Репортаж за пореден опит за рашистки саботаж

Вчера, на 5 май, отново не ни разрешиха да опаковаме МОЧА. Този път забраната дойде от полицията, която иначе нямаше нищо против пак да ни тормозят и да се опитват да ни заглушават рашистите на Копейкин. Разликата с изстъпленията им предишния ден беше предимно в това, че униформените явно са им попречили да си паркират отново джипа на забраненото за паркиране място пред МОЧА и от него да ни крещят доминиращо с усилватели каквото си пожелаят.

Поради липсата на своята “тежка артилерия”, усилваща крясъците им, на рашистите им се наложи на равни начала да чуят доста неприятни за себе си неща. Мегафон срещу мегафон. 

Няма да преразказвам какво им наговорих, но не мога да не отбележа, че ги вбесих дотолкова, че се кълчеха като маймуни в безсилна ярост насреща ми. Жени се надпреварваха с мъжете по вулгарни подвиквания и жестове по мой адрес. Някои ми се заканваха, че ще ми отрежат главата. Съобщих на главния мераклия да ме коли, който изпадна в яден транс от моята дълга лекция като за празните им кратуни и взе да изпружва ръка в хитлеристки поздрав, че трябва да се моли да не ми се случва под някаква форма онова, с което ме заплашва, защото той ще бъде първият заподозрян като извършител.

Бяха ни откраднали предишния ден голямото украинско знаме, с което искахме да опаковаме МОЧА. Знамето така и не се намери. Полицията никак не се постара да издирва нашата открадната собственост, но ще си търсим правата в съда, както и за противозаконния начин, по който ни пречат да осъществим правото си на протест.

Мутрите си бяха повярвали, че са ни нанесли с тази кражба непоправим удар. Крадците на знамена , които сутринта бях откраднали и украинското знаме от балкона на кметицата Фандъкова, започнаха да се гаврят, че нямаме даже българско знаме. Изненадахме ги и  в това отношение. Разпънахме в пъти по-голямо от тяхното българско знаме до украинското със същите размери.

“Интересното” беше, че когато взеха да ме клеветят, че съм платен от американците, призовах клеветника да си даде личните данни, за да докаже клевета си пред съда, той се омете на бърза ръка.

Обявиха за “жена”  Кубер, водещата фигура в нашата неправителствена организация. А когато им казах да вдигнат ръка онези от тях, които имат три деца, като него, посърнаха безпомощно (което не им попречи и на мен, бащата на 5 деца, да подвикват същото).

 

 

Любопитно беше, че техният най-изявен на вчерашното им сборище аратор (нали си спомняте- идва от “арать”, т.е. крещая на руски), не взе този път нито веднъж думата. Иначе в тълпата от свои подобия е много храбър, но когато се изправи лице в лице пред нашата решимост и без да има преимущество в децибелите и бройката мутри в антуража си, си беше подвил опашката. Хем го призовах да се прояви да го видим пак – както при опита за нахлуване в сградата на парламента или както на следващия им митинг, когато се перчеше със символиката на руската ареZия.

Примитивите на Копейкин се опитваха да ни преподават урок по патриотизъм с периодични скандирания “България, България” (сякаш някой от нас има нещо против България) и да ни предизвикват, че не можем да изпеем химна. Толкова можаха да родят кокошкарските им мозъци на следовници на един кокошкар, задигнал партийната субсидия. Изпяхме им “Шуми марица”. Не се сдържах, и им изпях малко от украинския и от моя българските текст на легендарната вече в целия свят песен на украинската съпротива “Червона Калина”.

 

 

Не ни “почете” с присъствието си този път самият Копейкин. Беше си изпратил депутатката Елена Гунчева, която се хилеше неадекватно сред пияните прегракнали мутри докато припомнях как искаше Русия да удари с ракети центъра на София. 

Полициите, които бяха с лице към нашата група, не се сдържаха и се обърнаха да я изгледат многозначително… Призовах ги да запомнят и да снимат мутрите, които ме заплашват с физическа разправа и направо с убийство. Предложих им също да свидетелствам как един от най-агресивните примитиви предишния ден заплашваше да удари с юмрук в лицето един от тях – същият отново налиташе (до него врещеше и един пременен в бойна униформа и зелена барета мъник, страдащ явно от болезнена мания за някакво бойно величие).

За запълване на празнината в този репортаж, в който отсъства Копейкин, предлагам негов портрет, нарисуван във Фейсбук от Красимира Хаджииванова. Публикувам текста ѝ без намеса и съкращение (добавям от себе си само снимката на Копейкин, уникална с това, че на нея се е усмихнал по непредпазливост ):

“В последните дни Възраждане все повече заприличват на своя предшественик – Атака. Всички помним мистериозната метаморфоза на Волен Сидеров от главен редактор на Демокрация до човек, който замеряше стюардеси с фъстъци, биеше се пиян по барове, ходеше с меч по улиците, опитваше се да влезе в Парламента със запасан пистолет и всякакви други простотии, за които нормалните хора се чудеха как е възможно да му се разминават. 

    Винаги си личеше, когато е изнервен – тогава идваха фъстъците, пепелниците, акциите в НАТФИЗ, агитките. Тежък му беше кръстът – сигурно не е лесно да се правиш денонощно на пълен дебил и да се криеш на протести под масички, човек може да се пропие от толкова актьорски напън, но пък я какъв хубав апартамент си има на бул. Витоша – от него даваше интервюта по време на президентската предизборна кампания. 

       “Това е апартамент, който моята жена Деница го купи и го изплаща може би още. Не знам. От време на време ми изчезват някакви пари. Но тук живеем, това е на “Витошка”, на централно място. Имаме и едно място на Бистрица. Ходим и там от време на време, защото има по-чист въздух. Тука е много добро, много хубаво, много уютно място. Това е стара кооперация, няма асансьор, понеже това е пети етаж. Сега преговарям дали може с един мой колега, няма да му казвам името, дали може асансьор, който да излиза в хола. Ако не в хола, то в банята“, казва казва Волен Сидеров в интервюто миналия октомври. 

    Стискам му палци да си прокара асансьора в хола, заслужил си го е.

       Сега Костадин Костадинов върви уверено по неговия път. Според Уикипедия, “той се занимава с проблемите на българската диаспора в Молдова, Украйна, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония, Албания и други държави”. В контекста на настоящите събития бих казала, че руската агресия в Украйна следва да е проблем, с който той да се занимава, но за всички ни е очевидно, че го прави по странен начин за професионалист, уж загрижен за българската диаспора. 

       Вчера Костадинов обяви от парламентарната трибуна, че страната ни иска война и ще получи война. Отново странно изказване за човек, “занимаващ се с проблемите на българската диаспора” (на място, в което в момента има война) и българите по принцип. Как е възможно да излезе народен представител и да се плюнчи от трибуната, че България ще си получи войната, която иска?, ще се запитате вие. Какви и чии интереси защитава този български народен представител, ако заплашва с война именно народа, който представлява? 

       В свободно съществуващ в интернет учебник по родинознание от 1 до 4 клас, чийто редактор е Костадин Костадинов, е болднат следният текст: 

    “Всеки български гражданин да брани отечеството си от външни и вътрешни врагове. Истинският родолюбец жертва живота си за благото на народа и родината си. Историята ни показва колко лошо е под чужда власт.”

       Как се вписват в това Възраждане и Костадин Костадинов? Какво представлява заплашването с война, в сградата на българския парламент, от страна на български народен представител? Аз бих го категоризирала като “вътрешен враг”, загрижен за всичко друго, но не и за благото на народа и родината си. Ако вярваме на изречението, че историята ни показва колко лошо е под чужда власт – изречението, публикувано в учебника по родинознание с одобрението на Костадин Костадинов, то 45 години живот като руски сателит трябва да ни е показал колко е лошо под чужда власт. 

    Защо тогава Костадин ни плаши с война, която ще си получим? 

   Защото това е по същество метаморфозата, която руските пари предизвикват. 

      Ето така, от директор на историческия музей в Добрич и човек, редактирал учебник по родинознание, Костадин Костадинов изведнъж се оказва на трибуната на Народното събрание, говорещ неща, които е недопустимо да излизат от устата на български народен представител; 

    сваля знамена; 

   организира орди от абсолютно объркани хора, които хем идват да протестират за мир и неутралитет, хем развяват руското знаме и са готови да легнат и да умрат пред паметника на Съветската армия заедно с тъпаните си; 

    внася смут, вдига фонов шум и повлича около себе си почитатели, които едновременно говорят за прогнилия Запад, но и карат коли, произведени от същия този Запад. Парите са страшна сила. 

      Елена Гунчева например, по същия странен начин, от човек, обявяващ в коментар Путин за най-големия идиот след Сталин, изведнъж се превръща в защитник на Русия и нейната политика, а коментара си – за фалшификат. Като че ли не се вижда името ѝ над него и като че ли като го кликнеш, не отиваш на нейния профил. Това обаче няма значение – когато си поел ангажимент да вършиш мръсна работа, не се занимаваш с дребни неща, като да защитаваш истината. Готов си сам на себе си да плюеш, при това – публично, само и само да си изпълниш поръчението. 

     Това е кофти живот, но пък е доходоносен. Виждам и други нещастници, които, отново публично, се набират като червеи на тази сламка. В края на краищата, един път се живее, деца трябва да се хранят, паркет да се сменя, кола да се купува. Майната му на достойнството, на истината, на морала – важното е да се доберем до място, което ще даде възможност тези неща да се случат.

     От няколко дни обаче Костадин Костадинов се е изнервил и това се вижда. Тъпаните се бият по-силно, по-силно се крещят невероятни глупости, правят се публични акции, активни мероприятия и всичко онова, което тези хора са избрани да вършат. Ако беше Волен, щяха да хвърчат фъстъци. Костадин явно е по-фин.

    Важното е в цялата тази какофония да си дадем следната сметка:

   Няма нормален човек, който в момента да защитава Путин и руската политика. Няма. Не може да си нормален, здравомислещ и разумен човек, с две очи, уши, сърце и мозък, и да защитаваш Русия, да ходиш с нейното знаме, и да лежиш под шмайзерите на паметника на Съветската армия, обявявайки се за родолюбец. 

   Ако го правиш, значи или си идиот, или отново си идиот, но имаш изгода, за да си такъв. Това е пределно ясно в този момент и всеки, който не го разбира, автоматично също попада в някоя от двете категории. 

  В края на краищата, ако Русия и Путин са толкова готини, яки и най-вече – прави, защо е тази пропаганда за тях години наред? Защо се наливат толкова пари в тролове, защо се пренаписват учебници по история, защо посланичката им е толкова противна, защо непрекъснато трябва да слушаме поучения от телевизора, че без Русия ще умрем? 

     Защо нещо толкова хубаво се нуждае от толкова много пари, война и агресия, за да се убедим, че е хубаво? 

    Защо никой не ни убеждава колко хубаво е в Тоскана или в Берлин? 

    Никой от прорурските кресливи родолюбци никога не е бил в Бурятия и не се е докосвал до невероятния бит в руските села, но всички са готови да си скъсат ризите, за да ни убедят, че мястото ни е там и с тях. Всички те ще ни възхождат, развиват, ще ни водят към светлото бъдеще и ще обещават неща, на които “най-бедният народ в Европа” кълве като гарга на станиол.

     Това е то руският мултилевъл маркетинг – финансова пирамида, чието срутване се предвижда най-добре по крясъците, сълзите, истериите, тъпаните и знамената. За доброто на всички е да я наричаме с истинското ѝ име и да ѝ помогнем да се срути окончателно.” 

16 мнения за “Репортаж за пореден опит за рашистки саботаж”

 1. Браво на Елисавета Белобрадова!
  Браво за прекрасното изпълнение на “Червона Калина”!
  моча(по примера на украинци и поляци) макар и бавно вече е ПЪТНИК!

 2. Вчера не можах да дойда, но те и онзи ден на практика бяха на равни начала с нас въпреки озвучителната си техника. Просто ние бяхме повече и им надвикахме професионалното озвучаване. Иначе всичко е било горе-долу еднакво, минус автомобила и Костята. Гунчивата държа реч оная вечер, нещо за заплатите и пенсионерите говореше. Само не каза тя колко взема от Парламента и колко копейки от Москва.

  В цялата история ме притеснява – не, направо ме тревожи – фактът, че полицията допуска мутрите да пречат на предварително обявеното мероприятие. Това си е откровено покровителство на най-високо ниво. Иначе нас не ни пускат на свещената омочана територия.

 3. Честит ви Денят на Св. Георги, Стопанино! По един странен начин съвпадат нещата – протестите на нормалните люде в територията ни срещу храчистката мътна пяна, която за пореден път се пробва да залее и да удави всичко, що е нормално, човешко и порядъчно. Искрено се надявам и вярвам, че ЧОВЕЦИТЕ в РъБъ най-после ще се опомнят и ще дадат отпор или поне пълен бойкот на руZката смет, както е във всички останали държави. И заслугата, главният принос за това до голяма степен ще бъде ваш. Вие сте нещо като златото и платината в катализатора, без които важната реакция не може да стартира. Мога само да сваля шапка и да помълча. Бъдете ни жив и здрав!

 4. Копейкин е ясен , шлюха с рублев първичен нагон, също както ()олен ()ИДЕРов , а не изостават и от болшевишките фашизоиди от БСП , АБВ МВРО, и другите путлеристки проксита като Радев , ИТН , Манолова, Дончева и стефан янев!
  Въпросът е защо милицията на рашков не изпълнява своите задължения, и защо рашков не провежда необходимите реформи , за да трансформира милицията в полиция???
  Ако рашков не знае как да реформира милицията , нека да погледне опита на Грузия, където през 2004г. се проведе радикална трансформация на грузинската милиция в полиция!

 5. Към Неразбираща:

  Не точно така, техните уредби дънеха адски силно, включително руски песни. Не може да се сравнява с нашите възможности да ги “надвикаме”. Полицейските кордони бяха много по-гъсти и на два реда с празно пространство между тях. Този път бяхме на няколко метра разстояние и се чувахме и без мегафони. Покрай мутрите и полицаите чуха някои неща.По изражението на лицата им виждах някои реакции – къде изненада, къде заинтересованост, къде раздразнение ( когато предизвиквах мутрите- полицаите смятат, че не бива да ги провокирам, за да не им създаваме работа).
  Не знам дали им е било интересно, но изнесох няколко лекции по международна политика и история.
  Мисля, че говорих сумарно повече от всичките им аратори.

 6. Към Деян:

  Допуснах,грешка, не е тя авторът, но грешката вече е поправена. Не знам защо сгреших името в ранната утрин…

 7. Гледах с отращение, сигурно както и повечето български граждани, паноптикума на националните ни предатели, изтъпанили се безсрамно на почетната трибуна за церемонията по освещаването на бойните ни знамена: пРезидента Радев, вицето Йотова, зализаният овенен министър Заков, русофилската кметица Фандъкова… до един родоотстъпници, хора без чест и достойнство, жалки марионетки без право на собствена воля, поставени на тези високи държавни постове от чужда, враждебна нам държава. Чудех се как не го е срам Радев да застане пред гвардейския строи, да погледне в очите достойните войни и офицери от българската армия и да им говори за “патриотизъм и саможертва”, след отчаяните си русофилски изцепки досега, целящи саботиране изпращането на оръжие в Украйна, след опитите му за дистанциране на страната от НАТО и ЕС и преориентирането й отново към азиатската сатрапия, с което принудително се саморазкри като наемник на руска служба ?! Импийчмънт му е малко!

 8. Представям си от ДС как гледат на това…Сигурно е нещо от сорта на :
  -Нека има и тако и вако. Утре ако Русия спечели – ето с тях сме били, ако спечели Украйна подкрепяли сме ги.Качвайте ги на рейсовете наште хора от Възраждане и ги карайте към паметника. Ето пари за апаратура и гледайте да създадете повече сеир.Нека се счепкат с лаиците повечко този път.
  Това е нашата псевдопатриотична и анти човешка ДС .В България опозиция няма.
  Чака се да се види и тогава….
  Родолюбци стават всички след освобождението. Комунисти стават всички след 9ти .Демократи всички след 10ти.
  Разбира се има и изключения ,като нас ,но ние сме по малко от един процент и сме предостатъчно ангажирани да се ядем по между си. И за всички, които плюват по Кирил Петков и ДБ,не виждате ли,че ви подкарват нарочно в тази посока с гегата. Не виждате ли, че тези,които се нахвърлиха върху вас при Моча са същите ,които замеряха Кирил Петков със снежни топки. Не разбирате ли,че като се отнасяте неуважително към премиера и го наричате Кирчо и какво ли не, служите на тях, въпреки че намеренията ви са други.
  Христос е казал “Който не е против нас е откъм нас”.

 9. Иво , да си жив и здрав. И Роси и дечицата .За първи път решавам да на пиша нещо , което отдавна ми се върти в главата . Откъде се пръкна тази простотия в нашия народ ? Каква е тази свещена тъпота ? Когато една страна , независимо къде се намира е подложена на тотален геноцид , ние сме за неутралитет !!!За мен изводът е един . Заразата се нарича червена чума.Това е тежко лечимо заболяване , явно по страшно и от ковид 19 .Но си мисля и нещо друго. Приятели , които посещавате блога на Иво бъдете оптимисти ,като мен , независимо , че съм на 72 г.
  .

 10. ЧЕСТИТ ГЕРГЬОВДЕН БЪЛГАРИ!
  Тежко е майко и смешно! Идиотите и изменниците-Пепелянките на русия излязоха. Всички, без изключение. А сега остава само да им строшим с крака главите. Това е началото на лятото. Това е началото, когато природата възкръсва за нов живот. Това е времето когато Българите се пречистват, за да преживеят отново своето ВЪЗРАЖДАНЕ. Пазете силите на демокрацията: ДБ и ПП, но не я изтървайте от поглед, защитавайте ги и ги подкрепяйте, и всичко ще си дойде на мястото, БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ СВОБОДНА И БЛАГОДЕНСТВАЩА, но дотогава МОДЕЛЪТ ГЕШЕВ-БОРИСОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН! ДА БЪДЕ!

 11. Поздравления за избора на „Шуми Марица“. За мен това е химна на българската нация. „Мила родино“ е хубава песен, но е химн на територията България.

 12. към Aleksander Gerov:

  Мисля, че нашата простотия не е вродена, а рублоплатена! Както каазват: Простотията ни идва от русията, а сиромашията от русофилията!

 13. Г-н Инджев, публикували сте видео в тази тема, което върви в продължение на 2 сек., а се чака 30сек. да тръгне отново. Много исках да го изгледам, опитвах много пъти, но уви. Убеден съм(без да съм експерт по тези работи), че това е провокация. Да дам идея, без да се натрапвам – направете канал в ютуб. Почитания към Истината в делата ви! И към делата ви! Бъдете ни жив и здрав още дълги години, вие носите светлината, която не се вижда посред пладне, но малкото пламъче е животоспасяващо в непрогледната тъмнина на нашето житие. Гордея се, че има Българи, като Вас, които мога да посчвам като пример за децата ми, кое е достойното и кое е позорното!
  Слава Украине!

 14. После как да иска човек да има деца в подобен свят?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.