Гражданите на Бердянск прогониха с голи ръце руските окупатори

Единственият превзет от руските нашественици украински град, завладян при това без бой поради липсата на украински части там, беше практически освободен от гражданите без един изстрел. Гражданите на Бердянск, които вчера пяха украинския химн пред окупираното кметство, обградиха окупаторите и ги принудиха да напуснат позициите си  .

Част от гражданите се погрижиха с жива верига да бъде предотвратено линчуването на стъписаните руснаци, които просто се качиха на камионите си и избягаха.

Този “инцидент” в относително малкото населено място показва какво би станало в огромния мегаполис Киев или във втория по големина град Харков, ако се увенчаят продължаващите опити на руските завоеватели с някакъв успех да пробият отбраната и да овладеят някакви постоянни позиции сред милионите разярени украинци. 

 

 

7 мнения за “Гражданите на Бердянск прогониха с голи ръце руските окупатори”

 1. БРУТАЛЕН РУСКИ ГЕНОЦИД, ХОРА! ПО ВРЕМЕ НА “МИРНИТЕ” ПРЕГОВОРИ!

  КРЕМЪЛСКИТЕ ГАДОВЕ БОМБЯТ С РАКЕТИ ЦИВИЛНИ В ХАРКОВ, ЖИЛИЩНИ СГРАДИ, ДЕЦА, АВТОМОБИЛИ, ВСИЧКО !

 2. Путинова Русия днес е еквивалент на Хитлеристка Германия. Путин смята украинците тор за руснаците, както за Хитлер руснаците бяха тор за германците. Путинска Русия нападна Украйна както Хитлерова Германия нападна СССР. Путинския план “Спецоперация за деукраинизиране” се проваля както плана “Барбароса” на Хитлер и идиотщините му за “чиста раса”, но по-бързо. Днес нацисти са путинистите, а бившите хитлеристи станаха най-миролюбивите хора на света. Русия трябва да се подложи на денацификация/депутинизация за да станат руснаците кротки и богати като германците. Това германците ще го сторят най-добре, защото са най-добрите в денацификацията.

 3. И тъй като русофилството у нас се проявява като разновидност на руския национал-социализъм, и от тази гледна точка русофилите/путино-фашистите са си направо нацисти, то българското духовно и материално пространство трябва да се подложи на спешна денацификация/дерусификация, защото то е институционализиран от окупаторите през периода 1944г – 2020 съветско-руски нацизъм, който не е пипнат дори с пръстче и до сега. Путино-фашизъм извира и се възпроизвежда под формата на русофилие/нацизъм ежечасно, наторяван обилно от беконтролната руска пропаганда в медиите, в училищата,в учебниците, църквите, от псевдоистриците, чрез паметниците, табелите, в музеите на комуно-русофилите. Русофилските партии, като БСП, саботират борбата с путино-фашизма, а такива като платените с руски пари Възраждане и Атака, чрез своите копейко-джамбазковци, необезпокоявани и дори пазени от полицията и “незабелязвани” от прокуратурата и ДАНС, заплашват с концентрационни лагери/!!!!/ критиците на руския им фюрер Путин, разни войнстващи маргинали -динко-минковци се готвят да вадят танкове и оръжия срещу несъгласните с Фюрера им…Дерусификация!

 4. В “Марица” и Днес.бг след 1 ден сравнителна хигиена без тролове, днес пак е АД!
  За сведение.

 5. маските са свалени.Костадинов и кликата му се афишираха като върли путинисти и защитници на тирана.Нинова се бори за второто място.Няма го Владо Шофьора.

 6. Това показва силата на мирните граждански протести, дори в една такава брутална война. Нека покажем, че и България е такава – организираме ежедневни протести пред руско посолство в София от 18:30. Единствено на 3-ти март има друг организиран протест пред президентството от 12:00, който ще подкрепим.

 7. е, до днес беше с мирните протести – днес до обяд бердянск беше бомбардиран с путлеристката авиация, запален, сринат. нали руските пилоти са си карали практиката в сирия, та са много печени, когато долу няма нито ПВО, нито стингери. в европейският съюз вече се оповести плана да се заделят сто милиарда евро за възстановяване на украйна след войната. любопитно защо не се предвижда тези пари да се извадят от замразените авоари на русия?! думата репарации май отдавна не се е чувала. а русия я чакат поне сто години репарации да плаща на всичките си съседни държави.
  доживяхме възкръсването на кръстоската сталин + хитлер – ХУ.ЛО-то. може да ни остават дори само дни живот, но ще гледаме цирка!
  много тъпо нещо сме ние, хората. ето, в моменти като сегашния, се дивиш как една двукрака маймуна на токчета, командва 140 милиона маймуни и пак тя като нищо ще затрие осем милиарда маймуни, т.е. целия човешки род? да, много тъпо нещо сме ние, хората.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.