Думата “русофоб” се превърна от обида в символ на хората, които основателно предупреждаваха за руското зло

 

 

 

 

Когато един вестник в Сърбия написа още в първия ден на руската агресия, че Украйна е нападнала Русия, за момент въздъхнах с патриотично облекчение. “Този път не сме ние най-големите дебили, въпреки твърдението на специалиста по преброяването на дебилите в България др. проф. Иво Христов, че те са 80 на сто от нас”.

Радостта ми за сметка на съседите не трая дълго. Най – напред фанатици поругаха с руски знамена в явен пристъп на подкрепа за Путлер свещеното за България място над Старопланинския преход, където българската саможертва изиграва преломна роля за руската победа във войната с османците през август 1877 година. Да бяха си направили труда да развеят флага на Русия от онова време, нямаше да изглежда кощунствено, въпреки открояването му сред символиката на приноса на други народи и държави за победата. Но не, те вееха именно знамето, което днес плющи от танковете на руските агресори в Украйна.

Анонимните фанатици, които крещят по форумите “Да живее Русия”, сякаш тя е подложената на агресия, не си заслужават коментара. Макар да е тревожно, че наистина у нас има доста луди за връзване – каквото и да твърди статистиката за изтрезняването на този контингент наполовина от началото на руското нашествие. Но какво да кажем за публичните фигури?

Вече писах за бившия ни главнокомандващ Георги Първанов. Той се изхитри да прекара дълги минути в любезната компания на Георги Любенов в предаването му по БНТ миналата седмица без да отрони дума за отношението си към ужасната трагедия в Украйна. Задоволи се само да каже, че това била “неприятна война”. Къде отиде показният му пацифизъм? Той обича да го демонстрира и припомня във връзка с войни, свързани със САЩ, но не смята за нужно да го сподели с нас при безспорната вина на Русия като нашественик.

Чета и друга, още по-идиотска оценка, публикувана в “агенцията” на Недялко Недялков, който се тръшка колко лоши са западняците, които налагат санкции на руски творци , подкрепящи Путин. Валентин Вацев, бившият съветник на легендарния рушител на съвременна България Жан Виденов, твърди най-сериозно в интервю за ПИК, че не бил чувал руската посланичка Митрофанова да е обидила българите с думата “подлоги”. Този всезнаещ “мъдрец”, претендиращ да тълкува геополитиката, заявява, че такава информация не била достигнала до ушите му. В същото време не пропуска да се усъмни, че Митрофанова е казала точно тази дума. Почти се издава, че е наясно с опита на руското посолство да се оправдае именно по този начин – че не бил такъв смисълът на руския еквивалент на “подлоги”.

Но и това е нищо на фона на нещото, което Вацев заявява, когато домакините от Недялковия ПИК го молят да снизходи да оцени положението в Украйна. Войната “върви нормално”, отвръща цинично той. 

Да ви напомня тази подигравка на прословутата реплика на Путин, който с ехидно изражение отвръща на въпроса на Лари Кинг от Си Ен Ен какво е станало с руската подводница “Курск”, погребала десетки руски моряци? “Потъна”, прояви чувството си за хумор руският самодържец. 

Винаги русофилстващият Андрей Райчев, придружен от  политолога Василев Младши, винаги придружаващ президента Радев по време на предизборната му кампания, напусна студиото на Нова телевизия, обиден, че адв. Хаджигенов обижда посланичката Митрофанова. Иначе Райчев го играе несъгласен с решението на Путин да нахлуе в Украйна, но най-вероятно го прави от опасения за собствения си разклатен статут на защитник на руското право да си разиграва коня у нас.

Защото  Путлер постигна това, което и Хитлер: превърна собствената си страна и дори народа си в символ на най-голямото зло на своята епоха.  Стана някак си не толкова “престижно” да хвалиш фюрера Владимир Владимирович. Това опечали ласкателите му у нас. Но никой от тях не отиде по- далеч от изразяването на несъгласие с руския фюрер. Напротив, от половинчатото си разминаване с него – когато изобщо изразяват подобна позиция , русоробите преминават задъхано към заклеймяване на българите, които се оказаха прави да предупреждават с какъв злодей в Кремъл си имаме работа.  

Видя се, че “русофоб”  е онзи нормален човек, който се опитва да предпази нормалните хора от дебнещата в мрака руска мечка. Да му мислят русоробите, които се виждат в чудо как да неглижират, профанизират и интерпретират руската агресия като нещо приемливо. 

 Казано с думите на любимия на русоробите Максим Горки , днес “русофоб, това звучи гордо”. Включително и в буквалния смисъл думата “русофобия” си дойде на мястото. Целият свят придоби фобия от Русия заради страха от заплахите на Путин с ядрена война.

55 мнения за “Думата “русофоб” се превърна от обида в символ на хората, които основателно предупреждаваха за руското зло”

 1. Линка към статията и текста са по-долу.
  Докога ще позволяваме русофилите да изливат техният зловреден наратив?

  Въпроса г-жа Нинова е не кое е фалшива новина и кое не е.
  Въпроса е че вие се опитвате да изкарате изпращане на каквото и да е до Украйна като “престъпление срещу човечеството”.
  А трябва да е точно обратното – престъпление срещу човечеството е в момента да не се прави абсолютно нищо и Украйна да бъде оставена на произвола на руският башибозук..

  Радвам се поне че осъзнавате че изпращането на военна помоще е заплаха за националната ни сигурност.
  С това вие открито заявявате че руският агресор е безмилостен и жесток към всеки който се притече на помощ на Украйна.
  С това вие потвърждавате уродливостта на руският режим за което ви благодаря.

  https://faktor.bg/bg/articles/ninova-se-yadosa-ne-sme-iznasyali-orazhie-za-ukrayna-novinata-e-falshiva

  Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова потвърди още веднъж от парламентарната трибуна, че България не участва във военните действия в Украйна чрез оръжия, боеприпаси, технологии и стоки с двойна употреба и нарече разпространяваните информации по темата лъжа, която може да се превърне в заплаха за националната ни сигурност.

  “Последните седмици упорито се внушава една фалшива новина, една лъжа, че България изнася оръжие, стоки или технологии с двойна употреба за Украйна”, посочи тя и допълни:

  “Твърдението, че България изнася оръжие за една от страните, означава пряка намеса на България във войната, поне според мен, и който продължава да го внушава, грози националната сигурност на България”, заяви вицепремиерът.

  “Моля да се спре с тази злоупотреба и това внушение в обществото. Тази лъжа представлява опасност за националната сигурност на България”, допълни тя.

  Нинова представи пред депутатите целия износ и трансфер от България за целия свят и обяви, че това е безпрецедентно. Фактите, които разкрива, уточни, че прави след разрешение от всички ангажирани институции – ДАНС, МВР и службите за сигурност, защото твърдения за износ на оръжие към Украйна е равносилно на това, че България влиза във война.

  От изнесената информация стана ясно, че Украйна не фигурира в списъка със страните, до които България продава оръжие и технологии. Общо 504 990 150 е обемът износ и трансфер на български оръжия, стоки и технологии с двойна употреба по цял свят.

  По думите ѝ, за да няма повече манипулации, които грозят националната сигурност на България, още утре ще бъде внесено предложение за предоставяне на справката на всяко тримесечие.

 2. Благодаря ви, г-н Инджев, че обогатихте речника ми с нова и изключително добре описваща нечие състояние дума – русороб.

 3. Да благодарим на Стефан Янев, че го включиха в Ютуб. Това показва защо Ютуб не е забранен от РосКомПозор. Все отнякъде трябва да се лее пропаганда. Встрани от темата – европейската общност няма да постигне спокойствие, докато не разбере, че износа на технологии, в крайна сметка, ни струва по-скъпо след тези 10-15 години, през които купуваме евтино – пример – технологичното обновяване в Турция през 1990 – 2005 год. доведе до С400 в крайна сметка, износа на технологии в Китай – ясно до какво доведе. Нямам предвид да пуснем желязна завеса, но подкрепа за малките производители е необходима. Не можеш да произвеждаш продукт, ако нямаш компонентите.

 4. Надявам се да се намери журналист или медия, която до разобличи лъжата на Кирето Лъжеца, че Митрофанова му се е извинила! Дано някой докопа и пусне записа на срещата, както видяхме Гундяив при РРадев!
  Браво за ” войната с османците през …” много рядко срещам коректно изписване на руско-османската война. Трябва да се изчистим от идеологемите като” руско-турска”, “освобождение”…..

 5. Руската армия се разпада. Една от причините прословутата огромна колона от военна техника която заседна НА 25 км и не помръдва напред към Киев, без да е обстрелвана, е ОТКАЗ НА РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ ДА УМИРАТ ЗА ПУТИН!…

 6. Статията отключи две асоциации в съзнанието ми. Първата е, че прочетох някъде, че руски анализатор е нарекъл войната на Путлер СРАМНАТА ВОЙНА. Може би с това или с подобно обозначение ще влезе тя в историята. Другото, за което си спомних в тази връзка е, че докато следвах в Германия, един ден моя германска състудентка ми каза, че по исторически причини в чужбина й е неудобно да казва, че е от Германия. Тя е 1977-ми набор, а годината, в която ми го каза, беше 2001-ва. Колко ли десетилетия днешните и идните руски поколения ще носят последствията от Срамната война на Путлер? Според споменатия пó горе руски анализатор, чието име за съжаление не запомних, РУСКИЯТ СРАМ ще надживее 21-ви век. 💙💛

 7. Подарок на 8 марта: Путин лишил российских женщин женихов
  Макар и с отвращение, струва си да се изгледа до края това кратко видео, за да се види как пленените срочнолужещи руски войници “поздравяват” хуйлото!

 8. Това което се случи с първанов в студиото има две цели:

  1)Защитата е най-добрата атака. първанов вместо да бъде публично линчуван за приноса му за създаване на чудивището капуткин е поканен на приятелски разговор където ефективно той е изпран и всичките му грехове са простени.

  2)продължаване на промиване на българските мозъци в линия с руската пропаганда.

  NO PASARAN!

 9. “Местенето на Паметника на Съветската Армия се спъва в консултажии с Русия”

  Чета горната статия в mediapool.bg от вчера. Поредното шикалкавене.

  СКЪСАЙТЕ ТОЗИ ДОГОВОР !

  С убийци и терорости човек НЕ се “консултира”.

  “Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан.” (Бисмарк)

  (От другаде може да купим и газ и петрол).

  Je suis Ukraine! 💙💛

 10. flightradar 24
  В момента над Карпатите кръжат летящи танкери – 3 броя, разузнавателни самолети 2 броя и един Ф 18 Супер Хорнет зарежда. Ситуацията се усложнява.

 11. “Прав е премиерът. Ако искаме да си унищожим икономиката, да подкрепим санкции за газ и петрол срещу Русия”, заяви Радев.

  РУСОРОБИ – услушваше се като заек преди, в момента в който му се подаде удобна топка с нетърпение изкача от бъллогата си за да се отчете пред масква.. ПАРОДИЯ И ПЪЛНО ПАДЕНИЕ.
  Ми да дойдат руснаците и да им дадев всичко, бе.. икономика, свободи, паспорти, история, бъдеще – всичко..
  Леке безподобно.. говори ми за дух на Шипка.. били готови да мрът за свобода.. да, били са.. за разлика от вас продажници..

 12. За срам, а и за съжаление, на много наши “видни” и “достойни” мъже им се видяха истинските цветове в това смутно време. Изобщо няма да коментирам безгръбначното и долно поведение на Райчев и на Слави Василев, но бях изнендан неприятно от днешното участие на генерал Шивиков в БНР. И той, подобно на Вацев, говори за “нормално” протичане на КОНФЛИКТА в Украйна. Не било война, а конфликт, подклаждан от “НИЕ ЗНАЕМ КЪДЕ”. Не били виновни украинците, а “т.нар Запада”, казва ни Шивиков. Русия се стремяла да завърши операцията си с минимални човешки жертви, но местните вместо да сложат оръжие и да капитулират, разполагали военни батареи в близост до училища, административни сгради и прочие, за да ползват местното население като жив щит. Зеленски бил крайно изнервен, защото бил в безиходица, а и бил предаден от “т.нар. Запад”, така че вече дори говорел за примирие. И други неща ни каза ген. Шивиков, за жалост не издържах повече от 10 минути тия приказки. Чувах, че се навърта около Възбуждане на Костадинов, но не исках да го вярвам..

 13. До Симпатизант/ка на ДСБ:
  Мужик и болшевик срам нямат!

 14. @Ilian Iliev💙💛

  Аз пък изобщо не съм изненадан от поведението на Шивиков.
  Единственото, което се колебая е, дали ще влезе официално в ПП Израждане, или ще оттече към по-мекия и аналог, “с човешко лице”, тъй да се каже – партията на Стефан Янев. Залагам на второто!

  💙💛

 15. По темата – достойна позиция и умни думи от един бивш Президент.

  Тези българи, които защитават Путин нямат сериозни мотиви. Българското русофилство е особен феномен, който липсва в Европа. Имаме ирацинално русофилство. Винаги ли ще сме русофили. Няма ли да се разграничим. И да имаме свой национален интерес. Нашият национален интерес е различен от този на Русия. Отношението към Русия трябва да е отговорно и категорично. И тогава ще бъде разбрано от българския народ.
  Това заяви президентът в периода 1997-2002 г. Петър Стоянов.

  Трябва да имаме българска национална позиция. И тя няма да е идентична с Русия. Повече от Русия трябва да обичаме в България. Тази двусмисленост за Русия докога ще ни преследва?! В дълг са не само българските политици, но и журналисти, интелектуалци.

  От гледна точка на морала Украйна защитава не само нашите симпатии, но и по-решителни действия. Но не е лесно на НАТО да вземе решение за директна военна подкрепа, защото това ще означава нова световна война, така той отговори навъпрос дали Украйна не е изиграна от Запада.

  Мен ме притеснява отражението на случващото се в Украйна в България в чисто народопсихологически план. Чувствам се унизен от това на 3-ти март – група хора замеряха със нежни топки българския президент и българският шеф на Народното събрание. Трябваше всички български институции да застанат заедно в този момент. Това не се случи и съм разочарован от това.

  Почти винаги разделяме руската интелигенция от Путин, но… Той припомни за стих на Пушкин, че Русия ще изчезне, ако в нея не се вливат ручеи на славянството. Какво славянство е като нападаш втората по големина славянска държава?, попита той.

  Ние сме късметии, че сме член на НАТО. Получхме го като цивилизационен избор, категоричен бе Стоянов.

 16. г-н Илиев

  Очевидно набъбва бройката от “натовски” генерали..
  колко трябва да си сбъркан да пръскаш подобна отрова и лъжи?.. ех, шивиков, ех предателю..

 17. Руските индустрии една по една започват да искат “льготы” от държавата.
  Импортозамешчението се сблъсква със суровата действителност – деньги нет. Лизинговите компании не предоставят услуги, както поради липса на финанси, така и поради липса на “самих предметов лизинга”.
  Издателите на книги се оплакват от липсата на хартия.
  Пивоварите в писмо до Мишустин казват, че са се сблъскали с поскъпване на кредита, ръст на цените на суровините и скъсване на логистичните връзки едновременно.

 18. flightradar24
  Правителствения самолет се прибира от Кишинев!
  Следете самолет с код BGF005 – BGF5/BGF005 Bulgaria – Government
  Operated by BH Air
  В момента е над Карпатите малко преди Плоещ.

 19. Последни новини:
  Според актуална геополитическа прогноза се очаква, след края на войната в Украина
  Столтенберг да подаде молба до Зеленски, за приемане на НАТО в УКРАИНА..

 20. До Г. Харизанов: Не мога да върна записът на президента П. Стоянов, но там имаше един израз от типа “ние обичаме Русия” или “трябва да обичаме Русия”, който не виждам във Вашата разпечатка. Това ме смущава. Защо трябва да обичаме Русия, след като тя ни е обявила за враг? В цялата история на България Русия винаги е била против нас. Като започнем от съединението, минем през балканските войни, ПСВ и стигнем до 09.09.1944.

 21. @Георги Харизанов

  На 3 март русоробите замеряха българския премиер, не президент.

 22. fuck your oil, fuck your gas, radev!!!
  Ако не можеш да се откажеш от тези ти не заслужаваш да си свободен..
  Ти разбира се и не си.. ти си просто един РУСОРОБ!!

 23. Искам да напомня част от известната реч на Чърчил от 04.6.1940 WE SHALL NEVER SURRENDER, в най-тъмните дни на Втората Световна Война, когато Британия е оставена сама срещу Нацистка Германия, за да се знае – Украйна няма да се предаде, Европа няма да се предаде:

 24. @Fury,

  Не съм гледал цялото интервю.
  Не знам какво точно е искал да каже с това.
  Има много което може да се обича в Русия.. но има и страшно много което просто трябва да бъде изкоренено..

 25. Имам усещането че нещата ще приключат скоро и много бързо с тази “специална операция”..
  И нещо друго.. в тази “специална операция” руската армия претърпява загуби които са в пъти може би в сравнение с истинските “войни” които е водела последните години..

 26. Обръщение на Президент Зеленски:💙💛

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/31743198.html

  Забележителни думи!

  Разбирате почти всичко нали?

  Такива думи могат да се слушат само на колене пред героите…и Памет за невинните жертви!

  Поклон💙💛

 27. 💛💙 💛💙 💛💙 💛💙 💛💙 💛💛💛💙💙💙 💛💛💛💙💙💙

 28. Павел Тинков 💙💛
  08.03.2022 в 19:23

  Г-н Тинков,
  В десетката!
  Разведрихте обстановката…

 29. Ив.Теpзийски 💙💛
  08.03.2022 в 19:44
  —–

  Поздравявам Ви за цветовете на Свободата!
  Плюс Един!

  💙💛

 30. https://www.marica.bg/svqt/zelenski-izpravi-na-kraka-britanskite-deputati-citira-charchil-video

  Британският парламент посрещна с бурни овации видеообръщение на украинския президент 💙💛Володимир Зеленски. Той направи историческо обръщение към британските депутати в Камарата на общините. За пръв път чуждестранен лидер говори директно пред представителите в залата. От своя страна присъстващите аплодираха украинския държавен глава

  ——-

 31. @Българин

  Аз Ви благодаря! ✌

 32. @Българин,

  Имам колега който е от Нигерия.
  Много добър приятел.. освен колега.
  И двамата сме живяли доста време и в Англия и в Америка така че имаме добра представа и за двете страни и често дискутираме политиката от “двете страни на гьола” както се изразяват тук.
  Та днес ми звъни по телефона, аз вдигам а от там се чува сериозен плач, бих казал рев.
  Чувам го че диша тежко и че е доста разстроен но в самото начало той просто не може да говори.
  Аз естествено се притесних сериозно и понеже знам че майка му не е добре му казах да се успокои и директно го питам дали е свързано с майка му.
  Бях сигурен че отговора ще е “да”.
  Той започна да говори нещо през сълзи но аз все още нищо не му разбирах и продължавах да му казвам да се успокои.
  По едно време разбрах една дума.. “Зеленски”..
  Съвсем се ошашавих.. какво става с тоя човек си казвам.. откъде накъде се е разстроил толкова заради Зеленски?!
  Събра дъх и полека лека разбрах че Зеленски бил говорил пред парламента и той гледал на живо.
  Аз не знаех за това включване и не съм го следял.
  (В последсвие и аз изгледах речта)
  Думите на Зеленски не се чуваха, чуваше се само превода на английски.
  Превода между другото не бе от на-добрите.
  Независимо, моят приятел бе докаран до положение да плаче на глас заради Украйна.
  Казва ми че така не е плакал от години.
  И ми задава въпроси които и ние тук си задаваме.. защо по дяволите трябва да умират деца, жени, беззащитни семейства заради копелето путин..
  Нека не се баламосваме.. това е самата истина.. умират хора заради един единствен полудял човек който превърна една огромна държава в своя лична собственост.. ей така.. за 20 години.. каквото той каже това се случва.. закони никакви..

  Речта на Зеленски бе силна. Народните представители бяха с много сериозни лица, загрижени, някои от тях тъжни бих казал, имаше такива които показваха съчувствие.. сякаш бяха готови да го прегърнат.
  Това са моменти когато аз се чувствам тъжно относно България..
  Тук в този английски парламент всякакви вътрешни войни бяха тутакси забравени.. а войните бяха жестоки..
  Сега като един се изправят в подкрепа на Зеленски.
  Недвусмислена и категорична подкрепа!
  Днес на flightradar наблюдавах самолети кръжащи над Полша и Румъния в близост до границата с Украйна.
  Виждаше се че са излетяли от Англия.
  Дивакът Лавров много често говори срещу “лошите англо-саксонци” но в моменти като днешният се вижда че Лавров е просто една злобна и завидлива плюнка..

  И нещо друго научих днес – произхода на цветовете на знамето на Украйна.
  Синьото небе над златните жита.. Заобиквам Украйна все повече.

  СЛАВА НА УКРАЙНА!

  💙💛

 33. https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/03/08/4321547_polsha_prehvurli_vsichkite_si_mig-29_na_sasht/?ref=home_mainStory

  Там където има желание има и начин – поляците дават всиките си Миг-29 на Американците, точка.
  Естествено знаем че Украинците ще се бият с тях.
  Сега какво, да очакваме злобното джудже с ядрен удар по Ню Йорк?
  Хайде, да видим дали им стиска.. за неговите генерали говоря.. за капуткин няма смисъл.. за него знаем че е тотално изперкал.. Срам за цялата про руска пасмина в България!!

  КП какво чака? Не е ли чел приказката “Сливи за смет”?
  Даваш МИГ-29 получаваш F-16..

 34. Кой простреля с оръжие вратата на континента. България врънка мънка санкции абе да, ама, ще видим, може би точно ли сега ,това онова , руски знамена списване на статии в стил Путин браво майна евала, натри им носа и си е така.
  Само газопровода ГЕРБ-ДПС в направление без спирка Белград–Москва струва три милиарда българска пара. Какво да се прави ,тук в училище децата учат почитание към Освобождението ,братушката изпратен зад Дунава от Руската империя. Като така преди, сега ,навсегда ,освободения вече е длъжен да се кланя на батюшката в Кремълската кула. Иначе той ще се разсърди наругае туземната тълпа затова запомни българино ти нямаш глава , собствена воля ,съдба.
  Каша е тя ,правдата наша. Появи се друга истина ,досега прашна ,оказа се страшна. За агресора , армията му ,тила. За тези пълнели кесия с поза, за други градили бъдеще с подходяща проза ,за онези вярвали в което оказва се измама ,как изведнъж вече да те няма. От башнята в столицата глас прозвуча ,на всички ни вкупом ,като спомен за сбогом ,ще подарят ракети с ядрена глава.

 35. Не разбирам. Значи не изнасяме оръжие за украйна но купуваме руски газ и петрол. Около България е пълно с рафинерии който произвеждат гориво не от руски петрол и от които можем да го купуваме но твърдо отказваме да спрем търговията с Русия. Наистина ли така подкрепяме Украйна и войната срещу нея. Съгласен съм че да воюваме срещу Русия е малко самонадеяно, но да не търгуваме с нея е въпрос на чест и достойнство, което явно ни липсва.

 36. Анкета: (отговаряйте с “Да” или “Не”)

  1)Готови ли сте да стоите на студено ако се отоплявате с газ?
  2)Готови ли сте да спрете да използвате колата си?
  3)Готови ли сте тока да ви поскъпне 5 пъти?
  4)Готови ли сте да плащате 5 пъти повече за храна?
  5)Готови ли сте да гладувате?

  За тези които случайно са отговорили с “Не” поне на един от горните въпроси (които естествено са относно войната в Украйна и бойкоторането на Русия) пускам още един бонус въпрос.. последен шанс дето се казва.. че не всичко е сбъркано с вас (за останалите, отговорили с “Да” на всички горни въпроси този въпрос е излишен)

  6)Готови ли сте да се биете и умрете за свободата на България?

 37. И за да няма объркване – MR GEORGI HARIZANOV и Георги Харизанов са едно и също лице а именно – Георги Харизанов.

 38. The Economist се опитва да анализира къде е липсващата руска авиация..

  https://www.economist.com/interactive/2022/03/08/curious-case-russias-missing-air-force?utm_content=article-link-1&etear=nl_today_1&utm_campaign=a.the-economist-today&utm_medium=email.internal-newsletter.np&utm_source=salesforce-marketing-cloud&utm_term=3/8/2022&utm_id=1073746

  Аз като по-глупав ще направя следното предположение за липсата на “умни” бомби – някой е крал като е надписвал.. подобно на Афганистанците.. Доста невероятно ми се струва все пак.. армия, разузнаване и т.н. да пропуснат подобни злоупотреби..

 39. забравих.. моите отговори са “Да”

 40. @
  Георги Харизанов 💙💛
  09.03.2022 в 00:41

  Относно Вашата анкета:
  От 1 до 4 вкл. – ДА, на всичките!
  За 5 – готов съм да започна ГЛАДНА СТАЧКА, ако това ще спре войната и ще спаси Живота даже и на едно 💙💛 украинско дете!
  6 – Готов съм да умра за Европейска България!

 41. “Има много което може да се обича в Русия.. но има и страшно много което просто трябва да бъде изкоренено..”

  Обичайте си го, господин Харизанов, но това откровение точно в този момент Ви слага в графа Приятели на путлер, защото това е проруска пропагадна!

 42. @Todor Todorov

  Има страшно много руснаци които искат Русия да е една модерна и демократична страна.
  Да, светът днес е черно бял но ние не можем да отречем тяхното съществуване. Те са спасението за Русия.
  Ако предположим че в следващите дни руският народ се разбунтува сериозно (не много вероятно) и това доведе до падане на режима пак ли ще мразим и последната молекула руско?

 43. @Георги Харизанов

  Извъртате, като всеки русофил! В “което може да се обича в Русия..” не става въпрос за хора, а за неща – бихте ли посочил кои са те? Паразитната култура на подражанието, както културолозите наричат руската “култура”, чиито рога все по-ясно се показват, или нещо друго?
  Да не мразим, ние и останалия свят “… и последната молекула руско” в следващите 1-2 века ще е много трудно, а по-вероятно и абсурдно!

 44. @Todor Todorov

  Безмислено е да водим този спор. Само ще кажа че ако заклеймим Русия и народа и до последният човек то единсвеният начин светът да се спаси от Русия е анихилация на тази държава.
  Трябва да се подаде ръка на нормалните там.. такива има много.. за жалост са малцинство..

  аз “русофил”? развеселихте ме..

 45. @ Георги Харизанов

  След като не можете да назовете какво харесвате в русия (май няма какво, а?), разбира се, че е безсмислено да си пишем!

 46. @ Тодор Тодоров,

  Мислех да не ви отговарям но димитър бе споделил следното видео:

  https://www.youtube.com/watch?v=1s39_JFFNhg&ab_channel=%D0%86%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%81-%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B0

  Изгледайте го, това са руски военни които решават да се предадат.. доброволно.. без много бой..
  Понеже ме питахте какво харесвам в Русия – харесвам куража на тези руски войни да направят правилното нещо!

 47. хайде да помислим кой стреля и пуска бомби в Украина?Путин само нарежда,но изпълнителитеса други-тези 120 или повече хиляди стрелят,бомбардират,палят с огнехвъргачки.А могат и да не го правят ако имат съвест и морал.Ако се изсипе половин милионен митинг против войната в Москва дали няма да се замисли народа накъде отова държавата?

 48. И аз харесвам Лев Толстой, Достоевски и Чайковски, но това никак не ми пречи да имам тежък проблем с днешните “нормални” руснаци и непоносимата им наглост. Преди около два месеца дойде нова колежка рускиня, която като чу откъде съм, ми каза с нахална усмивка, че някога сме били съветска република. Гадта извади късмет, че не бяхме сами, докато я развеждаха по стаите да ни я представят, иначе щях й дам аз една съветска република.
  💙💛

 49. 💙💛 Слава Украйна 💙💛
  Много са нещата в Русия, които заслужават уважение:
  Дмитрий Менделеев,
  М. В. Ломоносов,
  Лев Толстой и други, да не изброявам.
  Но, съвременните руснаци с тяхната мания за величие просто ми идват в повече.
  А джуджето от Кремъл / ни искам и името му да споменавам/ директно в Хага, това е геноцид и престъпление спрямо човечеството.

  до Г-н Харизанов
  Шест пъти “Да” и дано шестото не се наложи наскоро.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.