Рашизмът поощрява спрямо украинските бежанци най-лошото у нас – като “най-обичам да мразим”

 

 

 

 

 

 

Очевиден е напънът на рашистката пропаганда да настройва колкото се може повече българи срещу украинските бежанци и с това да провокира рашизоидно поведение и позиции в България. По същата схема, по която вече втори век ни натякват от Москва, че не сме достатъчно благодарни на Русия ( пък ако ще не 400, а 4000 руско-съветски паметници да ни държат на колене пред тях ), рашизмът из(ст)исква толкова благодарност сега от украинците към България, колкото (не) може да понесе достойнството на една бягаща с децата си от руската агресия жена.

Не мога да преценя до каква степен ( статистически) добротата и състраданието на българите преобладава над злобата, завистта и лошотията на рашизоидите у нас спрямо изпадналите в беда украинци. Вярвам ( макар да не обичам да боравя с разтегливата категория на вярата), че сме много повече тези, които най-малкото съчувстваме на принудените да се спасяват от руските бомби, снаряди и ракети украински граждани.  Само че това мнозинство не крещи и не се бие в гърдите. За разлика от онези с кирките, които ги забиват в автомобили с украинска регистрация.

Джиповете! Ама защо украинците карали предимно джипове, питат ядно завистливи нашисти. Не знам дали са много джиповете им, но ако това твърдение е близко до истината, тя си има логично обяснение. Щом сте принудени да бягате от война по пътя на неизвестността, няма ли да предпочетете да го направите с високо проходим автомобил, който притежавате? Онези със запорожците, москвичите и ладите очевидно много по-трудно ще се решат на такова пътешествие.

Излиза, че тук са дошли достатъчно заможни украинци, но завистниците не се радват на такива ( платежоспособни по презумпция) гости. Или поне са били такива, преди руснаците да им разрушат градовете и селата. Само че рашизоидните нашисти не си задават въпроса какво е да си спасяваш живота и движимото имущество, което може и да е останало единствената притежавана от теб ценност, а гледат с лошо око на притежанието им. Така беше и с бежанците от предишната мигрантска вълна от Азия, които пък бях упреквани, че имат скъпи мобилни телефони – единствената им връзка с родината, в която са се постарали ( разбираемо, като за мислещи хора) да инвестират при техния скок в неизвестността. 

Апропо, чувам отзиви, според на украинските бежанци нашите пътища им се виждат хубави. Или поне изглеждат по-добри от украинските. Ние, които сме свикнали да мърморим ( с основание в повечето пъти) не си даваме сметка, че ЕС изля милиарди за подобряване на пътната ни инфраструктура. Убедих се очите си преди няколко години в Одеса, че градът с размерите на София по население изглежда като …София, но преди да получим достъпа до европейското финансиране. Летището им е като нашия някогашен Терминал 1 , метро нямат, градският им транспорт и автомобилният им трафик са като прожекция на документален филм от миналия век в нашата столица. Как да не се стремят и те към членство в ЕС докато им се налага да се движат с джипове по собствените пътища с дупки и неравности!

Когато за разпръскването на омраза към бегълците от войната на Путлер не помага завистта за онези 40 лева на ден ( които взимаха хотелиерите за тяхната издръжка, а ЕС междувременно компенсира тези пари), нашенците с рашистко мислене се хващат за някой друг детайл от общата картина. Имало украинка, която била недоволна от цената на кафето в крайморски град. Или пък в един хотел украинец се напил и взел, че жената си набил. Извод: лоши хора са това украинските бежанци. 

Хайде да си представим на сравнителна основа на 100 000 души – толкова ( приблизително) варира броят на украинските бежанци у нас, колко ли български простаци се падат? И прави ли всички българи простаци наличието на такива между нас?

Няма такава ( платена) социология. За нея плащаме с изнервяне и високо кръвно лично във всекидневието си. Само трябва да сме достатъчно честни, за да си признаем, че като нищо бихме победили украинските бежанци в негласното състезание по простащина на глава от населението. Още повече, че бежанците са предимно жени и деца, докато нашият преобладаващ вид балкански мачо кипи от агресивен адреналин и е способен на чудеса на попрището на гаднярщината. 

Не е задължително човек да е правозащитник по призвание, за да защити бедстващи хора, макар и външно да не изглеждат като изпаднали просяци. Нужда е само човещина. Тя обаче е първото нещо, което рашизмът отнема от хората. В края на краищата в самата Русия на почит е силата, а “слабаците” биват презирани. Не случайно висша каста в путинската администрация са т.н. “силовики”,  огромната армия от полиция, жандармерия и шпионски служби под пагон.

Питайте (почти) който и да е руснак, ако познавате такива и ще ви каже – кой с гордост, кой просто като изстрадана и шлифована през вековете истина- че Русия може да се управлява само от “силна ръка”. Искат си я и си я намират. 

Лошото е, че тази лошотия се предава чрез тяхната пропаганда и на  българите, които също са пропуснали просвещението с издигането на човека и неговите права на пиедестал, но винаги са имали Европа като свой идеал за просперитет. “Влюбените” в султана българи са били масово презирани, докато крепостните селяни в Русия и техните потомци си искат и днес “батюшката” ( и не защото – за разлика от султана спрямо българите, самодържецът е единоверец и със сродна кръв – в Москва етническите руснаци и православните отдавна са малцинство ). 

Ако имаше начин българите, които живеят в изцяло западен материален свят и се ползват от гарантираните свободи и права, поне малко да му опитат камшика, щяха мигом да изтрезнеят от рашизма си. Така е станало през 19 век  с нашите предци, когато са разбрали що за освободители са яхнали България: последвали 7 години на скъсани отношения с Русия ( по инициатива на руския император) и 7 години на небивал стопански възход при  управлението на Стамболов. 

Първите 7 години са важни, помним ги и до днес – поне онези от нас, които не сме с рашизоидно мислене, което предполага забрава на историческата истина и отказ от елементарна човещина. 

16 мнения за “Рашизмът поощрява спрямо украинските бежанци най-лошото у нас – като “най-обичам да мразим””

 1. Отлична съпоставка направихте господин Инджев!
  И логичният извод- „Лошото е, че тази лошотия се предава чрез тяхната пропаганда и на българите, които също са пропуснали просвещението с издигането на човека и неговите права …“и прибавеното от мен ПОВЕЧЕ ОТ ВЕК руско влияние, което успя да изкорени при голяма част от нас човешките качества за които говорите по-горе…Да, на украинците в момента им е много трудно, но се отървават от руската примка с цената на свидни жертви, а ние?,Макар и без подобни жертви, може би ще ни бъде още по-трудно, отново да постигнем нивото на което сме били след като сме били „разбрали що за освободители са яхнали България: последвали 7 години на скъсани отношения с Русия ( по инициатива на руския император) и 7 години на небивал стопански възход при управлението на Стамболов.“
  Жалко за тези „само седем години“, защото седемдесетте последващи са тези, които са заличили тогавашния наш манталитет…

 2. Фашиста Путлер е продукт на варварите руснаци,
  изродили се от 105 годишен комунизъм!

 3. За българина е характерно и “най-мразим ‘га мислим”!!
  Най-вече по време на избори…

 4. Споделям Вашето становище.
  Но има и нещо друго:
  Имам един приятел във фейсбук-украйнец от Ковел. Та споделям с него това което пишат нашите медии за украинските бежанци- нахални, нагли, вечно недоволни и т.н( аз не споделям това мнение обаче)
  И той ми каза: това са бежанци от източна Украйна. Те и в Западната част се държат така. Но: Това са поукрайнчени руснаци. В Източна Украйна, която си е била съветска, по време на голодомора измират милиони украйнци. На тяхно място са заселени руснаци. Създават се семейства, къде смесени, къде руски, но вече формирани като жители на Украйна. Тоест, казва Владимир-руснаци, но с украйнски паспорти. Та за това са толкова нагли, казва.
  Точно като руснаците живеещои по Черноморието ни.
  Между другото чувам, че руснаците тук много помагали на украйнците, не знам колко е вярно.

 5. Boris

  С окупирането на България от червената армия , още на 12 септември 1944, се създава министерство на пропагандата по съветски модел – после се влива в
  Министерство на информацията и изкуствата без да се изменят функциите му на скритата цензура – негов ресор е тоталното превъзпитание на обществените нагласи – управлява печата, радиото, киното, театрите, библиотеките и музеите – всички средства за влияние върху емоционалните настроения, за да се убеди обществото в неизбежността и необходимостта от случилия се преврат.Към министерството на пропагандата са печата , културните връзки с чужбина, информация и документация и служба Цензура – поема координацията на всички контролни и забранителни мерки в няколко социални области – информация, печат, изкуство, обществено възпитание, радио,фотография, кино и филмопроизводство – иде реч за пропаганда като управленски метод – това е тотална намеса в духовния живот на българина с цел да го видоизмени и за да не срещне съпротива,се действа по невидим и неподозиран от обществото начин – за мащаба и чудовищното въздействие и резултата никой не говори и до днес, но злокобния резултатът вече е разпознаваем…

 6. ИСКРЕНО БРАВО, Г-Н ИНДЖЕВ! усеща се как написаното от вас е бликнало от дълбините на душата ви! / колко жалко, че не сте на мястото си в телевизията , откъдето биха ви чули далеч повече сънародници…/
  печалното на факта, че така просташки се афишираме като душевност, като население, спрямо бежанците от УКРАЙНА, катеторично е резултат на ТОВА, заради което ние сме най-бедната страна в европа, на ТОВА, заради което сме най-малко уважавана страна в европа, заради ТОВА, заради което сме най- ненадеждната страна в европа – ТОВА е русофилията, която от деца си наливаме в тиквите !
  колкото повече житейско време навъртаме зад ЕГН-то си, ние, населението на българия, се оказваме толкова повече поразени от русофилията. ако разритаме феновете на дървения комуноид мангъров, ще останем хората, които от пандемията К-19 научиха и запомниха, че когато така или иначе си подложен на заразата / примерно- роден си и живееш в българия/, колкото повече и по-дълго време гълташ – дишаш гадините, толкова в по-тежка форма протича разболяването! мисълта ми е, че не винаги сме били такива като днес! днес- ние, вече, сме гадно болни от русофилията! забиваме кирки в колите на украинците. тъпи гьонове сме и въобще не можем да стоплим, че тези с колите, са оставили зад гърба си работещ бизнес, дълго изплащани семейни къщи, професии, които са ги хранили и предприятия, в които са работили. всичко това вече е унищожено от войната. над сто хиляди цивилни украинци вече са мъртви не ” от гонки с джипове”, а разкъсани на парчета от взривовете, смачкани от тоновете отломки на взривените жилищни сгради, от разстрелито по списък , от любезно минираните трупове по улиците, от ВОЙНАТА, заляла УКРАЙНА от мордора!
  да, а тук, в щастливата на вид българия, тича напред -назад онзи ПЕРУШАН- с пилешката физика, копейкин, като баш организатор на “омразата срещу бежанците от УКРАЙНА”…РУСОФИЛИЯТА НАША, БЪЛГАРСКИТЕ ВЪШКИ…ЕХ, СЪДБА! ОРКИТЕ СКОРО ЩЕ СЕ СКУПЧАТ В ПОЗВОЛЕНИЯ ИМ ЖАБАРНИК, а нашата перушанска паплач още ще е въшлясала…
  бях стигнал до тезата, че по-рано не сме били чак толкова болни от русофилията. защото сме били по-нормални човеци. ето ви, само един ,НЕОБОРИМ ПРИМЕР:
  1/. след като русия прави военен поход на юг от дунава, 1877/8 г., с цел – спасяването на сърбите и княз милан, защото в иначе свободна сърбия, ОСМАНЦИТЕ ПРИТЕСНЯВАЛИ СЪРБИТЕ и не им давали да говорят на сръбски, ДЕДИТЕ на ОРКИТЕ се настаняват в нашите земи, които цели 500 години са си били наши, и го удрят на живот/ дедите на орките!/. цели четири години леж па яж и щяло е да е така до ден днешен, ако не се намесва БРИТАНСКАТА КОРОНА – НАШАТА ОСВОБОДИТЕЛКА- БОЖЕ- ДАЙ И ВЕЧЕН ПРОСПЕРИТЕТ!, която ревниво ИЗРИТВА ОТ БАЛКАНИТЕ ДВУГЛАВАТА КОКОШКА /дедите на орките/, чрез заплаха да и спретне една кратка “войничка”. дедите на орките си плюят на петите към москва, но щото са генетично НАГЛИ животни, ни оставят квитанция да им платим 32 тона банково злато…за тяхното леж па яж в земите ни. още тогава се вижда как в москва, по путлеристки, са СБЪРКАНИ В МОЗЪЦИТЕ СИ . защо не са поискали пари от сърбия, заради която въобще са направили военния поход?
  2/ идват идиотите от империята на двуглавата кокошка и ни прецакват спокойствието. искат ни 32 тона злато, имат войска, а ние – не…трябва да се плаща ЗАТОВА И ТОГАВА, НИЕ СИ ПРАВИМ ДЪРЖАВА, правим си и армия, плащаме златото. точно тогава яко се топваме в русофилистичната пропаганда, сиреч – зараза!
  да си спомняте да сме чествали някога БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ като наш ОСВОБОДИТЕЛ? неее, двуглавата кокошка си я бива в гаднярските номера, в лъжите, кражбите и убийствата. както христос е човек на бога, така споменатата кокошка е родена от ЗАПАРТЪКА НА ЗЛОТО / затова го цопват в жабарника, дето сега е москва…хаха, получи се забавно- защото пък москва е построена от кого? от жабарите! /
  дедите на орките бързо-бързо ни яхват и почват в дяволски екстаз да превръщат българските глави в балкански тикви, като първият резултат е българският тиквичос, настояващ с дяволски огън, че дедите на орките са НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ. / по същия начин, днес орките обясняват на украинците, че са техни “освободители” /
  3/ всички знаем по нещичко за нашите балкански и междусъюзнически войни в самото начало на 20 – ти век. били сме още съвсем млада държава. русофилията от съвсем скоро е почнала да зарязава българските мозъци. това ще рече, че сме били НОРМАЛЕН, ПОРЯДЪЧЕН НАРОД. независимо от военно временната мизирия, военни катастрофи, бедността ни.
  след като правим държава, народното ни събрание, по дяволския начин напълнено с тиквичосите, приема план за увековечеване на нашата благодарност към фалшивия “освободител”. немски архитект прави план на софия, в който, от руски паметник, /аха, вече построен, г-н ИНДЖЕВ, при това с интересната подробност, че коя година е станало това НЯМА НИКАКВИ ДАННИ. ВЪОБЩЕ. когато общината реши да му прави юбилей, неочаквано се установи, че няма нито буква, никъде, за това събитие. нейсе./, нагоре по банишорския баир се е опънала улица “опълченска”, която прави ляв завой и спира пред, хаха храма “александър невски”. точно където днес е бившия ЧУМЕН ИНСТИТУТ, ПОСТРОЕН ОТ ФОНДАЦИЯ РОКФЕЛЕР. днес на това място е националният център по СПИН, вирусологията с отделите по чума и холера, но няма и няма отдел по русофилията. случайно? / на 200 метра от там РОКФЕЛЕР ПОСТРОЯВА И КЛИМЕНТИНСКАТА БАЛНИЦА/ имам факсимиле на картата на немския архитект. макар и само на хартия, виртуален свят, всичко там е с имена. пред храма има градина, която носи името “самарското знаме”. малко парче от нея съществув дори в момента в софия.
  банишорският баир, който на темето си е щял да има храма ал. невски, от един баир с царевични ниви и лозя, е бил наречен в проекта и от народното събрание КВАРТАЛЪТ НА ПОБОРНИЦИТЕ. нещо повече, чрез изричен закон и според проекта, баирът е бил ПАРЦЕЛИРАН, всички улици – наименовани на руски офицери и на имената на градовете у нас, които са дали опълченци. според закона всеки опълченец и получил в собственост по парцел от два декара в този бъдещ, най-престижен квартал на софия. сега ще узнаете, че по тези постосмански години в софия е имало много сериозен профсъюз. наричал се е ЗАДРУГА НА КОЛАРИТЕ. нали не сте заспали от дългия ми пост и може да си представите как в онова време НЕ Е ИМАЛО КАМИОНИ.нито коли, нито автобуси.САМО КАРУЦИ. С ВОЛОВЕ ИЛИ ЧЕРНИ БИВОЛИ. целият храм ал.невски е трябвало да се извози, като материали, по баира банишора нагоре. улица опълченска е била само на чертежите. реално нагоре е имило чер път, който след две плюнки дъжд е ставал непреодолим и за най- яките волове. затова задругата на коларите поискала от общината двойна такса за построяването на храма. представяте ли си колко НОРМАЛНИ ХОРА сме били по това време? не сме днешните русофилистици, нямащи закона за нищо, морала – също, нормалността .- за гейска прищевка. с две думи: почти пет години задругата на коларите не е позволила да бъде нито сплашена, нито подкупена.! КАКВИ ВРЕМЕНА!
  поради всичко това, храмът ал. невски се озовава там, където е сега – долу, в ниската част на софийското поле. а позицията му горе, на темето на банишорския баир е била определена от военните топографи на двуглавата кокошка, според канона – на най-високата точка на населеното място, в което се строи храма.
  така КВАРТАЛЪТ НА ПОБОРНИЦИТЕ печално губи обещаната престижност и никой ПОБОРНИК, / юридическото название на руското опълченец / не се заселва, не се възползва от подарената земя върху баира. ВСИЧКО ОСТАВА НА ХАРТИЯТА на картите и в разните закони, гласувани в полза на поборниците.
  4/ през балканската война в софия са приети ХИЛЯДИ БЕЖАНЦИ, БЪЛГАРИ ОТ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ. цели семейства с каруци или пеш с кобилици. всички мъже от бежанците са били назначени на работа в БДЖ, за да имат заплата и хранят семействата си. по това време железницата у нас се е строила постоянно и е имало работа.ДАЛИ ОЩИНАТА НА СОФИЯ Е БИЛА БОГАТА? смешка! няколко войни, заеми, репарации, хиляди избити войници…НО СМЕ БИЛИ НОРМАЛНИ И ПОРЯДЪЧНИ ХОРА!!!
  влиза в действие платеното, но не оползотворено от общината. КВАРТАЛЪТ НА ПОБОРНИЦИТЕ, изчезнал от вниманието на софиянци за някоя и друга година, неочаквано възкръсва като КВАРТАЛА НА БЕЗДОМНИЦИТЕ. всички пустеещи парцели на поборниците, били разделени на по 400 кв.м.и подарени на бежанците + безплатен типов , но официален, правен от архитекти, проект за не голяма ,семейна къща от голяма стая, малка стая ,голямо антре с функция на кухня и солидно мазе под къщата. целият банишорски баир се покрива с тези съвсем еднакви къщички, които скоро стават удивително китни с дърветата, храстите и цветята в малките дворчета.
  нямам информация как и колко пари са отпуснали на бежанците за да построят тези си нови домове, но несъмнено е било изгодно. може дори и къщите да са били подарък, помощ. били са примитивни времена за живот, гледано от нашата камбанария. но парите за всички изброени помощи за нашите бежанци са вземани от българския народ. никой не е протестирал, нито нанасял щети на хилядите бежанци- бездомници! ЕТО, ТОГАВА СМЕ БИЛИ НОРМАЛЕН И ПОЧТЕН НАРОД! МЛАДА БЪЛГАРИЯ. ДИШАЩА ЗАРАЗАТА НА ЗЛОТО / името на най-големия ни храм го подчертава, доказва! /, НО ОЩЕ НЕ РАЗБОЛЯЛА СЕ ОТ ДНЕШНАТА НИ ТЕЖКА РУСОФИЛИЯ !

 7. Само веднъж съм бил в Украйна, но 1989г. Никакви особени впечатления. Но сега като гледам градовете, улиците, особено клипове показващи вътрешноста на градските жилища, обзавеждането….. това не са бедни хора, не са неграмотни мизерници. Хора които се трудят, получават добри заплати и живеят в 21 век.
  Последните месеци имам две премеждия с украински джипове, един ме изхвърли в банкета с неразумно изпреварване, а друг ми отне предимството и добре че отстъпих. Днес дадох предимство на такъв джип излизащ от малка уличка в непрекъснат поток и водача премига с аварийките като благодарност. Ежедневно срещам поне 10 коли с украински номера. Да, колите им са по-нови от нашите, това показва че държавата е обитавана от по-богати хора от нас, с по-висок жизнен стандарт. На кадрите от градовете им виждаме и по-стари коли, но морги като у нас не съм забелязал. Сигурен съм че и сред тях има тарикати, схемаджии… но войната е война, ние не сме го преживяли като тях.
  А пропагандата против тях е повсеместна. Днес моя позната, образована, но все още на хранилка в Лукойл такива ми ги наговори против украинските майки с деца, починали си малко в нашите хотели….. потресох се.
  Дано разума надделее и Запада да помогне на Украйна да освободи територията си, стискам палци, друго не мога да направя.
  п: Русия е проказата на планетата Земя.

 8. Имаше един психиатър, Морган Скот Пек, който твърдеше, че хората се разделят на 4 групи, според развитието на своите личности. Най-ниската категория бяха хората, чието поведение се движи само от физическите им нужди, а най-високата категория бяха хората, които се опитват да свършат нещо глобално за цивилизацията и цялото човечество. Само че в различните държави разпределението е различно. У нас сме свидетели на изостанало личностно изграждане, това е положението. Докато сме живи, образно казано, ще дишаме един и същи въздух, барабар с лошите ни миризми, въпреки, че отдалече не се усещат. И трябва ние да се научим да живеем в този свят заедно с другите и другите – също. Ще го кажа ясно за по-недосетливите: ние трябва да се научим да му дишаме на Путин лошите миризми и той-нашите. Да, ама въпросният нещо се оказа не особено схватлив.

 9. Винаги в десетката ! Харесвам стила ви г-н Инджев.
  За наше дълбоко съжаление по голямата част от българският народ е само с вестибуларен апарат ,не познава емпатията да не говорим за грешната му представа относно християнството и ценностите му.Руската пропаганда исползва ниското съзнателно и интелектуално ниво на тази голяма група хора и спекулира на базата на православното християнство и сляпата вяра на миряните да вярват безпрекословно на всичко излязло от устата на свещеник.А както знаете повечето духовници в русия с чинове.Мисиите им в чужбина са гнезда на рашистката пропаганда .

 10. Димитър Рачев, Иван Карацанов, “Руската пропаганда исползва” нашето “изостаналото личностно изграждане” зашото го контролира от времето на “гръцкия”проект на екатерина 2 – днес това е резултата от руската намеса в историческия път на народа ни и наложената ни съветизация след 1944 за капак – управлението което налагат от Кремъл до1989 г. тотално контролира живота на народа ни по московските директиви. Никога до този момент Българите не са имали подобно тиранично управление, което да управлява всички сфери на живота им: политическа, социална, обществена, културна, научна, образователна, възпитателна, религиозна, икономическа и техническа – в Османската империя българинът е бил и по-свободен и състоятелен – по времето на „соца” му е отнето практически всичко, вкл. и вярата – чрез пренаписване на историята, чрез фалшифицирането й се деформират знанията ни , разбирането ни на историческия ни път, губим корените си, културния си облик, етническите и народностните си специфики, смачква се националното ни самочувствие – чрез окупацията от СССР над България се трансформира държавата ни в сателит, обслужващ единствено Москва и за целта тук е извършено буквално обезбългаряване – учебници, статии, книги, публикувани след 9.ІХ.1944 г. съдържат послания, които размиват и разрушават основите на Българската национална идентичност, съзнание за стойност и достойнство – Българинът започва да вярва за себе си нещо, което той, всъщност не е на принципа на многократно повторената лъжа се превръща в „истина”, върху която Българинът започва да гради светоглед, отношение към себе си без връзка с историческите корени и хилядолетен опит, а с патерицата на „големия брат” и вярата че без великая и непобедимая сме НИЩО – недоволство срещу руския нашественик , потопил България в кръв и насилие, отнел имотността и парите ни е промито от внушенията в учебниците и масовата пропаганда – трябва да приемем съветско-руското господство и на практика точно това се случва – но не се случва лекуване на пораженията върху Българската история и идентичност след 10.ХІ.1989 г. , защото много умело се пречи за установяване на действителните вреди върху Българската нация, държавността и култура след 1944 и от руското посолство продължават да ни държат под контрол – русофилски хомофоби ни обявяват за народ 80% дебили, руските еничери се канят да ни тричат като кучета, а европеидни рублофили ни обясняват че патриотизъм = русофилия – митрополит Методий още 1913г пише: Русофилството в България е достигнало до идиотство и за тежкия си грях към българския народ русия се разпада , както ссср и сега рф-то – но усъвършенствана руската пропаганда промива мозъци и в Европа и в САЩ – СТИГНА СЕ ДО ТАМ ДА СЕ ВНИМАВА ДА НЕ УСЕ НИЗЯВА рУСИЯ, ДА НЕ Я БОМБЯТ, ДА ПАЗЯТ ЛИЦЕТО НА ДНЕШНИЯ ХИТЛЕР КАТО НА сТАЛИН …

 11. Г-жо / Г-не с ченгелчето – как успяхте да напишете толкова дълъг текст само в 2 изречения? Аз лично мога да Ви напиша и “Война и мир” в едно изречение, но и през ум не ми минава. Едно време подадох документи за едно авторско свидетелство и ме накараха да опиша претенциите си само с едно изречение – беше дълго страница и половина. Такъв зор не бях виждал, но се научих. Вие да не сте Екатерина Михайлова? Тя едно време ломотеше без да спира дори да си поеме дъх, нищо не и се разбираше.

 12. България и българите и в днешната им европейска одежда си истават насилствен продукт на руската имперска политика на повсеместна корупция и подмненавистта на на бългрското с евразийско. Накратко – умалено копие на дивашка Русия. Копието е майсторски издялано! То повтаря всяка уродлива черта на образеца. От хитреенето на дребнно до ненавистта и готовността да насилват и убиват тези които не обичат …Русия. Т.н. “украински” бежанци са руснаци от заселените с руснаци райони на Урайна. Етническите украйнци са много малко, а които са дошли бързо усещат, че са попаднали в руски анклав, наричан България и бягат далеч, чак дори в Руанда, само и само да се изскубнат от руската чума. Лошото отношение към украинците е българска държавна политика, леко омекотен вариант на рашисткия геноцид в самата Украйна, продължение на политиката на Путин на “изгорена украинска земя” чрез българската им маша.

 13. Не се пише и говори за етническото прочистване и русифициране, съпроводено с депортация и масово изтребление, понякога на цели народи. Ние знаем много добре за престъпленията на нацистите, които до втръсване ни повтарят по разни исторически канали и дебели книги. Знаем всички и за Арменския геноцид(но не знаем, че Съв.Русия разкъсва Армения – https://blacksea-caspia.eu/bg/analizi/armenska-istorichka-sreschu-ruska-senatorka-za-svetizaciyata-na-azerbaydzhan-i-za) От книги и филми знаем добре за престъпленията срещу индианците(но не знаем, че pycнoците cа избили xиляди индианци в т.наp. рycкa Амеpикa – https://www.168chasa.bg/article/6632536) Не се знае и за чудовищните престъпления срещу народите на Сибир – престъпленията на най-мракобесната империя в историята на човечестото са тотално неизвестни за света като цяло заради активната руска пропаганда. Дело на Московия е най-големият геноцид в 19-и век – срещу народа на черкезите. Да, черкезите са останали с лошо в нашата история – като бандитско население, което руските власти разменят с българи изселвани от земите им по договорите за примирие след руските завоевателни войни на наша територия. Родината на черкезите са днешни”изконни руски територии” около Сочи, Новоросийск, Ростов на Дон, Ставропол – 101 години руски зверства , на християни срещу мюсулмани до 1864 завършват с масово клане и принудително изселване на над 1.5 млн души – пълна руска програма за унищожаване и изселване на черкезите включа внезапни нощни нападения на села и градове тяхното изгаряне и изтребление, унищожаване на посевите и стадата. Войната срещу цивилни, която както тогава, така и сега практикува Московията заражда огромни бежански вълни с масово изтребление и депортация, Московия разчиства огромни територии и цели етноси са на изчезване. Днес черкезите в Турция водят битка да бъде признат този геноцид за геноцид, но го е направила само Грузия – окончателното кърваво решение на “черкезкия въпрос” става при т.нар. цар”освободител”, който стърчи на кон пред сградата на НС в София. При него е смазано с изключителна жестокост въстанието в окупираните от Московия полски територии и Полша е подложена на брутална русификация, а на поляците е забранено да говорят на майчиния си език.Политиката на масово изтребление и етническо прочистване Московия повтаря много пъти срещу много народи. В Гладомора 1932-33 са убити милиони украинци, а на техните земи са заселени руснаци.1930-33 Москва провежда колективизация и изтребление в Казахстан – унищожен е 40-50% от казахския народ и в северните райони на страната са заселвани руснаци – за няколко десетилетия казахите там остават малцинство. Прибалтийските народи са окупирани след пакта с хитлер и Москва извършва масови убийства и депортации и заселва руснаци. Сталин депортира 100% от чеченците – унищожени са около 40% от тях. 1956 на чеченците е разрешено да се върнат, в земите им са заселени с руснаци и чеченският е забранен – русификация. Когато Екатерина 2 завзема Крим , кримските татари са подложени на изтребление, а полуострова заселван с руснаци. Сталин прочиства Крим и от 20 000 българи. Етническо прочистване прави и Путин след 2014 – намалявайки още % на коренното население. Същото и в окупираните източни области на Украина. Тотално скрито от целия свят е етническото прочистване на Абхазия – 2008 г са изселени 300 000 грузинци чрез систематично разрушаване на техните села и градове и московски служители в силови структури и държавни институции се обзавеждат с имоти.На русификация са подложени всички народи в Царска Московия, по-късно в СССР и сега в РФ. Почти тотално са русифицирани белорусите от Царизма – днес около 2% от белорусите говорят на белоруски и езикът изчезва. Подобна беше и с украинския, който от Екатерина 2 е периодично забраняван. Резултатът е, че мнозина украинци днес са рускоезични. На русификация е подложена и България след 1944 – наложена е руската кирилица на Петър1 – българската е т.нар. ръкопис – щ, ѣ, ю, я, ѫ са обявени за буржоазни, а ѣ и ѫ – премахнати като символи на великобълг. шовинизъм – това отдалечава българския от македонското наречие … Днес тоталното разрушаване на украинските градове цели изселването на украинците и целта е етническо прочистване… и това трябва да се учи …

 14. Аз в Украйна с колата съм бил само два пъти. Един път до Киев 2018 година и един път до Трускавец/това е спа център в западна Украйна/ 2021 година. Еми има какво да се желае за пътищата, но това е наследство от влиянието на Русия/корупцията/ дълги години, когато нищо не е правено. Зеленски започна ударно през първата година да прави пътища и обновява детски градини, училища и музеи с прогарамата Голамото строителство/за 2020 мисля 4 хил километра, за 2021 бяха 4500 планирани-къде ти е магистрала Тракия с общо 300-ге километра….някак си не виждам даже вариант за сравнение в размерите-там говорим за хиляди километри асфалт, а не за Бойковите 120 км за 5 години/. Лично се убедих през 2021 в разликата. Да има още мнооого какво да се желае, но ето че дойде войната и май по-добре парите да бяха дадени за проекта за ПВО Килчун и ракетите Сапсан. За съжаление Зеленски искаше европейска Украина без корупция и олигарси и мечтаеше за няколко години да направи пътища и инфраструктура поне близка до европейските. Отчасти успя. В Одеса за съжаление не съм бил, защото нямаше до скоро/преди да почне войната/ директни полети, но относно Киев там съм бил много пъти и гарантирано промяната в пътищата там се състоя в рамките на 4-5 години по почти всички главни артерии, а дори и в малките. Булевард Победа/Перемохи авеню в Киев/ е около 15 км и съм пътувал по него с такси през 2016 за първи път осеян с дупки,а през 2020 вече разликата беше огромна-изцало нов път и е така и с всички останали-околовръстния път на Киев, който се планираше, е 150 км. За сведение там главните артерии са по 3-5 платна в едната посока и разтоянията са сериозни. Няма какво да ги мерим с малка България и малка бих казал в това отношение София. Да и там пак за сведение шахтите по пътищата са изравнении с нивото на асфалта, а не вдлъбнати/на доста места в БГ, че и в прехвалената Орбанова Унгария/. И там всеки строител прави инфраструктура и асфалт около и в комплекса, а не като в БГ наоколо дупки и да чака общината. Сакаш има разлика..Иначе да много джипове карат именно, защото до 2019-2020 нямаше много нови пътища. Но хората, които са шофьори вероятно правят същото сравнение когато с в БГ, така че май нямаме много място за гордост си мисля….още повече, че има европейски програми. А българската бай-ганьовщина за съжаление няма изкореняване и колкото повече рашизъм и нашизъм има н БГ толкова повече ще се увеличава.

 15. @よ
  В България русифицирането на Черноморието ни ЗАСЕГА се осъществява подмолно, почти без насилие, предимно с корупция на местните власти и използвайки срамната българска “прагматичност”, (безродната алчност) на местните граждани. Не се прилагат обичайните брутални методи, защото руснаците все още не са достигнали “критичното” мнозинство, за да наложат със сила доминацията си като открито превземат властта. По тази причина българските граждани по морето въобще не осъзнават опасността от руското нашествие и гледат на руснаците като на платежоспособни “туристи”, които ще оставят тук парите си и ще си заминат. Готови са да им продадат имота си, да ги предпочетат като “бизнеспатньор”, защото ще им дадат стотина лева повече от българския купувач или предприемач! Каква самоубийствена глупост!
  За разлика от подложените на русифициране украинци, грузинци, прибалтийци, татари, чеченци, които се СЪПРОТИВЛЯВАТ на етническото прочистване, мразят окупатора и по тази причина има надежда рано или късно да се освободят, зомбираните от руската пропаганда българи СЕ РАДВАТ на “печалбата” от руското нашествие и, заради десетилетия целенасочено внушавани комплекси за малоценност, приемат, примиряват се с “имперското мислене” и действия на привилегированите натрапници, за които (очевадно) са досадни аборигени, население второ качество, което постепенно трябва да бъде изтласкано от превзетите територии. За освобождението от това МЕНТАЛНО и духовно робство надежда НЯМА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.