Саркастичните поздрави за юбилея на Путлер

Рожденият ден на Путин беше отбелязан подобаващо по света, но най-вече в Украйна. Върховният фоейрверк освети Керченския пролив. Взривен беше едноименният мост. Гордостта на Путлер, който от 2018 г. свързва(ше) РаZия с окупирания Крим, избухна в пламъци. Кремъл обвини украинците. Сега се чака да се види какъв е страшният московски отговор, с който бившият президент и премиер Дмитрий Медведев заплаши, ако този символ на руската окупация бъде разрушен. 

Не толкова впечатляващо, но също символично е взривяването на украински дрон на военното летище “Шайковка” в Калужка област. Тя е съседна на московската. Летището се намира на повече от 200 километра от украинската граница. Губернаторът на областта Владислав Шапша потвърди, че безпилотният апарат е дошъл от Украйна.

На празничната 70 годишнина на Путин военните сводки го поздравиха с успешно отблъскване на украински атака край Купянск, Лиман, Миколаево и Кривой рог. Забележете- не с успешни настъпление рапортуват, а с успешно отблъскване на украински атаки.

От The Times изчислиха пак насред юбилея на Путлер, че при сегашните темпове нd украинското настъпление войната ще приключи с прогонването на руските окупатори до Рождество Христово. Мнението се подкрепя от бившия командващ американските въоръжени сили в Европа ген. Бен Ходжис. Всичките му прогнози досега са се сбъдвали. https://www.thetimes.co.uk/article/ukraine-war-could-be-over-by-christmas-say-military-experts-2702mn29w

Празнични жестове към Путлер направиха и другаде. Яна Чернохова, министър на отбраната на Чехия, се снима и показа в мрежата с тениска с надпис, който е популярният по смисъл английски превод на украинското послание, с което изпроводиха под водата флагманът на руския флот “Москва”. Кога друг път, ако не на 7 октомври, съм длъжна да облека тази тениска и да изразя гражданската си позиция спрямо един от най-големите престъпници на нашата епоха. Скоро ще победим”, написа тя.

 

 

 

 

 

 

Други чехи поставиха ковчег с Путлер и надгробен кръст до самото руското посолство в Прага. И му пожелаха на плакат “дълги години затвор”.

 

 

 

 

По подобен начин постъпиха и в Австрия.https://www.ukrinform.ru/rubric-uarazom/3588579-v-prage-u-posolstva-rf-postavili-grob-s-putinym.html

Поздрав и от мен:

 

 

 

 

 

 

Колажи и саркастични забележки заваляха в мрежата във връзка с взривения Керченски мост като илюминация по повод кръглата годишнина на Путлер. Бившият украински президент Порошенко е монтиран като подпалвач на моста ( заиграването е също по повод фамилното му име, порох на руски е барут).

 

 

 

 

 

 

Зеленски пък е изобразен да си прави барбекю на пламъците на моста.

Целият свят гледа как “великия” план на Путлер отива на дъното при кораба “Москва”, но законното първо място в това състезание по сарказъм се пада на украинците. Арестович, изключително популярният със своите обяснения за хода на отбранителната война съветник на Зеленски, пусна статус с весела песничка с поздрав за рождения на Путин на фона на горящото 19 километрово съоръжение. https://twitter.com/arestovych/status/1578654960161464322

В Кремъл обаче настроението е гробовно. Популярен блогър показва угрижените лица на депутатите в държавната Дума, ползвайки официално излъчване на руската телевизия. Увисналите им смълчани физиономии са в пълен дисонанс ( когнитивен) с изобразената на Червения площад показна радост с танци и песни във връзка с обявеното анексиране на украински територии. 

В самата  РаZия цари Могилизация! По добра илюстрация на тази придобила популярност игра с думата мобилизация, не може да се измисли.

  

18 мнения за “Саркастичните поздрави за юбилея на Путлер”

 1. ХАЙЛ ПУТЛЕР!

  Конституцията е обществен договор между управляващи и управлявани.
  Поради неспазването и,
  все по-малко ще са гласуващите на изборите!

  С повод и без повод.
  Навсякъде, където е възможно.
  Ще го повтаряме!
  Защото изборите във всяка държава,
  са най-важното, определящо всичко останало след това!
  Няма просперираща държава без демократични избори!
  Примери много: ГДР и ГФР, Северна и Южна Корея, САЩ и СССР…,
  изродът Хитлер в национал-социалистическа Германия и изродът Путлер в комунистическа варварска Русия-
  с ядрени оръжия, но прилича на Нигерия, покрита със сняг…

  ЦИК потвърди това, което вече предварително бяхме ви казали: Изборите в България са противоконституционен фарс:

  БЕЗ активна регистрация. С фалшиви избирателни списъци със стотици хиляди “мъртви души”!

  С ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ и “избираеми места”!

  С противоконституционно привилегироване на водачите на листи.

  БЕЗ ДИСТАНЦИОННО гласуване! По Интернет и по пощата!

  От РЕШЕНИЕ № 1564-НС на ЦИК е видно:

  – Както вече предварително бяхме ви казали!Абсолютно всички водачи на листи, на партиите прескочили 4%, влизат в Парламента.
  — Както вече предварително бяхме ви казали!Изборът на депутатите не зависи от преференциите на симпатизантите на партиите.
  Депутати стават тези, които предварително са поставени на избираемо място.Изключенията са пренебрижимо малки.Поради това,
  все по-малко ще са гласуващите на избори!
  — Както вече предварително бяхме ви казали!Отново, както в последните 33 години, няма нито един независим непартиен кандидат.

  Всеки сам може да провери истинността на гореизложеното

  Централна Избирателна Комисия

  РЕШЕНИЕ
  № 1564-НС
  София, 7 октомври 2022 г.

  ОТНОСНО: обявяване на избраните народни представители в Четиридесет и осмото Народно събрание

  ПП.
  -Отново избраниният от два избирателни района Борисов, нарушавайки Конституцията,
  избяга, преди да се закълне в парламента.
  -Отново никой не иска да образува правителство с токсичните Борисов и ГЕРБ!
  Въпреки, че коалицията с която свалиха правителството на Петков,
  има депутати, много повече от необходимия минимум от 121 гласа!

  Вече 33 години изборите в България са противоконституционен фарс!
  вече десетилетия комунистите Борисов, Цацаров и Гешев са воденични камъни на шията на българите.
  Закотвени на дъното на ЕС. С руска енергийна примка на шията!

  Невъзможна е просперираща държава,
  без демократични избори!

 2. По стара традиция крепосните селяни се събуждат Октомври, Ноември.. чакаме..

 3. Към
  Видьо Виденов :

  Г-н Виденов, аз съм предлагал да се въведе модифицирана активна регистрация!
  При нея всички гласували на последните избори ще фигурират в списъците , а активно ще се регистрират всички , които не са гласували на последните избори, като това важи и за навършилите пълнолетие!
  Така ще се отнемат избирателните права на негласувалите на последните един или два избора!
  Освен това съм предлагал и тук, всеки да има право да продаде избирателните си права на ЦИК , а не на джамбазите на гласове,като например циганските, като такива продавачи на гласове се премахват от избирателните списъци , и не участват в изборите!
  И разбира е съвсем правилно да се премахва преференциалния праг!
  А може да се помисли и принудителното обединяване и коалиране на партиите, преди изборите , като се въведе по-висок праг за влизане в парламента! Защото разпарчетосването на вота , и появата на много и популистки измамници и мародери , сега, не е характерно само за България, но и за Европа!
  По същия начин се провежда и кооперативната комасация на земята, не чорбаджийска и плантаторска комасация, а кооперативна!
  Само ви припомням , че в Западна Европа, след Втората световна война, се постигна сравнително благоденствие и демократизация, на основата на 2-3 основни партии!
  Само в САЩ си останаха с 2-3 партии и това се вижда, разликата с разпарчетосана Европа е видна, нали!

 4. Мисля ,че путлер е най-малкия проблем при наличието на 150 милиона уроди,негови копия.Путлер просто е изпълняващ длъжността.По-големия проблем според мен са западните,наивни лигльовци,които ги извадиха от кома след разпада на ссср и напълниха с пари правейки бизнес с уроди,които им сапунисват въжето със сапун от “Procter & Gamble”.

 5. Georgi Nikolov,

  не выкурили где попало, выкурили там где ещё не попало

 6. Крак повлякоха чехите, които преди дни обявиха, че са анексирали Калининградска област и са я прекръстили на Карловец. Днес Зеленски обяви, че е подписал указ, с който присъединява Курилските острови към Япония.

  Но пък е съвсем сериозна информацията, че елитната дивизия Дзержински в момента извършва арести на висши военни в Москва.

 7. До RICOшетниковь
  08.10.2022 в 17:23

  1.Предложенията Ви са взаимно изключващи се, но по-важното е, че са противоконституционни.Няма такива ограничения на Запад за партиите. Има много партии, просто само две, или няколко от тях са значими.
  2. Няма защо да откриваме топлата вода.
  -Защо активна регистрация се изисква само за българите в чужбина?На Запад има активна регистрация за всички граждани на съответната държава, независимо къде се намират.
  – Освен в България, навсякъде в ЕС може да се гласува по Интернет и по пощата.
  – Освен в България, никъде в ЕС няма “избираеми места” и праг на преференциите.
  – Освен в България, никъде в ЕС няма привилегироване на водачите на листи с гласовете на неотбелязалите преференции.
  -В повечето страни, на неотбелязалите преференции гласът му е невалиден. Тъй като се избират личности за парламента. Макар личностите да са предлагани от партиите.

 8. интересно интервю..

  https://frognews.bg/novini/pisateliat-viktor-erofeev-rusiia-realno-martva-tia-trup.html

  ” Русия не съществува. Това е незаконна държава с псевдоизбори, псевдопарламент, псевдосъдилища, псевдоадминистрация и т.н. Не виждам тази държава като жив организъм.”

  ..някои от нещата ми напомнят за България..

 9. До RICOшетниковь
  08.10.2022 в 17:23

  ХАЙЛ ПУТЛЕР!
  “ще се отнемат избирателните права на негласувалите на последните”
  Та правото на избор е неотменимо и гарантирано във всички демократични Конституции

 10. Виденов, стига с назубрените псевдодемократични опорни, които сте зазубрили наизуст, аз ви предлагам работещи предложения, ……..повтарям само за такива хеленктуалци, като вас , че това са само мои предложения и идеи , а не окончателни решения!

  И да , само инфантилните и неграмотните, и необразованите вярват в приказки , популизъм и суперхерои!
  НЕ! НЯМА само права, повече са задълженията, така е в реалния живот, за възрастните от около 18-21 …. до 60-65 години, извън тази възраст привилегиите и “правата” са повече от задълженията !
  Така че вие си вярвайте в “вечни” права, но за кого оставар вечните задължения???
  Може би на децата и старците!

  Гласуването не е само “право”, то е преди всичко задължение!
  Иначе защо не приложим правото за гласуване за възрастта от 0-18 години??? Защо за тях не важи “неотменното” и “гарантирано” “право” да гласуват , според коМУнституциите, според вас!

  И аз не съм казал точно да се отнемат права, а да се въведе активна регистрация, само за негласуващите, като минимална дискриминация спрямо тях!
  Припомням ви , че в много конституции правото за гласуване е ЗАДЪЛЖЕНИЕ, чрез въвеждане за задължително гласуване!

  Повтарям ,пак, и само за вас, че това са само чернови за справедливо решение на купения вот, и за негласуващите инфантилни всезнайковци и мачовци……Капиш???

 11. До RICOшетниковь
  09.10.2022 в 11:05

  “Правото е задължение”
  Стига глупости!
  Вярно е, че Борисов е прост.
  Но по-умните знаят,
  че това се нарича
  ОКСИМОРОН!

 12. към Видьо Видев:

  Възможно ли е изобщо да обясните на един оксиморон, какво е трол, или пък обратното?

 13. Todor Todorov 💙💛,

  блестящо ?! – “… трябва да дойде човек, който ще използва властта като цар” – Петър Велики с човешко лице – просто да изглеждат “по-европейски”, а европейците да им работят – строят кораби, служат в армията, преподават и развиват наука, култура, да организират бизнес, да строят фабрики … докато абсолютния монарх окупира нови и нови територии – това прави и ивангрозни преди него и великатаекатерина, сталин и путин след него – същото – приемлива фасада за света пред едно разрастващо се злокачествено държавно образувание с псевдовеликакултура – каква да е

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.