Антисемити провалиха вчера в София законен протест в подкрепа на Украйна

 

Рядко ми се случва да оставя вчерашната си работа за следващия ден по отношение на значимо събитие, на което съм присъствал и което заслужава да опиша и коментирам. Този път избрах да реагирам по-късно на вчерашната новина, свързана с осуетеното опаковане на МОЧА.  https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/05/04/sblysyci-pred-pametnika-na-syvetskata-armiia-kostadinov-i-toi-na-liniia.529033,image12#photo

СНИМКА: Днес.бг

 

 

 

 

 

Ето какво казах на място през камерата и микрофона на сайта actualno.com ( както и пред други сайтове и пред БТВ, но не забелязвам днес БТВ да са излъчили думите ми). https://www.actualno.com/politics/ivo-indjev-za-reshenieto-na-parlamenta-nie-sme-dyrjavata-na-kompromisa-s-goljamoto-zlo-video-news_1748768.html

Агресията на рашистите беше на практика поощрена от полицията, която не ги е спряла да се преместят от техния заявен митинг на пл. “Народно събрание” и с помощта на джип, натоварен с озвучителна техника, да блокират пътя на законно разрешената демонстрация на гражданите, заявили намерението си да опаковат МОЧА. Това е същата полиция, която всеки път предупреждава преди акции в подкрепа на Украйна хората да не се местят на МОЧА от заявените места за митинга и заплашва организаторите, че ще им бъде търсена отговорност, ако този рубикон бъде преминат.

Нарушители от шайката на Копейкин бяха допуснати да си разиграват руския троянски кон под формата на автомобил, паркиран насред пешеходното пространство пред МОЧА. Опитите на законно протестиращи граждани да получат отговор защо полицията не отстрани (поне) този незаконно паркирал автомобил, ако не и хулиганите, които налитат на бой срещу нас, се натъкнаха на следния отговор: “обадете се на 112”. Обадихме се. И пак нищо.

Това “нищо” се случваше в присъствието на офицери от полицията, сред които беше разпознат и заместник-директорът на СДВР Георги Алексиев. Дали той, както и полицаите изобщо, са регистрирали, че от микрофоните на агресивната агитка се лее антисемитска пропаганда срещу “юдо укрите”, както и неприкрити заплахи за разправа с нас “някъде зад ъгъла”, когато полицията няма ни пази? Дали чуха заканите да си събираме зъбите?

 

 

 

 

След като името ми беше споменато многократно от кресльовците с усилвателната уредба ( поне 5 пъти до 20 ч. , доколкото чух сред истерията на микрофоните им), реших да откликна на призива на един от араторите ( няма грешка “арать” на руски е “крещя”) да му платя хонорар за снимка, която била негова авторска. Бил съм я публикувал безплатно в  ivo.bg ( може би е долната?). Събрах стотинки от хората и се запътих да му ги дам, но полицията не ме допусна. Щял съм да ги предизвикам – явно е позволено те да ни предизвикват, включително поименно, но на нас ни е забранено да отвръщаме. 

 

 

 

 

Малко встрани от темата, поради незначителността на детайла, но дочух невярващо с ушите си няколко орки сред араторите да заявяват, че много ме уважавали. И не звучеше като ирония! Чудя се, но ще остава на психиатрите да определят какво е това явление. Да не би да искат да ме изкарат “техен човек”, за да ме дискредитират? Абсурдно е, но от хора, който подкрепят масови убийства и твърдят, че в украйна няма война, както и че няма украински народ, може да се очаква всичко.

Събирачите на копейки откраднаха вчера голямото украинско знаме, с което искахме да опаковаме МОЧА. Една истерична рашистка ухапа по ръката жена заради украинското знаме, което носи. Жената се обърна към лекарите от паркираната наблизо линейка и си извади документ, на който пише “ухапана от жена”…

 

 

 

 

 

 

Апетитът на хапещите жени руски дневни вълци, поощрени от полицейското бездействие,  порасна. Днес вече посягат на украинското знаме на фасадата на общината. Успяха да го свалят от балкона на 4-тия етаж и никой не ги спря – говорим за кабинета на кметицата Фандъкова!   

https://offnews.bg/politika/vazrazhdane-svali-znameto-na-ukrajna-ot-balkona-na-fandakova-s-vishka-776115.html

Какво ли още предстои да се случи при такова толериране на рашистката агресия в центъра на София? И къде са политиците, заявили солидарност с Украйна?

Предстои да получим конкретен отговор днес, когато в 18 часа отново се събираме на същото място със същото летитимирано пред властите намерение. Въпросът е дали този път те ще си свършат работата и ще предотвратят изстъпленията на рашистите, регистрирани вчера от кореспонденти на световни агенции ( говорих с кореспондент на Ройтерс).

https://offnews.bg/obshtestvo/rashkov-da-razsledva-zashto-politcaite-bezdejstvaha-pri-opakovaneto-na-776147.html

19 мнения за “Антисемити провалиха вчера в София законен протест в подкрепа на Украйна”

 1. Какво още предстои да се случи ли – ами чл. 98 на НПК, или търпението на нормалните хора ще свърши. И ще има много потрошени кратуни на руZки помаци изсред електората на “доктор” копэйкин. Като вчера в подлеза на СУ. След което въпросните ще се спотаят в асенизационните шахти, откъдето изпълзяват – за много време. Тестват търпението ни – напр., депутатите от „Възраждане” обявиха “гражданско неподчинение” след приемането на проекторешението за помощ за Украйна. Това стана на официален брифинг в Народното събрание от парламентарната ИМ група. Въпросът е, докога милиционерите в РъБъ и прочее “правоохранителни” институции, които хрантутим с данъците си, ще се правят на слепи и глухи. Както и правните съветници на 4-ната коалиция. Риторичен въпрос… Но очевидино трябва да се случи, за да има най-после някакво противодействие на шайкаджиите.

 2. Съвсем сериозно мисля, че ухапаната жена трябва да се ваксинира срещу рашистки бяс (сигурно някаква силно заразна сибирска мутация на Covid, която е стигнала и до България) имайки предвид вълчото оголване на зъби от страна на Путин, Лавров и Шоугу в първите дни на войната, когато приканваха НАТО “да си събира партакешите” от Източна Европа и заканите за декомунизацията, която готвят за украинците: “Хотели декомунизация? Вот вам декомунизация!”(Путин) и само някой да посмеел да им помага на “бандеровците”! Още тогава беше очевидно, и не само от дългата маса, на която приемат гостите си, че вождовете нещо не са вред (психически) .
  Мога да си представя (и ме е срам!) какво ще си помислят за българите останалите европейски граждани, когато прочетат за случката с ухапването. Сигурно повечето ще изпитат нещо като цивилизационен потрес и съвсем човешки, инстинктивен страх от общуване, какъвто са изпитали, когато са гледали за пръв път филмите на Емир Кустурица.

 3. Извън темата – ВСУ моряче е свалило с преносим зенитно ракетен комплекс “Игла” (ПЗРК 9К36р., по НАТО – Sa-18 Grouse) “передавой”фронтови бомбардировач СУ-24 за $40 млн. “Игла” е крадената версия на британската РПГ “Blowpipe” от 70-те г. и струва под $120,000. Хлапакът, на име Димитро (фамилията не се дава) е старши матрос, на 19 г., родом от Измаил, има по-голям брат от Нац. гвардия, който е в обсадения Мариупол. Предложили са го за офицерско звание и орден “Богдан Хмелницки”. Tака бройката свалени самолети на блатните диваци мина 193 (FREEDOM TV – https://armyinform.com.ua/2022/05/01/yak-vijskovyj-moryak-likviduvav-vorozhyj-vynyshhuvach-z-pzrk-igla/)

  Стискам палци за опаковането на МОЧА, Стопанино!

 4. Аз ви писах как ме отведоха в районното на 24 02 2022 г. вечерта, заради това, че бях сложил до сърцето си Българското, Украинското и Знамето на Европейския съюз, и ме караха да пиша обяснения…Казах им, че ще има поне 100 000 жертви на кремълската агресия в Украйна и минимум 5 милиона бежанци! Пред 4-ма дежурни полицаи и видеокамерите. И че ако има харесва да карат на 4 лева бензина – да подкрепят путлеристите!
  Тогава ме гледаха с неразбиращ поглед какво точно им казвам..Е, дано днес вече са “стоплили”!

 5. поведението на милиционерите е определено от министъра им,какво очаквате ,комуниста Рашков да позволи антируска агитация?

 6. Ето кои са депутатите от ПП, БСП и ИТН, гласували против военнотехническа помощ за Украйна:

  Юрий Олегов Козлов от ПП е гласувал „против“
  Юрий Козлов е руски възпитаник – завършил е руска филология, като е специализирал в института „Пушкин“ в Москва и в института „Херцен“ в тогавашния Ленинград.
  Козлов е зам.-председател на групата за приятелство на България с Русия в 47-ото НС. Интересното при него е, че се е „въздържал“ и при гласуването за санкциите срещу Русия.

  Владимир Маринов от „БСП за България“ е гласувал „против“
  Андрей Чорбанов от ИТН е гласувал „против“
  Силви Петров от ИТН е гласувал „въздържал се“

  https://frognews.bg/novini/eto-koi-deputatite-bsp-itn-glasuvali-protiv-voennotehnicheska-pomosht-ukraina.html

 7. Ами озвучаването, което ни предложиха! Руската музика! И май и комунистическата версия на нашия химн, но за това не съм сигурна, вече ми бръмчеше главата.

  Иначе ние законопочтително спазваме правилата и не им се месим на техните събития, не че полицията би ни позволила, защото ги пази. На нашето събитие… пак ги пазеше.

  Чух първите няколко провиквания на уважаващите г-н Инджев. После вече станаха общ фон, престанах да им обръщам внимание.

 8. Момчил Дойчев:

  “Възраждане” с техните агресивни демонстрации не са за мир и неутралитет, а за пренасяне на путинската агресия и войната в България.
  Те мръсно и прикрито проповядват насилствено сваляне на установения демократичен политически строй.
  В същото време на митинги откровено искат Путин да “освободи” и България.

  “Възраждане” са агенти на путински фашизиран болшевишки режим, обединяващи неграмотното антидемократично простолюдие с национални предатели, ръководени от опитни про/руски шпиони. Те са много по-опасни от предишната водеща проруска партия “Атака”, която бе ръководена от доста скандален фюрер-наркоман.

  “Възраждане” са много по-опасни, защото ако вземат с насилие властта, няма да има кой да им се противопостави, защото те са путински нацифицирани сталинисти – най-тъмно-червено-кафявата утайка на българското посткомунистическо общество и няма да допуснат това. Техните агресивни демонстрации не са за мир и неутралитет, а за пренасяне на путинската агресия и войната в България. Те мръсно и прикрито проповядват насилствено сваляне на установения демократичен политически строй. В същото време на митинги откровено искат Путин да “освободи” и България.

  Това е държавна измяна, съгласно разпоредбите на чл. 95-110 от НК. в Раздел І “Измяна” съдържа в себе си посегателства срещу вътрешната сигурност в държавата или посегателствата срещу властта от вътре. Раздел ІІ “Предателство и шпионство” съдържа престъпления, които засягат външната сигурност в страната или националния суверенитет, териториалната цялост и военната мощ на държавата. С други думи в този раздел ІІ се съдържат такива престъпления, които представляват съдействие на друга държава в нейната дейност срещу България. Действията на партия “Възраждане” са и престъпление, кодифицирани и в глава 14 “Престъпления против мира и човечеството” . Според чл. 407 : – Всеки, който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война се наказва с лишаване от свобода до 8 години. А т.нар. “Възраждане” извършват именно такава пропаганда. За разлика от друга подобна престъпна проруска партия – “Атака”, техните престъпления се извършват с особена дързост и престъпвайки всякакви нравствени или политически норми.

  КОЯ БЪЛГАРСКА ИНСТИТУЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ?

 9. Толерирането на нашенските рашисти би могло да доведе до граждански сблъсъци, което пък ще съблазни някой рашист от високо управленско ниво да поиска военна помощ от Русия. Развитието е ясно на всеки. Дебългаризацията и братушкозацията са ни сигурни.

 10. Главнокомандващият ВСУ е информирал американския си колега Марк Милли, че украинската армия е преминала в контранастъпление в направление на Изюмск и Харков. Въпреки това съветникът на президента Зеленски Алексей Арестович е казал на брифинг, че за общо контранастъпление не може да се говори преди средата на юни-началото на юли, когато натрупването на западно въоръжение и подготовката на няколко бригади ще бъдат въоръжени, обучени и логистично осигурени.

 11. Защо Джо Байдън все още не подписва одобрения от сенаторите и конгресмените Ленд – Лийз, когато всеки ден и час са от изключителна важност !?

 12. Аз отдавна писах, че ние нямаме полиция, а милиция! Ако не се направи реподбор, няма да има ме полиция, а ще си останем със старите милиционери, които са цели поколения дядо-милиционер, баща-полицай, син и дъщеря – също! Цели фамилии от десетлетия не са работили нищо друго освен да са служили в милицията! Пак повтарям в БГ полиция няма! Има милиция!

 13. @Симеон Спасов

  Точно така. Вече се чудя дали тая коалиция си заслужава жертвите.

 14. Възмущаваме се от поведението на кметицата фандъкова, а забравяме, че бездействието
  на полицията е продукт от позицията на вътрешния министър изобщо и в частност – по темата.
  А този министър не е ли член на правителството, което някои тук приканват да крепим да не падне?
  А това правителство не функционира ли под ръководството на усмихнатия премиер, към когото трябва да спестим критиките и упреците си, щото иначе току виж паднал и си ожулил коленцето, и се върнал страшният бойко или не дай путин – комунистите?
  Само дето не разбрах какво се промени до сега и какво ще се промени после, като падне едното и другото, щото те така или иначе ха не са рекли нинова и /п/резидента, ха не са паднали /и без нашите критики и упреци/. А да, сетих се – ще вземе копейкин да качи процентите и да влезе в правителството на янев, а хр.иванов ще трябва пак да надува лодката и да щурмува догановите сараи /този път заедно с генерала/.
  До къде я докарахме, а?

 15. трябва нов 10 януари иначе не можем се отърва со кротце и со благо.Сопа трябва,не бойте се ,че някой ше вика руснаци,на тях им се воюва със слабата Грузия,разоръжената Украйна,но с НАТО-неее.

 16. Към Павел Тинков.
  Понякога лошото при нас ,десните хора е,че сме индивидуалисти и много трудно се обединяваме. Малките камъчета обръщат каруцата и пречат на по големите цели.
  Редовите полицаи ,пък и тези по високите нива са назначени по време на предишното правителство. Критериите за тяхното назначаване също са определени от преди това.Помислете си хубаво, средностатистическият полицай до кой е по близо по манталитет – до Борисов или до Петков?
  “Правителството, което някои тук призовават да крепим, за да не падне” не е виновно ,че Джафер е тъпунгер.
  В предишното правителство, хората нямаха свои представители. Дори и тези,които са гласували за влезлите партии.В Бсп няма социалисти,там са най-богатите хора.Дпс не защитава права и свободи нито пък се грижи за турските малцинства.Герб не води проевропейска политика и не защитава интересите на тези,които са прозападно настроени.В това правителство има кой да представлява мен и моите интереси и това е ДБ.Всичко ,което са обещали са го изпълнили и държат на принципите си.
  Кирил Петков ми е симпатичен. Както за 45 години комунизъм Тодор Живков излезе герой, а Костов стана виновен,така сега за 12 г Борисов ,Пеевски, Путин и коронавирус Петков ви е виновен. Кажете ми честно,какво искате да направи той и как точно си го представяте да го направи,с какво толкова ви разочарова? Необясним ми е хъса ,с който всички се нахвърляте. Без да ми се обиждате, но смятам че или сте пълни лаици, които имат нереални очаквания и от там им идват разочарованията или просто не искате да има обединение между хората с демократични възгледи и всячески се опитвате да спрете подобен градивен процес.
  След Борисов, който и да беше щеше да изпъкне и да изглежда интелигентен, но Петков се различава много. Той е антипод на Борисов .Това е повече от видимо.

 17. Това за червеното сако беше майтап.Вече не ми се връзвате на коментарите и разбирате шегата.
  Аз ви благодаря за дискретността, както и затова, че ми дадохте възможност отново да коментирам в блога. Сигурен бях,че това с Горан Благоев и казармата ще докосне някоя лирична струна в душата ви и след много кюскане стената падна.
  Лесно е като ти е чиста съвестта и не си платен.Тогава Бог е с теб.Беше редно след една година заточение справедливостта да възтържествува.
  Желая ви успех и всичко най-хубаво, за финал ще ви напиша един шопски разговор,да се посмеете, който до чух по случайност в автобуса :
  – Тоа църнио оти ги е изкарал тия да бучАт срещу ваксините, като он него си се е ваксинирал?
  – Оти и они имат токо акъл коко него….
  (Става дума за протеста на Копейкин срещу ваксините).Това паднах от смях като го чух направо….Колко чист и непринуден въпрос, а с каква простота разкрива истината.

 18. Примитивната рублева шлюха Копейкин, няма да свали дори съветското червено знаме, ако е окачено в кабинета на фандъковНа!
  Но когато са му платили с копейки е готов да свали дори собственото си партийно знаме , дори и без да използва вишка .
  Копейкин не го интересува нито какъв е цвета на знамето, което са му поръчали да изгори , ..той се интересува само от цвета на деньгите и копейките , които са му платили за проституцията му

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.