Като не могат да изчистят кръвта от образа Путлер, окървавяват старателно със задна дата за отклоняване на вниманието образа на Америка

 

 

 

 

Коментар в ivo.bg ( може да бъде прочетен във форума ), използвайки класическия метод на полуистината, се съгласява, че Садам Хюсеин е бил зло, за да прокара покрай това и една от двете любими опорни точки на Кремъл ( втората е Косово) за оневиняване на агресията му в Украйна. По-голямо зло от Садам е било, според коментатора И.Х. ( и според Путлер ), санкционната програма петрол срещу храни, която довела до смъртта на половин милион иракски деца – нещо, което Мадлин Олбрайт одобрила.

След като не можаха да пробият в ivo.bg с фалшив списък от “американски войни”, за да избелят малко неспасяемия кървав образ на агресора Путлер в наши дни, рашистките тролове опитват наново. Не могат да направят нищо за оправдаването на Путлер. 

Видни нашистки рашисти (в  диапазона от Андрей Райчев до Ивайло Калфин, Валерий Тодоров и прочее триумфално завърнати на телевизионните екрани пропагандисти на рашизма, които за кратко бяха смълчани след 24 февруари) се съгласяват набързо , че Путин наистина е нападнал Украйна ( от тях да мине!), но…Но важното за тях не е “това”. Важното е, че “американците бият негрите”.

В българския вариант тази линия на пропагандата отразява стария шопски лаф “не сакам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле”. В руския – “сами не жыли хорошо и вам не дадим”.

Поредният опит за подобна хибридна пропаганда в моя блог борави с полупразната чаша на истината за американците и Ирак.  Пълна е с полуфакти.

Преди всичко става дума за отклоняване на вниманието. Търси се и се раздува всеки детайл, който може някак да представи Америка в гадна светлина, макар темата днес да е рашистката агресия в една необявена война, която Путлер дори забранява ( под страх от 15 години затвор) да бъде наричана война. 

Най напред – за “фалшивият претекст” за войната, довела до свалянето на Садам през март 1993 г., породена на първо място от неговото собствено перчене. То внушаваше, че режимът му  все така притежава оръжие за масово поразяване, което употреби срещу кюрдите в гр. Халабджа през 1982 г..  Изби там хиляди цивилни с химическо оръжие. Беше го използвал и в осем годишната война с Иран. Дори и Хитлер се въздържа от употребата на такова оръжие ( давайки си сметка, че ще му бъде отговорено със същото).

Нима някой можеше да повярва на масовия убиец, че изведнъж се е отказал от оръжието си за  масово убиване просто така, защото е станал добродушен диктатор и милозлив войнолюбец? И понеже много си го просеше, си го получи от американците, които не му се вързаха на перченето, че имал една от най-силните армии на света. 

Тъкмо главорезите на Садам, които бяха пощадени от американците, създадоха после варварските ислямистки банди с техния “халифат” в Ирак и Сирия. Имало е защо американците да се изправят срещу тази иракска метастаза. Но както в първата война за освобождаване на Кувейт от иракската окупация, така и във втората за освобождаване на Ирак от Садам, не си свършиха работата докрай. 

Ако американците изповядваха фашисткия манталитет на рашистите, щяха да “филтрират” ( рашистки метод днес в Украйна спрямо пленени укрански бойци и бежанците, насилствено насочвани към Русия) през концлагери в Ирак. Щяха да “филтрират” поне разоръжените главорези на Садам от елитната ме Републиканска гвардия, превърната за броени дни в дрипава тълпа от съюзниците. Но ги пуснаха живи и здрави.Телевизиите показваха кадрите с километричните колони разоръжени иракски военни, маршируващи с десетки хиляди към свободата си по шосетата на Ирак.

Колкото до Олбрайт, която звучи двусмислено в отговор на провокативния въпрос за ефекта от програмата храни срещу петрол, нейният опит да каже, че си е струвало усилието по отстраняването на Садам от властта в Ирак изобщо не означава, че тя одобрява “смъртта на половин милион деца”. Ако тя е искала да каже това, журналистката трябваше непременно да я разговори, за да се види дали наистина заявява нещо толкова чудовищно или просто отговаря в контекста на онова, което си е намислила: че си е струвала войната за освобождаване на Ирак от най-голяма заплаха за мира в региона и за самия иракски народ. От продължението на отговора й личи, че се е фиксирала върху собствената теза. Това е често срещан феномен при политици и изобщо при събеседници, които дават интервю с идеята на всяка цена да си кажат важното, дори и да не ги питат за него. 

И най-големите злодеи в историята не са си позволявали да ръкопляскат на смъртта на половин милион деца. Както нацистите, така и болшевиките крият програмите си за масово унищожаване, давайки си сметка колко вредни са те за образа им. Та точно ( чешката еврейка по произход) Олбрайт ли ще се окаже по-зловеща и по-малоумна от Хитлер и Сталин?! 

По подобен начин в Русия лъжат, че американците били обещали на руснаците да няма разширяване на Изток, а всъщност е ставало дума за Източна Германия. Не случайно кремълската пропаганда не може да покаже никакво споразумение за американски ангажимент да няма разширяване на НАТО. Няма и как да има- защото не САЩ са моторът на това разширяване, а страхът на бившите съветски колонии от съветски рецидив, срещу който искат ( и сами се натискат) да се подсигурят под американския чадър, доказано спасил Западна Европа от червената чума.

За разлика от нападението на Русия срещу Украйна, зад което няма грам международна легитимност, САЩ и съюзниците инициираха многобройни дипломатически инициативи с предупреждения към режима в Багдад. Осигуриха широка международна подкрепа, включително регионална, за свалянето на Садам от власт. Да не говорим за френетичната радост на самите иракчани от премахването на диктатора. 

Нещо подобно да виждате в Украйна като посрещане на “освобождението от нацизма” и заклеймяване на “нациста” Зеленски? Само че рашистките тролове “не забелязват” противоположността в паралелите между истинското освобождаване ( най-напред на Кувейт, а след това и на самия Ирак) от американците от една страна и огромното морално фиаско на руските орди в Украйна. 

Нямах намерение да се хващам на провокацията с опорната точка на Кремъл, която се опитва да постави знак на равенство между Ирак и Украйна уж не на проруска, но със сигурност на антиамериканска основа. Но реших поне веднъж да отговоря на любимата хибридна манипулация на путлеристите, която се опитват ми пробутват. Сбъркали са адреса.

 

17 мнения за “Като не могат да изчистят кръвта от образа Путлер, окървавяват старателно със задна дата за отклоняване на вниманието образа на Америка”

 1. Мадлин Олбрайт
  Madeleine Albright
  американски политик

  Родена
  15 май 1937 г.
  Прага, Чехия
  Починала
  23 март 2022 г. (84 г.)
  Вашингтон, САЩ

 2. За съжаление истината е обвита в толкова мъгла от родните празнодумци, че малцина я виждат. Но тя е там. Благодаря, че я осветяваш така ярко. Моите искрени благодарности и уважение. Радвам се, че не съм сам. Радвам се, че и други виждат зад пропагандната завеса. Благодаря!

 3. Националсоциалистите Садам Хюсеин, Муамар Кадафи и Слободан Милошевич извършиха многобройни престъпления срещу човечеството, в качеството си на наследници на техния идеологически пример Адолф Хитлер. Аналогични престъпления на българска територия са извършени от Кимон Георгиев и Георги Димитров.
  Изключително нагли типове продължават да защитават тези престъпници, защото са социалисти.

 4. При подобни разговори един “разбирач” (да не казвам руZZолюбец) с гордост в гласа ми съобщи, че другаря Тръмп е единствения президент на САЩ, който не е водил война.

  Аз пък го информирах, че другаря Елцин е единствения президент (главен секретар на КПСС) на СССР (РФ), който не е водил война.

  “Разбирачът” млъкна, но продължи да гледа интеУигентно. Явно така и не разбра за какво говоря.

  Но като цяло г-н Инджев, в този текст засягате почти всички опорни точки на политкомисарите, които те “споделят в непринуден разговор” със своите овчедушни последователи – русZZлюбци.

  РуZZките последователи у нас НЕ ОБИЧАТ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЧЕТАТ. Те са свикнали някой да им слага в човчиците готов смлян матриал, който те с гордост (че са мнооооо информирани и разбират нещата) споделят под път и над път.

 5. Г-н Инджев, допълнете че програмата “петрол срещу пари” беше използвана от бандита Саддам, за да си купува братските бандитски режими и партии, като БКП и другарите около Първанов, и на близките им оръжейни търговци , за да заобикаля оръжейното ембарго!
  Само на близките бандити от БКП, Саддам даде няколко милиона по програмата петрол срещу пари!

 6. Елцин води две чеченски войни.Горбачов завари войната в Афганистан,но я прекрати без да е спечелена.

 7. П.П. Извинявам се за лапсуса, програмата беше – петрол срещу ХРАНИ, а не пари……
  Все пак!

 8. Към Симеон Спасов:

  Елцин води първата чеченска война и я загуби. После ПРИЗНА независимостта на Чечня.
  Путин , вече като назначен за премиер при фактическата абдикация на алкохолизирания и тежко болен Елцин, инсценира “чеченските” терористични взривове в жилищни сгради в Русия и поднови войната срещу НЕЗАВИСИМАТА Чечня с обещанието да “дави в клозета” терористите. Той я оглави и я довърши – заедно с чеченската независимост. И стана герой в очите на жадните за победа руснаци, след което спечели с лекота президентските избори през март 2000 г., а не защото Елцин го беше назначил за свой приемник ( да му пази семейството от отмъщение).

 9. Към RICOшетниковь:

  Тази българска сюжетна линия, в която БСП ( с лидер Първанов) беше намесена в доклад на ООН като част от схемата за обогатяване, беше огласена от мен далавера в предаването “В десетката” по БТВ и стана причина за първия ми личен сблъсък с Първанов и неговата банда.

 10. От къде извадиха този половин милион ?! Звучи като двестате хиляди загинали от сто и осемдесет хилядната руска армия през 77-78г.
  Отделен въпрос е перверзното тълкуване на петролното ембарго като глад , наложен от злия запад в Ирак.
  Разрешено им беше да си внасят лекарства и храни като плащат с петрол , но не и да продават за купуване на оръжие! Ако не са го направили каква е вината на Олбрайт? Освен това какво казаха от УНИЦЕФ и ООН за умрелите? Какво показаха световните медии или дори ТАСС?
  Видяхме обаче потушеното въстание на шиитите и натъркаляните по улиците от газовите атаки на Садам в Курдистан.
  Какво съм пропуснал да се информирам от медиите?

 11. В “Пресечна точка” по Нова тв с водещ Михаил Дюзев (който с рекламна цел в първото си предаване покани Иво Инджев като коментатор) днес, заедно с поканените седмични коментатори, дискутираха тежките проблеми в производството на розово масло и спадналото му търсене. Та, водещият Дюзев наблегна, че причината за тежките проблеми с реализирането на българското розово масло и западането на този традиционен наш бизнес била, че “основният купувач на готовата продукция била Русия”, но сега, заради войната, не можела да го изкупува… 🙂 Никой от коментаторите не възрази, очевидно приеха твърденията на “подготвения” за темата водещ на доверие. Но тъй като (по принцип) не приемам никакви твърдения на доверие, а и имах друго знание по темата, потърсих информация за износа на българското ни розово масло в Gооgle.bg и я копирам във форума:

  “Българското розово масло печели златни медали на изложенията в Париж, Лондон, Филаделфия, Антверпен, Милано. България е била световен лидер в износа на розово място до 1983 г.”

  “Най-много масло изнасяме във Франция за производството на парфюмерия, и в Германия, където то се използва във фармацията, например за производството на лекарства срещу алергия. Българското розово масло има успешна реализация също така на японския пазар. В чужбина се изнася общо около 95% от готовата продукция.”

  “Япония е страната с най-много използване на розовото масло за производство на хранителни добавки.”
  “Основно розово масло изнасяме за Франция. Още през 1720 г., преди 300 години, сме изнесли първото розово масло в района на град Грас. Там се намира парфюмерийната промишленост на Франция и там се създават тези прекрасни парфюми. Друга част от българското розово масло се изнася за Германия, където намира приложение във фармацията за производство на лекарства, и една част отива за парфюми. Японците предпочитат българското розово масло за производство на хранителни добавки. В арабския свят в последно време намери доста голямо приложение за производство също на парфюми. Отделно Великобритания също е голям вносител на българско розово масло и САЩ. Те го използват в различни насоки – както в медицината, така и в парфюмерията, освен това за други неща, в някои нови продукти. Това са основните купувачи на българско розово масло.”

  А ето как е “купувала” Русия:
  Знае се, че след окупацията на България от СССР руснаците са “изкупили” наличното българско розово масло на безценица и веднага са го препродали в европейски страни на 4-5 пъти по-висока цена:
  5000 тона розово масло от неприкосновения държавен резерв са продадени по 110 000
  лв /кг, около 300 долара, чиято реална цена според Българската земеделска и кооперативна банка тогава е била поне 250 000 лв/кг, а на европейските пазари цената е била 1400 дол! Русия препродава тези 5000 тона българско розово масло на Франция по 1400 долара за кг. т.е. за 410 000 лв и печели 5.5 милиона долара тогава ! Пази Боже от такива “купувачи”!

  По медиите излезе информация, че през последните десетина години много руснаци са започнали “бизнес” с производство на розово масло край Казанлък, но от алчност и невежество са смесили традиционната Rosa damascena с някакъв друг сорт рози , който дава много по- голяма реколта, но влошава качеството на оригиналното българско розово масло и така “братушките” са съсипали реномето и славата на Българско розово масло!
  Както казваха нашите баби: ” Руснакът каквото пипне, на фъшкия (говеждо изпражнение) става!”

 12. но прахта в очите на 80 те% Ивови българи е пусната,иди доказвай,че нямаш сестра.Чистка в медийте е единствения пър към просветление и отърсване от руските опорки..Фамилията Дюзев българска ли е или…

 13. И аз това се питах: Разните Дюзеви, Дивизиеви, Денисови, Юрий Олегов Козлови (парламентарен секретар на ПП) и т.н. български фамили ли са, че така плътно са наводнили българските медии и българските държавни инстституции, особено “силовите”? За съда и прокуратурата да не говорим, там гъмжи от руSSкия етнос!

 14. Г-н Инджев, исках да подчертая не само подкупите от Саддам за бандитската шайка БКП и Първанов , но също така и другите корупционни другари на Саддам и Първанов, като милионите за Жириновски или за Милошевич !

  Освен това трябва да се припомни на всички, че военнопрестъпникът Ельцин нападна Транснистия, нападна Северна Осетия, Абхазия и Южна Осетия в Грузия, нападна и Нагорни Карабах!
  Така че Ельцин нападна повече държави отколкото Путлер!
  Ельцин не призна напълно законните РЕФЕРЕНДУМИ за независимост на Чечня и Татарстан!
  Ельцин нападна Чечня!
  Ельцин позволи на военнопрестъпникът Милошевич да води гражданска война в Югославия 10 години.
  Ельцин, заедно с комунокапиталистите от Китай, носят солидарност отговорност за военните престъпления в Югославия, заедно с Милошевич, защото 10 години блокираха в ООН резолюциите за войните в Югославия!
  Ельцин наруши югоембаргото и удължи войните в Югославия!
  Всички сегашни войни на Путлер бяха започнати от Ельцин!

 15. Браво,г-н РисОшетников,вие осъдихте Елцин като военопрестъпник,виновен за войните и престъпленията на Путлер.
  Страхотно.

 16. Още може да се добави , че Путлер заедно с Ельцин и Китай, подготвиха продължаването на войната и етническото прочистване и геноцида в Косово , чрез десанта на зелените човечета в Прищина, през 1999г..
  Освен това военните престъпници на Путлер и Китай, помогнаха на своя таварищ Саддам през 2003г. ,като блокираха международните инспекции от ООН да инспектират оръжията за масово поразяване на Ирак!!! Което и предизвика инвазията на САЩ в Ирак!
  Също така военните престъпници на Путлер и Китай блокират инспекциите на
  ООН в бандитските режими в Иран и Северна Корея!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.