Копейкин и Карбовски, лика прилика като два руски чепика по брой последователи сред бройлерите

 

Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София

(ФХСИ) публикува резултати от свое изследване за проруската пропаганда в България 

Руската пропаганда в българските медии онлайн. Фейсбук медии.

(01.01 – 09.05.2022 г.)

ТРЕТА ЧАСТ

Екип на изследването: Вероника Димитрова, Любомир Дончев, Валентин Вълканов

https://hssfoundation.org/wp-content/uploads/2022/08/Facebook-medii-final2.pdf

Изследването коментира Фрог.нюз, откъдето разбрах колко популярно било името ми ( и във Фактор има коментар, но там споменаването ми е забранено от много време насам по гербаджийско нареждане ).

 

От Фондацията за хуманитарни и социални изследвания отбелязват, че при това измерване завишените средни стойности на някои страници се дължат на това, че коментират официални позиции на говорителите на Руската федерация, а пропагандното съдържание влиза през самите коментари, но не е основно съдържание на страницата. Има основания да се предположи, че страници като „bTV Новините“, „Иво Инджев“, „DW Български“ и „Новините на NOVA“ излизат толкова напред в класацията, доколкото са обект на систематични тролски атаки. Тази хипотеза предполага допълнително проучване”.https://frognews.bg/novini/izsledvane-kostadinov-karbovski–kliuchovi-razprostraniteli-ruska-propaganda-nas.html

Далеч съм от мисълта да се състезавам ( по популярност и по каквото и да било) във Фейсбук с безпринципни тарикати, като Карбовски и с всеядни политномади, акостирали окончателно в руското пропагандно блато, като Копейкин. А и първото им място в класацията на путинофилските тролове предизвиква единствено презрение.

Питам (се) как съм се оказал толкова близо върха на популярността във Фейсбук ( в компанията на сайтове на големи медии, че и преди някои от тях) с моята откровено антипутлеристка позиция при положение, че за разлика от споменатите по-горе търгаши на виртуалния пазар не само не се интересувам какво става във Фейсбук, а направо не ползвам това средство за масова (дез)информация. Моите статии се появяват там по волята на администратор, който автоматично ги препубликува от блога ми. Нито веднъж не съм се поинтересувал четат ли се, коментират ли се…

И при такъв нулев стремеж от моя страна към самоцелна популярност се оказвам в челните редици по споменаваме ( вероятно и с ругатни на рашисткия език на омразата) във Фейсбук? 

Многократно съм заявявал, че не гоня “бройка” и че за мен тя е важна при отглеждане на бройлери. Крепи ме надеждата, че ме четат личности, а не ме кълват курици, за които България не е “заграница”. Така че да им е сладко водачеството на Карбовски и Копейкин сред бройлерите – отива им този връх като на петел бунището.

 

 

7 мнения за “Копейкин и Карбовски, лика прилика като два руски чепика по брой последователи сред бройлерите”

 1. Фейсбук може да е доста полезен, стига да не се занимавате с клюки. Има интересни и полезни страници, групи. Страницата на Илиян Василев, примерно. И Вашата, г-н Инджев.

 2. Към Росен:

  Не съм по масовките, признавам си.
  Не държа да съм “пръв” и “начело”.
  Във Фейсбук просто нямам навика да ровя.
  Имам личен блог и всеки, който желае, може да ми напише лично съобщение за връзка.
  В този смисъл съм лесно откриваем, но си запазвам правото да не кълва на провокации, които целят да ми губят времето и да ми късат нервите.
  Ако търся някого, обикновено намирам начин да го намеря и без Фейсбук.
  Не ми се плува в океана от клюки с надежда да попадна на нещо стойностно.
  Избирам да мога да избирам какво да чета, а не да “стрелям” напосоки.
  Не отричам “силата” на Фейсбук, но не се стремя да се възползвам от нея самоцелно.
  Чувствам се истински независим на своя територия тук, на която не давам отчет на троловете защо не им позволявам да се разпореждат с моята платформа.

 3. Борис Петров,
  иванбакалов се чете с няколко на ум …

  Украинската православна църква призова Вселенския патриарх и предстоятелите на поместните православни църкви да привлекат Гундяев към отговорност и да го лишат от патриаршеския престол . ПЦУ призовава Вартоломей да осъди доктрината „руский мир“ като „еретична“ и че Гундяев участва в създаването на тази „националистическа етнофилетична теория за специалната роля на руската нация и държава в света и в църквата, че патриархкирил отрича правото на народите на историческо самоопределение, а според тази концепция руснаците, украинците и беларусите уж принадлежат към общата цивилизация „руский мир“ и нямат морално право на историческо самоопределение.
  – “От началото на пълномащабната война на Русия срещу Украйна Гундяев по всякакъв начин подкрепя режима на Путин и в проповедите си повтаря фалшивите и абсурдни наративи на Кремъл, „благославя“ военнопрестъпниците, представлявани от руските войници за войната срещу Украйна.”
  ПЦУ нарича расистка теорията на Гундяев и неговите съмишленици, че идеологията на съвременната Руска православна църква е заплаха не само за Украйна, но и за целия православен свят:
  – „Както Русия нахлу в Украйна, така Московската патриаршия, оглавявана от патриарх Кирил, се превърна в нашественик в Православната църква, например в Африка, предизвиквайки разцепления и раздори“, от декларацията на украинските православни богослови.
  ПЦУ заяви, че от октомври 2018 г. всички действия на Гундяев са подчинени на конкретна политическа цел – той се стреми да увеличи радикално присъствието на Руската православна църква извън Русия, да отслаби Вселенската патриаршия и поместни църкви. колкото е възможно повече, налагайки по този начин хегемонията и диктата на Московския патриарх върху православния свят.
  И че много от руските войници, които нахлуха в Украйна, се идентифицират с православието, следователно моралната отговорност за престъпленията им лежи върху Гундяев и съмишлениците му йерарси, които десетилетия благославят войните на путин

 4. ДГД и ПНХ на двамата отдавна се доказали БОКЛУЦИ!

 5. Господин Инджев, не обичам да се натрапвам, но ви благодаря за книгите, написани от вас и за един от малкото блогове, които мога да чета без задръжки-” В Беседката”.Сполайте и търкаляйте тежкия камък на медиийната”Истина” като един Сизиф!

 6. Третия в тази класация е Петър Волгин. Току що го чух че почва да хленчи на тема цена на газа в неговото шоу по БНР. Според мен цената на газа е право пропорционална на цената на гъза, който се предоставя на Путин за задоволяване на неговите т. нар. естествени нужди.
  Поздрави на всички!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.