Надяваха се на мандат, получиха ( опит за ) компромат. Така е в Радево-Борисовата държава

 

 

 

 

 

От партия Демократична България се надяваха на мандат, но получиха (опит) за компромат. Каква “изненада” в държавата, в която за първенство се борят раздавачът на мандати тов. Румен Радев и защитеният от компромати Бойко Методиевич! 

Оставям настрана кой има(ше) полза от опита ДБ да бъде бъде обявена за дискредитирана, за да се торпилират преговорите за съставяне на ново правителство в стария (вече) парламент. Очевидното не се нуждае от коментар. 

Най-зарадван от всички, че и тези са маскари ( като него), е руският орденоносец от Банкя. Не искал да коментира “изтеклия запис” с откровенията на Христо Иванов от ДБ, но не може да не се нарадва, че един негов враг изпада в ситуация да се оправдава какво е казал извън публичността. “Колегите от “Възраждане” му отворили очите за казаното от Христо Иванов, колегиално си признава руският орденоносец.

И какво е казал Христо Иванов? Да не би да му вадят откровения от разговори с главен прокурор, който си е избрал? Или пък му публикуват мръсотийките от интимен разговор с друг прокурор, в който пита дали шефът му си ги е.. подчинените? 

  Разликата в аудиозаписите не е само в изказа, цинизмите и откровените свинщини, които сме чували с “гласа на Борисов” през годините. Тя е по същество и в това, че “гласът на Борисов”, разпознаваем от всички след дългогодишното му набиване в главите на българите от медийните му трибуни у нас, така и си остана глас в пустинята на хипотезата, че това изобщо е бил неговият глас. 

Гласовитият началник на държавата от близкото минало така и не си призна никога, че е произнесъл гадостите, изречени от “неговия глас”.  Тази формулировка и  до днес се използва в медиите в редките случаи, когато изобщо някой припомня казуса.  

А не си призна за “гласа на Борисов”, защото е очевидно, че срамно. Докато Иванов си “призна” веднага. Защото не е срамно.

Сега същият “глас на Борисов” иска да приравни политическото говорене на Христо Иванов към собствената си простащина, лъснала от аудиозаписите с “гласа на Борисов”. Това е все едно да сложиш знак на равенство между запис от  рационално и спокойно изясняване на отношенията между нормални хора със запис на истерични заплахи за изнасилване и дори на гордо признание, че то се е състояло. 

Бори се Борисов  ( за личното си оцеляване). Личностите от близкото му обкръжение, доколкото не са се обезличили напълно, са още по-жалка картинка. Щастливи са да обявят за нещастници противниците си от партията, която мнозина от тях предадоха, за да си търсят щастието под крилото на една мутра.    

 

 

 

17 мнения за “Надяваха се на мандат, получиха ( опит за ) компромат. Така е в Радево-Борисовата държава”

 1. борисов:… И бях сигурен, че ще отиде и ще каже “ГЕРБ и Борисов са виновни”. Бях сигурен. А то всъщност на нас ни го дадоха колегите от “Възраждане”…Христо Иванов казал, че пропагандата на ГЕРБ ги атакува. Абе, не, бе, Христо, бе. Има народна приказка “Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи”. Ние нищо не сме направили. Само се възмутихме. И то не на друго. За свободата(!?) на медиите…
  слави: … Ние вече нямаме никакво място в тези безсмислени, лицемерни преговори. Христо Иванов ги прекрати. Лицемерието им лъсна пред всички. За първи път в историята видяхме истинското лице на задкулисието(!?)…
  – юмручето на радев , трибунката на отровното 3-о под президенството, парламентарната въртележка 2021г … та до това активно мероприятие – трябва им парламент тип ’44НС’ да отърват кожите

 2. Bozhidar Bozhanov

  ГЕРБ като са пускали записа, удобно са изрязали 1-вата част, в която манипулациите им за гласуването по лустрационни текстове са … унищожени

  https://bg-bg.facebook.com/demokrati.bg/videos/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D1%81-%D0%BE%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0/805723173775701

 3. “Изтеклия запис” е чисто криминално действие. За такова-уолтъргейт- Никсън беше свален.
  В гербавата държава престъпниците вместо да получават наказания издават присъди.

 4. През 87 г завърших висше и бях при един асистент, който беше специализирал анализ и синтез на говор в Япония. Спрямо тогавашното, подчертавам, тогавашното ниво на ноуката имаше проблем с разпознаването на глас, защото човешкият глас (бил) мутирал на всеки 15 дни. Явно нещата са напреднали, американски организации доказват от записи чий е гласът, да не говорим за GSM-ите, които успешно разпознават. Елена Йончева си плати и има документ, че записът е с гласа на ББ. Анализ на гласа на Христо Иванов не е правен, но той пък е достатъчно културен, та да потвърди. Същото не важеше за ББ: той защо не предостави на всичките своя запис, в който го вкарваше с 200 и пр., да беше казал – да, ето, това аз го казах, не се срамувам, нормално е да се говорят такива неща.

 5. Няма по-голяма наглост от това бокоТИКВАТА да говори за задкулисие.
  Няма как , след като знае как и кои го назначиха от милиционерска мутра за генерален секретар на МВР, и след ” Ало, Ваньо!”
  Но още по-противно е рублоядът Копейкин да говори за задкулисие, след като той е предоставил този запис точно на бокоТИКВАТА, вместо да го представи сам и да поеме отговорност и застане с името си зад това активно мероприятие против ДБ!
  С това Копейкин потвърди , че местният му рублоядски сводник е ГЕРБ и Винету !
  А пък третият “борец срещу задължително “, а именно чалгарския певач (му)Трифонов, то пък той има още по-малко основание да говори за задкулисието , защото той е зависим от задкулисието още по-дълго от другите двама, още от времето на мутриофизацията на НРБ по времето на Мутригруп!
  Така че МУТРИфонов няма как да говори за мафиотризиране и задкулисие, след като дори опипваше мускулите на Буда, докато си бяха близки авери!
  Няма как муТрифонов да говори за задкулисие , след като навсякъде е охраняван и никога не е направил участвал лично в нито едно партийно заседание и среща дори на собствената си партия ИТН, а още по-малко на коалиционно събрание с ПП , ДБ и БСП!
  Ето това е задкулисие и дистанционно управление на собствените си депутати и партийци!
  Така че , и тримата са представители на задкулисието и нямат никакво право да говорят , че другите са ZZZадкулисието!!!

  Вън!
  Незабавна ОСТАВКА!

 6. П.П. Имах предвид Третия борец срещу задкулисието-Трифонов!

 7. Аз честно казано не видях голяма надежда за мандат. Проблемът на десните е че не могат да събудят в гражданите положителна енергия. Затова и ДБ все крета най-назад. Оправданието, че такъв ни е матряла и не може да ги оцени си е доста егоистично и невярно. Пример за това са ПП. Те донякъде събудиха такава положителна енергия в уморения от лъжи народ но пък са слаба партия все още. Не им знам целите на ДБ но със сигурност имат потенциал, който нещо не може да се развие и би трябвало да го забележат. Пример за неразвитият им потенциал е Надежда Йорданова. За мен тя е доста по-ярка личност и по-подходяща за лидер на ДБ от Христо Иванов. Явно в ДБ има такива хора но няма открит път за изявата им. Освен това ДБ някакси се ограничават в сферата на Правосъдието а би трябвало да имат много по-сериозни водещи специалисти по Икономика и Стопанско управление с които ще привлекат много по-голям интерес, отколкото с борбата си да сменят Гешев. Все пак хората като ходят на избори, искат да изберат Партия, която да може всичко а не да е специализирана в един сектор. За мен в ДБ няма такъв ярък икономически екип, както в ПП и се учудвам, че няма. Надявам се не разчитате на Влади Панев за това. Същото се отнася и в сферата на МВР и Армията. Генерала не е достатъчен.

 8. IRICOшетниковь,

  lian Vassilev: “Всъщност изписаха очите на ДБ с този “изтекъл” запис, защото се видя, че няма разлика между това, което говорят между себе си и пред публиката. Няма скрито покрито. Нещо, което не може да се каже нито за ГЕРБ /там и езикът е с 200, ПКП и т.н./, нито с ДПС /порциите/.
  Последното, което може да се каже за този “запис” че издава лицемерие. Но за Трифонов няма значение. Той не трябваше да позволи КПКОНПИ и Рашков.
  След активното мероприятие на ГЕРБ, следващата седмица започва реалната предизборна кампания на ГЕРБ и ДПС с акцент върху всички са корумпирани. Ще вадят някакви примери за корупция сред новите управляващи. Внимание, няма да извадят нищо свързано с ИТН /неудобно е някак си/, а ще използват комисията Митов за да внушат, че новото ръководство на Булгаргаз е направило сделки с корупционен ефект от 6 милиона лева. Милите, същите схеми се ползваха от Никотай Павлов и реализираха над 50 милиона лева “делта”, но тогава беше допустима корупцията.
  Тъй като трябва да неутрализират темата корупция – не могат да отрекат че са корумпирани, трябва да амортиризират темата чрез нейната масовизация.
  А аз мисля да започнем с анексите, които назначения от Борисов и Делян Добрев, близък на Румен Радев шеф на Булгаргаз Николай Павлов подписа с азерската компания, с които се отказа от количестата азерски газ и направи техния внос под условието на наличието на интерконектор – нещо, което отсъства в оригиналния договор.
  Ефектът от тази “газпромовска” поправка се измерва със стотици милиони долари и тези наглеци искат да потопят всички в блатото от корупция и пороци. И за да бъдат в активна позиция следете само в следващите седмици какви пропагандни бомби ще хвърлят.”
  … активните мероприятия на “обръча” тепърва ще ескалират

 9. VivaFreadom,

  не знаете целите на ДБ, коментирате, че “нещо не може да се развие” потенциалът им – интересно как обяснявате , че герБ НЕ кретат най-назад – да не изброявам хората, на които откриха “път за изявата им” – повсеместно опростачване наистина е забележително –
  Евгени Кънев е написал:” Една от най-големите ми болки е, че мои близки поддържат ГЕРБ. Не признават, че гласуват за тях, съгласни са, че ББ вече не може да бъде лице на нещо ново и добро за България, разбират поразиите или поне част от тях, които й нанесе. Но по реакциите ми на коментари за ББ се издават.Доста усилия съм хвърлил да им обяснявам, че няма как водещ човек на улицата през 90те години да бъде “десен” или “антикомунист”; че е фигурант в игра на ДС; че той разглоби институциите на България и ги обезличи, за да циментира нейното влияние; че всъщност ГЕРБ е БКП-Живков и т.н. Всуе. Сякаш парализирани от своята представа за него като човек, който “бие комунистите” на избори и държи БСП далеч от властта – те са готови всичко да му простят.
  Но не и на тези, които се опитват да оправят държавата след неговото бедствие. Особено ако разчитат в момента и на гласовете на БСП – което за тях е непростимо. Нали това е единственият начин политическите крила на ВИС и СИК да стоят далеч от властта! Или те са за предпочитане пред Корнелия?
  Да, добре разбирам, че на комунистите не може да се прости за катастрофите на България след техни управления; за техния терор и смачкването на България след 9.9.1944 и всички нещастия, които са донесли на България и в личен план – и затова никога не бих ги подкрепил. Но да разглеждаш ГЕРБ като нещо различно от БКП като природа, структура, манталитет, биография на водача и трагиката, която носи на България е непростимо!
  Нали именно заради ГЕРБ днес нашето общество още не е запознато с престъпленята на комунизма !
  Нали заради ГЕРБ продължават службите, съдебната система, администрацията и цялата ни публичност да е наводнена от ченгета и комунисти!
  Нали с техните мнозинства можеше да лустрират всички агенти на ДС от публичния ни живот!
  Нали нямаше да отлежава преписката за махане на МОЧА в СОС при мнозинство на ГЕРБ!
  Нали начело с ГЕРБ беше опустошена цялата ни икономика без почти грам чужди инвестиции, а растежът ни на БВП беше по-малък от получените еврофондове!
  Нали ГЕРБ разглобиха правовата държава и събраха всички власти в една – на ББ! Или хайде – и още една: на Пеевски!
  Нали благодарение на ББ, КТБ нарасна като балон и се появи феноменът Пеевски!
  Нали по време на ББ бяха направени най-големите услуги някога на Русия: реакторите за АЕЦ Белене, Турски поток, разцветът на Лукойл без грам данъци, блокиране на диверсификацията на газа в полза на Газпром, блокиране на НАТО на Черно Море, блокиране на български оръжеен търговец в полза на Русия, продажбите на Булгартабак и БТК на руска банка и т.н.!
  Нали благодарение на ББ и Пеевски имаме днес главен прокурор, за да ги пази от съдебна отговорност, който е като тапа на съдебната реформа, без която няма Шенген, Еврозона и План за възстановяване!
  Нали ББ изгради най-перфидната система за рекет и корупция у нас през строителството, през обществените поръчки, през всеки допир на бизнеса с държавата – и ако не го знаете, защо не се доверявате на хората в бизнеса!
  Нали именно размерът на грабежа лъсна сега, когато бюджетът харчи най-много да компенсира ефектите на войната и пак е с по-добри параметри от времето на ББ!
  Нали ”благодарение” на ББ имахме премиер, от когото ни беше срам в Европа!
  Дай Боже Светлина, повече светлина, просветление!”
  … всички тези”НАЛИ”-та са целите на ДБ – и разграждането на тази „борисова държава“ с блокирани от корупция и калинки институции не може да случи без “смяна на Гешев” и “пеевски” национални медии – а хората гласуват винаги емоционално и това тук се управлява успешно вече над 20 години …

 10. да не забравяме,че ”Ало,Ваньо” е след обаждане и молба от Георги Първанов,да не закачат Мишо Бирата.А Първанов е комунист,не е ОКЗНИ.

 11. Важно уточнение – “Демократична България” не е партия, а обединение на партии. Всяка със своите кусури впрочем. И това обединение се представлява съвкупно от Христо Иванов, Атанас Атанасов и теоретично от съ-председателите на Зелено Движение, но те малко дадоха назад последно време.

 12. П.П. 1. Допълвам само , че за НРБ е особено важно да се търси “разликата ” и между:

  НАЦИОНАЛпутлеризЪма и ИМПЕРИАЛпутлеризма?

  НАЦИОНАЛреблоядството и ИМПЕРИАЛрублоядството?

  НАЦИОНАЛосманизма и ИМПЕРИАЛосманизма?

  НАЦИОНАЛконтрареволюционизма и ИМПЕРИАЛьконтрареволюционизма?

  А, още по-важно е да се прави РАЗЛИКА между свободните и легитимни ИНТЕРнационални(международни) организации и съветските ИМПЕРнационални организации , като КОМинтерна, ленИНтерна, сталИНтерна!
  Които сега са наследени от ИМПЕРнационалчекисткият путИНтернь!

  И накрая, най-важното е да се напомня постоянно , че най-главната причина , първопричината, която предизвиква и подбужда появата на НАЦИОНАЛсоциалистическите и НАЦИНАЛфашистките КОНТРАреволюционни и КОНТРАеволюционни режими в Третия райх и Италия е НОЕМВРИЙСКАТА большевишка ИМПЕРнационалсоциалистическа КОНТРАреволюция, от 7 Ноември 1917г.!!!!
  Большевишките КОНТРАреволюционери са причината за всички НАЦИОНАЛтоталитарни и всички ИМПЕРнационалтоталитарни КОНТРАеволюционни и КОНТРАреволюционни режими през 20 век , и досега , наследени от ИМПЕРнационалчекизма на Путлер!!!
  ……….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.