“Руски” стана неприемлив наратив като позитив дори и в русифицираната България

И все пак нещо се промени за броени дни в България с решаващата помощ на руските освободители от вековната ни зависимост от тях. Самото прилагателно “руски” , сакрализирано и добре заплатено на рублофилите от близо два века по нашите земи, изведнъж стана неприлично да бъде прилагано като позитив в нормален публичен наратив. Както е било неприлично да се хвали каквото и да било във връзка с думата “германски” през и след края на Втората световна война.

Дори и най-явните путинофили у нас се опитват да избегнат думата “руски”. Говорят за ненамеса, за неутралитет, за “случващото се в Украйна” като за нещо безполово от гледна точка на националната принадлежност на онези, които го “случиха нещото” по – вероломно и от нападението на националсоциалистическа Германия срещу братския съветски социалистически съюзник през юни 1941 година, когато  ефрейторът от запаса Шикългрубер все пак е сметнал, че е въпрос на някакъв негов кодекс на “честта” да обяви официално война на своя събрат по договора за ненападение Сталин.

Путинофилите разбират, че каквото и да определят с прилагателното “руски” изпадат в положението на преки съучастници на убийците. Ето защо плямпат неопределено и витиевато, доколкото е възможно. Все пак е начин да не се отметнат истински, но все пак да изпратят сигнал до събратята си по фанатизъм и до Москва, че не са се предали съвсем на фронта на рашизоидността.

Няма да стане и не е възможно да бъдат извозени в следвоенна Украйна нашистките путинофили, за да се запознаят лично с последиците от руските зверства в центъра на Европа – в Мариупол, Ирпен, Харков и т.н., където руските нашественици оставиха руини и трупове на цивилни. Както в Грозни преди 20 години под командването на новия фюрер на Русия Пулер , а наскоро по негово нареждане и в Алепо в Сирия.

 

 

 

 

Жалко. Щеше да е подходящо лечение на българската рашизоидност. 

Германското население е било принудено през 1945 година чрез специално организирани “мероприятия” от западните победители да посети  освободените концлагери и да се убеди с очите си какво варварство е подкрепяло или “проспало”.  “Не знаехме”, твърдели разплаканите германски посетители на ужасяващите гледки. https://fakti.bg/mnenia/334445-ne-znaat-ne-znaehme

 

 

 

 

Нещо подобно щеше да е полезно да бъде организирано след поражението на путлеризма в Украйна и за нашите путлеристки фанатици.

Не казвам, че е дошъл краят на възторга в главите на всички путинофили у нас. Отбелязвам само, че поне публично изказващите се в медиите започнаха да бягат от ясното изразяване на симпатия към “руското участие” в “този конфликт”.

Забележително е как угодници на Путлер сред бившите ни управляващи днес търсят някаква руска мръсотийка под ноктите на опонентите си в днешната власт. Нихните медии , като ПИК, “Труд”, БЛИЦ и т.н. – също. И откриха, че има нещо такова в една сделка за милиард с Gemcord, зад която стои, според тях, руският олигарх Авдолян. Властта се брани от анатемата да има каквото и да било общо с руски пари и се кълне, че в сделката няма и една руска копейка. 

Ех, ако същите новородени борци за изчегъртването на руската кал под ноктите на днешните управляващи се бореха от своите властови позиции през годините със същото настървение срещу лавината от руски копейки, вместо да толерират руските “Нощни вълци” и прочее шайки на Копейкин и подобията му, позволявайки им да шетат необезпокоявани из държавата, нямаше да има нужда да чакаме Путлер да ни освобождава от отровното руско влияние чрез зверствата си в Украйна!

Сега предстои гласуване на парламентарно представените партии по основната разделителна линия между българите. Нарича се за краткост “Русия”. За, или против.  Както и да бъде формулиран текстът във връзка с решението дали да сме презрян аутсайдер в западните съюзи ЕС и НАТО или все пак за пръв път, откакто сме се приютили късметлийски в скута на нашите съюзници, ще вземем ясно страна.

За пръв път! 

Чакам този вот от години, откакто “опявам”, че България е разделена по оста Изток-Запад, а не толкова между леви и десни. Крайно десните на Копейкин и левите консерватори на Нинова предстои да се прегърнат, както по време на онзи протест в София, на който бяха заедно. Защото са преди всичко рашисти и тогава леви и десни.

 

 

 

 

Не може да има индулгенция за предателството на бившия ни премиер чрез обслужването на Путлер с руския “Турски поток”, чрез прогонването на американците от “Шеврон” след спечелен от тях търг за проучване за наличието на газ в недрата на България или чрез “миролюбието” му да желае лодки, чайки и туристи на Черноморието ни, сляп в същото време за галопиращото руско войнолюбие отсреща в окупирания от Русия Крим. Такава индулгенция не може и не бива да бъде (про)давана на основния виновник за всичко това ( и за още много от този род), какъвто е “миротворецът” от Банкя. 

Нека депутатите му да помогнат с гласуването си. Ще бъде полезно най-сетне. Но не може да бъде извинение за продължаващото Борисово престъпление през дългото му управление, през което затвърди статута на България като най-сервилната спрямо Кремъл държава в ЕС и НАТО.  

 

16 мнения за ““Руски” стана неприемлив наратив като позитив дори и в русифицираната България”

 1. “Русия” е мръсна дума от време оно.
  Добре би било, ако целокупния българския народ осъзнае този факт възможно най-скоро.
  Такова осъзнаване е имало по време на Съединението и за това сме създали 3-то БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО.

  “Русофили” у нас няма и никога не е имало. В България е имало и има само и единствено “рублофили”.
  “Русофоби” е дума измислена от рублофилите за да имат морално оправдание за действията си.

  “Русофилия/ Рублофилия” е ментално болестно състояние при хора като пРезидентите Първанов и Радев, другарите Борисов, Доган, Курнелия, Копейкин, Сидеров, Иво Христов, Каракачанов, Ма(га)решки, Симеонов и още знайни и незнайни СЪВЕТСКИ ХОРА на тихия СЪВЕТСКИ фронт у нас. Крайната цел на заболяването наречено “рублофилията” е личностно забогатяване и/или ояждане с власт.

 2. Михаил Веллер – възможно най-много истини за възможно най-кратко време:

 3. Относно Джуджето. Винаги съм си мислил че точно Джуджето пусна Ковида. Тая Свиня лъжлива, толкова много мрази света, както никой друг. Те имат много стари разработки на всякакви отровни газове , вируси и биологични оръжия. Точно Джуджето отдавна, много отдавна е замислил атака срещу Европа и със сигурност Ковида му върши отлична работа по нейното омаломощаване. Най-активните антиваксъри са точно русофилски настоените идиоти в Европа, защото който създаде Ковид, той плаща и на антиваксърите, за да има повече жертви. Например Другаря Копейкин и Въжраждане.
  Как никой не го забелязва това, не е за вярване. Аз съм 200% процента сигурен, че това е биологично оръжие и че е работа на Джуджето. Това е една от най-тежките болести, които поразяват сърце, нервна система, психика, бял дроб, хемоглобина на кръвта и т.н.

 4. Унгарците ще се окажат по-калпав народ и от българският..

 5. На всички неслабонервни участници в блога настоятелно препоръчвам да видят днешното предаване на Юлия Латинина и послушат разказите на събеседниците ѝ за чдовищните зверства на орките на Путлер в освободените територии в северна Украина…
  3 часа, но трябва да се видят.

 6. Руслан мъйнов – актьорската проститутка, се изцепи: “Да живее русия! Не се извинявам на Украйна!” Този бесарабски българин дали ще има смелостта да отиде обратно там, откъдето се е довлякъл?! Доколкото ми е известно, бащата на този “актьор” е бил от службите!
  БОКЛУК!!!

 7. Уважаеми Господин Инджев,
  И аз, както и много други, си пия сутрешното кафе с Вашите статии. Само две малки вметки по настоящата.
  Първо, ако сложим на координатната ос либерализъм срещу тоталитаризъм, то фашизмът, също както и комунизма, е крайно лява, а не дясна доктрина. Тоест, няма как хората на Копейкин да бъдат определяни като крайно десни. Изобщо, понятия като “неолиберален фашизъм” или “крайно десни неонацисти”, така фриволно употребявани от политици, журналисти и политолози, са нонсенс.
  Второ, аз съм привърженик на конструктивния подход – ако дадено явление е “свършен факт”, за мен е по-важно да се търси бъдеща полза, отколкото минала вина. В случая с “Турски поток” предателството на Борисов е безспорно, но от него могат да се извлекат и бъдещи ползи, доколкото тази тръба поставя България в силна позиция спрямо Сърбия. Така например, чувал съм от хора, професионално заети с речно корабоплаване, че нашата търговия по вътрешните европейски водни пътища е ялова заради високите транзитни такси, които сърбите налагат в техния участък от река Дунав. Ето възможност за двустранно споразумение – ниски български транзитни такси по “Турски поток” срещу ниски сръбски транзитни такси по Дунав.
  И един страничен въпрос – може ли все още да бъде намерено по книжарниците първото издание на “Измамата Сан Стефано”?
  Респект към Вашата дейност. Бъдете здрав, буден и все така активен.

 8. Към Михайлов:

  Копейкин е определян като крайно десен на базата на дейността му през годините, когато е бил свързан с “Атака”, ВМРО, Боян Расате и “Луков Марш” ( последното той обича да отрича). Така че определението не е мое. Но че крайно дясното и крайно лявото са едно и също по същество, това е вярно.
  Първото издание на “Измамата Сан Стефано” е напълно изчерпано отдавна, по данни на издателството. Познати ми казаха, че се продавало на силно завишена цена от антиквари.
  От него в обновеното издание днес съм съкратил само текстовете на английски и руски, които бях включил с идеята да стигнат до съответната аудитория. Така че новото издание съдържа абсолютно всичко, което го има и в старото, плюс новия предговор плюс ( подкрепящ тезата ми) цитат от Митрополит Методи Кусевич, предвидил през 1914 година разпада на Руската империя. Както е ново и финалното ми обобщение след 50 страници, добавени и посветени на руската агресия срещу Украйна.

 9. “русия” стана мръсна дума. В тази връзка най-добрата новина е, че Западът прогледна за нея в цялата й зловеща грозота. Българските майцепродавци не знам какво се надяват да получават занапред от една изолирана и презряна от цивилизования свят бензиностанция-държава, която не произвежда нищо. Да си тапицират жилищата с рублите на путлер, като това им харесва, но Европа никога вече няма да допусне да изпадне в зависимост от русия. Струва ми се, че определението “бензиностанция с ракети” е вече слабо за р-я. Tя не е нищо повече от един ненаситен КЪРЛЕЖ.

 10. “Както е било неприлично да се хвали каквото и да било във връзка с думата “германски” през и след края на Втората световна война.”

  Осъждането и инкриминирането на националсоциализма беше много важна стъпка, но остана 50% несвършена работа! Ако не бъде осъден и инкриминиран и интернационалсоциализма, а русия срината, точно кокто беше срината Германия, мир на тази планета не може да има! Слава на героите на Украйна – смърт на агресора!

 11. Имам един постулат от 2010 г.: “Русия е проказата на планетата Земя!”
  Много обиди и заплахи съм получавал за него….. но времето и днешния ден го доказват.

 12. Днес прочетох, че кметът на СО Район “Изгрев” се обяснявал защо било много неподходящо да се промени името на улица. Има се предвид бул.”Драган Цанков” около руското посолство. Щяло неимоверно да затрудни живеещите там, защото ще се налагало да си сменят личните документи и нотариалните актове. Величайша глупост! И това ти го казва не кой да е, ами цял районен кмет /от комунистите естествено/. Не мога да повярвам, че тоя тъпанар никога не е чувал за наличието на кадастър и уникален кадастрален номер на всеки имот, за наличието на пощенски код, за възможността всяка общинска служба да издава удостоверения за идентичност между стар и нов административен адрес. И се извикал да не се поддаваме на чуждопоклоничество от място, на което има хотел “Москва”, спирка на метро “Ф.Ж.Кюри”, а малко по-натаък и бул.”Г.А.Насър”.

 13. @ Иванова
  Ама, той, кметът на район “Изгрев”, освен че не иска да променя името на улицата, за да не обидел Русия, още повече, че “наоколо живеели много руснаци”, отказва и една безименна градинка (тревна площ) в близост до посолството на Окупатора да се нарече “Борис Немцов”. Било провокация!
  Същите чуждопоклоннически разсъждения сподели в ефира на БНТ и общинския съветник от БСП Иван Виделов.
  Мислех, че подобни “бетонни” глави отдавна са се преселили в небитието. 🙂

 14. Някои се преструват, че е голяма трудност да се преименува улица. Някак трудно е да се вярва това, предвид факта, че примерно отсечката между “Янко Сакъзов” (бившият “Вл. Заимов”, апропо) и “Орлов мост” само през 20-ти век е имала четири имена: “Евлоги Георгиев”, “Адолф Хитлер”, “Клемент Готвалд” и “Евлоги и Христо Георгиеви”. И да беше само тя. Не само някакво площадче трябва да преименуват на “Героите на Украйна”, а цялата улица “Драган Цанков”. Не е провокация към руските обитатели на София, а малка превъзпитателно-подготвителна мярка за новото им битие на презряна нация.

 15. към симпатизант/ка на ДСБ,
  да, това е типичното ибрикчийско поведение на прислугата, която не може, защото дори не знае, как се правят промени. За тях са необходими заповеди и инструкции какво и как трябва да се направят нещата. Това винаги се казваше на шефовете (им) отгоре т.е. от Москва. От тук се разбира, че и никакви промени не са настъпили, защото кадърът е непроменено стар и за провеждането на такива инициативи е неграмотен. След като на бюрата все още стоят старите отрепки заврели се, както Иво сравнява с кърлежи под опашката на коня на царя освободител, надеждите ни за някакво благополучие също остават химерни.
  Сега наистина първо е ред да се заличи Драган Цанков просто с Украйна, за да се покаже на страната делегирала Митрофанова какво ние изпитваме към тях и най-вече, че трябва да си сменят бланките с нов адрес, защото иначе няма да могат да си получават пощата. Представяте ли си на върнатата пратка да пише ПОЛУЧАТЕЛ НЕПОЗНАТ!
  Следващият ход са МОЧОВЕТЕ, и улиците Граф Игнатиев, Аксаков Дондуков,…Има доста работа да се направи, затова е нужен и нов екип!

 16. Сега е точния момент да се бутнат МОЧА, Альльоша и всички паметници на Червената армия.
  Във всеки град имаме бул.”Руски” – време е да се преименуват! Как пък нямаме един “Френски”,”Американски” или “Германски”?? В последните 154 год. Кремъл работи неуморно срещу българските интереси, съвместно с любимите им Сърбия и Гърция, дотолкова ме молели Турция да ни нападне, след неуспеха на сърбите в Сръбско-българската война. Никакви. “братушки” не са тези, а отчаяни българомразци, когато им кажеш, че не си русороб и българските интереси са ти по-важни от руските! Жалко за украинците, но българите извадихме късмет, че ни дадоха повод да се осъзнаем с кого си имаме работа и да се справим с руzофилията в част от българите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.