БСП не се отказва от ветото върху оръжието за Украйна, но отстъпва тихомълком от лъжата, че можем да бъдем въвлечени във война

Депутатът от БСП Явор Божанков тихомълком отстъпи днес от основната лъжа, с която партията обосновава ветото си върху предоставянето на оръжие за Украйна. В дълго интервю в студиото на БНТ нито веднъж не спомена досегашната опорна точка, според която България щяла да бъде въвлечена във война, ако даде военна продукция на украинците.  Незащитима теза на фона на факта, че нито една от 28-те държави от НАТО, плюс неутралните Швеция и Финландия, предоставили военна помощ на Украйна, не е въвлечена във войната!

Очевидно е, че БСП хитрува в навечерието на гласуването в парламента, което вероятно ще бъде преодоляно ветото на БСП за предоставяне на оръжие в Украйна. В прав текст го заяви днес по БТВ председатетелят на ДСБ и на комисията по национална сигурност в НС Атанас Атанасов. В този контекст червените искат да запазят едновременно две неща: физиономията си пред партийната си аудитория, гласувайки против, но  и да запазят коалицията, която им дава властови позиции. Иначе казано, БСП ще си измие ръцете, че е невинна за подпомагането на Украйна с оръжие, но все пак няма да напусне управлението.

Божанков донесе от всякакви кладенци вода, за да обоснове отказа, с който България се отличи от всички натовски държави в тандем с Унгария на Орбан. Учуди се защо никой не вярвал, че България ( шантажирана от БСП като евентуален детонатор на управленската коалиция ) може да има самостоятелно мнение, т.е. , че не иска да е като другите съюзници. А защо е на такова “особено мнение”, депутатът не каза, пък и кой да му задава уточняващи въпроси в едно студио, в което гостите се канят с цел да си кажат каквото искат. Макар всички да знаем, че истинската причина за “червената линия” на БСП се крие в самата същност на путинофилията, изповядвана като религия на партията. Същата, чиито лидер и президент Георги Първанов трайно въведе в БСП, като трансформира русофилията в путинофилия. Тя стана задължителен елемент от политическото кредо на противоестествения “симбиоз” ( по Станишев ) между българското левичарство и дивия путински капитализъм.

Младият депутат се опита да скрие тази истина зад мнението на военния министър Гюров, който заяви, че нямало какво да дадем на Украйна. Не че не искаме (!), а просто нямаме. Ама нищичко – нито дори каски, бронежилетки, които не убиват руски окупатори, а само намаляват вероятността да бъдат убити украински защитници на своята родина. Нещо повече, Божанков се опита да се барикадира с примера за това, как някои “сериозни политици” , които обаче трябвало да чуят мнението на експертите, искали да даваме самолети на Украйна като Полша, пък самата Полша в крайна сметка не дала такива самолети, защото САЩ са против. 

“Обичам”, когато наши другари и другарки се сещат да похвалят за каквото и да било омразната им Америка!

Истината е, че казусът със самолетите няма нищо общо с путинофилския инат на БСП да не допусне на Украйна да бъде предоставено каквото и да било, което би подразнило не само Путлер, но преди всичко червените избиратели. С или без съветските си мигове България я няма и без това на радарите на натовската съвместимост в защита на българското въздушно пространство, чиято единствена ефективна защита в условията на разпалената от Путлер война на 300 километра от нас са съюзническите изтребители и най-вече самият факт, че сме територия, която е защитена от руска агресия защото ползва чадъра на НАТО.

Въпросът е съвсем друг: говорим за жест на солидарност с жертвата на Русия, който петата колона на Москва категорично отказва главно по вътрешнополитически причини. И е адски грозно, че не си го признава. Бои се да не си загуби чугунените глави, които натежават на червения електорален кантар. Но да очакваш “красиви” (по)стъпки от политическа сила, която на практика подкрепя с позицията си руското злодейство, е също толкова нереалистично, колкото бяха очакванията на Путлер, че неговите убийци ще бъдат посрещнати с хляб и сол в Украйна. 

НА СНИМКАТА:  Корнелия Нинова подава ръка на Денчо Златанов, българският вожд на путинските “Нощни вълци”, водач на глутницата, която ме тероризира в градската библиотека в Добрич на 7 март 2019 година

 

16 мнения за “БСП не се отказва от ветото върху оръжието за Украйна, но отстъпва тихомълком от лъжата, че можем да бъдем въвлечени във война”

 1. На фона на тихото /оставяйки зад себе си трупа на опозорена България/ информационно отстъпление на загубилите човешкото в себе си, ярки като свастика медийни лъжци, путлерофашисти Божанков, Иво Христов, Радев, Симов, Чуков, Райчев и т.н. Нинова демонстративно излага провисналата си матросовска гръд пред куршумите на врага, за да запуши иформационната амбразура пред своя умиращ за РуССия, русофилски електорат. Вечната /вече има 100 г. от болшевизацията им/ продажническа, двулика игра на русофилите с живота на хората и с интересите на българите и България. Как да не ги държи на власт електоральшчикът ни. Та те толкова дълго и така благо лъжат, крадат и убиват.

 2. Наблюдавам проруските изяви, които се правят предимно в обсегът на простолюдието и идвам до заключението, че те са продиктувани от факта, че тези типове са на руска хранилка.
  Първо, навлизат и са налагат се в дискусии и спорове, без да ги заговарят, питат или да са участници в компанията. Второ, намесата им е гръмогласна и се свежда до постоянен брътвеж, с което не позволяват да се изкаже друго различно мнение.
  Примерно, във видеото на някакъв международен шофьор, един такъв водач на скъпо превозно средство, както и при цитираните таксиметрови идиоти видно ни се демонстрира такова включване в разговор, който се прави от служебна подбуда. Работодателите им вероятно принадлежат към руския бизнес, който в България е силно разпространен. С това искат да се покажат пред работодателя си, че съпричастни към Русия. Дори ако някой здравеняк в дискусията не издържи и ги набие или им потроши инвентар, пак ще им е от полза, защото с това подмазване компенсират липсата си на ефективност.
  Познатото социалистическо подмазване, което постоянно го виждахме в действията на Методиевич, Гоце-Шлема и много други участници в дискусии.
  Тези изяви сега дори са ни до толкова полезни, защото ПутКин е дал нареждането все на фронте! От тази гледна точка сега можем лесно да разпознаем и набележим шкартото. Спомням си на времето също така бяха наизлезли лизачите да играят хора като реакция срещу перестройката на Горбачов.
  При кУрнела е подобно, тя се е захванала да брани Русия, защото от там идва(ше) авантата и ако трябва сега да загуби гласовитостта си, свършват и дажбите.
  Като казах дажби, трябва да стане ясно, че с западните санкции искат или не, няма да има тлъсти приходи от матушката и кранчето което Методиевич привидно въртеше в посока ОN, сега се завъртя в посоката OFF.
  Ако едно истинско българско правителство иска да спаси България и себе си, трябва да започне веднага с това, да осветлява руските фирми, с което също ще бъдат увеличени и данъчните приходи.

 3. Да ви кажа нещо разочароващо, което е и причната вече да се надявам само на външен натиск за да се очовечат русофилите, и държавата да заприлича на що годе цивилизован край на Европа и света.
  От множеството контакти с бежанци от Украйна, стигнах до обезсърчителния извод, че “държавата” ни и дехуманизираното ни “общество” поощрява приемането на рускоговорящи т.е. руснаци, предимно от т.н. ОРДЛО и дори руснаци от Русия, а “потихонькому” прави всичко възможно да отблъсне и отпрати на запад украинците /кореняци/ идващи от засегнатите от войната райони на Киев, Чернигов и др.. Общото ми впечатление е, че към 60% от приеманите от Украйна бежанци са руснаци. Заселването на България с руснаци продължава…

 4. Газ пахнет кровью. Солидарность с Украиной и миллиарды для Путина.
  Междувременно от днес стана ясно, че Литва, Латвия и Естония приключват с руския газ!
  Това видео на Марк Солонин отпреди няколко дни казва много за тези, които имат желание да разберат какво се крие зад високопарните приказки на “големите” политици:

 5. След още едни парламентарни избори, ще е все едно какво дава или не БСП. В патията знаят, че си заминават,затова участват в създаване на нови русофилски партии – като Израждане, евентуална партия на бившия военен министър, и разбира се ПП.

 6. До Любен Пандев:
  Опасенията Ви са напълно основателни! За съжаление. Почти половината от бягащите от Украина пълнолетни пълнолетни са путлерофилски спящи клетки. Да – те наистина спасяват кожата, но филията им не им пречи на изберат бягство в България вместо към Урал. То всички фили, независимо от националната си принадлежност много обичат Педерацията /туй по ЖОРЖ/, но предпочитат да живеят колкото се може по-наЗапад. В момента България се донагъчква с КГБ-ейци и в.о. русофилстваща сволочь – потенциални бъдещи НПО-та, паравоенни формирования и гласоподаватели!
  Позволете и една забележка – пишете “да се очовечат русофилите”; това е нонсенс.

 7. Лидерите на БСП да видят това. В мазе разстреляни цивилни граждани на Украйна, мъже и жени с изстрел в тила, досущ като в съветска русия:

 8. Чудовищни военни престъпления на руската армия:

 9. Eто видео в което изключително добре се вижда защо Путлер започна войната и какво представляват руснаците, които се опитват да мислят. След 30 минута е поантата, но по принцип е интересно цялото видео. И то е от преди войната. Младежът обяснява на руснаците какви тъпи, долни, мерзки и агресивни изроди са:
  https://www.youtube.com/watch?v=MZS1bedpvEk

  Руско говорящите от Донбас вече мразят Русия. Те не са спящи клетки, защото вече не мразят само Путин. Те мразят начина на мислене на руснаците.
  И искам да кажа относно тръбата “Балкански поток”. В случая Боко не може много да се вини, защото гърците напираха тръбата да продължи през тяхна територия, а макетата също се точеха на нея. Тръбата щеше да заобиколи и нас и на практика нямаше нищо да се промени по отношение на путлеровите мераци. Просто гърците играха мръсно, което пък обяснява защо мотаенето по интерконектора е основно от тяхна страна. Проблема е, че много бързо Боко пусна тръбата, а можеше да помотае още година и най-вече, че не натискаше за интерконектора с Гърция. В горното видео се вижда, че и без тази тръба Путлер щеше да нападне Украйна рано или късно. Между другото е добре да вдигнем двойно и тройно транспортните такси за Балкански поток. Да се надяваме, че гърбавите ще подкрепят искането за военна помощ за Украйна.

 10. Американските военни имат нов тренировъчен полигон!
  Американские солдаты уничтожили большую колонну русских и распространили кадры

 11. Острието на проруските протести срещу проучванията за наличие на шистов газ в България, сега министър на МОСВ и вицепремиер Борислав Сандов днес се опита да омаловажи мащабите на руската собственост на СОК “Камчия” и то в природен резерват, като каза, че територията на СОК “Камчия” била малка и затова нямало проблем, че е руска собственост:
  “Пясъците на Камчия са български. Отвъд реката има част, която е руски ученически комплекс. Той е съсобственост, в него има руски авоари, участва и кметството на Москва. Територията обаче е МАЛКА и няма нищо притеснително”. В случая с придобиването на имота имало и заменки.

  Сандов нагло излъга, че лагерът се ползвал само от деца през лятото, не се ползвал за друго, което си е чиста лъжа, защото освен деца, там почиват “ветерани”, руски военни пенсионери, руски държавни служители и хиляди руски туристи, има целогодишен учебен център, там се провеждат многобройни мероприятия с “патриотичен” и “културен” характер, редовно гастролират “творчески” състави, организират се комерсиални събития и т.н.
  Но всяка година комплексът отчита 0 печалба, също като “Лукойл”, и не внася данък печалба в българския бюджет. Не си плаща и местните данъци и такси към община “Аврен” (и каква наглост!) не си плаща дори консумацията на ток, вода и други битови услуги, който вече възлизат на милиони!

  Курортният комплекс”Камчия” е разположен на площ от 6 000 дка (съвсем не е толкова пренебрежимо малък) но към него има ДОПЪЛНИТЕЛНО закупени терени:
  “СОК Камчия” ЕАД, чийто едноличен собственик е Департаментът по имуществото на град Москва, е започнало придобиването на терени в района на курорта Камчия още през 2003 – 2004 г., като е изкупувало и комасирало частни имоти.
  През 2008 г. българската държава продава на дружеството близо 80 дка в землището на с. Близнаци, община Аврен, на скандално ниската цена от 9.72 лв. на кв.м. Тя е такава независимо от факта, че теренът граничи с един от най-големите и красиви плажове по Северното Черноморие край устието на р. Камчия.
  Справка с цените на сходни парцели по същото време показва, че те са се продавали по няколкостотин евро на кв.м. Така теренът, придобит от Департамента по имуществото на правителството на Москва, се оказва част от разпродадените през периода 2005-2008 г. общо 873 215 кв.м държавни гори с променен статут. Част от тях са преминали в частни ръце на цени под 2 лв. за кв.м.”

  Очевидно руснаците са намислили да направят още един “хуманитарен” център (руска военна база) като този в НИШ, но на територията на ЕС и НАТО:
  ” Руски “сенатори” коментирали публично идеята СОК “Камчия” да бъде превърнат в “културно-хуманитарна площадка” за прокарване на интересите на страната в Европа. Това станало след като руският външен министър Сергей Лавров обявил, че Съветът за национална сигурност на Русия ще обсъди в присъствието на президента Владимир Путин прехвърлянето на собствеността на почивния комплекс, тъй като ситуацията около него “деградирала” и имало дори проблеми със собствеността му.
  Според мерките за справяне с тях, изготвени от руското МВнР, кметството на Москва можело да прехвърли на правителството собствеността върху базата в курорта Камчия, а издръжката му да се поемела от държавния бюджет на Русия.” През юни (м.г.) били определени и срокове за това.

 12. Това което може да направи всеки човек със съвест в България е поне да не подкрепя по никакъв начин путинофилската партия БКП. За съжаление делата показват друго – БСП е във властта и няма напъни тя да бъде изгонена. Това е достатъчно изобличително, за ръководствата на коалиционните им партньори и гласувалите за тях.

 13. Към Радостина:

  Имам предложение към коментаторите при заявяване на всяка атака срещу коалицията заради търпимостта й към БСП ( принудителна, както знаем) винаги да заявяват дали са за връщането на съучастника на Путлер във властта, какъвто е Методиевич. Ако не го направят ще смятам, че са за това виновникът България да си отгледа позорния путлеризъм пак да получи възможността да се бори за повече платноходки и по-малко НАТО насред яростната руска милитаризаця на Черно море и да обслужва геополитиката на кремълския злодей с български милиарди в полза на сръбската база на Москва на нашата граница.

 14. Питам:
  1. как фактът, че нашите путлерофили успешно и необезпокоявано си отстояват правото на “собствено мнение” по всички въпроси, се връзва с мантрата, че България се управлявала от посолството на САЩ?
  2. защо БСП, Израждане, НДСЯ, МаяМ, Болен, Татянушка, Шкембе войвода и всички останали идеологически неразличими един от друг фенове на Путлер не се съберат в Партия на Полезните Идиоти (ППИ)? Бездруго според “социолозите” представляват мнозинството от българското общество – защо тогава стоят разпарчетосани, рискувайки някои от тях да подсмърчат извън парламента?
  3. на Станишката колко му харесва, че кремълският “миротворец” унищожи родната му къща в Украйна?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.