые с пеной у рта доказывали нашу ангельсую непорочность? В нормальной игре их положение заведомо проиграно. Но мы же можем превратить игру в шахматы в игру в чапаева, и просто посшибать чужие фигуры простым щелчком. Скажем, что вводили противника в заблуждение перед решительной атакой.
  Остается только вопрос, который стоял с самого начала: что вы будете делать, когда, как после представления данного Воландом, окажется, что ваши ассигнации – нарезанная газетная бумага.
  И куда вы поедете летом, чтобы вас там сразу же не взяли за ж…?
  Беда в том, что за все это гадство отдуваться будут не только те, кто все это устроил, а мы – простые люди, которые ничего плохого не хотели ни украинцам, ни европейцам. И это еще ближе придвинет Россию к краю, за которым распад страны, которую мы любим, но только вот не можем ею управлять сами

 3. Мерси адаш, признавам си трябваше да го сложа на гугъл преводача.
  Естествено че има стойностни руснаци.
  Аз се надявам на тях да почне да им писва от номерцата на джуджето и кажат най-накрая “Баста!”

 4. няма значение дали ше строиш руски реактор в Белене или в Козлодуй.Разликата е в сеизмичната безопастност.А руската технология и руската атомна бомба си истава същата и ядреното гориво и зависимост също. Да сте чули за диверсикация на ядреното гориво?Хубавите думи служат за прикриване на истинските намерения.

 5. ПС.Моля четете ”диверсификация”

 6. реплика към ГЕОРГИ НИКОЛОВ: твърде егоцентрично мислене има вашия приятел -биолог. странно, че пропуска факта, че страната му се владее от побъркани откачалници, които отдавна засрамиха нацистите и зомбираха населението с РАШИЗЪМ. откъде накъде ТЕ ще палят нова световна война?! тъпи бензинаджии, които живеят с парите на цивилизования свят, който им купува нефта и газа. биха ли се обадили въобще, ако не бяха наследили от ссср хилядите атомни оръжия ? фюрерчето им путлер не е толкова тъпо, че да не знае какво стана с хитлер, като почна да воюва срещу целия свят. а картинката се повтаря. обяснете, моля, на вашия биолог, че ако войната срещу украйна не се разпали / войната там тлее от 2014г и не е спирала, като досега има 14 000 загинали украинци! / сега, това ще е голяма победа на старата политическа лисица байдън + победа на разума над рашизма / поне засега /. ако войната се разпали според идиотското желание на путлер и компания, това ще приключи много зле за всички хора на земята, но те си го заслужават, защото точно те са допуснали и отгледали в пазвата си това инфекциозно ,кремълско зло!

 7. Не е съвсем по темата, но трябва да се знае.
  Бях делегат на конференцията на ДСБ и в една от почивките за кратко разговарях с госта от зелените Владислав Панев. Попитах го: какво се случва с ядрения отпадък в Козлодуй? Откровено ми отговори, че ще се строи хранилище. Възкликнах, че това е твърде скъпо и къде остава “евтиният ток” и теменужка трябва да е в затвора.
  От този отговор ми стана ясно, че в Козлодуй има огромно количество отпадък и се подсетих за това, че г-н Г. Касчиев даде преди няколо години теменужка на съд, но за сега докато няма съдебна реформа…

 8. Българският народ е много търпелив, да не използвам по-нелицеприятна дума.

  https://faktor.bg/bg/articles/spetsprokuraturata-e-poluchila-219-stranitsi-ot-ispaniya-po-sluchaya-barselonageyt

  „В 80% от разработките от ДАНС съществува клауза, че те не могат да съществуват, като пряко доказателство в наказателния процес“, заяви тя.

  Не ясно кой е дал този сигнал, за кое време става въпрос и с каква цел е бил пуснат.

  „На пръв прочит за пръв път виждам такъв материал. Въобще не е ясно кой е авторът, към кой момент го датираме, не е ясно за нуждите и целите на какво този документ е съставен, но ние сме възложили превод, защото без превод ние не можем да вземем категорично мнение по въпроса дали съдържащите се данни в тази докладна записка могат да се приобщят по закон в делото, което ние водим“, каза Маджарова.

  Та, имаме прокуратура която вече дори не се притеснява да влиза в най-открита защита на мутрата крадец. ДАНС им криви и не струват, испанците им дават кьопави документи абе всички са някакви тъпаци само към Борисов и Пеевски нямат никакви забележки..

  Тази прокуратура иска имена от испанската страна.. да може я да ги подкупва я да ги изнудва сигурно..
  Така като традиционно искаше да знае кой е направил поредният запис с изцепките на мутрата а не какво се казва в записа..
  Чудно ми е защо не поискаха имена и от американската страна при санкциите Магнитски..

  На голтака Гешев никой няма да му обърне внимание в Брюксел колкото и да ходи да се жалва там.
  И в детската градина им е ясно какви ги върши.
  Но, да се върна на търпеливият народ.
  Мечтая си за журналист от този народ който да му припомни на Гешев че се носи отговорност за прикриване на пристъпления.
  Ех мечти..

  С такъв търпелив народ Аьошата скоро няма да падне и стандарта му на живот скоро няма да се повиши..

 9. @Българин:ако само от следите по чашата се хваща този допинг,то представяте ли си тогава,че дядото с цялата доза може да качи Еверест.

 10. 15 Февруари: КСНС: „Армията няма кадри, техника и пари. Темпът на модернизация ….“

  Какво тъжно самопризнание от главнокомандващия Българската армия.

  Гледам/слушам изявлението на Радев след заседанието от днес, думата Украйна и думата Русия не се споменават. Сякаш живеем в някакъв розов балон. Какво става и какви трескави усилия се полагат само и само да се избегне война и жертви – все едно това не съществува. Около него шепа български политици – всичките единомишленици.

  „Да се… да се …. да се…. „ – все едно Т. Живков. каканиже на някой партиен конгрес.

  Каква армия, какъв темп, каква модернизация, какви 5 лева, каква Национална сигурност.

  Какъв …. позор.

  Освен това мисля, че МОЧА трябва да бъде разрушен.
  (както и железницата София – Скопие – построена)

 11. @симеон спасов

  Г-н Спасов, мислих по темата цяла нощ… Напълно е възможно, както казвате, с цяла доза дядото да изкачи Еверест, и то без кислород.
  А ако вземе две дози, може и да литне от върха и да кацне на червения площад:) Знае ли човек? Всичко е възможно.
  Хубав ден желая от сърце!

 12. А какво стана с мураториома за проучване за шистов газ на територията на България , новото правителство защо не го отменят ?

 13. Днес 16 февруари в Украйна е Ден на национално единство

 14. то аслъ заради такива,които кацат на Червения площад забраниха пушенето там,както на всеки аеродрум.

 15. Страхотна статия,и страхотни ккоментари, поздравления за Иво Индев.

  Освен това аз също мисля, че МОЧА трябва да бъде разрушен.
  (както и железницата София – Скопие – построена)

 16. БСП промени политиката си: Изграждане на нови ядрени мощнсти след независим експертен анализ

  Мислех, че т.н. патрЕоти и “възрожденци” най- много мразят България, но се оказа, че имат равностоен “конкурент” -БСП! Вместо Кирил Петков да се опитва да ги “вразуми”, да преговаря или по-лошото, да направи някакви компромиси в името на оцеляването на коалицията, защото шантажът ще продължи с нови, обезсмислящи реформите ултиматуми, може би най- мъдро би било правителството да поеме риска да подаде оставка и да върви към нови парламентарни избори. Българите вече видяха и си направиха изводите кой какво прави в коалицията. и ДПС БСП и “Възраждане” с голяма вероятност ще отпаднат от следващия парламент, ако не се допусне фалшификация на изборните резултати, ИТН ще бъде на границата, ПП “Промяната продължава” и ДБ ще вдигнат броя на депутатите си, ГЕРБ и ДПС ще изгубят проценти, но все още ще имат присъствие. Тогава ще управлява еднородна реформаторска коалиция Промяната- ДБ и ще се отпуши възможността за ускоряване на реформите. Може и да е за добро ! Но и Курнелия ясно осъзнава тази перспектива и затова никакви отстъпки пред шантажите й!

  https://faktor.bg/bg/articles/ikonomika-biznes-bsp-promeni-politikata-si-izgrazhdane-na-novi-yadreni-moshtnosti-sled-nezavisim-eksperten-analiz

 17. Да се чете в предишния ми пост :”Българите вече видяха и си направиха изводите кой какво прави в коалицията. БСП и “Възраждане” с голяма вероятност ще отпаднат от следващия парламент…”
  За съжаление ДПС няма да отпадне скоро, както ми се иска ! 🙂

 18. ако се гласува с машини няма да има изменения.Софтуера на машините е манипулируем и не контрплиран от друг освен програмиста..Мадуро беше пробния камък….

 19. @Българин,

  Щеше да е смешно ако не бе тъжно.
  На дърти години да се забъркваш в лъжи не е лесно..
  https://offnews.bg/zimni/diadoto-na-valieva-potvardi-versiata-%c3%b9-miuftiata-na-rusia-se-moli-za-770510.html

  “Дядото на руската фигуристка Камила Валиева е потвърдил версията ù, че забраненото вещество триметизидин е попаднало в организма ù заради него. На изслушването от състав на Спортния арбитражен съд в Пекин е било показано видео, в което дядото на спортистката показва опаковка от лекарството за сърце и споделя, че го приема, когато има сърдечни пристъпи.

  Майката на Валиева пък разказва, че дядото е съпровождал 15-годишната спортистка всеки ден на тренировки и е оставал с нея до завръщането ù от работа. Така се обяснява и как веществото е било прието от фигуристката. Тя самата разказа, че вероятно с дядо ù са използвали една и съща чаша. Майката на фигуристката споделя също, че дъщеря е приемала и друго лекарство за сърце, но то не е в забранителния списък.”

 20. Господин Индев, а възможно ли е това да не се случва по нареждане на Кремълториума, на който в момента му се пече яйце на г…; а да е местна инициатива, за опазване на ядрената хранилка и набиране на точки пред дребия московски изрод?

 21. Дядото живее в Москва,а Валиева е била на състезания в Санкт-Петербург поне ден-два преди съствзанието.Да не говорим за това,че в една къща и мало и голямо пият от една чаша,мизерия,що ли и то по време на задължителна хигиена поради Короната.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.