В ход е великата октомврийска ревлолюция

 

 

Октомври започна с гръм, но не от крайцера “Аврора” в родината на потъналия тази пролет крайцер “Москва”. Гръмовното начало идва с пристигането на азерския газ и на Урсула фон дер Лайен като негов фон. Фон, но много важен на символично ниво ( и не в полза на фамилиарния Бойко, който обича да се хвали, как в София идвали световни лидери лично заради него, но повече нямало да стъпят, щом не управлява той).

Ден по рано, тъкмо на 1 октомври, скоропостижно се появи тук и най-ухажваният в региона алтернативен властелин на руския газов диктат, какъвто е (почти) диктаторът Илхам Алиев. 

Всички обичат Илхам Алиев! Дори и засегнатият от неговата конкуренция Путлер с нищо не показа свадливата си завист на срещата си с него в Самарканд на 15 септември. Как да атакува Алиев, като зад него стои Ердоган, с когото Путлер може да си позволи отношения да развали, колкото с китайското началство Си. 

Президентът Румен Радев се опита да замаже продължаващото престъпление с всяването на страх от предстоящата зима заради “хаоса в енергетиката” . Изведнъж се “оказа” апологет на Алиев и газа, който ни носи той чрез включването на гръцката газова връзка, БОЙКОтирана повече от десетилетие от бившия съперник на Радев, с когото се превърнаха в тандем по линия на омразата срещу ПП и онова, което правителството на Кирил Петков направи, за да заслужи  етикета на рушител на “прекрасното” ( вече и за Радев, явно) старо статукво на българската подчиненост на “Газпром”. 

В София, пак заради отпушването на тръбата с Гърция, тече октомврийска среща на балканските лидери. Подобни балкански турнета по други поводи бяха стар и любим специалитет на “геополитика” от Банкя. Сега балканските ръководители са тук да отпразнуват края на дългогодишия БОЙКОт на гръцката връзка. Бойко така и не можа да я спре докато неспирно размахваше кирката при предсрочното прокопаване на руския “Турски поток”. 

Същият газопровод, пак през този октомври, е заплашен от спиране. ЕС му отне лиценза, който Бойко лукаво си беше издействал, финтирайки Брюксел с подставени лица в проекта, като кухата саудитската фирма Аркад, наела след това руски подизпълнители, включително работници и охрана, за да осъществят транзитното обслужване на русолюбивите икономики на Сърбия и Унгария. Европейският удар си е октомврийска аркада на веждата на боксьорчето от Банкя, на което не му мигна окото да мами своите хора в Брюксел с наетата фасада Аркада. 

Още не знаем какво има да се вари в украинския котел през октомври, последният относително топъл и подходящ за наземни бойни действия месец. Но знаем, че край Лиман котелът на десетки хиляди обречени на плен рашистки окуптори вече къкри на неотслабващ огън. На опън ще бъде подложена повече от хиляда километра фронтова линия, срещу която украинците настъпват. Единственото, което Путлер можа да измисли срещу това е да  покани жертвите си на преговори с прозрачната цел да спре устрема на украинците и да се подготви за нови злодейства срещу тях.

Хаосът, който Радев и колегата му по плашене на България прогнозираха за България, се случва в окупираните от РаZия части от Украйна. Там вече се видяха в чудо как да приложат на практика новопридобитата си принадлежност към своята изнасилваческа руска матушка. Наистина не знаят. Няма законодателна база, не са определни изпълнителите на екзекуцията на местната независомст под формата на присъединяване към РФ. 

Нормално е матушката да ражда, но Путлер се изхитри да акушира на обратния процес: да върне с военни инструменти в утробата на матушката ро(ж)би, нарочени за доизносване преди да ги преродят в истински руснаци под дулата на рашистките оръжия.

Знаем обаче, че в Китай, където се държат като началници на РaZия по икономическа и геополитическа линия, ще има важно събитие. Свикан е 20 конгрес на партията ( да не се бърка с 20-тия конгрес на КПСС през 1956 г., на който вождът Сталин беше низвергнат). Най-вероятно властта на генералния секретар Си Дзинпин ще бъде потвърдена. Но дали това е добре за Путлер, който вече на няколко пъти беше унизен от него симвоЛично с жестове на незачитане? 

Никой не може да предвиди до какво точно ще доведе препотвърдената власт в ръцете на Си. Но се знае, че с развързани ръце той ще има повече свобода да превърне в дела думите на свои дипломати за желанието на Пекин да развива отношенията си с Европа и …НАТО. 

Честито на “победителите” у нас, които плачат на путлерските гробища с лицемерните сълзи за грешката на Запада, който се бори с Путлер, вместо да се заеме с истинския си опасен конкурент Китай.

Октомврийските събития, както се вижда, вещаят интересна Октомврийска ревлолюция. 

 

17 мнения за “В ход е великата октомврийска ревлолюция”

 1. https://www.me.government.bg/bg/interviews-325.html
  Според Нушка, газът е трябвало да потече през 2018г. Явно Меркурий е бил много ретрограден, за да се забави (достатъчно).

  Но аз си мисля за мълчанието на медиЙте за отнетия лиценз на “South stream transport”. И още други неща. Като например, че в тръбата има едни свободни 10% (Газпром резервира 90% за 20 години), което е 1.5-1.6 млрд. м3 годишно. Което дава възможност Булгаргаз да търгува с това количество. При спиране на Турски поток тези количества ще се изтъргуват на много добра цена. Само че това мълчание ми подсказва, че нищо такова няма да се случи.

 2. Чудеха се съфорумци едни що тея дни така масово путлерастката РъБъ пап.лач изведнъж взе да се пребоядисва на евроатлантици. Вкл. рЭзидентът радэвич. Вкл. вицето му, гоцЭвата изгора йотовна. Вкл. разни служЭбни гугутки и гургулици. Вкл. медийните мисирки и мисиряци. Ми нидерландците още на 17 септември спират лиценза на банкянския поток. Оттук на въпросната путлерастка пап.лач спира да й мирише на газпромовски рубли в евра. Замирисва й на чл. 98 и следващи от НПК – и на бай Ставри. Как да не станеш евро-атлантик. Па и въпросната пап.лач има дълъг стаж по въпроса – от 1989 до днес доста се натренираха…

 3. Ivo Berov·
  Гръцкият премиер Мицотакис благодари на Кирил Петков за гръцко-българската газова връзка. Спомена и Бойко Борисов.
  Румънският премиер Чука благодари на Кирил Петков, но Борисов не спомена, кой знае защо.
  Всички благодариха на Азербайджанския президент Алхам Алиев и на председателката на Европейската Комисия Урсула фон дер Лайен
  Българският президент Руман Радев не благодари на никого. Ама на никого, бе ! Дали защото само той има заслуга за построяването на връзката ? Едва ли. Заслугата му е почти никаква.
  Причината е друга. Просто си е такъв човекът. По известни едни съображения на казвам, че е невъзпитан, или простак.
  А иначе непрекъснето дудне за единство, особено по празниците. Сега, при откриването на връзката, поне за няколко минути можеше да постигне отчасти това единство, като благодари и на Борисов /знаем си за забавянето, в този тържествен случай може да се направим, че сме забравили/, все пак той започна строежа, като благодари на Кирил Петков, който завърши строежа, за да се види някаква приемственост все пак, като част от българското единство, като благодари също на Алиев, защото без азербайджанския газ строежът би бил безсмислен, и като благодари на Урсула, защото Европа е дала 250 милиона евро за строежа все пак. /И за Европейското единство говориха всички, освен него/.
  Защо така ? Ами май вече споделих защо.
  И следващият въпрос :” Защо българите толкова често си избирът тъкмо такива водачи, за които не бива да се казва, че са простаци, защото не е възпитано ?”
  Отговорът не е труден. Защото повечето българи са като тях, съжалявам, значи, сори, възпитано, или не.

  – та, да не питаме управниците защо са простаци – да се попитаме –защо са управници?!

 4. Добре, че ГаZпром врътна кранчето – иначе интерконектора нямаше да види бял ден (Акт 16) до второ Пришествие!! Но пък историята си прави шегички – тези които бяха най-много против – те го откриха…

 5. Трайчо Трайков беше бълг. министър, който знаеше как и предприе конкретни действия да охлаби руската енергийна примка на България и в трите сектора – газ,ядрена енергетика,горива – Трайков предприе мерки, НЕогласявани от медиите
  – 13.06.2011 г. , ПАРИ, с. 3
  Строежът на АЕЦ “Белене” продължава. Убеден съм, че правителството ви ще вземе правилното решение, отчитайки от какво огромно значение е този проект за бъдещето на българската енергетика – Юрий Исаков, посланик на Русия в България
  *
  – 13.06.2011 г., КЛАСА, с.6
  Газовите връзки на страната ни с Гърция, Румъния, Турция и Сърбия.
  За това се разбраха енергийните министри от ЕС след срещата им в Люксембург. Целта на проекта „Север-Юг“ е да се свържат инфраструктурите на Балтийския, Адриатическия и Черноморския регион. Най-бързо се очаква да се изгради интерконекторът ни с Румъния – до края на следващата година. Връзката с Гърция се очаква да бъде факт през 2015 г., а тези с Турция и Сърбия все още само се планират. Освен газовите връзки част от инициативата ще бъдат и планираните за строеж нови електропроводи до съседните ни страни, обясни енергийният министър Трайчо Трайков.
  *
  12.10.11 – https://www.investor.bg/a/332-ikonomika-i-politika/124387-gazovata-vrazka-s-rumaniya-shte-e-gotova-v-nachaloto-na-2013-g
  *
  19. 11.11 – Трайков се съгласи на междусистемна газова връзка с Турция
  https://www.moreto.net/novini.php?n=153697
  *
  Трайков: Активизирме газовата връзка с Гърция(Трайков – парламентарен контрол)
  http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=2065

  Трайков се опълчи на руски интереси – това Борисов го мрази, мрази хората, които проявяват независимост и не са слугинаж като него.
  А Трайков замрази проекта Белене до изясняване на ИКОНОМИЧЕСКАТА му целесъобразност за България. Когато Трайков обяви, че уволнява Кр. Първанов, защото без негово съгласие е подписал документ, с който задължава България да подпише договор за Белене, лъснаха задкулисните игри на мутропремиера с руснаците – шефът на НЕК се оправда, че е изпълнявал заповед на Дянков, който е бил натоварен от Борисов да обслужат руснаците зад гърба на Трайков. Борисов пък се закани “при трети фал” да отстрани Трайков – всъщност, първият е, че ТРАЙКОВ се опълчи на „ЛУКойл” за високите цени на горивата и открито нападна Валентин Златев, който ТОГАВА беше и преговарящ с „Росатом” .И точно газта беше КОНКРЕТНИЯ 3-ти ПОВОД мутрата да го изрита – най-лесния, евтин, и бърз начин за отпор на газовия терор са интерконекторните връзки и там бяха усилията на Трайков.В седмицата на оная Катарска среща, трябваше в Турция да се подпише споразумението за газов интерконектор и борисов СПЕШНО уволни Трайков, отиде лично на срещата и нищо не подписа, щото нямал енергиен министър… и се пусна лакърдията за джапанките, плажа и т.н., подета от медиите и повтаряна при всеки повод като за Костов – Костов ни изкара от черните списъци и необратимо ни насочи към ЕС и за НАТО, но комунетата, ДпС и агентгоце ни “вкараха” , като руменгазпромов, който днес яхна гръцката тръба

  – та, “… беше казал някой умен:
  простаци се убиват със мълчане.
  Обаче не умираха. Напротив –
  уютно сред смълчаните им беше…(Н.Комедвенска)”

 6. Стратегическия град Лиман е освободен от нашите победоносни войски.
  Наред са Луганск, Донецк, Ростов, Москва, Владивосток.

 7. Като стана дума за Китай, все се надявах ако не Китай, то поне Индия и Бразилия да подкрепят резолюцията, но нищо, ще има и други резолюции…

  Мнозина се чудеха как ще се отрази на войната фактът, че Украйна вече атакува суверенна руска територия? Отговорът дойде бързо от руското командване: “Нашите части се изтеглих от Лиман на по-изгодни позиции”. Както се казва, хаирлия да е! Сигурен съм, че руските войни имат още много по-изгодни позиции. Дори не е необходимо да стигат до най-добрата си позиция на Волоколомско шосе. Достатъчно е да се окопаят на границата си.

 8. Видеодоказателства за военните престъпления на Русия:

 9. https://offnews.bg/sviat/ne-sam-gotov-da-ubivam-ruski-rapar-se-samoubi-sled-poluchavane-na-pov-786224.html

  Жалко за младият човек който макар и израснал в Русия не е изгубил човешкото.


  Популярният руски рапър МС Иван Петунин сложи край на живота си, след като получи повиквателна за частичната мобилизация и перспективата да отиде на фронта в Украйна. Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар, като преди това е оставил прощален запис, в който казва „Не съм готов да убивам!“, съобщава местното издание 93.ru.

 10. Променяме България, доверявайки се на разума!

 11. https://segabg.com/hot/category-bulgaria/mashinite-tri-sekcii-izpisaha-dnevnikut-e-podpraven

  “Дневникът е подправен”

  Няма да се изморя да повтарям че гласуването с тези “черни дупки” е върховна глупост и престъпление.
  А това че е отнето правото на глас на хиляди възрастни които се притесняват от машините го оставам да тежи на съвестта на политиците дали съгласието си за подобен тип гласуване.

 12. Да, започва един от най-важните месеци в последните 30 и следващите 30 години. Има достатъчно фактори, които да го превърнат във втора октомврийска революция (по настоящия календар първата от 1917 г. се пада през ноември). Ако тези важни процеси започнат в настоящия месец, нищо чудно именно през ноември да избухнат необратими промени в руzия. Един от водещите фактори е безумната (и като идея, и като изпълнение) моГилизация и нейните руски и международни последици (вторите са много съществени – засилените санкции и засилените западни оръжейни доставки в резултат на путиновата игра “ва банк” с моГилизацията).

  Но не така наречените (т. нар.) “народни маси” биха се вдигнали, а так называемый (т. н.) “руски елит” най-вероятно ще оттегля постепенно подкрепата си за тази война, за личните егоистични цели на путин, за засилването на изолацията спрямо Запада (където беше досега истинският живот на “елита”) и така нататък (т. н.) и так далее (т. д.). Защото последните санкции срещу практически цялото широко руско управление (парламент, правителство) го удрят в най-болното място – настоящия техен луксозен живот и бъдещия луксозен живот на потомството им в така “омразния” им “деградиращ” Запад. Това те вече прекрасно са го разбрали и засега само лицата им го изразяват, но скоро и действията им (в руския вариант това ще е е бездействие, тих саботаж) ще последват израженията.

  Ето вижте първите три минути на това видео (според мен гениално направено), които са напълно достатъчни да се онагледи страхът, вцепенението и при някои – ужаса от това, което предстои.

  Май че октомврийска/ноемврийска революция (като последици, не като въстание) наистина ще има.

  Видеото (2 дни след пускането му вече има над 2 милиона гледания – това не е случайно):

 13. 8 БЕЗ МАЛКО. НА ЖИВО ГЛЕДАМ … ДРЕБЕН СТАРЕЦ … ГЛАСУВА С 8 ДУШИ ВЪОРЪЖЕНА ОХРАНА …ТЕЗИ КАТО ДОГАН ХОДЯТ С АРМИИ, ДА ВНУШАВАТ НА НАС , НЕЗНАЧИТЕЛНИТЕ , ЧЕ СА ОНЕЗИ ВАЖНИТЕ, ГОЛЕМИТЕ, СПЕЦИАЛНИТЕ, НЕДОСЕГАЕМИТЕ … НЕ ЗНАМ ВАШИТЕ ИМЕНА И КАК ЩЕ ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ, НО
  ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИТЕ …(Радослав Бимбалов)

  https://mobile.twitter.com/Kiril_Varbanov/status/1576450851216166912/photo/1

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.