ПП и ДБ трябва да изпреварят “лъжливото пожарникарче” по антисъветската писта

 

 

 

 

 

 

Не искам да подсказвам, но ГЕРБ имат един предвидим за мен предизборен ход, чрез който могат да отнемат от най-големите си врагове ДБ и ПП гласовете на най-последователните прозападни избиратели. Става дума за евентуално предизборно обещание на ГЕРБ да направят “нещо” срещу МОЧА в София и неговите подобия в страната.

Не бързайте да обявявате тази хипотеза за абсурдна. И аз не вярвам да го направят. Но също така не вярвах, че руският орденоносец от Банкя някога ще се престраши да нарече руската агресия в Украйна с истинското и название. Дълго се гърчи и след месеци, когато се видя, че Западът е единен и непоколебим в подкрепата си за вероломно нападнатата Украйна, а самата тя е категоричен морален победител и военен герой в очите на целия свят, най-накрая преодоля атавистичния си страх от Путлер и произнесе думата агресия в комбинация с Русия.

За предоставянето на  оръжия за Украйна да не говорим. По този въпрос, по който опозиционната ГЕРБ така или иначе нямаше как да повлияе оперативно, тя се изказа гръмко, за да изпъкне пред евроатлантическата конкуренция от ПП и ДБ, принудени да оцеляват коалиционно в компанията на Нинова и нейната БСП. 

По темата за изгонените 70 руски шпиони бившите управляващи, които превърнаха България в хъб за руския регионален шпионаж, също се изпъчиха с упрек, че решението за отстраняването на злоупотребяващите с досегашното българско гостоприемство пратеници на Путлер направо е закъсняло. И от ДБ заявиха същото, но на тях им отива – най-малкото поради факта, че не са обслужвали руския интерес.

Забелязахте ли, че тъкмо гербаджиите се позиционираха с предложение да бъде заменен досегашния национален празник 3 март с 24 май? Питам, защото този опит не мина в парламента, но мина някак неусетно встрани от общественото внимание. А той никак не беше случаен. ГЕРБ много добре знаеха, че няма да успеят, но заеха тази ниша.

Мога да се обзаложа, че това състезание по евроатлантическата писта, на която орденоносецът се пуска вече с главата надолу с викове “пистааа”, тепърва ще се разгорещява. На онези, които веднага ще се хванат за тази прогноза и ще кажат “ дай Боже” такава радикализация за доказване на евроатлантическата принадлежност наистина да се състои, искам да припомня някои факти без дори да акцентирам този път върху очевидната гузност на ГЕРБ заради “Турския поток” на Путлер, прокопан от тяхната власт.

Причината да не вярвам в искреността на подобна ( на пръв поглед) положителна ескалация в декларативното поведение на ГЕРБ, е очевидна. Тя в ефекта на лъжливото “пожарникарче”, което крещеше “пожар, комунистите палят България”! Софийският кмет от Банкя надвика достатъчно много хора в антикомунистическия хор, за да му връчат управлението на страна, която той обеща да спасява от посткомунизма.

Резултатът е известен. Сведе се до най-зрелищно неработещият наш закон, какъвто е законът за декомунизация на България, внимателно формулиран така, че да не засегне съветската символика, т.е. същината на насилствената болшевизация на страната ни.

Казано простичко, вождът на простите просто излъга. Нямам никакви основания да вярвам, че и в момента не се кани да измами лековерните избиратели. Този път като нищо ще им предложи някакво обтекаемо обещание за десъветизация като необходимост, която най-после е прозрял в светлината на украинските пожарища, причинени от съветските ракети. 

Усилват се в предизборното публично децибелите на коментатори, явно захлебили от него. Вижда се, че са такива от факта, че громят яростно Путлер, но никога не споменават как вождът им демонстративно се подмазваше на злодея от Кремъл. Някои от тях, все дейци на дясното говорене и писане, се родееха с болшевиките в персоналните си подигравки срещу моя скромност, когато години наред сочех руската заплаха за България. Подиграваха ми се солидарно и от дясно и от ляво, че съм бил обсебен от някаква ирационална омраза към руския президент и Русия изобщо.

Оказах се обаче прав. На правата на доказано правия предупреждавам ПП и ДБ да изпреварят ГЕРБ и да им отнемат възможността да засмукват на своя страна с лъжливи обещания за десъветизация колебаещите се избиратели по отношение на техния избор на кой прозападен проект да заложат на предстоящите избори. Да направят така, че ГЕРБ да се присъедини към тях по този въпрос и ако не но го направи, да си понесе отрицателните последици.

В противен случай ПП и ДБ ще осъмнат в ролята на оставачи в състезанието, за което споменах по-горе и ще улеснят триумфалния реваншизъм на руския орденоносец, който не би се спрял и пред лъжата, че от него този път ще зависи десъветизацията на България.

Разбирам затруднението на ПП и ДБ да изпреварят в това отношение безскрупулния продавач на илюзии. Има опасност да си затворят вратата за следващо коалиране със защитниците на свещеното за тях съветско наследство от БСП. Но опитът им с прогонването на руските шпиони и вбесяването на монополиста Газпром с дързостта си да се откачим от неговия диктат, са пробив и ценен политически, родолюбив капитал в очите на прозападните българи.

Не го пропилявайте, не го подарявайте, уважаеми дейци на промяната и реформирането на България!

След като Кирил Петков може да си признае вече в интервюто му за “Таймс”, че не е подозирал преди колко ключова за България е руската намеса, би трябвало да може да си признае също колко важно е десъветизирането на държавата ни, за да се еманципираме най-после от заплахите на империята, чието влияние Путин се опитва да крепи у нас върху здравия фундамент на съветската монументална демонстрация у нас. 

 

13 мнения за “ПП и ДБ трябва да изпреварят “лъжливото пожарникарче” по антисъветската писта”

 1. Ако нямаше война в Украйна ДБ и ПП нямаше да се ангажират с нищо относно МОЧА.
  Понеже го раздават центристи.
  Войната обаче би трябвало да им е отворила очите че (както много пъти е споменавано тук от г-н Инджев и коментиращи) в България няма леви и десни.
  Ако искаме да се развиваме като нормално общество, про-европейски настроените трябва да озаптят вежнъж завинаги руските слуги и най-обикновените полезни идиоти.
  Чак тогава може да възобновим дебата леви и десни.

  В този смисъл, след като ДБ подадоха ръка на ПП и КП е осъзнал какви са корените на корупцията е редно да се обединят и да заемат една силна анти-руска позиция в кампанията си.
  Няма какво да се притесняват че ще загубят гласовете на почтените леви.
  Ако тези леви са наистина почтени ще е позор за тях ако се наредят зад жената със сърце чук – Нинова.
  А МОЧИ-те и Альошите са като ангел пазител за руската(българска) корупция.
  Трябва да бъдат сринати!

  И ако КП откаже обединение с ДБ за един анти-руски фронт то ще стане пределно ясно че промяната е подменена.

 2. И дано Ви чуе някой най-накрая г-н Инджев ! На мен със семейството буквално ни е писнало от провалени очаквания за очистване на България от тези съветски струпеи . Срам ни е как може цяла източна Европа да се прочисти след свалянето на комунизма от отвратиелната му колониалистка символика но пък България да е като сталинско гето. Тъкмо заедно със зловещата руска война срещу суверенна Украйна , изгря искра надежда да се отървем поне от софийската моча и … се , се , се – ама – не се ! А свестните хора в провинцията съвсем са изгубили вяра. Който иска – да се мята и да се бори за центристки , па за неутрални и вся асталная елекорати ,,, същевременно губейки автеничните си избиратели . И без това още ме изпъллва гняв ,като си помисля за енергията похабена в огромните шествия за да се дари старото ни съветско оръжие на Украйна , но не би ! И него ще си го пазим . За отвъдното !

 3. В новините по БНТ тази вечер показаха скандален репортаж от Несебър за поредния превзет плаж от управата на хотела над него. Възмутена българска гражданка питаше администратора, набучил плажа с чадъри, Кой точно му е разрешил да сложи тези чадъри, след като плажовете в България са държавни и всеки български гражданин трябва да има свободен достъп до тях. Кметът на града се измъкна с обещанието да отправи питане по случая към областната управа, въпреки че казусът (определено!) е от компетентността на общината !?
  Но БНТ умишлено премълча в репортажа си някои дребни “подробности” по казуса, напр. че плажът е известен като “руския” плаж, а хотелът над него е РУСКИ, хотел “Виго”, пред който доскоро се вееше на висок пилон знамето на окупатора, а достъпът до сградата е със специален код, недостъпен за българи. Този крайбрежен руски анклав е опасан с луксозни магазини за сувенири, за уж “маркови”дрехи, гастрономи, две аптеки, фитнеси, козметични салони, ресторанти, детски площадки, изградени с европейски средства, отлично подържан (от общината!) парк и т.н. Пред хотела е изградена (с общински пари) скъпа каменна стълба с парапети, специално до “руския” ИМ плаж.
  Горката възмутена българка от репортажа, която сигурно се e надявала, че след като e родена и живее в България, има право на достъп и ползване на всички природни дадености на българска територия!

 4. Борисов направи правилна констатация: България може да получи пари само от ЕС. Очевидно е осъзнал, че Русия може само да граби българските държава и народ. Това е причината за фалшивия евроатлантизъм на ГЕРБ.
  Този факт не се споделя само от отявлените русофили от ИТН, Възраждане и Румен Радев, които от 2021г. направиха всичко възможно България да не получи милиардите от плана за възтановяване на ЕС. Неслучайно същите русофили бяха в основата на борбата срещу присъединяването на СРМ и Албания към ЕС, заедно с беквокалите от ВМРО.

 5. @MilaNowak

  Напълно споделям болката ви, госпожо. Имам познати, които, разочаровани от ПППП, бодряшки ми съобщиха, че на предсрочните парламентарни избори няма да гласуват. Като че ще накривят капата на мафията с тoва. Аз винаги ще гласувам, нo само поради пустата ми убеденост, че трябва да се гласува, за да не се напълни НС само с отпадъци като 44-то НС. Но вече ми е все по-трудно да убеждавам дори семейството си, че трябва да ce гласува за най-малкото зло, защото и за мен става все по-трудно да определя кое е то. Ho кога, ако не пpи днешното “международно положение”, би бил най-подходящият момент за една партия (различна от банкянския ментарджия) да се състезава по антируZката писта? И да спечели!

 6. @симпатизант/симпатизантка на ДСБ,това е въпросът-кое е най-малкото зло.32 години гласувам за демокрацията,но ето че се прегърнахме с комунистите/не са никакви социалисти/.

 7. Симеон Спасов, а с кого да се прегърнат с ГЕРБ ли? Тайното крило на БКП. Че то в БСП има по-малко бивши членове на БКП отколкото в ГЕРБ. А Нинова трябва да и вдигнем и паметни и национален герой да я направим, че успя доста бързо да ликвидира БСП с едномилионния си твърд електорат.
  Има реалности от които не може да се избяга и да си затворим очите. Защото правителство на ГЕРБ и БСП с негласна подкрепа на ДПС щеше да е тотално унищожително за България. А ГЕРБ вече имат зад гърба си коалиционно споразумение с АБВ, т.е. нямат проблем да се прегърнат с БСП.

 8. @симеон спасов

  Нека не делим нещата на черни и бели. При вицепремиер кУрнела България помага на Украина с оръжие, така че не само “нашите” са принудени да правят компромиси. Но трудно ще го преглътна този път, предвид войната на путлер, ако “нашите” не заявят недвусмислено, че са евроатлантическата алтернатива. В политиката не става без компромиси. В Германия до миналата година управляваха консерватори и социалдемократи заедно, без държавата да се срине. Това е положението. В България сме виждали и уродливи коалиции като царско-комунистическата, но нека ги приемем великодушно като грешки на растежа. При създалите се обстоятелства трябва да сме доволни ако изобщо имаме редовно правителство, примерно на ПППП, ДБ и БСП с разписана програма, която да води страната поне към предпоследното място в европейската класация. На повече от това не смея да се надявам.

 9. @симпатизант/ка на ДСБ

  … взимам си повод от обръщението Ви към мен :
  И коя да е тази “партия” с антирушняшката писта ???
  Да заповяда на сцената !!! Че гледам – който и да се покатери на нея – все сърпове , чукове и честушки
  го завалят . Брех да му се не види – македонците даряват 30 танка на тези страдалци в Украйна
  у нас все едни и същи меки китки – надлъж и нашир . СРАМ ме е !
  Бъдете здрава !

 10. Нинова не продава нито дарява оръжие на Украйна.Оръжието се продава на Полша/примерно/Нинова не може да откаже и да попречи на такава сделка/въпреки че е наясно,че оръжието или боеприпасите могат да бъдат използувани където и да е.Боли я,хиляда пъти повтори за руските си господари,че не ще продаваме оръжие и боеприпаси за Украйна,но нямаше как да попречи.Докато в БКП/БСП/Всички са червени и подвластни на руснаците,с ГЕРБ не е така.Там има много които са антикомунисти,просто са подведени и манипулирани от речите на Банкянският гуру.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.