Рашисткият енергиен шантаж кара Европа да пести енергия, а тук си осветяваме с прожектори съветските светини

 

Честите избори в България потвърдиха правилото без изключение от него: нито една партия не си поставя като предизборна цел обещанието да се противопостави на съветската монументална окупационна символика у нас. Само че задаващия се кастинг за нов парламент все пак се отличава от всички предишни именно по това, че съветските ни окупатори се доказват днес чрез рашистките им последователи като злодеи, достойни да бъдат санкционирани, вкл. с одобрението на България. И въпреки това няма партийна платформа, върху която да стъпи багер за демонтиране на съветските жалони на робството, както ги нарече покойният автор на част от скулпторите на МОЧА проф. Любомир Далчев.

България все така се снишава в духа на завета на диктатора Живков. Надява се ураганът от гняв, предизвикан от рашистката агресия в центъра на Европа, помитащ по пътя си съветското имперско наследство в бившите колонии на Империята на злото, да ни подмине. 

В Москва забелязват българското навеждане и се възползват от свалените ни гащи. Минават в контранастъпление без съпротива от българска страна. Както при окупацията на царството ни от септември 1944-та.

Нито една българска институция не е дала повод да бъде шибана с рашисткия камшик на омразата срещу България, но отколешните ни господари са строги. На тях това не им е достатъчно. Те искат пълно покорство. Настояват за него в доклад на външното министерство на империята, който завършва именно с такова “пожелание”. След констатация, че в България никой не пречи на рашизма да си развява съветското знаме,  рашистката т.н. дипломация зашлевява българските власти със заключението, че могат да се постараят и повече, за да угодят на Москва. https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/09/04/4386567_doklad_na_rusiia_v_bulgariia_ne_presledvat_nacizma/?ref=home_mainStory

В нашата гостоприемна за рашизма държава съпротивата срещу имперската монументална наглост се осъществява на индивидуално ниво. Отделни смелчаци си позволяват да изразят мнение на някои от Монументите на окупационната червена армия МОЧА. Именно върху главите на тези отделни българи се лее шовинистичният съветски гняв в доклада. Депутати, като Петър Славов и Мартин Димитров, зададоха в лично качество въпроса, който съм повдигал многократно: защо изобщо стърчащият над всичко в центъра на София МОЧА  се осветява с прожектори нощно време? И колко струва това на общината?

Отговориха им подигравателно, че …не знаят колко струва.

Сега питам пак в контекста на дружните вайкания за скъпата енергия и “хаоса в енергетиката”, лай(т)мотив в синхронното плашене на хората от страна на президента Радев и на бившия му противник ББ: ще продължат ли да осветяват МОЧА и подобията му по чисто комунистически маниер, за който беше характерно, че се харчеше безотговорно енергия ( радиаторите дори нямаха регулатори)?

За демонтиране даже не питам. Докато на върха на държавата са монтирани осветителите на съветската им светиня, делото по съпротива срещу съветското монументално натрапничество ще продължи да бъде лична кауза. Тъжно е, но е факт, който се открои по-ярко от всякога от заревото на пожара на рашистката агресия на отсрещния бряг на нашето Черно море.

Цяла Европа, рекетирана от руския енергиен шантаж, се готви за икономии. В богатите алпийски държави Австрия и Швейцария се обсъждат варианти за ограничаване на нощното каране по зимните писти, за да се пести енергия. Най-бедната страна от ЕС, за разлика от Австрия, която и досега отказваше да осветява своя МОЧА в центъра на Виена,  все така си осветява фетиша на светската окупация. 

Дори и на малката отстъпка от неговото прославяне нашите рашизоидни институции не са съгласни. “Ни шагу назад” е заповедта, която продължават да изпълняват. 

45 мнения за “Рашисткият енергиен шантаж кара Европа да пести енергия, а тук си осветяваме с прожектори съветските светини”

 1. То И за това Петър Славов никакъв го няма в листите. А няма по експертен, по-ерудиран, по-квалифициран, владее и 6 езика, от него кандидат-депутат.
  И да не забравяме най-важното-УКРАИНА.

 2. Не мога да не го пусна. Възпитаника на магнаурската школа, симеоновската де, да си спести отварянето.

 3. Така е ,господин Инджев. Кремъл си пази дори символите като МОЧА на нашето пълно покорство.
  При тази свинщина наглите рашисти крещят и повтарят – България е колония на САЩ.

 4. Не е по темата.

  https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-62761333

  Пределно ясно е какво цели Тръмп – гражданска война!
  Много добре знае че ще бъде набутан в затвора скоро и че няма никакви шансове да спечели нови избори.
  Единственият му изход е да подпали Америка.
  И няма никакви задръжки да го направи.
  А когато това стане, днешните проблеми (Украйна, газ, цени) ще бъдат детска играчка.

  И нещо друго.
  Статията от ББС е обстойна и обективна.
  Във Фактор се появи статия отразяваща същият този митинг на Тръмп и познайте какво?
  Ами човек остава с впечатлението че Тръмп е прав, че нищо нередно не е сторил и че Байдън е един много отмъстителен президент който е потъпкал един куп закони.
  Нито ред в статията който може да се тълкува срещу Тръмп.
  Толкова за “анти-руският” Фактор, хибридката заради която някои “демократи” се нахвърлят върху приятели и се заканват да ги унищожат.

  И накрая, многохиляден протест в Прага вчера.. срещу украинските имигранти и срещу руските санкции.. мислех че последният комунист ще умре в България.. вече не съм сигурен..

 5. Я, каква “изненада”, путлерораSSистите вече са “еволюирали” , и се превърнаха в правоверни путлерораZZисти, след 24 февруари 2022г!
  Маладци!
  Так держат!
  Адна раSSия!
  Адна раZZия!
  Адна , адинствена, раZZийская пИдеРаZZия !
  Хайл , Путлер!
  Хайл, ZZZР!
  Не могат да измислят нищо ново, и никога не са могли, и това е още от времето на покойния ZZZР, и сега пак , сега са решили да имитират и повтарят годишните доклади на Държавния департамент на САЩ!
  Просто обикновен путлерофашиZZъм!

 6. Току-що Росен Плевнелиев каза, че от “Балкански поток” за три години България е спечелила 800 милиона долара.
  А аз вярвам на този човек.

 7. П.П. И , забравих да допълня, че фандъковНа може да поиска от мУтрофановНа да и прекара безплатен далекопровод от Кремъл, за да доставят безплатен ток за МОЧА, а може вместо това да пуснат една жица и от путлеристкото пАсольство за захранването на МОЧА!
  Може , освен това, като резервен вариант, да си поръчат безплатен газ по някой МОЧАв поток, през Черно море, построен от путлеристките олигарси за няколко милиарда зелени рубли, все пак МОЧА трябва да е енергетизиран безпреривно, нали!
  А , според мен, най-логично е путлеристкоте рублояди в СОС и НРБ, да дадат координатите на всички МОЧИ на територията на НРБ, и така Путлер ще може да им достави високоточкова “енергия” с някое гиперзвуковое вундервафе, и така ще си решат проблема с “осветлението ” на всичките болшевишки капища в НРБ и Европа!
  А и ние, “русофобите” , няма нищо против гиперзвуковото “захранване ” за МОЧА, нямаме нищо против високоточково дистанционно захранване от Путлер!
  Така е , все пак МОЧА трябва да бъде разрушен !

 8. @Beal,
  Всеки е свободен да вярва, на когото си иска!
  Аз лично вярвам на Андрей Илларионов!
  @Georgi Nikolov,
  Жоро, държа на твоето мнение за това видео:
  Между другото след 43-та минута става въпрос и за България.

 9. Още едно интересно видео на Любо Жечев: Кой е капитан газпром:

 10. Продължението на турски поток влиза в експлоатация на 1 януари 2021г.
  Кой разбрал-разбрал.

 11. Газпром финансира Дожд и Ехото на Москва. Възможно ли е Газпром да финансира либерални опозиционери без съгласие на Путин?
  Удивително е как много умни хора се връзват на номера с лошото и доброто ченге.

 12. Балкански поток работи малко повече от година и половина. Как при това положение е спечелил пари за 3 години?

 13. До Мел, не е спечелил, но е донесъл над 700 млн приход от такса пренос. Газпром предплати до средата на 2023 г. Реално това е единствения приход от тръбата, засега. Приходите погасяват заемите на Аркад. Държавата нищо не е загубила от този проект, засега! Капацитета за пренос го държи Газпром 80% и МЕТ 20%. Какво е платил МЕТ не знаем.
  Интересно е кой държи правото за пренос на интерконектора с Гърция? Дали азерския газ няма да стане златен като тръгне по нея тръба и трябва да платим на посредниците такса пренос?
  И да се благодарим, че енергийната ни система не е свързана с руската…. Като нищо нашите комисионери щяха да спрат АЕЦ Козлодуй, за да купуваме с посредници и ток от Русия. Както сега купуваме газа от Газпром с посредниците които наместиха ПП.

 14. инспекцията на МАГАТЕ на Запорожската АЕЦ се оказа в руския мир, където действат с руските закони на физиката https://twitter.com/mich261213/status/1566008909395017728
  – в същото време екс-кандидат президент и екс-министър на екологията на Франции в Twitter пише, че Зеленски се занимава с “военна пропаганда”
  – след дитирамбите за горби-то , въпреки че имаше повече от достатъчно кръв по ръцете си, никой гузно не спомена Тбилиси!! Баку!! Вилнюс!! Карабах!! Приднестровието!!! ….
  За Украйна най-малкото е горбачовата Чернобилска пролет – липсата на евакуация, първомайският парад в Киев … та така я докарахме до путиновата есен

 15. Georgi Nikolov

  жалко е , че Петър Славов не стана член на партия , не си направи партия, та си остана “независим” – тук подмяната вършее – хем НПО-тата са лошо, хем партия е мръсна дума за управление по руски образец

 16. Към よ:

  А, моля, моля- мнозина споменаха за Тбилиси и Вилнюс, вкл. в коментарите на този блог. Но нали сте затова тук – да твърдите, че никой ( освен Вас, разбира се току-що) не споменава за кръвта по ръцете на “горби-то”, пък и за да използвате реториката на ПИК за “подмяната”. Не можете да се оплачете, успявате тук.

  Кръв по ръцете имат дори и президенти на великата US демокрация, като Труман. Но и той, като “горби-то” си отиде от властта млад и стана обикновен гражданин- мразен от едни, обичан от други.
  А за кръвта по ръцете му до днес напомнят непрекъснато най-много от всички рашистите. Лично са ми го казвали на улицата, заяждайки се с мен.
  Не е нужно човек да обича “горби-то”, за да признае, че с неговото решаващо съдействие, волно или не, се получи имплозията на Империята на злото. Много по-безкръвно, отколкото разпадането на Югославия, например.
  А дали лично “горби-то” е давал заповедите на съветските спецназ от ГРУ да колят със заточени сапьорски лопати демонстрантите в Тбилиси е въпрос, чийто отговор е спорен. Или си представяте, че “горби-то” е издал заповед “точете лопатите и колете мирните грузинци”?
  Защото ако има нещо, което не може да се отрече на “горби-то”, то това е фактът, че за разлика от всичките съветски царе преди него той наистина желаеше искрено мир – дали от слабост и по принуда след загубеното състезание със Запада, но е факт. За това и го наградиха с Нобеловата награда за мир.
  Спорът за “горбито-то” не е с мен, а с Роналд Рейгън и Хелмут Кол. Те наистина го харесваха много. Рашистите не пропускат по този повод да обвинят “горби-то”, че се е продал на тези двамата и на други западни империалисти защото е предател.

 17. Към よ:
  Оставете Горби-то, той си има своите заслуги , и никой не може да му ги отнеме, нито сега, нито в бъдещето.
  Ние, поне, в Източна Европа се измъкнахме от неговата власт , от КПСС, от СССР, а и за другите републики щеше да отстъпи, след като отстъпи източноевропейските колонии!

  Но сега въпроса е за путлеристкият КАПУТински шут, който е започнал да си измисля нови путлеристки “закони” за физиката в Запорожката АЕЦ.
  По същия начин хитлеристките казионни “учЕни” отличаха еврейската физика преди Втората световна война.

  Та , сега, тоя капутИН е казал , че ракетите се завъртяли на 180°, а пък защо пук никой от МАГАТЕ не го запитал ,защо ракетите са се завъртели точно на 180°, защо не са се завъртели например на 90, 270, 360,540, 720 или 900°???
  А пък може да са се завъртели и на 1000 градуса, или пък на 1 000 000 градуса, а още по-добре е да се завъртели на милиард градуса!!!

  Чудя се как пък капутИНският учЕн не се е сетил и за Шрьодергерския закон от играта – “тука има, тука нема”.

  Така че МАГАТЕ трябва да се подготви по-добре, другия път!

 18. П.П. Пак се е получила грешка в горния ми коментар, и трябва да се чете:
  ………
  – По същия начин казионните хитлеристки учЕни ОТРИЧАХА “еврейската наука” преди Втората световна война!!!……

 19. От споменатат в материала статия:

  “В България има структури и организации, които открито подкрепят нацизма,”

  Това определено е вярно, а организациите са всички NAZZIоналисти, ДПС, Герб, МИР, всички други клонинги на БКП и т.н.,

 20. Г-н Иво Инджев,

  “реториката на ПИК за подмяната” нито ми е известна , нито ме интересува – пиша горби-то, както пишя путя – те са в началото и края на плана андропов – запада се надяваше , че може като налее отново пари в преименуваната империя на злото , тя да се демократизира, само че бартера беше с/у руска корупция – горби е номенклатурчик, който е избран да изиграе гагаринова роля и той за разлика от Гагарин не беше жертва на този избор и безсрамно се ползваше от екстрите на световната си известност и още по-безсрамно говореше за огромната загуба на ссср-то – разпадът на ссср – то стана въпреки горби – а горби да е казал нещо за Чечня, за Грузия, за зверствата в Сирия , но за Крим – каза – докато съществува тази колониална империя всеки неин “император” ще е матрьошка и ще показва на света подходящата матрьошка според ситуацията – толкова за миролюбието и на въпросния миротворец
  – г-н Инджев не споделям оценката ви за горби, а вие сте в правото си да не качвате писанията ми

 21. нещо много се е наострила аудиторията в сайта. ИМХО. / авторът и собственик на този единствен по своята културна и историческа значимост ресурс в българия, въобще не е длъжен да бъде диригент на форума. през годините , чрез специфичния отбор към “по-високото ниво”, тук се оформи “публика”, на която се полага, по подразбиране, да бъде мъдра. времето тече и се предполага, че помъдряването ни се засилва в резултат. поне това се случва при умните хора. за някой форумът е място да се изкажат, а за други – да научат нещо ново. никой не е отменял популярния по цял свят принцип, че ” загубилият спора единствено ПЕЧЕЛИ – научил е нещо ново!” дори да няма спор, различните мнения провокират мисълта и саморазвитието/
  като наблюдател, седнал на крайпътен камък, ще започна с дребното. за клането в тбилиси ще уточня, че фантазиите за заточените лопатки са банално незнание. откакто съществуват тези войнишки лопатки, във всички армии по света, лопатките са заточени отстрани под ъгъл, придаващ на лопатката качество на СЕЧИВО. когато копаеш окопи, в земята често е гъсто с корените на околните дървета и войникът почва да ги сече с лопатката, удряйки като с брадва. отделно, войникът е обучен, като остане без оръжие, да използва лопатката като такова. никой не е заповядвал в тбилиси войниците да колят с лопатките. спокойно можеш да удряш с лопатката с плоската и страна. но едва днес, виждайки зверствата на орките в Украйна, разбираме защо и как същите тези орки, за свое удоволствие, са клали в тбилиси.
  относно Труман. азбучно клише на русофилистиците е “апокалиптичният ужас в хирошима и нагазаки”. на такива аз им бия контра директно в лицето: тези два града въобще не са спирали да съществуват на мястото си след “своята бомба”. реалните жертви винаги се преувеличават ей така- на зло за америка. но, типично за тъпите глави на русофилистиците, те НЕ знаят неоспоримия факт от войната на япония срещу САЩ : япония дава повече жертви от тези в хирошима и нагазаки, при бомбардирането на токио още на 8/9 март 1945г., но се изтъкват атомните бомби, а не жертвити в токио пет месеца по-рано. японците капитулират ШЕСТ ДНИ след втората атомна бомба. който поне малко разбира от човешкото бедствие “война”, знае какво бих казал за Труман.
  за Горби: за контрафон ще използвам хитлер. като ефрейтор, през ПСВ, хитлер бива обгазен с бойните отровни газове и лежи в болница, което го спасява. когато той се превръща във фюрер, през цялата ВСВ, всеки немски войник ВИНАГИ е носил противогаз. пак през ВСВ, германия е била през цялото време с най-мощната химическа индустрия. хитлер губи войната, самоубива се, но нито веднъж не е посегнал към химическото оръжие, макар то да е било съблазнителен вариант за победа в европа. това е проява на човешкото в хитлер, докол
  кото сам е бил жертва на това оръжие и го е смятал за крайно нехуманно.
  горбачов несъмнено участва във веселбата “рухване на соцлагера”. народите спряха да търсят по хоризонта задаващия се комунизъм. в бившото гдр се скъсваха да ядат банани , а в казармите на ссср макдоналс хранеше войниците с хамбургери законно и поточно./ да, това беше доста преди пилешките бутчета на буш за съветското гладуващо население! /
  днес бихте ме разбрали без обяснения, като се позова на вече несъмнения факт, че няма добри руские. помните ли солженицин и на какво се превърна по-късно, бидейки топнат в комфортния запад? помните ли андрей сахаров, нобел за мир, който сътвори проекта за унищожението на сащ чрез 500 -н метрово цунами, предизвикано от съветска водородна бомба в подводница, стоварена от търговски кораб и гмурната в океана пред ню йорк ?
  защо не срещнах във форума позицията, че хората се променят и горби от 1990г въобще не е горби от последните 20+ години ?
  знаете, че някой мъже прощават изневярата на жена си, а други пък въобще не! нещо такова ми се мержелее и във форума по оценката на горби. мнозина тук знаят какви ги надроби зеленски и неговия доставчик ермак към началото на войната. цената е десетки хиляди живота на украински войници и предаването без съпротива на цяла югоизточна украйна. да не говорим за атомните централи, за самолета “мрия”…тежко бреме. но, в днешно време и ако войната някога приключи без ядрени шамари / без варианти- ако някак убият путлер/, зеленски ще получи нобел за мир и ще остане национален герой на своята страна. това е положението. и едното е вярно, и другото е вярно. но, такъв е нашия човешки свят, такива сме хората.
  това беше за вас.
  лично за мен, от общия казус за историята ГОРБИ, остана изненадата, че при толкова мразещи го идиоти, фанатици, путлеристи, никой не го уби.

 22. Към よ:

  Е , добре кой според вас заслужава вашето “благоволение ” ?!?
  Дори Рейгън е номенклатурчик, при това Горби-то има 2 висши образования, а Рейгън- нула!
  Но аз не държа толкова на образованието, има много велики хора които нямат виШу, нали!
  Дори Христос, Мохамед, и Буда не са вишисти!
  Кажете своите “фаворити”!
  И много неуважавани личности, са истински великите!

 23. Мрачен, безкрайно дългите ви изричения не правят речта ви по-ясна.

 24. за Асен :
  изцяло ви вярвам. нещо повече: речта ми ВЪОБЩЕ НЕ ВЛИЗА в повечето от главите по пътя си.

 25. ИзрЕчения все пак, нищо, че ги изричаме или сричаме.

 26. Рикошетниковь
  През 1928 г. Рейгън постъпва в Еврика Колидж в Илинойс, където изучава икономика и социология и завършва през 1932 г.
  Та примерът ви не е подходящ

 27. Към Мел:

  Приемам това за дребнаво заяждане , защото дори в Танганайка разбират разликата между колИдж и юнивърсити!
  Всеки може да се запознае, че едно от значенията на думата юнивърсити означава и Вселена!

 28. Разлика в образованието НЯМА, както и няма заяждане, а просто факт.
  Колежа се ръководи от Декан. Какъвто е ръководителят на факултета по право на Горбачов
  И колежа и университета предлагат курсове за висше образование.
  И колежите предлагат диплома за завършено висше – бакалавър или магистър както и следдипломно ниво.
  Това че има разлики между двете не отнема бакалавърската степен по икономика и социология на Рейгън и не го прави с 0 висши образования.
  Както и това, че не се сещам кое е второто висше на Горбачов.

 29. ей, детската градина, спрете да се подритвате. за РЕЙГЪН вече всичко е написано. включително как заобикаля закона в сащ и праща 5 000 “стингера” на СА /”рекетьорско” искане на СА, защото тогава това оръжие е било забранено да се продава в чужбина ! / в замяна на свалянето на цените на нефта – част от плана на РЕЙГЪН да срути комунистическия бастион.
  за ГОРБАЧОВ има да се вадят и фейкове, и истини, на как иначе, след като там е царството на лъжите, измамите, “супертайните”…? знаем обаче всички, че в соца не можеше да си нагоре по етажите без висше образование. дори ако “тейко ти” или “дедо ти” те е ритнал нагоре, отиваш на бюро в областния комсомол и почваш да учиш задочно висше . чак после ставаш класически апаратчик. в едно далечно време съм си пил троянската сливова в механа “копривщица” с действащ полковник от ДС, който ми беше колега в СУ, но като задочник в ЮФ – беше на години, завалията и хич не му беше лесно, но изискването за висше образование беше дошло и в неговата супер-пупер служба.
  фактът е, че ГОРБИ и РОНИ бюха главните герои в сриването на империята ссср. защо успяха…, е друга тема.
  сега сме на сцената, на която се разиграва гибелта на рашистката псевдоимперия. както хитлер се прецака да воюва с целия свят – абсурдна кауза, така рашистите сега повтарят тази идиотщина и само крещящо доказват колко са ТЪПИ, защото дори не подозират какво им се случва, какво ги чака!…

 30. М. Горбачов е завършил Юридическия факултет на МГУ “Ломоносов” и аграрна икономика в Стопанския факултет на Ставрополския земеделски институт – задочно.

 31. Към Мел:
  Вие пак си настоявате , вие вярвате ли , че нямало разлика?
  А пък аз се чудех ,защо някои УНИВЕРСитети участват в класации за предпочитание от бъдещите студенти, а не от колежаните?!?
  То и симеоновската милиционерска школа се води даже АКАДЕМИЯ!
  И все пак , забелязахте ли многото значения на думата студент, тя може да означава и ученик , а не точно университетски студент!
  Но , както казах , не е изключително важно образованието, много личности не са обучавани ,или само в школи, особено в древността!

  А пък за образованието на Горбачов се поинтересувайте повече ,сам.
  Аз не съм биограф нито на Рейгън, нито на Горбачов!
  А на всички пишман-рейганофили предлагам да си представят, какво щеше да постигне Рейгън, ако нямаше подкрепата от другите западноевропейски лидери, или ако Брежнев беше поживял още 5-10 години, или ако Андропов беше поживял още 20-30 години, или пък Черненко?!?

 32. Соцът рухна поради икономическата си нежизнеспособност. (Иначе казано от един правешки мъдрец: “СоциализЪма беше едно недоносче”). При това положение да спекулираме какво щеше да стане ако Брежнев беше начело на сесесерето, докато станеше на 100 години, или Андропов на 102, е безсмислено. И напомням: през 1980-те години в източна Европа (Полша, ГДР) на другарите управляващи беше започнало да им пáри под краката и нямаше за кога да чакат народите да започнат да ги бесят наред, образно казано. Tака че каквото и образование да е имал или нямал Рейгън, факт е невероятният му политически инстинкт за правилни действия в правилния исторически момент.

  Впрочем, също пълен нонсенс е твърдението, че артистът Рейгън неподготвен е станал президент на САЩ – че така да се каже, е долетял в Белия дом от Нищото, както мъжленцето на Деса кацна на “Дондуков” 2. Напротив, като говорител на профсъюза на артистите още в началото на 1940-те години и по-късно демократично избран губернатор на Калифорния Рейгън е имал внушителна политическа кариера много преди да влезе в Белия дом – за два мандата.

  Докато СССР/КГБ произведе президента Горбачов, защото в смутните за СССР 1980-те години още един Андропов или Черненко тази огромна болна държава не можеше да си позволи.

 33. Брутния доход на Калифорния е по-голям от дохода на СССР.

 34. Към симпатизант/ка на ДСБ
  07.09.2022 в 20:14:

  Не само Андропов, ако Брежнев не беше извършил преврат срещу Хрушчов, то Хрушчов още щеше да е генсек през 80-те години!
  А Рейгън щеше да си отиде още през 1988г.!

  За пример ви давам Путлер, който сега е на същата възраст на каквато беше Рейгън в началото на президентството си!
  И нека всеки си прави изводите за себе си!
  Това са фактите!
  А , който иска да приравнява колежанското образование с университетското, то предлагам да поиска преименуването на Кеймбридж, Оксфорд, Станфорд на колежи!
  Аз съм си взел достатъчно попкорн, и очаквам с особено настървение, да убедите техните “академични” номерклатури да се признаят за равни на колежите, и дс се преименуват ба Кеймбриджки колИдж, на Станфордски колищИдж, на Оксфордски колИдж и т.н. и т.н. ….. и т.н…..

 35. към RICOшетниковь:

  Най-доброто висше образование в областта на визуалните изкуства във Великобритания човек може да получи в Royal College of Art. То е колеж, а не уневерситет, защото има само една катедра – визуални изкуства.

  Преподавах във Falmouth College of Arts, точно когата го прекръстиха в Falmouth University of Arts. Промяната на името бе наложителна, защото освен визуални изкуства, започнаха да преподават и жуурналистика, което направи образованието по-УНИВЕРСАЛНО, от където произлиза и понятието. По късно, когато прибавиха и други департаменти, просто стана Falmouth University.

  Кеймбридж издадоха първата ми книга, и не го казвам, за да се хваля, а за да кажа, че съм бил и там, и в Оксфорд. Там има и Университети и колежи, в които завършват висшисти! Някъде колежите са департаменти към университетите.

  Така че, господине, яже си пуканките, и не се опитвайте да разсъждавате на глас по проблееми от които сте на много голямоо разстояние, преди да сте се информирал! И най-важното – четете! Не пречи!

 36. Към Тодоров, точно това исках да чуя , но искам вие да преименувате университет в колеж!
  И да ви светна, няма нужда човек да е преподавател в колеж , за да разбере разликата между двете!
  Така че , кажете какво образУвание сте завършил, за да видим в кой колИдж сте завършва, а и в бъдеще ви пожелавам да преподавате и в университети , а не само в КолИджи!

  И както казах , ако не сте чул , все още , не аз съм въвел разликата между различните видове образования! И не държа особено на това!
  Вие информирайте всички други, аз сиимам много източници за да се информирам и без вас!

 37. към RICOшетниковь:

  Няма как да държите на нещо до което не сте достигнал, а и не разбирате!
  Естествено, че не сте “въвел разликата между различните видове образования”, защото тя съществува и без вас! Явно не правите разлика между Пожарникарско образоване и Правно образование в Симеоново! Разкажете ни за курсовете в Симеоново – от това разбирате!
  С този правопис, висшето образование (образУвание зачи нещо съвсем друго!) ще го гледате през крив макарон! Щом не Ви се чете – пишете, а ние ще се смеем!

 38. Драги съмишленици, докато си ги измерите и ще се намразите така както мразите тези заради които уж сте се събрали тук..

 39. КолИджи, университети – вятър! Интелектът и професионалният опит са много по-ценни от дипломите. Йошка Фишер и покойният Норберт Блюм нямат завършена гимназия и въпреки това бяха cpед най-добрите министри в Германия.

 40. към Георги Харизанов:

  “Кинтите между другото дойдоха от правителството на Киро Подмяната..”

  Докажете го! Троленето без доказателства мирише на рубли!

 41. @Todor Todorov

  Наско Атанасов от ПП собственоръчно се е похвалил:
  https://www.marica.bg/region/haskovo/nasko-atanasov-pak-predizvika-s-post-tozi-pat-ot-buzludja

  А относно колежи, университети и тем подобни етикети.. Важни са но не правят човека и не виждам какво толкова сте заспорили кое е по най най най..
  Примери много, симпатизант/ка на ДСБ е дала два..
  Аз се сещам за други..

  Born and raised in the Austrian Empire, Tesla studied engineering and physics in the 1870s without receiving a degree, gaining practical experience in the early 1880s working in telephony and at Continental Edison in the new electric power industry.

  Има много по-важни качества от това колко добре владееш език, колко информация си успял да натикаш в мозъка си и колко точно поставяш запетайките..
  Сещам се за Дейвид КамОрон.. като го слуша човек свят да му се завие от изисканият стил във владеенето на езика.. а ще остане в историята като най-големият глупак.

  Стив Джобс, Бил Гейтс.. все примери на успели хора напуснали преждевременно университетите..
  Така че да се мерят Горбачов и Рейгън по университети е безмислено.
  Според мен трябва да се мерят по добрите им намерения и резултата който постигнаха.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.