Рашков изненада рашистите

Не секват чудесата на прехода от червено-синята картина към нещо доста по-различно днес на терена на реалната политика, изнасилена както от руската агресия в Украйна, така и от патовата ситуация на нашия вътрешен политически фронт, където всеки глас на вразумяването е от полза за здравия разум в нея.

Вътрешният министър Бойко Рашков, който наскоро призна за ангажимента на МВР към руското посолство да пази съветските монументални светини ( приет назад във времето преди той да поеме поста, но очевидно спазван и от него), на практика защити решението на премиера Кирил Петков да бъдат прогонени от България 70 руски шпиони.

Пред журналисти, цитиран от БТА, Рашков подбира внимателно думите си, но в крайна сметка дава да се разбере, че е информиран за шпионската дейност на руснаците. Като отговарящ за ведомството, на което най-много му се полага да е информирано по темата, подкрепата му за Петков тежи особено много. Особено на фона на основателните подозрения за политическите симпатии на Рашков към Москва в миналото (?) и като противовес на БСП. 

Решението за експулсирането на 70 руски дипломати от България не е взето еднолично. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков. Той добави, че темата с числеността на дипломатите в посолството на Руската федерация в София е обсъждана не само на Съвета по сигурността, но и на заседания на Министерския съвет.

Рашков посочи, че България има 15 дипломати в Русия, а Руската федерация е изпратила десет пъти повече лица с дипломатически ранг в нашата страна. “Може ли да предположим, че те имат изключително засилен дипломатически интерес към една малка държава като България? Аз свързвам това огромно присъствие с нещо друго, което беше намекнато от премиера”, коментира още вътрешният министър”. (БТА)

Не очаквам и не предлагам Рашков да бъде “преглътнат” заедно с неговото червено минало от неговите критици. Няма и нужда. Постъпката му обаче има значение като илюстрация на процесите в рамките на евентуалното изтрезняване от инерцията на сляпото преклонение пред Кремъл у нас ( и президентът Радев е направил в това отношение крачка встрани от праволинейния си марш под руското знаме в Крим днес в Мадрид на срещата на НАТО, където е осъдил руската агресия).

И още нещо: Рашков взима този завой в момент, когато няма какво да спечели от позицията на заподозрян потенциален кандидат за (нови) постове в рамките на обречения на скорошно разпускане парламент и на фона на ултиматума на Нинова срещу личността на Петков като кандидатура за премиер в този ( а вероятно и във всеки следващ) парламент. 

Интересно е да се види разликата между БСП и Рашков. Ако смият Рашков, описан от моя съученик и приятел Евгений Михайлов като яростен крепител на комунистическия реваншизъм в началото на 90-те години, може да се промени днес в желаната от европейска България посока, без да търси лична изгода от това, значи надежда за промяна в българската политика има. 

 

 

13 мнения за “Рашков изненада рашистите”

 1. “Ако смият Рашков,… може да се промени днес в желаната от европейска България посока, без да търси лична изгода от това, значи надежда за промяна в българската политика има. ”

  А дано!
  Ама …

 2. Може да се запознаете със смазващата военна сила на НАТО и САЩ, която със всеки един ден нараства, руснаците са или самоубийци или мазохисти, а Б.Рашков просто е българин:

 3. American Soldiers arrive in Romania to strengthen NATO’s eastern flank against Russian aggression

 4. Нищо неочаквано! Вятърът на промяната така духна от Мадрид, че ветропоказателите от всички страни започнаха да се извъртат в посоката на силния.Учудва ме позицията на Нинова. Вместо да застане мъжкарската/тя го раздава като мъжкарана/ пред електората си и да им каже, че е престъпление подкрепата и срамно симпатизирането на режим и държава обявени за терористични, за военнопрестъпници, за заплаха за човечеството, в това число и за всеки българин, тя ляга на релсите за да спре колелото на историята.. Играта на “тука има тука няма” с валяка на цивилизования антирашистки свят не може да продължи безкрайно! Сега играта става “или си със силния или потъваш в небитието с обречения на поражение”. За да се вдене това не се иска кой знай каква политическа мъдрост. Подкрепата за РуZZия сега е престъпление за физическите и юридически лица! Да видим до къде ще стигне зависимостта от Кремъл на тукашните му слуги. Ще се радвам да не се усетят и да станат клиенти на машината за дерашификация която заработи с пълна мощ от днес. Мутрофанова склонява българите към престъпление, призовавайки ги да помагат финансово на путлерофашистката армия от военнопрестъпници! Трябва да разбием инициативата и на прахоляк. Поздрав на всички!

 5. То е ясно , че през цялото време след изгонването на путинските бандити и шпиони през 2001г. броя на путинските чекиZZти се е увеличавал всяка година, през последните 20 години, по времето на правительството на Кобурга (Беров2), а след това по времето на Станишев(Беров3),кУрнела и порционният агенть Догань(Мутригруп 1) настъпи същински шпионски разгул на чекиZZтите и ченгеZZарите, под покровителственият поглед на агенть Гоцье, също подплатен с порционните откати от Путлер !
  Последва хибридния милиционер VVинету, след него монтираха Обръчгархски(Беров4) и пееVVVzZZки(Беров5 и Мутригруп2), които ускорено раздуха шпионZZката мрежа на путинските си сводници!
  И накрая дойде барба ГанЮс 2(Беров6) и барба ГанЮс 3(Беров7), когато путинските шпиони са над 10 пъти от българските дипломати в раZZия!
  А пък ,сега, реZZидентът и кУрнела, вместо да бъдат арестувани за предателство , защото не са позволили, досега, изгонванването на стотиците шпиони на техния сводник Путлер ,те подготвиха съвсем спокойно преврата срещу правителството на Петков, заедно с техните ятаци ZZтеVVань янеVV и рублояда Копейкинь!
  Така че чекистите от ДАНZZ и МВР са свършили само много малка част от техните задължения срещу чуждите шпиони!
  Те не противодействат срещу путинските ятаци(проксита) на КГБ, като реZZидентът, кУрнела, янеVV, Копейкин и другите рублояди!
  Да не говорим за милиционера геЙшев и неговите бандити от следствието и прокур(в)атурата му!
  Но все пак , според мен по-голямо влияние срещу Путлер и унилата лошадь щеше да има , ако се изхвърли МОЧА и ако се даде оръжие на Украйна от ръждясалите железарии в прашасяли складове от запустелите поделения на БНА!
  Това е непотребен скрап , който ще се продаде за жълти стотинки и копейки за вторични суровини, след няколко години!
  А военния министър, който беше командирован от реZZидентът, трябва да бъде незабавно уволнен , заради пълната си некадърност и зависимости!
  Незабавна ОСТАВКА и за некадърните шапкари от щаба на БНА, които трябва да бъдат пратени да разглобяват ръждясалия скрап от съветските складове на БНА!

  Слава на Украйна!!!

 6. Не вярвам, не вярвам Рашков да се е променил или изтрезнял в пряк и преносен смисъл. Знае че е аут както от това, така и от бъдещото служебно правителство. Злобата му е неизмерима.
  Относно изгонването на 70 орки….. както при първата информация, така и сега все още имам притеснения, че нещо не е изпипано или е некадърно направено и акта на изгонване ще го отменят или е невалиден.
  Виждал съм как им се реве на руснаците когато им свърши мандата в НХК и трябва да се приберат в Перм или някъде в родния Сибир…. а жените им реват като на свършека на света.
  Дано управляващите устискат и доведат до край изгонването, дано не се огънат пред заплахите на Митрофанова. Дано.

 7. П.П. Искам да коригирам номерацията след Беров1!
  Следващия трябва да е Виденов(Беров2), а пък Кобурга трябва да е Беров3, и т.н. , и до Борисов3(Беров8)!
  Долу реZZидентът, долу рублояната приватизаторка кУрнела!
  Долу скрападжиите от БНА и смешния военен министърь с някаква си неизвестна фамилия!

  Долу МОЧА!
  Слава на Украйна!

 8. Пиян руски войни спи в контейнер за боклук в окупирания Херсон:

 9. Съгласен съм с коментара на “висок”! Не ми е ясно тази Рашкова еволюция на какво се дължи, имайки предвид неговите /не/премерени ходове като вътрешен министър по един или друг повод…В случая можеше да прехвърли отговорността за изгонването на орките на съответните служби.Но не го направи! Все пак нека имаме търпение да видим развитието на процеса. Изхождайки от максимата “никога не е късно да станеш за резил…”, по аргумент на противното да кажем – никога не е късно да претърпиш катарзис! Ако се е случило такова чудо, ще му ръкопляскаме за сбогом! Що се касае до заканите на другарката Митрофанова, нищо ново под слънцето! От Москва винаги клатят предупредително пръст щом усетят, че “братски” славянски православен народ не се съобразява със подскоците на казачока!

 10. Бе то и Щирлиц е със СС униформа и говори на немски,но отвътре си е Исай Максимович или как там се казваше.

 11. това което Ев Михайлов разказва пред „Труд“ не доказва нищо : “яростен” описва е начина по който работят в следствието и до сега , “крепител” – на държавната власт на комунистическия – да , но “реваншизъм в началото на 90-те години” – става въпрос за хора, които направиха дворцовия преврат – написаното от Ев Михайлов, меко казано , не е убедително и повдига много въпроси … оня запис и свидетелството за комунистическият следовател Бойко Рашков е по-скоро повод за интервюто – Ев Михайлов всъщност казва това, което казваше по времето на царя , но в момента на интервюто най-доброто за България е точно участието на ДБ ” …в това, когато след 31 г. преход Слави Трифонов е еманация на копнежите на българския народ за просперитет…” за да има оправия

 12. Като чета коментарите и почвам да се притеснявам за внуците 🙁 Добре, че на изборите са около границата на влизане.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.