Украйна пак изненада Русия и света, а България отново не изненада никого

 

Русия е безспорен световен лидер в отричането на очевидни факти и го доказа още веднъж като отрече да води война в Украйна. Има и наглостта да твърди, че агресията й е “миротворческа акция”. 

Но не всички лъжи могат да бъдат поддържани дълго. Особено когато сателитите следят внимателно от космоса, а на земята хиляди украинци документират руските престъпления с мобилните си телефони. Както обикновено, Москва отрече, че “Царя на Черно море” , крайцерът Москва, е поразен и потопен от украински огън. Бил просто огън. Просто така се подпалил сам флагманът на руския флот. Което, ако беше вярно, щеше да е още по-позорно, защото щеше да означава, че украинците нямат нужда да си правят труда да стрелят, тъй като руснаците ги отменят отлично като се самоунищожат успешно.

Твърденията на Русия, едва ли не нищо му няма и корабът ще бъде ремонтиран, но пък повече от 500 души екипажа ( т.е. всички) са били евакуирани “на пожар”, са достатъчно малоумни, за да имат нужда от допълнителен сериозен коментар. Украинците, разбираемо, изпълниха мрежата с иронични забележки, сред които се откроява припомнянето как Путин отговори с цинична усмивка в отговор на въпроса на Лари Кинг от CNN “какво стана с подводницата “Курск” : “потъна”.    

Руските гемии потъват все повече в украинското блато, в което толкова самоуверено нагазиха и се издадоха, че са “гола вода”. “Втората по сила” армия в света търпи поражение след поражение от класираната от военните експерти преди войната на 22 място украинска армия. Сега руските пропагандони се вайкат, че всъщност Украйна имала най-силната армия в Европа и била снабдена с модерни западни оръжия. Последното е само частично вярно и валидно за няколко вида преносими ракети и безпилотни самолети, а половината истина си е чиста лъжа. Както върви, обаче, може този път руснаците да познаят, след като не познаха, че Западът ще стои настрана, докато все повече се увеличава вероятността бранителите на родината си и на западната цивилизация от руските варвари да получат наистина тежки оръжия. 

Ами къде им беше разузнаването, също прехвалено, да “прозре” истината за “най-силната армия в Европа” преди да я нападнат? Как къде – в ареста са вече доста от отговорните за руската катастрофа лица, които са писали заблуждаващи доклади за началството в Кремъл, както твърдят от доказалия се като ефективен разузнавателен орган Белингкат, ръководен от нашия сънародник Христо Грозев.

За голямо съжаление българският принос в подкрепата за Украйна се изчерпва с дейността на този наш прославен вече съотечественик. Което, уви, не е изненада, но ще се върна към това след като изброя няколко от изненадите, които Украйна поднесе най-вече на Русия, но и на целия свят. Те са известни, но ще ги маркирам пак. Може и “отзад напред”.

Украйна изненада Русия и по море, където руският флот има пълен контрол и смазващо превъзходство по брой кораби, тонаж и огнева мощ. Буквално с подръчни средства, ако така могат да се нарекат две ракети “Нептун”, които струват “жълти стотинки” . Общата стойност на закупените от страната преди войната британски ракети за брегова отбрана е 26 милиона евро. Но заедно с турските безпилотни байрактари ( също придобити на ниска цена от украинците преди войната) унищожиха най-смъртоносното оръжие на Русия на стойност 750 милиона долара. А по-важното е, че сведоха до минимум опасността от руски морски десант в Одеса.

Изненада за Русия и наблюдателите по целия свят стана също фактът, че военновъздушните сили и противовъздушната отбрана на Украйна са още дееспособни на 50-тия ден от войната. Помните ли триумфалните руски лъжи, че едва ли не в първите часове на нападението Украйна била лишена от своите ВВС?

Изненаданите руснаци обявиха днес, че “унищожените” ВВС на Украйна са нанесли удар на руска територия на 10 километра от границата.

Изненадани бяха руснаците, че не са господари в украинското небе, където с малки, но високотехнологични оръжия украинският Давид респектира дотолкова руския Голият, че той взе да си пести полетите. На практика се отказа да рискува въздушна подкрепа за злополучното си настъпление по суша към Киев, допринасяйки за поражението на видимата като на длан бронирана техника с маркировката Z. 

Най голямата изненада за Русия по начало беше самото посрещане на войските й като завоеватели. Ако в Китай през юни 1989 г. видяхме един китайски младеж да се изправя пред танковете, изпратени да смажат демонстрантите на площад Тянанмън в Пекин и тази солова проява на кураж обикаля до днес световните медии, то в Украйна подобни прояви са масови, направо стандартни до степен, че се възприемат като нещо обичайно.

Самият Зеленски изненада всички и на Изток и на Запад с отказа си да се скрие и да напусне Киев, както публично и официално го съветваха най-вече западните доброжелатели. Отказа изненадващо да премести и правителството си на Запад в Лвив.

Изненадани бяха руснаците, че украинците им разгадават ходовете и ги блокират. А не би трябвало да се учудват. Близо до ума е, че жертвите на руската инвазия ползват мощната подкрепа на западните служби, които превъзхождат технологично руските по дефиниция.  Путлер си мислеше, че като изпрати убийци да ликвидират Зеленски това ще им бъде като разходката на неговите безнаказани отровители по света, включително в българското село без кучета.  Но ги изпозастреляха като кучета. 

Прегазвайки границата с Украйна Путлер успя да постигне върховната за себе си изненада с премахването на вътрешните граници на разделението между украинците. Вместо да ги разцепи и противопостави, както си въобразяваше, той ги обедини както никога досега. Днес 91 на сто от тях заявяват в социологическите проучвания, че вярват в победата на Украйна.

Обратното, уви, се случва в България. Разделението по оста Изток-Запад  стана крещящо видимо. Първоначалният шок ( и ужас, че някаква антипутлеристка вълна от възмущение може да помете всички гузни негови адепти у нас ) вече е преодолян. Някои от  нашистите не се посвениха да развяват окървавеното в Украйна руско знаме, а други “само” заплашват да направят политическо самоубийство ако не могат да попречат на България да изнесе “  и един куршум” за отбраняващата се Украйна. 

А медиите? Е, там е най-видимо успокоението, че няма страшно да се обслужва “другата гледна точка”, т.е. гледната точка на убийците и мародерите. Постепенно на екрана се завърнаха муцуните, чиято рашистка гледна точка в самото начало на руската агресия стана неудобна за обгрижване, а гледната точка, която четете в момента, отново “потъна”. Секна интересът към нея също толкова рязко, както изригна внезапно след 24 февруари. Отново им се виждам “краен” както през годините, когато бях обект на подигравки и заклеймявания, но най-вече на (почти) пълна маргинализация в медиите, защото си позволявах да “дразня Путин” в държавата, в която водещото правило в отношението към Русия беше “да не дразним Путин”, формулирано лично от Кръстника на руския “Турски поток”, прекръстен от него на “Балкански”.

Казано отново: България, за разлика от Украйна, не изненада с нищо нито себе си, нито света. И също, както Русия , лъже – например, че щяла да бъде въвлечена във войната, ако помогне “дори и с един куршум” на жертвите на руската агресия. 

Извинявайте за песимистичната констатация, но фактите наистина са такива, каквито са. Изговарям ги от десетилетия с безброй предупреждения за опасността от руското превземана на България отвътре чрез нейните многобройни диверсанти в медиите, политиката, институциите, бизнеса и на терен чрез окопаването в стотици хиляди имоти на наша земя. Та точно сега ли, когато съм по-видимо прав от всякога, да се от(к)ажа в отстъпление!  

СНИМКА ( Ладислав Цветков) от шествието в подкрепа на Украйна от 7 април, на което бях поканен като говорител 

 

 

 

37 мнения за “Украйна пак изненада Русия и света, а България отново не изненада никого”

 1. Иво, хората които мислят мислят еднакво, не само по същество, но по време. Аз ще отида и малко по-далеч в изводите за позорното състояние на българския полититически и морален “естаблишмент”. Поведението на този “естаблишмент” е на само като на инсталиран от Путлер такъв. То е не само поведение на дехуманизирани, безморлни, безволеви марионетки. То е поведение копиращо поведението на окупиралата страната ни РуSSия във всичките и прояви. И понеже рашисткият режим е категорично разобличен като хитлеро/путлеро – фашистки/рашистки, то режимът в България не може да бъде друг освен като путлеро-фашистки. Или поне т.н. “естаблишмент” е точно такъв. Да не се заблуждаваме. С малки изключения, като за маскировка, властта в България е в ръцете на путлерофашиска клика.

 2. Уважаеми Г-н И.Инджев, позволете само да ви допълня, че цената на кораба е била 750 милиона $ в 1995 г. след което в 2020 г. му е направен ремонт и предполагам и модернизация за над 363 милиона $.
  Това Чудовище, падна толкова Изненадващо и Шокиращо за всички, предполагам дори за Смелите Украински Войни, на които буквално трябва да целуваме и ръцете и краката, че спасяват Цивилизования Свят от едно много Злобно и Опасно джудже, носещо в себе си ужасен бяс. Поклон до Земята, Смели Войни!!!
  Дойде времето, Всемогъщи Господ, Нашия Космичен Татко, да покаже на света, че тази война трябва да спре и че лицемерните и фалшиви Рашисти с православните си кръстове на вратовете, са му противни до смърт. Те никога не са били Христови деца в сърцето си а просто жестоки и алчни човечета, богохулници и престъпници, продали душата си на Падналите.

  От вчера още една добра Новина. Шойгу е в болница на системи след масивен и фаркт.

  https://news.obozrevatel.com/russia/shojgu-v-reanimatsii-i-podklyuchen-k-priboram-v-rossii-arestovanyi-20-generalov-minoboronyi-nevzlin.htm

  Слава на Украинския Народ! Слава на Господ Спасител!

 3. Новини от леговището на “кума на Путкин” Несебър:

  Както е известно, в 14- хилядният Несебър има (два!) клуба на българо-руSSката дружба. Има и един Христо Николов, председател на Управителния съвет на Сдружение “С Русия за вяра, единение и култура – Несебър”, в което членували над 550 души, повечето от които били руснаци. Сдружението съществувало от 2016 г., като първоначалната му идея е била “приобщаване на руската диаспора у нас чрез различни културни чествания”. Интересно сега, след началото на войната в Украйна, каква е “идеята”?!
  Не е чудно, че при това “разпищолване” на русофилския несебърски “кон”, поощрено от пасивността и липсата на каквато и да било реакция от страна на местната управа, някаква безмозъчна слугиня от ПП “Възраждане” си е позволила да свали украинското знаме от стряхата на местния храм:

  “Скандал се развихри в църквата в Несебър, след като партийни активисти свалиха украинското знаме, издигнато на входа на храма, приютил бежанци от войната. Отец Петър от храм „Успение Богородично“ сподели, че е сложил знамето на входа, за да покаже съпричастност към бягащите от войната.
  От пресцентъра на партия „Възраждане“ коментирали: “Единственият флаг, който може да бъде развиван в български институции, официални или не – е българският. Знамената на други държави имат своите места само в консулствата и посолствата на тези държави.” Но архиерейският наместник на бургаското духовенство отец Севастиян каза пред БТВ, че няма забрана за поставяне на на друг флаг на български храм, както и че случилото се и начина, по който се е случило, е грубо погазване на живота на църквата. Според отец Петър знамето може да се махне, когато Русия и Украйна подпишат мирно споразумение.”

  Защо допускаме продажните влечуги от ПП”Възраждане”, плъзнали като пепелянки по Черноморието ни, да хулиганстват безнаказано и СЕПАРАТИСТКИ, да “дават тон” на общественото мнение и да унижават България пред света, като говорят от името на ВСИЧКИ българи?! Няма ли истински мъже -патиоти у нас, които с един шут да ги вкарат обратно в клозетната дупка, от която са изпълзяли или тяхното патриотично геройство свършва с пиянско участие в “мъжкото” хоро на Богоявление !?

 4. Здравейте,
  Г-н Инджев, интересува ме дали в коментар можете да поставите клипче/ та където руснаци се бият за храна. Благодаря!

 5. Важно съобщение!!!
  До всички русофилистици в БГ:
  Съборът на Копринка се отменя поради потъването на руския крайцер! Отначало причината според кремъл беше пожар, после корабът получил “отрицателна плавучест”, а накрая се оказа, че накратко поредният руски военен кораб “пошёл на хуй”!!!
  Искрени съболезнования на курнела и цялата останала гмеж: БСП, ГЕРБ, Вгъзраждани и т.д.
  СЛАВА УКРАИНЕ!!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!! СМЕРТь ВОРОГАМ!!!!

 6. Тук му е мястото за програмната реч на Иво.
  https://www.youtube.com/watch?v=Dp8ugkzDWLE

  И като естествено продължение на темата, реакция на моят приятел Юрий Шмуклер за предаване на елитен кремълски пропагандон на обикновеният рашизъм.
  Это не палата номер 6…
  Случайно, переключая каналы с баскетбола на футбол, зацепил шоу соловьева и почти мгновенно охренел… Группа “джентльменов”, возглавляемая этим в вычурном пиджаке, рассуждала наперебой, кого Россия ЕЩЕ должна бы наказать, и этот в пиджаке настойчиво повторял: – А почему бы не наказать Словакию?
  Ему декан факультета мировой политики МГУ возражает: – Да что вы со своей Словакией! Я бы Прибалтику наказал! А Словакию нельзя – мы Венгрию обидим… (Вот же какие фрукты нынче представляют alma mater!)
  Им мало. Они хотят еще. Это не палата номер 6.
  Это палата 666

 7. От това има много добри новини-десетки! На борда на р/к “Москва” (русский корабль, кто пошел нах…й) е била монтирана преди няколко месеца корабния аналог на уж най-добрата зенитна система в света С-400. Каквато Русия продаде на Турция и на още няколко държави. Щом Украйна, с няколко прости маневри за отвличане на вниманието, успя да удари и потопи флагмана, с 2 стари като модел, бавни, но модернизирани преди 2-3 г. ракети, от близо 200 км, то тази ПВО система е направо боклук. С няколко батареи от същия модел се защитава и столицата Москва. Това ще има голям отзвук по света, ще се изучава…. Отделно-екипаж на уж най-боеспособния кораб, който не може да потуши локален пожар, по-добре въобще да не се качва на кораб и да не излиза в морето.

 8. По последни сведения спасените моряци от екипажа на крайцера “москва” са 58 души. Следователно останалите 442 … пошли на хуй!!!
  СЛАВА УКРАИНЕ!!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!! СМЕРТь ВОРОГАМ!!!!

 9. Ето как се унищожават руските танкове от украински бронирани коли с трасиращи снаряди:

 10. Жалко за хубавия кораб. Добре че Украйна го овековечи върху пощенска марка….
  Както би изпял Розенбаум “Ушла гордость и красота Черноморского флота”…
  За всичко е виновен Пентагонът. Съобщи, че корабът е повреден, но не може да прецени какво точно се е случило. И руснаците решиха да скрият истината под водата… Путин опять всех переиграл…

 11. “Зачем нам такой мир, если в нём не будет России?!” – говорит путин.
  Мы же говорим: “Зачем нам такая россия, из-за которой не будет Мира?!”

 12. “Днес 91 на сто от тях заявяват в социологическите проучвания, че вярват в победата на Украйна💙💛.”

  А също така 90 % от Финландците заявяват в социологическо проучване, че за готови веднага да вземат оръжие в ръка и да защитават Родината си!

  Слава Україні 💙💛 Братя

  SUOMI FINLAND FOREVER

  Да живее Европейска България!

 13. dkaraivanov
  15.04.2022 в 15:09

  Човек, имай малко милост, моля те!
  Хващам мускулна треска от смях с такива коментари като Вашия:))

  Поздрави и бъдете здрав!

 14. Завелязвате сигурно някои многозначителни явления в бг дез/информационното пространство, в които са набъркани и части от пропутинската ни държава. 1. Зачестяват огласяванията и шуменето около негативни “случки”, в които “герои” са украинци…дали са етнически украинци или руснаци с украински паспорти не се уточнява.2. Зачестяват публикации и очевидни троления очернящи бежанците от Украйна у нас или с позовавания от света.3. 3. Продължава приемането на руснаци с украинско гражданство. За това емиграционните власти мълчат, а органите натоварени с приемането им и тези които реално ги настаняват очевидно се отнасят с умишлено предубеждение и неприязън. Това им се случва на бягащите от войната украинци. Това прави путлеро-рашистката част от властта в България.

 15. Тази сутрин по някоя от телевизиите беше съобщено, че руzzките медии са казали, че курящ моряк e предизвикал пожара на флагмана и се замислих, тези пушачи трябва да са са много особени: Павка си някакъв пилот в самолета и буф нямаго. Пафкат си танкистите и буф оръдието се изкривило или паднали веригите. Пафка си моряк и буф флагмана потъна. Чудя се какво ли пушат тези руzzнаци, може би някакви фитили?
  Време е вече нашите писачи да се отучат да пишат за балтийските държави като прибалтийски!
  Правя забележки на мои близки да не употребяват думата ВЪЗРАЖДАНЕ за хората на копейкин.

 16. Ето и кадрите в които съгласно плана на Москва флагманът “Москва” се превръща в подводница

 17. Гнусно, много гнусно, ето такива са повечето руснаци:
  https://twitter.com/OstapYarysh/status/1515008736959643652
  И не, не е само Путин виновен за всичките тези зверства.
  Ако си стояха в Русия и не заплашваха света с ядрено унищожение може би нямаше да им обръщаме толкова внимание, но за съжаление това не е така.
  Гответе се за тежка битка това зло ще е трудно да се изкорени.

 18. Kaто чета анализа на Стопанина и поста на колегата SMS, се сещам за онзи велик стих на онзи велик поет и луда глава, че “свободата не ще екзарх – иска Караджата”. Барабар с качествени бренекенца, хубава оптика и сапьорна лопатка – за предпочитане австрийска или американска. Все неща, от които РъБъ пуТкинкантропите-рашисти вдяват по-добре от всеки друтг аргумент…

 19. А за клетия еленовъд-стратег шойгу сергей кужгутгетович – ми сигурно се е презорил с младата си пиар-генералка Россияна Марковская (това е името й, не е псевдоним) да измислят оправдания що така планомерно потъна “передавоят” крайцер “маЦква”:
  https://www.youtube.com/watch?v=3Df_zAWbRoU
  От канала Нюз 247 най-сериозно твърдят, че била “супер професионалка” – като в оня сръбски виц от соца – “као ду.пе е фантастична професiоналка”.

 20. ехааааа, джуджето арестувало адмирала на черноморския флот. само така. пращайте си генералите и адмиралите в Сибир и за 9 май само путя и ларвата му ще останат да си маршируват (пеша щот и танкове не останаха) на краставия им площад.

  Слушам наще родни, мили, Идиотчета, да си повтарят (по много пъти, да не си забравят), че нямало било такава държава Украйна и такъв народ Украински. Интересно, що не приказват така и за Беларус и беларусите ама айде, няма да ги питам, че ще им загори мозъка. И война също нямало. От днес пък стана още по-интересно. Сами почнали да си потапят и корабчетата. Браво, Браво!!

 21. https://ahtezimedii.com/2022/04/13/plastha-li-si-rusiya-za-drugata-gledna-tochka/

  скоро ще разберем (от Христо Грозев) още за тези наши медии, и техните “програми” …

  Колкото повече се отваря завесата, по-добре за всички.

  Може да учредим и награда “Вмирисан Скункс” , за която да се номинират предавания и журналисти, например един път месечно, а може да има и годишни за “цялостно творчество”… Любомир Жечев вече е намерил номинация 🙂 Хуморът е начин да ги преборим и да им се присмеем

 22. ketriboris,

  Забелязваме, и още как. Но иа и друго, още по-тревожно: самата държава не прави нищо. Най-важното нещо при такъв наплив от бежанци е организацията. Да се изяснят очакванията на двете страни от компетентни хора. Тук всичко е оставено на доброволци, които изнемогват. Помощта на държавно равнище е епизодична, да не кажа нулева. От “Мати Украйна” ми споменаха, че наистина всичко вършат доброволците. Накрая се създава една ситуация кой какво казал, кой какво разбрал, защото доброволците са доброволци. Държавата впоследствие реагира някак, праща Агенция по заетостта, но това е после. Посрещането и разпределението е оставено на ентусиастите.

  Освен това напрежението се нагнетява и от факта, че Варна, в която има страшно много бежанци, не е чак толкова голяма да ги побере безпрепятствено. Това създава напрежения между тях и гражданите. Центровете са много малко, хората – прекалено много. Естествено възникват напрежения, затрудняват се и хората, живеещи и работещи в съседство. Защо се допуска подобно съотношение много бежанци – малки центрове? В София са няколко центъра за по-малко хора и е по-спокойно. Работа на държавата е да го организира, а тя сякаш нарочно се опитва да затрудни максимално всички, вместо да ги улесни. Много, много обезпокоително.

  И накрая и хотелите се оплакват, с което допълнително се настройват хората срещу бежанците. Забравя се защо българите не искат да ходят на почивка в същите тези хотели. Сега изведнъж станаха прекрасни.

 23. Тази година рожденият ден на Иво символично съвпада с Лазаров ден, когато, според Светите писания, Христос възкресява ученика си Лазар от мъртвите. Така и милионите читатели, жертви на отровната медийна дезинформация, чрез Неговия сайт ivo.bg и книгите Му, бяха “съживени” духовно и възкръснаха за Истината!
  С благодарност му желая да е жив и здрав за много години! 🙂

 24. Вече започнаха и с престъпленията спрямо бежанците – на прима виста се сещам за една кражба и за една кражба със заплаха от нож. Но тях не ги отразяват широко. Търси се образът на великодушния българин и неблагодарния украинец и понеже това и импонира на желанията на голяма част от публиката, агресията към украинците се подминава.

 25. И тъкмо казах, че става интересно и то наистина още по-интересно става. Така нареченият кремълски философ “мозъкът на путин” (явно путя е безмозъчен) си признал, че водят война в Украйна. Сега очаквам и него да го арестуват и в Сибир при генералите и адмиралите. Ако пък, все пак, джуджето си признае, че води война и то стещу НАТО, може би е крайно време, НАТО да затвори въздушното пространство над Украйна и да прати руските корабчета при голято им братче, което сега кротко спи на дъното.

  https://www.dnes.bg/rusia/2022/04/15/myjyt-narichan-mozykyt-na-putin-ako-zagubim-celiiat-sviat-shte-izbuhne-v-ogyn.527078

  “В интервюто Дугин определи руското отстъпление като “чисто тактически ход”, който ще позволи на руската армия да се прегрупира и да извърши “ревизии” под ръководството на новоназначения генерал Александър Дворников, ключова фигура в руската кампания в Сирия през 2015 г.

  “В момента руската армия се бори със суверенните сили, които налагат еднополюсен свят”, заяви Дугин, визирайки съюзническите на Украйна държави, включително САЩ. “Ние не можем да загубим тази война. В противен случай целият свят ще избухне в огромен огън”.”

 26. Честит рожден ден ,г-н Инджев!
  Пожелавам ви още толкова лазерни и, за да продължим , заедно, да довършим многовековния большевишки фашистки ИМПЕРИАЛИЗЪМ!
  Моята баба също имаше РД на 16 април!
  Да на забравяме и 97-та годишнина от атентата на болшевиките фашисти от БКП!
  А моят РД е след 8 дни!

 27. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ПРИЯТЕЛЮ!
  НА ТЕБ И ВСИЧКИ ОТ ФАМИЛИЯТА ИНДЖЕВИ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ! ОБИЧТА И РАДОСТТА НЕКА НИКОГА НЕ НАПУСКАТ СЕМЕЙНОТО ВИ ОГНИЩЕ!
  ЗАТРУДНЯВАМ СЕ, КАКВО ОЩЕ ДА ТИ ПОЖЕЛАЯ – ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ВСИЧКО ИСТИНСКИ СТОЙНОСТНО И ЦЕННО ТИ ПРИТЕЖАВАШ ИЛИ ВЕЧЕ СИ ПОСТИГНАЛ!
  МОЖЕ БИ – ОЩЕ ТВОРЧЕСКО ВДЪХНОВЕНИЕ И КЪСМЕТ!
  С ДЪЛБОКО УВАЖЕНИЕ!
  ПАВЕЛ

 28. ТАСС е упълномощена да заяви:
  При проведена спецоперация флагманът на руския черноморски флот “Москва” унищожи с корпуса си две вражески ракети “Нептун”, след което продължи да изпълнява обичайните си задачи като подводница.

 29. @”АЭРОФЛОТ”

  Не е добра новина, че Шойгу е out. Тоя няма да го бъде вече, след интензивен инфаркт. Но за мен, по добре беше да си останеше на поста. ПО ГОЛЯМ НЕКАДЪРНИК ТРУДНО МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ! Сега путкин може да го замести (и май вече е..) с някой свестен.
  Та такава ми е мислата. Но все пак всичко зависи от солдатите на терен. Като няма мотивация и морал, какъвто и генерал да им сложиш, все тая.

  Слава Україні!!!

 30. @неразбираща

  Правилно забелязвате. Хибридната пропаганда в продажните ни медии не желае да отразява подобни случаи.
  Мислил съм си много пъти..абе няма ли един смел журналист в национална телевизия, по време на предаване на живо, да се “прежали” и в рамките на минута-две да каже някоя болезнена за русоробите и забранена за коментари истина? Толкова ли няма? Какво, ще го арестуват на минутата ли?

  Гледайте UA TV проект FREEДОМ💙💛!

  Силно препоръчвам.
  По тази телевизия ще научите невероятни неща за бруталната руска агресия и войната в Украйна!
  Неща, които по нашите СКОПЕНИ медии са строго забранени да се споменават!

 31. Добро утро и Честит Рожден Ден, г-н Инджев💙💛!

  Бъдете здрав!

  Силен дух, крепки нерви и остро перо – в битката за Свобода!

  С уважение:

  Българин💙💛

 32. За мен основното разочарование идва от обявилатажсе уж за прозападна партия ПП. Вместо ясна евроатлантическа и ппробългарска позиция, виждаме снишаване и шикалкавене и продължаващо обслужване на руските интереси. Не стана например ясно как така след като постът на министър на отбраната е от квотата на ПП ,се оказва, че БСП има право на вето на кандидатурата на Тагарев за поста и може да пробута Заков, който да продължава да поддържа яневите идеи за отказ от сили под командването на НАТО в България. Продължава отказът да се изпрати военна помощ за Украйна със смешни аргументи, както и охраната на съветските идоли. Не ми стана ясен и смисълът на гениалния ход да бъде изтеглен българския посланик от Москва,. Митрофанова да остане в София. Изказванията на премиера относно руската агресия в Украйна са нелепи и смешни. Оставам с усещането , че в ПП има силно руско лоби и че това е поредният проект на статуквото обилно намазан с уж западно лустро. В тази връзка е добре някой да се заинтересува от генезиса на богатството на настоящия министър на транспорта.

 33. Честит рожден ден, г-н Инджев! Бъдете жив и здрав и все така непоколебим.

  Довечера ще се прежаля да си пусна БНТ и БТВ. Да видя как ще отразят годишнината от атентата в “Света Неделя”. Ако изобщо я отразят. В нормална държава панихидата би била в центъра на новините.

 34. за финансирането на атентата от Москва прочетете внимателно мемоарите на Иван Винаров,там ясно казва,че предния ден пристига под чуждо име от Москва през Виена,донася доларите и на другия ден след атентата се спасява отново през Виена.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.