Спомен за телевизионните лъжи на четирима местни рашисти на четвъртия ден от руската агресия срещу Украйна

 

На шестия месец от руската (провалена като първоначален замисъл) агресия срещу Украйна е доста непоносимо за гнусливите, но наложително за анализаторите да ексхумират лъжите на рашистката пета колона у нас, изригнали в български медии по кървавите стъпки  на руското нашествие. Работата на патологоанатома не приятна, но е крайно необходима за поставяне на диагноза на патологичната българска форма на рашизма. Това наложи ексхумацията на някои от рашизмите, събрани в едно отделно телевизионно предаване.

Изравям предаването “Демокрацията” на ТV 1 от 28 февруари 2022 г. Ако го бях гледал по-рано никога нямаше да се съглася през юни да дам интервю за същата телевизия.

Водещ на предаването е окопалият се като легитимен български говорител на Кремъл в държавната БНР Петър Волгин, когото не могат да си поделят като любим говорител на путлеризма и в предаванията си Георги Любенов, и Бойко Василев в БНТ (защото му е малко да бълва рашистка пропаганда в ефира на държавното радио). 

Опитният провокатор Волгин, който иначе отрича да обича Путин (не е нужно да го обича, достатъчно е да му служи вярно), се изхитрява да подхвърли за глозгане на поканените от него рашисти само и единствено най-вкусните за руските вълци кокали. След което се съгласява и доукрасява изречените от тях небивалици. 

За начало Волгин подстрекава не особено известната на широката публика проф. Дарина Григорова, преподавател в СУ (!), да се гаври особено цинично с обяснението защо Русия била принудена да нахлуе в Украйна. “Русия иска демокрация в Украйна”, мами обобщаващо в захлас Григорова, отбелязвайки пътьом, че е подходящо да се каже това точно в предаването, което се “води” (така се изрази) “демокрацията”. Следва конкретиката.

 

 

 

 

Зеленски е актьор, който само позира с автомат. Снимал се е някъде другаде, след като вече е избягал от Киев, предавайки народа си, лъже вдъхновено (и отдавна доказано) Григорова.

Има ли смисъл да продължавам с преразказа след тези две зрелищно опровергани във времето измислици по адрес на набедения за страхливец (и това на фона на криещия се в бункери Путлер!) от нея Зеленски?

Потърпете още малко, за да научите и прогнозата й за “ситуацията не само в ДонбасТ”, но и навсякъде, къде предстояло украинците да извършат много престъпления. Тук за пръв път в предаването прозвучават адмирации за военния министър Стефан Янев като образец за смелост защото е против това да се дават оръжия на Украйна. По-нататък името на Янев буквално е размахано като пътеводно знаме на екскурзовод за туристи в непозната страна, водени по правилния път многократно и от следващите говорители на рашизма в студиото.

Волгин се притичва на помощ. Подканя гостенката си да каже като историк нещо гадно също за Бандера и Шухевич като колаборанти с нацистите (нищо, че Бандера прекарва години в нацистки концлагер). Григорова с радост ги сравнява с ген. Луков, за да стане “ясно” на българите. След което заявява най-сериозно, че Русия се опитвала “усмири” двете сепаратистки републики…

След многоточието да дадем думата и на многословието на следващия гост, доста по-известния (вкл. с резкия си завой като позиция от тъмно синьо към тъмно червено) журналист Явор Дачков. С летящ старт той осведомява, че знае истинската причина за предстоящото уволнение на Янев. Тя била в това, че той отказал да даде самолети на…американците (подразбира се, че те ще ги дадат на украинците, макар да знаем, че нищо такова американците не се канеха да правят и го заявиха по-късно публично, предизвиквайки остра реакция в Киев).

 

 

 

 

Американците искат ястреби в българското правителство, но Стефан Янев и Румен Радев не се държат съвсем като такива и затова тези хора биват отстранявани – половин лъжа в едно изречение в частта за Радев, който нито е в правителството нито е “отстраняван” (от американците), рече Дачков. Скара се на премиера Кирил Петков, че е нарекъл Путин диктатор, както и Байдън не го е наричал (нищо, че Байдън определи Путин като убиец и военнопрестъпник).

Междувременно на пряката линия се появи зрител с критично отношение към предаването заради неговата абсолютна еднопосочност, но чу в отговор,че “демокрацията е затова – да може всеки да каже своето  мнение” , както се изрази водещият на предаването “Демокрацията”, в което беше поканил само рашисти на едно мнение без изключение.

Следват прогнозите на Дачков.

-Генерал Янев ще направи партия (с помощта на президента Радев, казва Дачков с половин уста), която ще получи голяма подкрепа (така пророкуваха рашистите, но тенденцията се “оказа” обратната в наши дни).

-Предсрочни избори няма да има. Точка.

Такива са “истините” на Дачков, който съобщи и “истината”, че руснаците са най-добрите журналисти, руските медии са на “изключително професионално ниво”. България пък била на едно от първите места по свобода на словото (заради свободата да препродаваш свободно руските лъжи, явно). 

Веднага след това Дачков изпада обаче в противоречие с твърдението, че тук не можело да се чуе истината за Русия, тъй като пропагандата (срещу нея) била ужасяваща. Волгин се съгласява и с едно, и с другото твърдение, нищо че са взаимно изключващи се, констатирайки колко тъжно е да се връщаме назад (към комунизма).

За финал на тази вакханалия от лъжи в студиото нахлува генералът от резерва Димитър Шивиков, бивш натовец, опитал след да нахлуе в политиката от антиамерикански и проруски позиции. Ролята му е да обясни военните аспекти на войната в Украйна.

 

 

 

 

И се започва: 

-България е въвлечена във война отвън (лъжа, изобщо не е въвлечена и до днес). Подкрепя напълно тезите на проф. Григорова и журналиста Явор Дачков (така де, иначе нямаше да бъде поканен в предаването “Демокрацията” от “демократа” Волгин).

-Кирил Петков (вероятно) не е служил и (вероятно) не знае как се държи автомат, но си позволява да подставя под съмнение тезите на ген. Янев.

– Не бих си позволил и аз да използвам “война”, защото войната започна 2014 година (логиката на отрицанието на сегашната война по този повод, създаден при това от Русия, оставям на читателите да схванат, ако могат).

– Не случайно президентът Путин я нарече специална операция, защото тя ще спре тази братоубийствена гражданска война (логиката отново!). 

– Руските войски ще влязат в Киев, за да изпълнят целите на специалната операция да бъде свалено правителството.

– Въпрос на броени дни е руските войски да влязат в Киев, пророкува на 28 февруари “специалистът”.

– Не изключвам цивилни жертви при това, защото президентът Зеленски и кметът Кличко, които не се знае къде се намират, непрекъснато призовават цивилното население да излиза като жив щит. Това е тероризъм, докладва бившият натовски генерал с опит от Ирак и Афганистан, както и от “цялото земно кълбо”, както наистина заявява той.  

– Целта на руските войски не е да изпепелят украинската територия. Те взаимодействат с (украинските) професионалисти. Имам информация по един руски канал, че националистите избиват украинските офицери, които не искат да изпълняват заповедите на командването, перчи се със “специална информация” по повод “специалната операция” демобилизираният генерал, мобилизиран да брани руската агресия.

– Украинската армия “НЕ ПРОЯВЯВА ОСОБЕНА ГОТОВНОСТ ДА СЕ СРАЖАВА”, подхвърля тук Волгин. Шивиков с готовност се съгласява и с тази лъжа, изпадайки след това в оправдателен режим при отговора си на зрител, който се интересува защо изобщо е бил в Ирак и Афганистан. Оказва се, че отишъл там, за да си изпробва професионализма (обобщено казано в резюме на объркания му отговор), изпълнявал просто решенията на парламента и правителството – аргументи, които и военнопрестъпниците обикновено изтъкват на подсъдимата скамейка. 

Подсъдимата скамейка, ако не в буквалния, то в моралния смисъл би трябвало да събере заедно тези лъжци. Но да направя и аз една прогноза: не се очертава подобен “Нюрнберг” да състои у нас преди Путлер да рухне. Чак след това от неговата прислуга тук ще може да бъде потърсена сметка.  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 мнения за “Спомен за телевизионните лъжи на четирима местни рашисти на четвъртия ден от руската агресия срещу Украйна”

 1. Всички тези са полезни руски идиоти.
  С откровени лъжи до никъде няма да стигнем.
  Лъжата трябва да бъде разобличавана.
  Тук в този форум също има много “анти-руси” които в същото време го раздават върли тръмписти.
  За тях пускам ето този линк (има го и на един български сайт):

  https://www.newsweek.com/trump-ukraine-deal-russia-putin-1729494

  Та на тези тръмписти ще им кажа – какво ви отличава от Волгин, дами и господа?
  Докога ще поддържате един доказан лъжец който играе в руският отбор?
  Или сте просто едни хибридки?

  За да бъда по-ясен – така както е первезия Волгиновци и подобни да леят помията си под прикритието на “другата гледна точка” Е ПЕРВЕЗИЯ да подкрепяш Тръмп и да се правиш че ти пука за демокрацията.

 2. БОКЛУЦИ!
  ДГД и ПНХ!
  Когато да зачезнат от публичното пространство ще е много късно. И все пак-много мина, мъничко остана.

 3. Сметка едва ли ще бъде потърсена .Колкото до сега бе потърсена сметка за присвояването на България от ченгета , комсомолци и всякаква паплач под вещото ръководство на Кремъл – дали КГБ , ФСБ или някоя друга абравиатура …same shit.
  Колкото рок култура има в България , толкова и западна такава . Демек няма .Българина е закърмен със сръбска чалга , руска маршова музика и в редки случаи италиански канцонети и френски шансони.Аврора гърми та се не трае .Та не съм оптимист .ЕЕй така в дъното на съзнанието си се радвам на движения като изгонването на 70 руски дипломати ,ама като знам с каква агентура , полезни идиоти и откровенни такива разполага Москва тука и пак се връщам в реалноста : Боко, Радев ,Корнела ,Копейкин ооо а да не забравяме другаря Янев ….
  Май ще трябва да си пусна отпуск за да довърша списъка ,така че моля да ме извините .

 4. Г-н Инджев пишете прекрасно но един ютуб канал би бил прекрасен.

 5. Трудно ми е да правя коментари от смартфона си, но ще опитам. И не мога да се сдържа като прочетох впечатляващата статия на Иво! Ах тези сладури! Като им видиш снимките само ти идва да пищиш и квичиш! Добре, че не гледам често телевизия….именно заради риска да попадна на такива аналитични гении! Тази Григорова не съм я виждал….и по-добре! Шиников ми се губи. Волгин и Дачков отдавна са ми ясни. Боже, прибери си вересиите! Това е всекидневната ми молитва, но Бог все не ме чува. Добре все пак, че Иво ни напомня всекидневно за всички тези гнусливи неща, които ни съпътстват в нещастната ни държава! Бъди здрав и благословен Иво! Благодаря ти от сърце! Lyubanski

 6. Клип за домашно на цитираните идиоти. Разпадът на ссср2.0 върви на мах.Много мина, мъничко остана.

 7. Ronnie
  02.08.2022 в 13:28

  6+ за коментара!
  Тъжно е, но сте прав!
  Нищо не може да ме разубеди, че през медиите кремълската хибридна пропаганда пося отровните си семена в две поколения Българи, опростачи ги и ги превърна в скотове.

 8. В подобни върхови моменти, като сваляне и инсталиране на ново правителство в България, пак изпълзя като въшка на чело и уж “прикритото” рубладжийство на братята Нидал и Мажд Алгафари, отрочетата на комуносириеца Ахмад и външнотърговньовката Олга Алгафари. Особено на Първият, агент на Шесто управление на ДС с псевдоним „Наско“, който още от ранната демокрация се подвизава твърде успешно, с психологическа помощ, 🙂 под прикритието на УХАЖВАН от медиите “независим” политолог, политически ПР, който тези дни успя да обиколи всички основни медии, за да защити всеотдайно, с жар(!), руската опорка, че правителството на Петков падна, защото е некадърно и неопитно, а не защото изгони 70 руски шпиони под прикритието на “дипломати” и се осмели да намери алтернатива на свещената руска крава -“Газпром”.
  Вторият пък даже не прикрива руската въшка на чело и “кара направо”: да възстановим “нормалните” отношения с изнасилвача Русия и да продължим договора с изнасилваческия му инструмент “Газпром “!?
  https://paralel42.com/9988/mazhd-algafari/
  https://portal-21.com/3345/majd-algafari/
  Що не ходят и двамата “братушки” на матушката си !

  За мен “ДИмокрацията” на Петър Волгин = “ПрИсечна точка” на Михаил Дюзев. Все (вкиснали) бози!

 9. Г-н Инджев и участниците в дискусията, моля вижте хабилитационната тема на Даринка, както и един от рецензентите на “учената” тук: http://www.uni-sofia.bg › download › version › file › Искра+Баева+-+становище
  Или просто пуснете в Google именцето на момата!!!

 10. дарина григорова печели като единствен участник конкурса за професорска длъжност с препоръка на проф баева, популярна е с ALMANACH”VIA EVRASIA” – активен ефективен заместник на проф.баева – СУ е умален модел на превзетата ни държава – григорова вече е известна и на широката публика от многобройните й участия в медиите , чест гост и на ютуб канал Поглед.инфо, на симеон миланов и не се нуждае от подканяне за московските опорки, защото там конкуренцията е мноого силна за алтернативната(!?) гледна точка – истината е, че тези канали нямат алтернатива в ютуб , както и в нацимедиите ни
  … как ще ги стигнем … говноядите

 11. Тея като ги гледам, всичките са партийни кадри, демек -КАЛИНКИ!
  А първите трима са виждали калашник , само на снимка, и дори не знаят как да го хванат!
  А четвъртият е фатмак на партийни служба с генетични ZZелени чорапи!
  Да вървят на Холуйло!
  Не случайно казват , че при болшеVVишкият чекизъм , особено след криминалния бандит Сталин, всички съветски роби са му холуи.
  Генетични…..наследствени холуи!
  И всички са бивши, настоящи и бъдещи вертухаи и зекове!
  След сталинския геноцид, са останали само генетични, наследствени вертухаи и техните зекове!

  Холуйло е наследствения, генетичния кагебистки вертухайски холуй!

  Долу болшевишките вертухаи!
  Долу сталинистките вертухаи!
  Долу чекистките вертухаи!
  Долу холуйските вертухаи!
  Долу Холуйло и неговите вертухаи!!!

  Слава на Украйна!

 12. Този Надал Алгафари е 100 % гадост. Даже и повече.

 13. Възхитен съм от прогнозите на четиримата юнаци и юначки а от Волгин очаквам да ги доведе пак и да ги сложи всички заедно да отговарят на същите въпроси .
  На патката от телефона, дето й се гледа руска телевизия, препоръчвам пак да се обади и да ни разкаже как нейните антифашисти като взеха властта заглушаваха , без да има война , в продължение на 45 години “вражеските ” радиостанции (невероятно за по-младите, но даже и телевизията!- цяла нощ имаше черга на РТБелград да не видим случайно как Н.Армстронг ще стъпи на Луната!) . А сега е война – не е специална операция и никой не е длъжен да разпространява пропагандата на нашествениците . Най им е кеф на любителите на диктатурата да ползват привилегиите на демокрацията.

 14. @Иван Узунов

  Адаш, тая дарина мяза на станка шопова на млади години. С комсомолски плам громи капитализЪма.
  На мен ми е чудно как в една телевизия като Нова, бТВ се канят такива? Предполагам от фондове на кремъл се купува тв време или се дават пари на определен водещ..?
  Не знам каква е технологията, но съм сигурен, че става въпрос за $$$.

 15. Нидал Алгафари преди беше от БСП, ако не член, то поне техен защитник. Явно нещо не му се е уредило, та премина към Герб и стана яростен защитник на мутрата. Като много други – седесари и пишман комунисти, загърбили убеждениятя си. В резултат синът му е депутат от герб втори или трети път, със сигурност и при следващите избори. Това е като отплата за простотиите, които ръси по TV. Хора без съвест и срам в преследване на изгодата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.