Путлер повтори днес по смисъл и форма речта на Гьобелс от 18 февруари 1943 година

На днешния 18 март 2022 година Путлер отново се изяви като плагиат на своя прототип Хитлер. Използва годишнината от рашисткия аншлус на Крим преди 8 години, за да се опита със средствата на пропагандата да демонстрира държавно организирано онагледяване на подкрепа за вероломната си война на унищожение срещу украинския народ.

 

Подражателят  на Путлер  спази основните параметри на нацисткия си образец. Събра на стадиона в “Лужники”,  най-голямото спортно съоръжение в столицата си, екзалтирани рашисти. Употреби ги като фон на шовинистичната демонстрация.  В нея имаше всичко, характерно за най-знаменитата реч на министъра на пропагандата на нацистка Германия Гьобелс.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 18 февруари 1943 година Гьобелс организира грандиозен спектакъл в Берлинер Шпортпаласт, най-голямото закрито спортно съоръжение на райха. Бори се да повдига духа на нацията ( на нацистите ) след германската военната катастрофа в Сталинград и декларацията на Чърчил и Рузвел. Обявяват я в Казабланка в края на януари след победата на англо-американците в битката за Ел Аламейн в Северна Африка. 

Двамата западни лидери се заклеват, че няма да прекратят войната докато Германия не капитулира.  Западът, с когото Хитлер ( вече) се надява да сключи някаква сепаративна сделка, вбесява фюрера. 

Да ви напомня това на днешната ситуация, при която блицкригът на Путин в Украйна се превърна за Русия в кошмарна война на изтощение, в която “Третият Рим”, подобно на “Третия райх”, няма шанс срещу могъщия Запад, застанал със смазващата тежест на ресурсите си срещу московския претендент да наложи нов световен ред?

Отговорът на фюрера през февруари 1943 година е пропаганден. Гьобелс озвучава налудния наратив. Произнася най-знаменитата си реч, в която истерично призовава подбраната аудитория да отговори на въпроса му, изкрещян от микрофона,  дали иска ТОТАЛНА ВОЙНА. Фанатиците отвръщат с блеснали очи и изпружени ръце.  Няма как да знаят по онова време , че на Гьобелс му предстои две годни по-късно да се самоубие и да завлече със себе си в гроба жена си и шестте им деца.

Московските имитатори на Хитлер изиграха днес повторението на епизода от историята на уж непобедимата нацистка Германия в момент, когато е ясно, че не просто руските “миротворци”  в Украйна, а самата Русия търпи поражение с дългосрочна проекция за нея. Най-вече на световния информационен фронт. Разликата е предимно в това, че ролята на Гьобелс сега изигра лично фюрерът Путин, изпълзял от бункера си пред голяма руска тълпа в Москва за първи от началото на войната му срещу Украйна.

 

 

 

 

 

 

Апропо, в онази реч Гьобелс казва нещо много актуално и за днешната руска тотална война и за начина на мислене на Путлер, който разчита, че руснаците може да живеят зле, но пък мрат с удоволствие за величието на руския райх.

„Тоталната война е най-кратката война“, казва Гьобелс (на немски: Totaler Krieg – Kürzester Krieg).https://www.dw.com/bg/не-умеем-да-живеем-но-пък-фантастично-умираме/a-16676400

Музиката на Украйна

22 мнения за “Путлер повтори днес по смисъл и форма речта на Гьобелс от 18 февруари 1943 година”

 1. Има нещо много перверзно и жалко да отиваш в стадион, да пееш песни, вееш знамена и прославяш армията си докато същата посича бебета и жени в нападателна война. Нищо добро не чака русия..

  Междувременно.. канадското представителство в ООН са си направили пълна гавра с руснаците..
  https://twitter.com/CanadaUN/status/1504464863510335488/photo/1

 2. Напълно бях съгласен с казаното от Волфрам Вете, че налудничавите идеи за героична борба и саможертвена гибел нямат място в наше време. Затова през 2014-а бях потресен, че през 21-и век се налага да се умира за Отечеството. Сега се оказа, че от тези идеи извира героичната съпротива на украинския народ срещу агресора. От друга страна, Отечеството на копелетата отсреща (по Патън) никак не заслужава да се мре за него….
  Надявам се, че историческата възстановка на Путлер скоро ще завърши по логичния начин.

 3. Направи ми впечатление, че макар и между верни свои привърженици пюрера е навлякъл не бронежилетка, а бронебалтон. Дали не го е било страх, че тази му изява може да е последна, като последната на Чаушеску. То се вижда, че краят му е близо и ще е пак повторение, било на Чаушеску (за предпочитане) било на Хитлер (да пази Бог).

 4. Приканвам американският клон на БЛОГА НИ да последва призива на Анатолий Собченко и всеки съответно и чрез максимален кръг-рода, приятели, познати, колеги, съседи и други призове народният си представител да поиска от администрацията на Байдън as soin as possible да достави изтребители, “руска направа” в Украина.
  Слава Украине!

 5. Останах изумен от кадрите по BBC с директното им включване от ‘Лужники’. Първото ми впечатление беше изненада, после ме хвана яд, но в крайна сметка ми хареса… Хареса ми защото наистина това показва началото на края. Който се надявам да е сравнително скоро. Ако смениш знамената с корейски (северно) или китайски е току като про-сталинистки показно-грандомански ‘всенародни’ чествания. Напомня 30те с бутафорните сталински паради на червения площад с хиляди роботизирани и ошлайфани люде… Или милионните показни паради на Тянанмън…или северно-корейските такива. Показва, че нещо вече яко куца в пропагандата на Путин.
  Познат руснак (анти-путин) коментира ,че публиката е докарана насила от различни държавни институции и предприятия като им е обещано още един платен почивен ден. Вярвам му, то и тука се случи на митингите на Герб или ДПС съвсем наскоро.

 6. В Русия несъмнено имаме възраждането на нацизма.
  1.Партията на Путин е основана от самия него и има ясни националистически идеи за бъдещето на Русия. В основата на тази партия лежи социалистическата идея, която никога не е изчезвала в средите на КГБ.
  2. Продължаваща и дългосрочна милитаризация на руската икономика и провеждане на местни малки войни срещу съседни страни и завладяване на нови територии.
  3. Забрана на граждански организации и партии. Забрана на опозиционните източници на информация. Масова пропаганда за избрания руски народ, който трябва да въведе новия ред в света
  4. Улични екзекуции на политически опоненти и открити процеси срещу водещи интелектуалци и политици.
  5. Антисемитизъм и етническа омраза към Украйна. За всичко там са виновни евреите. Няма украинска нация. Тя е непълноценна, неспособна на самоуправление и част от руската нация.
  6. Масови събирания с националистически речи на новия лидер

 7. Отново изтърваме момента да се разправим с МОЧА. Ако сега не се намерят истински родолюбци, градски десни, патриоти… да премахнем МОЧА и тотемите на окупаторите ни, никога няма да станем Държава.
  Предлагам на мястото му да се издигне паметник на украинския народ и Зеленски. Тяхната жертвоготовност ни спасиха от руската чума и днес. Ако Киев бе паднал за 3 дена, на 5-я Приднестровието щеше да е руска република а на 15-я ден РРадев и Нинова щяха да забият руското знаме и да обявят “Тук е Русия”!
  Само героизма на украинския народ ни спасиха от поредното “освобождение”!
  Позор е че днес отново се отлъчихме от НАТО. РРадев, Нинова, Простото киро… показаха че сме путински придатък. Войната ще свърши с пълна и безусловна капитулация на Путин. Разоражаване и репарации до пълно възстановяване на Украйна.

 8. Все повече сляпи разбират, че между националсоциализма (германския нацизъм) и интернационалсоциализма (руския нацизъм) разлика няма! Докато нацистка русия не бъде срината, точно като нацистка Германия; и руските нацисти осъдени, точно като германските нацисти и обявени извън закона, шанс за мир на тази планета е немислим! Руските изверги трябва да си получат заслуженото, точно както си го получиха германските!

 9. Някой си Пенчо Ковачев от “24 часа” интервюира Теодора Димова и между другото пита “Какви отстъпки трябва да направи Украйна, чиито действия, както е известно, се движат и контролират от САЩ?”
  Мамка му, в какъв свят живеем?

 10. “Възраждане” протестира срещу “включването” ни във войната

  (руските знамена и “колорадските” лентички, с които са се закичили вилнеещите копейки на снимките, ясно показват за какво точно протестират руските наемници начело с вожда им Копейкин)

  https://www.24chasa.bg/novini/article/11159227

 11. @sms

  Ето това е падението, дъното на държавата България.
  Мислех че само в Сърбия са тотално изперкали.. те поне имат извинение.. НАТО ги бомбардира..
  Та, какво правим сега?
  киро подмяната няма ли да отиде на митинга на израждане (понеже е голям демократ и ходи на митингите им) и да им каже че са пълни безсрамници да веят руски знамена?!?
  Не, няма да отиде.. киро подмяната с неговата реторика откакто е почнала войната всъщност окуражава веенето на руските знамена.
  Срам за България!

  Ние май видно е МОЧА и Альоша няма да можем да ги свалим.. но Украинците след като се разправят с орките ще поискат от нас да спрем и с фалшивите преклонения пред украинските войни на Шипка..

 12. ако сега не се изчистим от руските подлоги замърсяващи политическия ни живот,ще имаме руска пета колона за две поколения напред.Не се говори нищо за премахване на МОЧА,Бакърджиев трябва…

 13. Напълно обяснимо е, как един неосведомен, или не познаващ триковете и техниките за производство на „документация“ могат да бъдат впрегнати, мобилизирани и заблудени.
  Ето, аз вбесен от путинската наглост, когато гледах този масово посетен митинг, си казах- руснаците си заслужават тежките последствия от санкциите, защото както е видно, те масово аплодират и се наслаждават на путиновите изяви!
  От даденият линк на Georgi Nikolov, за което му благодаря много!, разбрах, че вече един буден наблюдател е разкрил имитацията. Мероприятието е скалъпено, като се използва стар запис от стадиона на съвсем друго мероприятие. Там само на трибуната е вмъкват кадър със Фаса. Така излиза, че той е инициаторът на сборището. Тук обаче за опитното око е видна липсата на кадри, които да показват оратора и от други перспективи, при които той и публиката да са включени заедно и съвместно така, че да е видна общността, както и непрекъснато движение един към друг. По подобен начин вече беше ни представено едно „взаимно“ събрание на протестиращи стюардеси, които така безмълвно и мило ни гледаха като за снимка, ама не и с Путин.

 14. симеон спасов
  19.03.2022 в 14:06

  израждане беснеят точно поради тази причина.. путинистите чрез техните представители в БГ действат на принципа атаката е най-добрата защита.. те просто казват “само да сте посмяли да пипнете МОЧА”..
  Интересното е че няма политик (дори и от ДБ) който да зададе в този въпрос тон за разговор за този измислен съветски паметник.. пълно снишаване и..
  Вижте, хора без достойнство не могат да построят държава или общество достойно за уважение..
  Нужно е ЕДИН ПОЛИТИК.. ЕДИН ПОЛИТИК който да започне да говори с гласа на истината и достойнството.. такъв НЯМА..

 15. @ Георги Харизанов

  Забелязах, че в директните включвания от протестите на копейките, развяващи знамена с разярени кокери, които от Военното министерство се преместиха пред МС, както БНТ, така и останалите телевизии много внимаваха случайно да не попадне в кадър някое руско знаме, колорадка, бабушка, гушнала портрет на Путин или някой друг руски “атрибут” , а от репортажите тези трогателни русофилски “подробности” направо бяха изрязани. Човек може да си помисли, че сигурно е от срам пред света. То си е за срам работа, но се питам защо пред военното министрество не ги спестиха (срамните подробности) и пропутинските плакати на английски език ?
  Съгласявам се с повечето критики към Кирил Петков, но “изтерзаното” ми сърце и нерви не биха понесли още едно служебно правителство на путкинския пРезидент, където премиер или овенен министър (със сигурност!) ще бъде пак страхливият пухльо Янев и сие.

 16. @ SMS:
  Продължавам да твърдя, че правителството с Премиер Кирил Петков е поредното и опасявам се не последното служебно правителство на пРезидента Румен Радев! Участието на ДБ е безполезно съучастие. Изповядващите обратното мнение нека се въоръжат с търпение и продължат да чакат еманципирането на Петков. Близкото бъдеще ще покаже кой крив, кой прав.
  Вторачени в цирка, който ни представят за вътрешна употреба, не забелязваме пълзящото маргинализиране на дясното, игнориране разделението на властите, “потихонечко” преминаване на все повече власт в ръцете на клепоухия, насърчавана охлокрация и затвърдяване курса на бившия банкянски кормчия на принципа “Винаги с ЕС и НАТО, но никога срещу Путландия”. Целта предначертана от кремълските стратези е – България пропадаща в геополитическия разлом…
  Позорът вече си отработихме, надявам се войната да ни се размине.

 17. @Georgi Nikolov
  Благодаря за бързата реакция, още не съм чул новинари да са казали истината за измисленият концерт на Лужники.
  @ sms
  Тези изроди от Израждане, няма ли легален начин да бъдат забранени като партия и да не им се дават разрешение за събития?
  Ако тази война продължи още, на есен ще има знамена с Варненска народна република и двуглав лешояд.
  Възмутен съм!
  Народе????

 18. @ Павел Тинков
  Ако правителството подаде оставка сега, след месец-два се насрочат избори, организирани от СЛУЖЕБНО правителство на Радев и в ситуация на все по-маргинализираща се ДБ. КОЙ ще събере най-много гласове? Прогнозирам, че евентуалният следващ парламент ще бъде съкрушителен за демокрацията в България: ГЕРБ и бъдещата партията на Янев ще бъдат с близки резултати, ПП ще се срине наполовина, ДПС ще повтори резултата си, БСП и ДБ ще са на кантар, с около 4%, ИТН ще изпадне под чертата (електоратът й ще емигрира в ГЕРБ) както и “Възраждане”, чиито избиратели, по заповед на Мутрофанова, ще се ориентират към Янев. Тогава “…надежда всяка тука оставете” (АД на Данте)
  Здравствуйте братушки!

  Затова в момента предпочитам сегашната парламентарна конфигурация, поне има някаква надежда за постепенна еманципация на Кирил Петков от Клепоухия шапкар- путинист, а Асен Василев е много добър финансов министър.

 19. @ Личовски

  Има легитимни възможности да се отнеме регистрацията на “Изродените изроди” (тя и самата им регистрация беше порочна, оспорена от съда, заради фалшифицирани подписи на учредителите, но след втората инстанция не се чу нищо повече) И в Наказателния кодекс, и в Конституцията са предвидени възможности, но няма кой да ги приложи:

  В Наказателния ни кодекс има член който изрично се занимава с проявите на фашистка пропаганда:
  Чл. 108. (Изм. – ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм. – ДВ, бр. 99 от 1989 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.
  Отказът да бъде премахнато това пособие на фашистка пропаганда е равносилен на проповядване на такава!

  В) На основание Наказателният кодекс на Република България (Особена част), Глава Първа – Престъпления против Републиката*, Раздел II Предателство и шпионство, чл. 98, ал.1 и ал. 2 ПРБ образува прокурорска проверка за престъпления против Републиката. Ако такива бъдат установени, в хода на съдебния процес, наказанието е от 5 до 15 години лишаване от свобода. * Глава Първа (Особена част) Раздел II. Предателство и шпионство Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Република

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.