Кратка предистория по руски официални източници на дългото руско лъгане, че Русия няма да напада Украйна

Руското нашествие в Украйна може да бъде обрисувано по много начини, но има един рисунък, който вече познаваме след дългогодишна комунистическа забрана да се говори за него. 

Бившият русофил Иван Вазов пише през 1916 година по повод руската инвазия в България стихотворението си “На руските воини”. В него той съветва руснаците първо да се освободят и след това да претендират, че носят “свобода” на българите. Авторът на романа “Под игото”, писан от него в Одеса, където имигрира по русофилски съображения след като Русия скъсва отношенията си с България заради Съединението през 1885 г., обвинява Русия, че ни носи ново иго. Именно иго го нарича!

Вазов е описал в знаменателното за неговия патриотичен катарзис стихотворение онова, което се случва днес в Украйна: руската империя праща роби ( на пропагандата, на имперската мания за величие, на държавата, в която могат да ти вземат бизнеса и да те тикнат в затвора заради нелоялно отношение към властта и т.н.) да “освобождават” свободните украинци, които за разлика от руснаците избират своите лидери.

Съвременните руски роби са напреднали много малко по пътя към свободата от времето на крепостното право в Русия и в СССР и все така ги обличат в униформи, за ги пращат да мрат по имперски причини в чужбина под претекст, че освобождават други народи. Тези покорни поданици, вместо да въстанат, поемат към смъртта си в Украйна, оправдавайки се в качеството на пленени човеци с разнебитен живот, че не са очаквали да бъдат хвърлени в бой. 

Майките на твърде много от тях, както се чува от излъчените от украинците аудиоклипове, приемат “случилото се” със същата робска търпимост, че дори и въпроси задават колко рубли ще получат за пленения си син. Пленените синчета говорят в един глас със съпругите и майките си на долнопробен руски език, в който всяка втора дума е псувня. Нямат притеснение от женското присъствие на другия край на разговора.

Що за хора са това?

Това е представителна извадка от 140 милионна маса поданици на една империя, която винаги е отглеждала пушечно месо. Към днешна дата говорим за държава, в която  70% от хората нямат паспорти за пътуване в чужбина. Това е малко по-малко като процент от цялото закрепостено население от безправни селяни в царска Русия и малко повече от броя на колхозниците в СССР, които нямаха дори документи за придвижване във вътрешността на огромната държава.

Статистиката сочи и други данни за единствената оцеляла в наше време империя, за която е характерна нейната затвореност, враждебност към “чуждото” и стремежа й към непрестанно поглъщане на нови територии чрез инвазии по суша. Близо 60 сто от поданиците на цар Путин не са виждали море, 35 на сто от тях не са напускали родните си места. За сметка на това 70 процента от руснаците одобряват войната срещу Украйна.

На тази публика, заразена с шовинизъм, Путлер и царедворците му пробутват ксенофобските си лъжи. Да припомня хронологично някои от тях, които предшестваха войната срещу Украйна, която е забранено под заплаха от затвор дори да се нарича война.

2 ноември 2021 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков  употреби обидни квалификации срещу онзи, които твърдят, че Русия струпва войски по границата с Украйна. 

tass.ru/politika/12825615 

23 ноември 2021 

Москва отрича, че планира нападение срещу Украйна. Нямаме агресивни планове срещу Украйна, заявява Песков, който по количеството лъжливи твърдения за руското “миролюбие” може да се конкурира само с външния министър Сергей Лавров. 

kommersant.ru/doc/5088885 

27 ноември 2021

 

САЩ се опитват да разпалят с нова сила конфликта в Донбас, заяви директорът на външното разузнаване Сергей Наришкин. Професионалният лъжец обявява за лъжа твърденията, че Русия се готви да нахлуе в съседната държава. “Трябва да успокоя всички: нищо подобно няма да се случи”, заблуждава той от екрана “Канал 1” без да му мигне окото. ria.ru/20211127/naryshkin-1761016825.htm l 

9 декември 2021 

Началникът на генералния щаб на Русия Валерий Герасимов нарече лъжа твърденията, че Русия се готви да нападне Украйна. tass.ru/armiya-i-opk/13154731 

10 януари 2022 

Русия няма никакво намерение да “напада” Украйна, декларира заместник -министърът на външните работи на Русия, определен за ръководител на руската делегация на преговорите със САЩ и НАТО в Женева Сергей Рябков. “ Ние обяснихме на американските колеги, че нямаме и не може да имаме никакви планове и намерения да “нападаме” Украйна. Рябков, който вече не отрича струпването на руски войски на украинската граница ( опровергавайки предишната лъжа на Песков, че такова няма ), обяснява това струпване така: това са мероприятия по бойна подготовка на нашата национална територия.

vesti.ru/article/2670703 

31 януари 2022 

Западът обвинява  Русия в подготовка за нахлуване в Украйна, но не дава  никакви доказателства, заяви постоянният представител на Русия ООН Василий Небензя. Той отрича, че на границата с украйна има 100 хилядна руска войска, която, по думите му, си стояла там, където си е била и преди. vesti.ru/article/2670703 

10 феврури 2022 

Русия не планира да нахлува в Украйна, в това няма здрав разум, заяви в интервю за РИА Новости постоянният представител на Русия при мисията на ООН в Женева Генадий Гатилов. 

ria.ru/20220210/plany-1771981328.html 

12 февраля 2022 

Шефът на държавната корпорация «Роскосмос» Дмитрий Рогозин предрече, че в историята ще остане “днешна истерия по повод някакво предстоящо нападение на Украйна”. Таза англосаксонска истерия около “неминуемата заплаха от нахлуване на Русия на територията в Украйна ще остане в учебниците по спецпропаганда и военни провокации” ,написа Рогозин в своя Telegram канал. 

vz.ru/news/2022/2/12/1143351.html 

16 февраля 2022 

“Решили са да се опозоряват докрай”. Така говорителката на руското външно министерство Мария Захарова скастри Лондон за “дезинформацията за нахлуване”. Британските прогнози за такова нахлуване на Русия в Украйна са позорни, каза тя. 

gazeta.ru/politics/2022/02/16/14539039.s html

Руски критик на Путлер обобщава в интернет така цялата лъжовност на “руския свят”

Крим не е мой, а е украински.

Путин не е президент, а престъпник.

РПЦ не църква, а магазин.

9 май не празник, а ден за скръб.

Руският мир ( свят на български) не е мир, а война.

СССР не е пломбир ( сладолед в СССР, изтъкван като голяма придобивка за съветския народ ), а ГУЛАГ.

Георгиевската лентичка не е символ, а клеймо.

Колкото до мен, като български критик на Путлер, призовавам моите критици сред нашистите у нас, да отворят посочените по-горе връзки, до една по руски официални източници, за да се уверят, че нищо не съм си измислил. Такива велики лъжи може да измисли само великата им матушка. А че те са нейните крепостни селяни у нас не е само личен проблем за самите тях. С позицията си те позорят, разединяват и препъват България по нейния европейски път на развитие, по който и без това крета на опашката именно благодарение на корупцията от руски и тип и произход, закотвила България трайно на европейското дъно в тинята на негативните класации.

Рашизоидите ни се кланят на своя фюрер, който изполвза срещу несъгласните с него термина “националпредатели” ( Nationalverräter ) употребяван от Хитлер.А несъгласните в Русия предлагат по този повод Путлер да бъде наричан не “национлен лидер” , а направо Националфюрер.

 

 

 

 

 

 

Иначе казано, Третият Рим се превръща в Четвъртия райх.

И още нещо казват несъгласните с Путлер:

“Руският мир (свят) днес означава чеченците на Кадиров и сирийците на Асад да убиват мирни украинци, с които, според Путлер, руснаците са един народ.

 

12 мнения за “Кратка предистория по руски официални източници на дългото руско лъгане, че Русия няма да напада Украйна”

 1. Страхотен текст! Благодаря г-н Инджев.
  Да, корупцията у нас е с руски корени.
  И това е така понеже се леят много руски пари у медиите които от своя страна избират русороби които от своя страна се учат от мародерите руснаци.
  Хората които се отъждествяват със Запада са хора с чест, достойнство и чувство за дълг към род и родина.
  Те са пълна противоположност на русоробите.
  Как да направим така че техният глас да се чува повече от русоробският?

 2. да,отлична статия,поставя по местата неопровежими факти,но какво да правим?В радията и ТВ си стоят непоклатимо руските подлоги,само радикални мерки и закони са изхода.Нека ДБ да предложи подобен на украинският закон,дали ше се приеме или не,по важното е да се говори от най-високо място.

 3. Да се има ИЗпредвид, че при “социологическите проучвания” 9/10 от респондентите на мига затварят телефона. Най-вече от страх. Е, сред тях има и куражлии кат моят московски приятел Юрий Шмуклер който още преди първият въпрос “уточнява”, че не подкрепя този за когато анкетьорите ще нарисуват предварително зададеният резИлтат. После тресва слушалката.

 4. Статия публикувана днес в кремълска пропагандна медия със заглавие „Bacillus anthracis – приоритет американо-украинской биопрограммы“. На брифинг в Министерството на отбраната на Русия генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на Руската федерация обяснява как според руското командване Пентагона ползва Украйна и за тестване на биологическо оръжие и подготвят заразяване на Донбас и Луганска области с антракс.
  Дано не подготвят почвата за провокация пренебрегваща каквато и да е логика ниво. Макар че кой знае, преди час руснаците удариха обект в Лвов, град близо до полската граница, в момент когато президента Байдън е в Полша. Вероятно е доставките на нефт и газ да се превърнат от пръв в един от последните проблеми за този свят.

 5. https://apnews.com/article/russia-ukraine-biden-migration-world-war-ii-warsaw-652da1c2ab1c88de3032241089bfa516

  The leader of the free world!

  Лидерът на свободният свят.. сред бежанците.. показва че е човек.. детето което вдигна и неговата майка ще помнят този момент докато са живи..
  джуджето?.. в дълбок бункер.. сложил послушковците си на екрана и намръщено издава заповеди..

 6. Товарищ Мутрофанова : “Категорично туристи от Русия няма да дойдат в България, още повече, че сега край морето е пълно с украински бежанци. Руснаците ще почиват в Турция, в Египет, Арабските емирства.”
  Най-после! Благодарим на братята украинци, че ни спасяват от тая миризлива и престъпна напаст, освинила морето ни!

 7. Даниела Горчева

  Бях с приятели на шествието в четвъртък. Беше грандиозно. И за първи път, откакто Русия нахлу в Украйна, избивайки безпощадно жени, деца и старци, не бях омерзена от липсата на ясна българска позиция. На това шествие ясно се видя: с лъжите на Кремъл дотук! Българската нация е с Украйна, българската нация не е с “всякога проклета Русия” по думите на Раковски.
  А с митовете и пропагандните лъжи за Русия като вечна жертва … се приключи. Светът и българите видяха истинския лик на Империята на злото.
  Поздравявам почитателите на Путин с надписа на тениската на Иво Инджев. ❤😃 Тук няма как да прикача Вашата снимка.

 8. Г-н Инджев, рашистката пропаганда е с дълги (за малко да кажа – славни) традиции. Моят най-ярък спомен е от 80те години, когато прелиствах сп. Антени и попаднах на материал за убийствата на полските офицери в Катин от… нацистите! Всичко беше така добре аргументирано и илюстрирано с факти, че човек нямаше как да не възнегодува двойно. Първо, от зверството на хитлеристите да застрелят хиляди офицери и вторo, от тяхната наглост да обвинят в това престъпление СССР. Помня, че бях потресен. Няколко години по-късно бях разтресен от излезлите признания, че всъщност НКВД разстрелва пленниците по заповед на Сталин. Е, от тогава съм имунизиран срещу руска пропаганда, но не е за вярване колко балъци кълват на нея.

 9. Семён Слепаков – руски филмов и телевизионен комик, сценарист, продуцент, автор на песни и певец.
  Обобщено от всичко, което са писали: Достоевски, Пастернак, Солженѝцин, Рибаков, Акунин и др –
  “А народ живет в говне..”.

  https://www.youtube.com/watch?v=F2y13YDzK68

  Друга култова песен на Слепаков: https://www.youtube.com/watch?v=-e00TPb9HmI – “Купи говно”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.