Висш американски дипломат попари в София надеждите на путинофилите да страдаме без руския газ – американският газ е на път за България

Заместник-държавният секретар на САЩ за Европа Карън Донфрид ( на снимката) потвърди днес в София, че американският газ, договорен от премиера Кирил Петков, е на път за България. С други думи тя обори внушенията и спекулациите на бившата изчегъртана власт и на откровените пунитофили у нас, според които не било нито ясно, нито сигурно, че  такъв газ ще пристигне в България.

 

 

 

 

 

Най-високопоставеният американски дипломат, отговарящ за отношенията с Европа, говори пред 180 членове на Американската търговска камара в България на работна закуска с правителството. От други изявления стана ясно, че  САЩ вече заемат 4 – то място по инвестиции у нас. По мои спомени от предишната подобна работна закуска, организирана от същите домакини, беше отчетено, че американските инвестиции в България заемат 6 място в тази класация.

“Когато Русия затвори вратите си ( за износа на газ за България), САЩ протегнаха ръка на страната ви ”,  чух с ушите си да казва Донфрид.

 

 

 

 

 

Какво ще правят сега опечалените путинофили у нас, на които не им се искаше друг, а най-малко тъкмо Америка, да замести руския досегашен монопол в тази област? Остава им само надеждата някак си по пътя американският газ да поскъпне. Но едва ли това ще стане. Така че предстои тъжното събитие с изместването на Русия от българския пазар, което Путлер сам си причини, да стане печален за рашистите факт.

5 мнения за “Висш американски дипломат попари в София надеждите на путинофилите да страдаме без руския газ – американският газ е на път за България”

 1. Една супер новина!
  “Путинофилите газ пикаят”. 🙂

  Слава Україні!!!

 2. В махалата баба Мара Македонката неизменно завършваше гледането на кафе или карти на булките с думите-ти не се коси толкова,може и за убаво да е.Та,спирането на газа от руснаците е за хубаво-да прогледнем и се отървем от зависимостта си,да постигне пустата му ”диверсификация” най-после.

 3. Когато някой направи нещо добро за България, и срещу него започнат да пикаят газ, въпросните пикльовци ясно демонстрират своята същност. Но ще кажа и още нещо, като си послужа с пример. Когато един търговец може да си закупи стока на малко по-ниски цени, той бърза да си направи сделката, дори и не голяма, но да си заслужава. Не става въпрос да бъхти 100 км за 20 лв, става въпрос за достатъчно значими суми. Но – доста от администрацията си няма и хал-хабер от търговия. Вземете за пример президента Радев. На мене ми прилича на човек, който през живота си не е продал и една клечка за зъби. Т.е. човек, който няма опит. Но – що премъдрости наприказва за този по-евтин американски газ. Мани, мани, простете за жаргонния израз

 4. Прочетох в страницата на Дойче Веле, статията на Министър-Председателя г-н Кирил Петков за Франкфуртер Алгемайне Цайтунг /подробният текст е на немски във в-ка/ и се подписвам под нея ! Там са и трите точки на опита за съветско влияние у нас /четвъртата точка – за четвъртата власт ще добавим тук//.

 5. Всичко което е лошо за Русия (по-скоро нейната политика към България) е добро за България! Късането на зависимости – също.

  През 1990 ни се струваше голям шока да скъсаме със СССР/Русия. Днес освен внос на някои суровини на практика нямаме кой-знае каква търговия, освен това че ни държат за заложници заради несмененото все още руско оръжие. И с това ще се приключи скоро, надявам се.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.