АГРЕСИЯТА НА ПУТИН СРЕЩУ УКРАЙНА Е НА ПЪТ ОТРЕЗВИ НЯКОИ БЪЛГАРСКИ ЛЕВИЧАРИ И ДА СЪЗДАДЕ ПЛАТФОРМА ЗА КРАЙ НА  ВЕКОВНАТА БЪЛГАРСКА ВЪТРЕШНА ИДЕОЛОГИЧЕСКА ВОЙНА 

 

От години пиша, че ако у нас трябва да има идеологически противници на путинизма, то на първо място това би трябвало да са българите с леви убеждения. Особено онези от тях, които са достатъчно просветени, за да познават историята на българското левичарство. То е яростен противник на руския империализъм до момента, когато се болшевизира през 1919 година и гласовете на Димитър Благоев и Георги Кирков срещу лъжите за руското “освобождение” на България стихват, за да започне прославата на болшевишките наследници на руския империализъм Ленин и Сталин.

Дори и Георги Димитров просвещава работниците в ранните си статии в “Работнически вестник”, че Русия е реакционна империя, която никога не е искала да дарява българите със свобода, а само ги употребява за собствените си имперски цели да се разширява на юг.

Не съм си правил илюзии, че някакъв самотен глас, като моят, може да въздейства на левите и особено на фанатиците между тях, за които всичко руско е свещено, пък ако ще и ядрен облак от Чернобил да е.  Но се намери един влиятелен човек, който най-сетне да охлади безумието на лявото мислене в България. Нарича се Путин.

В подписана от 140 души петиция, както се твърди от инициаторите, леви български интелектуалци заклеймяват еднозначно руската агресия срещу Украйна и дори декларират  подкрепа за териториалната цялост на Украйна. Невиждано, нечувано, небивало отхвърляне на досегашното ляво съучастие в руските престъпления! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPTG9ShWWnnOlaBcnicEUBz2RiH-ESgiglbWz1HtatfQgcGw/viewform

 

 

 

 

Онези, които са подкрепили подписката ( макар и онагледена плакатно в духа на съветската пропаганда срещу западните “войнолюбци), най-после са проумели, че режимът на Путин е шовинистичен, агресивен, капиталистически и империалистически. Така го наричат. Това беше известно отдавна на интересуващите се от справедливата оценка за днешна Русия, но трябваше да надвисне руската заплаха от ядрено унищожаване на планетата, за доживеем до лявото признание.

Както и друг път съм изразявал надежда, Путин може най-накрая да обедини и българите, както направи в Грузия и в Украйна с грузинците и украинците. Не си представях как може да го постигне без да приложи към България смазваща военна сила, каквато нямаше как да пожелая дори и в името на прекратяването на вътрешнобългарската вековна идеологическа гражданска война. Не ми се вярваше, че даже и доказаният агресор Путин може да прекрачи такава граница на логиката, каквато е войната му срещу непобедимата 45 милионна съседка, която може да разруши, но не и да задържи за себе си. 

Ако се съди по безпрецедентната промяна в позицията на българските леви интелектуалци от подписката се оказва, че бедната ми фантазия се обогатява с реалната поява на платформа за национално помирение. То е немислимо без левите да се отърват от пагубното за тях и за българските европейски патриоти вековно русофилство.

Не знам дали този феномен на лявото вразумяване ще се разпростре достатъчно широко, за да можем да постигнем прелом в прословутото единение на българите, за което обичат да плямпат чевръсти политически спекуланти. Кухата фраза “национално единство” може да се изпълни със съдържание само при обща подкрепа за националноосвободителната кауза чрез отхвърляне на руската котва в съзнанието на българите, забита в главите им още на 3 март 1878 година.   

Да напомням ли на левите, че тъкмо българските социалисти, видно от речите на дядо им Благоев в Народното събрание преди 1919 година,  по категорично от всички в България са отхвърляли лъжата за “освободителната” мисия на реакционната Русия спрямо нашата страна! Ако не се върнат към корените си в това отношение, българските левичари ще си останат в андрешковото блато на опита да надхитрят отново българското общество с избирателно заклеймяване на Путин, когото вече наричат автократ. Предстои да видим дали ще признаят също, че той е продукт,селектиран на върха на руското самодържие в резултат на вековната руска имперска традиция да бъдат мачкани и унищожавани цели народи от руската машина за асимилиране и воюване ( в буквалния смисъл) срещу европейския им път на развитие.

11 мнения за “АГРЕСИЯТА НА ПУТИН СРЕЩУ УКРАЙНА Е НА ПЪТ ОТРЕЗВИ НЯКОИ БЪЛГАРСКИ ЛЕВИЧАРИ И ДА СЪЗДАДЕ ПЛАТФОРМА ЗА КРАЙ НА  ВЕКОВНАТА БЪЛГАРСКА ВЪТРЕШНА ИДЕОЛОГИЧЕСКА ВОЙНА ”

 1. https://www.youtube.com/watch?v=2V7Lt-7wzgU

  Гимн Украины,💙💛 (War Ukrainian 2022)

  Най-величествената и актуална версия на Химна на Свободна Украйна💙💛!

  Поздрав за всички Приятели и Читатели на Форума, както и за Украинските 💙💛 Герои, бранещи Украйна💙💛 и Свободна Европа💙💛!

 2. Тези “осъзнали” се гъзолизци не правят нищо друго освен да измият гузната си съвест и лице пред света.
  В момента в който капуткин победи бъдете сигурен че ще са обратно на задника му с подпуханлите си от лизане езици. И лизането ще е двойно по звучно за да изкупят греховете си пред него.

 3. Руската идиотия
  1. Ние не нападаме Украйна, но Украйна определено трябва да спре да се защитава.
  2. Специалната ни операция не е война, но икономическите санкции срещу нас са война.
  3. Започнахме Специалната операция, за да не започне война.
  4. В Украйна не изпращаме наборници, но някои от тях загиват там.
  5. Родилният дом не е бомбардиран, но там се криеха нацистите облечени като бременни, затова го сринахме с бомби .
  6. Специалната ни операция върви по план, войските не срещат съпротива. Само за 28 дни е превзет Херсон и е обграден Мариупол, което показва нашата сила и мощ.
  7. Всички украински самолети бяха унищожени от ракети в първия час още на летищата. Но 2 седмици по-късно Украйна “подло бомбардира” Беларус със самолетите си.
  9. Нашите войски не се бият с цивилни, а само с нацистите – с всичките 40 милиона нацисти, водени от президента евреин.
  10. Провеждаме Специалната операция в Украйна от естествено чувство: страхувахме се от украинска атака, защото те определено искат да откраднат руски ядрени оръжия.
  11. Никой не може да влезе в НАТО без нашето одобрение, защото Русия определяме политиките на съседните държави… Едва след като получихме одобрението на съседите си създадохме Договора за колективна сигурност с тези съседни страни.
  12. Русия има божественото право да има „сфера на влияние“, и никой от тази “сфера на влияние” няма право да напусне тази “сфера на влияние”, защото имаме ядрени ракети, но и без тях за три дни стигаме до Берлин.
  13. В Украйна няма руски войски, защото нашият президент Владимир Путин каза през 2014 г., че ако в Украйна имало руски войски те са щели за два дни да стигнат до границата на Полша.
  14. Путин каза на Украйна – “красавка потерпи”, докато унищожим всички НАТО-вски бази прикрити в жилищата на украинците, за което те ще ни посрещнат с цветя, хляб и сол.
  15. Не давайте оръжия на Украйна за да се предаде и да можем назначим свободно избран от нас президент, който за два дни да организира свободен референдум, с който Украйна ще избере демократично да се присъедини към Русия с 91,345678% от гласувалите.
  16. Украйна ще бъде денацифицирана за да остане само руска нация.
  17. Специалната операция е за да защитим рускоговорящите, за да могат те свободно да изучават само руски език в училищата, както правят всичките 100 народности в Русия.
  18. Бандеровците не пускат гражданите на Мариопул за да не избягат към Русия, но всички цивилни излизащи от Мариопол по хуманитарният коридор към Запорожие ние проверяваме на нашите руски контролно пропускателните пунктове за нацистки татуировки и символи.
  19. Неонацистите в Русия са добри, затова може в руския парламент да има депутати с татуиран Хитлер на рамото, докато Украинските бандеровци са зли фашисти, защото са воювали с хитлеро-нацистите от SS ползващи любимия ни знак Z.
  20. Ние не убиваме цивили, само унищожаваме западни автомобили и не сме виновни че в тях има само цивилни
  21. САЩ се опитват да се налагат на другите държави, затова ще сринем Европа и ще изпепелим САЩ за да остане само една свръх държава матушка РаZZия.

 4. Потърсих въпросната подписка, огледах я, прилежно изчетох имената на всички “подписали” и категорично заявявам, че това е класическа партенка. Текстът е невъобразимо хаотичен и безсмислен, все едно писан в ден първи от войната, че у мен не остава и капка съмнение за медийна манипулация. Картинката за онагледяване е повече от неадекватна, все едно е чопната произволна карикатура от “Карандаш” 1970-1980г. Нищо чудно още довечера да се получи възмутено и задъхано опровержение.

 5. Так что росфюрер в бункер, а россияне в рай.

 6. Днес украинската армия е започнала контранастъпление по всички фронтове.
  Край Харков руските войски са отхвърлени до руско-украинската граница. Край Киев руските войски са отхвърлени на 20 километра от столицата, като цялата руска групировка край Буче, Гостомел и Ирпен е обкръжена и се е предала в плен. Укаинскте войски от Кривой рог, Вознесенск и Николаев напредват към Харков.
  https://www.youtube.com/watch?v=sHCe8QOWcRo
  https://liveuamap.com/en/2022/23-march-bucha-city-council-says-that-russian-military-in

 7. The Rock

  Ще те разцелувам ако това което казваш е истина!!! 🙂

 8. Сигурно вече стана една година, откакто чакаме ясни сигнали, че Р. Радев ще тръгне в про-натовска посока.
  Би трябвало да е станало ясно вече, че чакаме от умрял писмо.
  Та и с “отрезвяването на левичарите” положението е същото…

 9. https://www.youtube.com/watch?v=kSPzLw6dTvs&t=9s&ab_channel=%D0%94%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%BD

  Песента е пята преди няколко дни, на 18.03.2022..
  а ето и част от текста..

  “Украйна и Крим,

  Беларус и Молдова,

  Това е моята страна

  Сахалин и Камчатка и Уранските планини,

  Ето това е моята страна.

  Краснодарския край, Сибир и Поволожието ,

  Казахтан и Кавказ,

  И Прибалтика също.

  Аз съм роден в Съветския Съюз!

  Аз съм направен в СССР!

  Аз ви чакам в Съветския Съюз!

  Аз съм направен в СССР!

  Рюрики, Романови, Ленин и Сталин!-

  Ето това е моята страна”….

  Нямам думи, искат да се връщат в СССР но иначе се прави на рапър.. отвраааааааааат!!!

 10. НАТО ще разположи осем съюзнически батальона по източния фланг след очакваните утре решения на извънредната среща на държавните и правителствените ръководители на страните от Алианса. Това е съобщил генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на пресконференция преди утрешната среща в Брюксел.
  Предвижда се да бъде решено изпращането на съюзнически батальони в България, Унгария, Словакия и Румъния, такива батальони вече има в Литва, Латвия, Естония и Полша. Според Столтенберг това е само “първа стъпка” и предстои присъствието по източния фланг да се увеличи дълготрайно, заради войната в Украйна. Очаква се следващите решения да бъдат приети през юни.
  Но вместо премиера Кирил Петков, Министерски съвет днес е взел решение българската делегация за участие в извънредната среща на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО в Брюксел да бъде ръководената от президента Румен Радев, като в нея са включени министърката на външните работи Теодора Генчовска и министърът на отбраната Драгомир Заков.
  Никъде не чух и прочетох какви точно са позициите, за които МС ги е упълномощил да отстояват на срещата на държавите от Алианса. Така че очаквам утре поредният саботаж на решението за съюзнически батальон в България. Точно затова в Бюксел заминава руската сука Радев, заедно с протежетата му- зализаното мекотело, ДСарското отроче Заков, пародия на “военен” министър и посредствената Теди Генчовска, пародия на “външен министър”, които стриктно ще следват родоотстъпните опорни точки, че България не била пряко заплашена и затова нямало нужда от натовски войски на българска територия и че отказвайки да подкрепят Украйна с оръжия те защитавали българския национален интерес да останат извън конфликта.
  Ако това (на практика) излизане на България от защитния чадър на НАТО се случи, би трябвало още на летището да ги чака арестантска камионетка, а прокуратурата да се е самосезирала с обвинение за държавна измяна, импийчмънт на президента и уволнение на министрите, предали България.

 11. Слушах тази сутрин т.н. проф. искра баева (и тая още преподава на децата ни??!!). Ми.. не става. Вара-бара, ама и раzzия имала право, западът, САЩ прекалили… бла-бла. Не стават, за чеп за зеле не стават.

  Слава Україні!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.