Идите нахуй, български конформисти и путинисти!

Разбирам, но не от прякото излъчване, че по БНР днес е имало другарска жалейка по свободата. https://kafeneto.wordpress.com/2022/03/05/когато-са-на-власт-те-никога-не-спомена/

Дали пък злословието на Петър Волгин от ефира на неговата бащиния БНР и на Искра Баева, с която са си лика-прилика като два руски чепика, няма нещо общо с факта, че в предаването “Лице в лице” по БТВ споменах поименно с възмущение за подкрепата на Волгин за руската агресия срещу Украйна? https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/ivo-indzhev-rusija-godini-nared-njama-da-mozhe-da-izmie-tozi-sram-i-pozor.html

Не казват. Спазват ( все още ) московската инструкция да не споменават “маргинали”. Пък и Путлер се държи по същия начин. Той никога не споменава името на своя политически затворник Номер едно Алексей Навални, нито на своя враг Номер едно в Чужбина Володимир Зеленски.

Решил съм, за разлика от тях, да се държа вече “политически некоректно”, както нахално се нарича предаването на Волгин. Защо за него да е позволено, а за мен да не е?

Ще говоря вече с имена с риск Волгин и компния да започнат да ме оприличават на себе си с клевети за някакъв екстремизъм. Защото Волгин е превърнал БНР в БНСР – Българско националсоциалистическо радио.  Загнездил се е там в нещо като хъб за разпространяване на путлеристка пропаганда. 

Твърдях досега, че не бива да бъде уволняван, за да не се превърне в мъченик на демокрацията, за какъвто много му се ще да бъде канонизиран, но ако може без да понася негативите от “мъченичеството”. 

Скъсват се да го канят допълнително в БНТ Бойко Василев и Георги Любенов ( извинявам се, ако съм пропуснал още някого от този кръжец ). Защото му е малко на Волгин да употребява държавния всепроникващ радиоефир за настаняване на пропагандната му в домовете на българите, че трябва и от екрана на държавната телевизия да си снесе кукувичите путинистски яйца в българските сърца.  

Време да си говорим истината докрай. Казах я по телевизията вчера и я написах в блога. Статията ми събра рекорден брои посещения. Явно има глад за тази истина. Никоя друга моя статия в ivo.bg ( а те са повече от 8000 ), не е била преглеждана за броени часове от повече от 8000 хиляди посетители на блога. https://ivo.bg/2022/03/04/време-е-българските-помагачи-на-путле/

Само днешният преглед на сутрешните блокове и най-вече на БНТ (ми) беше достатъчен, за да се уверя как назначени за мъдреци хора продължават да облъчват  българите с полуистини. Водещият Георги Любенов почти изпадна в истерия с риторичния си въпрос дали хората с “неправилни” мнения ( т.е. оправдаващите правото на Путин да избива съседите си и да заплашва света с ядрена война) ще бъдат изпращани вече в Белене или в Сибир? 

Видя се, че когато събеседникът не е с путлеристка нагласа, какъвто беше попадналият в студиото Атанас Атанасов от ДСБ,  Любенов може да бъде остър и саркастичен до абсурд срещу него, вместо да се лигави. Нищо подобно не си позволява спрямо онези гости, с които кимат дружно в знак на съгласие като тигърчета на задната седалка на москвич и да си подават реплики с (на)дуплики.

Да си спомняте някога Любенов да е нападал по такъв остър начин любимия му проф. Иво Христов, когото засипва с комплименти още преди да си е отворил устата, за  да ни отваря очите за това колко готина е Русия и колко зла е Америка? За последно бях в предаването му преди почти 7 години през май 2015 година, когато го изненадах с портрета на Левски, който импулсивно взех от предверието на студиото, за да илюстрирам мисълта си за вредата от руското влияние у нас с лика на Апостола. 

Любенов си е измислил удобен постоянен гост в лицето на интелигентния, но безхарактерен Петър Стоянович, който се опозори като прие конформистки да бъде министър на културата в правителството на Пламен Орешарски, скъсвайки демонстративно с миналото си на син функционер. 

Хапливият присмехулник Стоянович демонстрира изкуството да съчетае квалификациите си срещу поведението на руската посланичка “Митрофанова” като “свинщина”, прокарвайки същевременно внушението, че онези , които искат тя да се махне от България, са някакви хорица, които се възползват от положението ( руската агресия), за да се изтъкнат ( или както там се изрази с някаква недомлъвка). 

И още една опорна точка на кремъл успя да прокара Стоянович с уж невинна забележка, макар и след полезното му съобщение за непросветените, че днешното руско знаме, което развяваха провокативно на връх 3 март путинофилите, няма нищо общо със знамето на руската империя от 1878 година. Лекичко постави знак на равенство срещу онези, които днес “веят чужди знамена”. Подъл е този намек за равенство между жертвата и насилника.

Отговарям лично, но и от името на всички, които се осмеляват в отровената от новичока на русофилщината България: да вееш знамето на Украйна днес е чест за всеки свободолюбив човек. Това най-малкото е жест на подкрепа спрямо слабия, когото бият. 

Бил съм на десетки митинги и протести и никога не сам развявал знамена. И българското винаги съм оставял на други да веят, включително и  на спекулантите, които се маскират зад него като патриоти. Но днес вея знамето на Украйна, която се сражава за свободата на Европа и за своето оцеляване. Сложил съм го и на балкона си. Украйна е в момента моята държава на символично ниво. Горд съм да съм украинец заедно с украинците. 

 

 

 

 

 

Водещият Любенов (пре)даде микрофона за лакърдии и продължителни витиевати разсъждения на неоспоримия авторитет ( пак по негова оценка) Иван Гарелов. Зарадва му се на метафората, че сега някакви лоши хора у нас избуявали като печурки, възползвайки се от положението ( в условията на руската агресия, която не нарече така). Подкани го да се похвали за хиляден път с  “военния си опит” от Бейрут. 

Моя милост яде бейрутската бухалка на атентатите, личните заплахи с оръжие, артилерийските и всякакви други обстрели 4 доста опасни за живота години в Бейрут, но двуседмичното преживяване на Гарелов там по време на войната е по-голямо основание да бъде героизиран и днес от възторжения Любенов.  

Явно не съм забранен в БНТ като коментатор заради досието, което са ми сглобили колегите офицери на офицера Гарелов ( работил за няколко управления на ДС и командвал за кулисите по тази линия онази телевизия ), щом Гарелов е на пиедестал там. 

С него се различаваме и по друго. В годината, в която поисках на публичен форум в София в НДК пред стотици присъстващи ( и свидетели, да са живи и здави и днес повечето) оставката на Тодор Живков, Гарелов се присламчваше да стане член на Политическия  кабинет на диктатора. Преди това беше държал реч пред подчинените си в Телевизията, че кракът ми повече не бива да стъпва там, защото съм поискал оставката на др. Живков. 

Кракът ми наистина не стъпи там до 10 ноември 1989 година, както отново напоследък не стъпва от години в БНТ. И не ми казвайте, моля, че завиждам на поканените от Любенов. Не само не “ревнувам”, но и декларирам, че в тази изповедалня за безгрешни грешници пред един гуру на пустословието ( все пак не е ГРУ ) , нямам място.  

След 10 ноември 1989 година, когато се оказа, че да си искал оставката на Живков може да те направи по решение на общото събрание на БТА изпълняващ длъжността Главен директор на БТА, Гарелов гъвкаво ми изпрати картичка с текст: “ЧНГ, извинявай! ”.

Какво е общото между всички споменати поименно герои на кратката ми реплика? Освен, че повечето от тях открито си падат по “руското” под някаква форма ( Стоянович, не е точно такъв случай, той е начетен опортюнист и конформист ), те не се различават по гузната си съвест. Това са хора, които са свикнали и умеят да лавират и да позират. Дразнят се, когато някой си позволява да не е като тях, но нямат смелостта да се изправят лично срещу въпросния “някой”.

 

Не споменават имена, когато пускат отровни намеци срещу “поникналите гъби”. За да може “някой”, ако реши да реагира, да му се подиграват, че се е разпознал сам, пък те, умниците, умерените, невинните, хитрите и лукавите са над тези неща. Споменах вече как Путин не споменава имена. Такива са “величията”.

Тази компания и нейните многобройни подобия обслужва руския интерес тук да си траем за всичко, с което можем да подразним Путлер и неговата пета колона, дори без да са отявлени участници в нейния марш. Което е просто позорно в наши дни.

 

 

27 мнения за “Идите нахуй, български конформисти и путинисти!”

 1. Следете Flightradar24, за да видите че небето около Украйна е пълно с разузнаватели и бойни самолети и хеликоптери на НАТО! На земята вече има над 350 000-на армия на НАТО! Патрулира се денонощно! Според мен се чака съотношението да стане 1 към 4! Ядрената триада вече е разположена! Антиракетните сили са по места! Москалите ще бъдат разчекнати!

 2. Г-н Инджев,

  Това са пазачите на руските паразити.
  В момента самото им съществуване е поставено под въпрос.
  Никога досега не са били в по-голяма опасност.
  Защото за първи път трябва да се защитават докато разкриват нечовешката си същност.
  Колко трябва да си сбъркан да подкрепяш касапинът капуткин?
  Цял свят показа какво мисли за тях. Не можш да излъжеш нормалните хора.
  Безродникът волгин на кого служи? На българският народ който го изхранва, на истината или на дяволът?
  Крайно време е МОЧА и Альоша да бъдат разрушени, сега е моментът, времето за приказки свърши..
  ДБ трябва да разтури седенката, време е за избори, време е за битка за бъдещето на България.

 3. Преди малко догледах “Winter on Fire”
  Документален филм за Майданът в Украйна.
  Направих го по препоръка на Шон Пен който бе интервюиран от CNN след като току що се завърна от там.
  Въпреки че имах някаква представа за събитията реших да го изгледам.
  6 години от това събитие минаха но, аз бях потресен от видяното.
  Смея да твърдя че Майданът е събитието на което се ражда днешна Украйна.
  Същият този Майдански дух го виждам и днес във всеки един видео клип които идва от тази горда страна.
  Смея да твърдя че Украйна ще спаси Русия и ще я доведе в нормалният свят.

  Филмът е на разположение във youtube и го препоръчвам на всеки.
  Какъв дух, какви хора, каква нация! Слава на Украйна!

 4. Противните лица от статията са ми познати и на мен. С тази разлика, че моят нихилизъм спрямо тях е доста по-краен. Стоянович е мекотело, чиято начетеност не може да се види под слузестата му обвивка. Любенов е неестествено приповдигнат и адски досаден. Истинско плямпало. Волгин е до болка прозрачен идиот и смятам, че това е роля, която сам си е избрал и се харесва в нея. Гарелов ми е изглеждал най-уравновесен и разумен, но нямам никакви съмнения относно привързаността му към социалистическия кеф и хитрия му уклон. Органично не мога да понасям тези хора.

 5. Рухна мита за руската армия. Оказа се че руската армия е сбирщина от немотивирани, зле обучени и лошо екипирани, дезориентирани ревльовци!

 6. А относно опорката за развяването на “чужди знамена”: знамето е символ и има значение под чие знаме заставаш и кога заставаш. Освен че е опорка, подобна теза разкрива мерзостта на изговарящия я.

 7. В същото време влаковете от Санкт Петербург към Хелзинки са препълнени. От какво бягат руснаците, нали Путин им е обещал земния рай?
  Едно нещо съм запомнил от близък познат – ловец. Животното е най-агресивно, когато усеща, че ще бъде убито. Така е с Путлер, така е и с петоколонниците. Усещят, че скоро ще им дръпнат килимчето изпод нозете и ще трябва да си търсят друго препитание.

 8. МОЧА е българският Рубикон !

  Един коментатор написа да не обиждаме българския народ на “мърша”.

  Аз не искам да обиждам българския народ. Не искам да обиждам никого. Но аз не искам цял живот ние и децата ни, и внуците ни и неродените деца на по-младите да живеят в лъжи и да бъдат погълнати напълно в бездната на варварите.

  МОЧА още стърчи!

  Ако направим усилие – една хилядна част, от това което прави И.Инджев – България ще е друга.

  Аз съм украинец!

 9. Мария, поздравления! Казваш това,което мисля, но по начин по-добър от който бих могъл да го направя.

 10. повече от 25 години Волгин води война с демокрацията и служи вярно на руските си господари..Заедно със Славчу са много съпричастни към медийното омаскаряване на правителството на ОДС..

 11. https://www.unian.net/war/vsu-likvidirovali-preemnika-motoroly-novosti-donbassa-11730703.html

  В боях за Волноваху Донецкой области украинские военные ликвидировали одного из главарей так называемой “ДНР”, руководителя батальона “Спарта” – преемника “Моторолы” Владимира Жогу с позывным “Воха”.

  Об этом сообщил офицер ВСУ Анатолий Штефан.

  “Командир “Спарты” Владимир “Воха” Жога. Точка. Смерть врагам”, – написал Штефан.

 12. пэтър пэтров гэоргиэв-вольгин редовно го канят и в една кабеларка на име TV1, дето го редуват с “Въпросите” /с бэнатова и светла пэтрова/ и “Денят” /агент Богдан-дрэмджиев/. Питам се кога държавните органи, чиито заплати плащаме с данъците си, най-сетне ще се сапикясат, че въпросното същество вреди на националния интерес? В тоя ред, същите институции няма ли да забележат, че и сайтченцето “Гласове” на видния любител на винтидж-дами – явар дачкав, също транслира кремльовските опорки 1:1, все едно четем пэсков или захарова? Респект!

 13. По темата за отровителите на човешкото ни съзнание, ето още от тях, в цялата им зла осанка:

  https://pogled.info/avtorski/Valentin-Vatsev/

  Мисля си, че силата до днес им беше в задкулисните думи и действия – както писа Иво, да не се казват имена, конкретни факти, истини, а само да се загатва заплаха и да се всява объркване. Истинска сянка. Сега всичко излезе на светло, и трябва още да се освети, за да изгори. За жалост, в този пожар горят и истински герои в съседна Украйна.

  А това интервю-отрова (- https://pogled.info/tv/alternativen-pogled/valentin-vatsev-dneshna-ukraina-e-laboratoriya-za-razvitie-na-postsavetskoto-prostranstvo.139629) издава разпратения скрипт от Путин, когато са очаквали, че всичко ще свърши добре за Злото. (и друг коментатор във форума на 01.03 публикува линк за хванат от архива подобен скрипт https://web.archive.org/web/20220226051154/https://ria.ru/20220226/rossiya-1775162336.html)

  Може би не е трудно да си представим какво се случва с нас в този разписан сценарий. Затова е много важно да подкрепим призива на Иво след прокуратура да се разчистят оборите на сигурността. Можем да завиждаме на Украйна за това, наистина.

 14. Илиян Петров,

  Имам един въпрос към тези майдепродавци които криейки се зад право на глас, демокрация и прочее “еврогейски” “глезотии” тровят българското общество в услуга на касапина капуткин – Абе, капути, вие дето искате България да напуска НАТО, случайно да забелязахте през годините колко руски журналисти и политически активисти си отидоха от този свят само защото злобара който подкрепяте така е наредил?
  За какви “толератност”, “право на глас”, “право на друга гледна точка” ми бръщолевите когато идола на който се кланяте избива всичко наред? Вие нас за малоумни ли ни имате бе, продажни копелета?
  ВИЕ СРАМ ИМАТЕ ЛИ?
  Вие нямате никакво право да продължавате да тровите българският ефир с нечовешката си същност и присъствие. Ще ви бъде търсена отговорност за предателствата, краят ви е близо.

  https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/03/05/4320203_pisateli_ot_cial_sviat_govorete_istinata_za_voinata/

  И още един въпрос за вас бездарници продажни – погледнете горният списък.
  Списък от нормални хора които с имета си казват НЕ!
  Хайде сега ми дайте вашият списък.. да видим кой е застанал в подрепа на касапницата която вие се опитвате да продадете на българският народ?
  Да ви питам пак, СРАМ ИМАТЕ ЛИ? ДЕЦА ИМАТЕ ЛИ?

  СЛАВА НА УКРАЙНА..

 15. СРАМ ИМАТЕ ЛИ, ДЕЦА ИМАТЕ ЛИ?
  КАК ГИ ГЛЕДАТЕ ТЕЗИ ДЕЦА В ОЧИТЕ СЛЕД КАТО СТЕ ИЗЛЯЛИ ПОРЕДНАТА ДОЗА ЛЪЖИ И ОТРОВА В МИКРОФОНА ПРЕД ВАС? А ВОЛГИН?

 16. Хайде един журналист да почне да говори с имена! Че ни омръзна от мекотели като Жоро Любенов и другарчето му от Панорама Бойко Василев. Между другото Десислава Ризова направи изключителен репортаж от Украйна. Говори много загрижено за войната и бежанците. Е, само дето се извини, че не могла да заснеме нищо. Голям професионалист, голям коментатор на събития, които се случвали някъде там …. зад баира…

 17. Моите уважения Иво, не бях виждал да си изпускате нервите така.
  Сега е модерно с публикации в FB, Twitter… хората да оправдаят народите си, че не е тяхна вина.
  Ние се опитахме и не можахме, затова путлериските войници минават през страната ни.
  Руснаците дори не са се и опитвали.
  Така че да питам, чия е вината – на Путин или на руснаците, на Лукашенко или на беларусците?
  Постове не променят тази вина, дори и с мезета.

 18.  Защо онзи роденият в Киев , набеден професор социлог социопат Иво Христов ,някак винаги минава между капките . Той , Вацев , онзи плъх Пасков , Цанов всички пеят хора на могучая .

 19. До zhenen

  Аз за десислава ризова Ви написах нещо оня ден…Беше по времето точно на Евромайдана в Украйна, 2014 г. бтв бяха изпратили екип от двама души, и при завръщането си репортерът (не помня вече името му на човека) го бяха поканили в централната емисия да разкаже за събитията и порива към Свободата и Европа на Украинския Народ..
  Тая ГАДИНА, да ГАДИНА, не се спря да го ПРЕКЪСВА и ЗАСИЧА!!!

  КОЙТО РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ!

 20. Иво Инджев, благодаря за това, което сте, за всичко което сте направил и написал. Време е Българският национален ефир да бъде изчистен от путинофилска пропаганда. Време е истинската българска и руска история да влязат в учебниците. Силно се надявам да има хора, които да го осъществят. Поклон пред защитниците на Украйна! Слава на Украйна!

 21. Отдавна е време да се говори с имена и лично. но това не означава, че и останалите и не споменати лично не носят вина за всяка една система. Имам предвид останалите “добри” работещи в съответното място или организация, които наблюдават всичко като сеирджии и чакат на къде ще духне вятъра за да се наклонят натам преди него. Това е принципна позиция, която не разбирам защо никой не заема и не разбира , включително и Вие г-н Инджев? Говоря за това – винаги се казва, че не всички са такива, че има във всяка система и читави хора и другомислещи. Да има такива, но те са съучастини на останалите -“лошите” защото благодарение и на тях “добрите” системата им продължава да функционира против интереса на обществото. Те носят същата отговорност пред обществото като “лошите”. Защото всяка една къща може да се изчисти най-добре и най-бързо само от вътре. Те знаят най-добре къде е “мръсотията и от къде да започне чистенето”. Те знаят всички “тайни” на системата и “лошите”, но не правят нищо. Те не напускат системата, нито се разграничават от нея. Но ги устрийва да си “кютат” така и да си чакат заплатите, надявайки се че някой ден ще бъдат забелязани. Ако искаме нещо да се промени в която и да е система, която има нужда от промени, то трябва да осъществява максимален натиск и да се търси отговорност от всички вътре в системата било “добри” или “лоши”. Това означава, че се борим със системата и искаме промяна на системата, а не само на отделни личности в нея. Ако променим системата, автоматично отпадат всички личности, за които говорите и всичко тръгва по друг път. Иначе ще остане вакум и местата ще се заемат от други, но същите боклуци, като тези за които говорите. Иначе поздави за това, но промените искат друг начин и разбиране на проблема.

 22. Атанас Кирчев е частично прав. Другите причини, които ги изтъква в началото на статията, са много по-важни за този висок процент фенове на путин у нас.
  Даже и сега, след бруталната агресия в Украйна!

 23. “Те носят същата отговорност пред обществото като “лошите”.

  Напълно подкрепям тезата на господин Димитров!

  Едните обикновени руски хора, за които трябвало да ни е жал, избиват жени и деца в Украйна, а другите

  обикновени руски хора харесват това! Русия това е путлер, и путлер, това е русия – Злото на тази планета!

  И аз съм украинец! Слава на Украйна и успех в борбата с обикновените руски изверги!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.