Водевилът ( по Митрофанова ) стана Воводел

 

 

 

 

 

 

Решението на парламента да бъде предоставено оръжие на Украйна, взето със 175 гласа,  49 против и въздържали се 1, е воводел в най-новата ни история. Вече се опълчваме на Вова и не се делим от съюзниците си. “Водевилът” на Митрофанова се превърна във воводел.

На 3 ноември 2022 година, в българското Народно събрание се състоя чудо, което ми напомня (като участник в събитията)  на 3 ноември 1989-та година, когато извън парламента предизвикахме властта на тогавашния държавен глава Тодор Живков със скандирания за свободни избори и демокрация. 

По символичен начин и тогава, и сега най – овластеният човек в държавата изпадат в отбранителен режим. Знаем до какво доведе това през 1989-та буквално седмица по-късно.

До какво ще доведе сега фактът, че президентът на “всички българи” всъщност представя едно малцинство, както се видя от днешното гласуване на народното представителство?

Ще продължи ли изпадналият в изолация държавен глава да нарича “войнолюбци” пратениците на такъв голям процент от гласувалите на последните избори българи?

Ще се продължи ли да се при(по)знава като част от парламентарния тандем КК ( Костя плюс Корнелия)?

Ще даде ли за отмъщение и напук третия мандат за съставяне на правителство на някой от “миротворците” от този тандем?

Ако го даде на “войнолюбци” ще бъде ли това признание за поражението му в политиката  да противопоставя, вместо да обединява, зачитайки най-голямо сформирано досега мнозинство в този толкова разделен по почти всички останали въпроси парламент?

Както и да реагира Радев, остава удовлетворението у всеки, който от години обяснява, че главният разлом в България е между проруските и прозападните нагласи у нас, а при сегашното гласуване стана ясно, че откровеният рашизъм е пострадал от косвените попадения на високонеточните удари на Путлер срещу човечността в Украйна. Вижда се, че и колебаещите се да ги осъдят в парламента преодоляха страха и опортюнизма си.

Останаха като наказани в ъгъла само екстремните рашизоиди в българската политика. Радев с тях ли иска да марширува докрай?

НА СНИМКАТА ( от рашисткия “Труд”):

Погребалните агенти на Кремъл в ролята парламентарни парламентьори като приносители на тъжната вест за провала на техния тандем с БСП в обслужването на Путлер

 

 

 

 

 

21 мнения за “Водевилът ( по Митрофанова ) стана Воводел”

 1. Евалла, комшу! Машаллах!

  Ердоган публично се присмя на Путлер!

  Фашизмът и имперското “величие” винаги губят.
  Това е доказано неведнъж от световната история.

  Както е казал Марк Твен:
  “най-доброто оръжие е смехът и има гарантиран знак за предстоящия крах на режима е да му се изсмиват!

  Унищожителният сарказъм на Чарли Чаплин навремето уби фашизма на Хитлер,
  а смехът на украинците срещу борещите се с комарите, руските „гробища“ и войските на TikTok убива фашизма на Кремъл.

  Ердоган се изсмя на Путин.
  Като казва, че турският флот е достатъчен за удължаване на зърнените конвои от Одеса.
  Той демонстрира незначителността на руския флот, с който Путин винаги се е гордял.

  Путин може да си фантазира за величието на руския мир, но това не е нищо повече от старчески архаизми!
  Динозаврите неизбежно умират!
  Това е законът на еволюцията.

  Флотът на Турция,major kombat ships/големи бойни кораби/ е многократно по-голям/71 към 7/ от флота на кочината Русия!

  Източник: Pravda Gerashchenko

  Слава Україні! Героям слава!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

 2. Иво, и аз се зарадвах като чух новината за приетото решение за предоставяне на военна помощ на страдаща Украйна! Безпокоя се, че на практика решението трябва да се изпълни от служебното правителство на Радев,.чиито представители вече започнаха с увъртанията. Но дори и като политически знак това решение на НС значи много!

 3. Нали не сме забравили, че избраният от Решетников пРезидент още с първото си влизане и първото изказване от трибуната на Българския парламент, презрително подметна на народните представители, че били там само временно и скоро нямало да ги има… И до този момент, с помощта точно на екстремните тъпи рашизоиди, които оглавява, клепоухият шапкар неотклонно следва тази си “заветна” цел – васална република в дивашкия й азиатски вариант! Какво друго може да се очаква от руска марионетка? Какъв друг може да бъде освен национален предател?

 4. И да се надяваме, че това гласуване не е началото на едно добро приятелство (по “Казабланка”)… никаква индулгенция за Борисов!
  Просто животът на украинците ни е по-мил от опънатите нерви на дългочакащия Бай Ставри.
  А ида е, няма лошо. Поне до развал России…

 5. Не случайно през Втората световна война образът на савецките льотчики е бил – тъп, як и безусловно изпълнява заповедите на начальството, политруците и командирите, и на верховния вождь и бащица таварищь Сталинь, разбира се!
  Същото се отнася и за савецките льотчики и пильоти след войната, в НРБ , като най-РАБолепната колония изпълняваше , и изпълнява, и следваше изцяло савецката система във всички сфери на обществените и икономически отношения и взаимоотношения! Може би само по-дресираните източногерманци от ГДР бяха по-индокринирани от балхарите в савецката система!Но там имаше огромна окупационна армия , а в НРБ нямаше!
  Та , затова и балхарските пильоти са най-верните последователи на савецките льотчики- тУпи, яки и безусловно изпълняващи заповедите на политруците си роботи!
  Такъв е и реZZиЛьдентът , това е повече от явно и доказано!
  Долу савецките пильоти на БНА, долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!

 6. Да не даваме оръжие на Украйна, защото удължаваме войната.
  Западът води прокси война срещу Русия, затова дава оръжие на Украйна.

  Тези два “аргумента” непрекъснато ни пробутват говорителите на Кремъл у нас.

  И аз питам. Това значи ли, че САЩ не трябваше да дават оръжие на СССР, за да:

  – свърши по-бързо ВСВ;
  – СССР е прокси на САЩ във войната с Германия.

 7. Аз лично не храня никакви надежди към това служебно правителство!
  Поставям отново на вниманието на всички тук петицията за деблокиране на Ленд – Лиза, защото всеки ден гинат стотици от най-добрите и доблестни представители на Украинската нация:
  STOP GENOCIDE! UNBLOCK LEND-LEASE! https://chng.it/dq22phJn

 8. Ами честит празник приятели! Най-накрая се случва чудото. Евроатлантизма взема връх! Ставаме пълноценна част от свободния свят. Напразни са притесненията, че рАДЕВ и неговия кабинет ще саботират решението на НС. Дори и да го направят, те още повече ща се определят като врагове на демократичния свят, а това ще засили консолидацията на свободомислещите хора. Чисто технически дали ще дадем оръжие, няма значение. Важен е жеста на солидарност и принадлежност към Западната цивилизация.

 9. Ето само един от отзивите на една жена от балтийските страни, подписала петицията:
  “People of Ukraine are killed, raped and tortured. to help stop it!!!! If Ukraine falls, Russia will go for the entire Europe : first Baltic states – that is why Baltic states are ready to take “the last shirt off their backs” to help Ukraine. It will be a long cold winter in Europe with high gas prices, almost ruined economy !!!! Have mercy. Many of us have families there. My mom and her family were sent to Siberia , grandfather to labor camp when Russians “liberated” Baltic states. Do not let the history repeat itself!!!!! PLEASE!! “

 10. Че Радев е български президент, това е легендата, прикритието под което действа с цел заблуда на противника, разбирай нашите съюзници. Всъщност, той е назначен от генерал Решетников за разсилен в руското посолство и функцията му е да свежда за изпълнение указанията на генерал губернатор Микрофона.
  Докога ще търпим този резил, защо не го разкараме най-после.

 11. Иван Костов(bnr/plovdiv, 3.11):
  „ В обществото няма консолидирано мнозинство, което иска непременно България да има демокрация по западноевропейски образец, тоест с върховенство на правото… това разбиране очевидно не се споделя от голямото мнозинство, защото виждаме обществото какво излъчва в парламента. От друга страна, ние се намираме пред едно сериозно предизвикателство, а именно – войната в Украйна, което трябва да консолидира българската нация … ”
  https://www.facebook.com/photo/?fbid=3505459889686147&set=a.1559279054304250

 12. А може би за Украйна е по-изгодно да не ползва Ленд-Лиз?
  Ленд-лиза нет и не будет. Дедушка Байден дает все бесплатно – Свитан

  https://youtu.be/xXvoOLwjKqU

 13. За нас може да е важен жеста. Но за украинците доставката на оръжие е въпрос на живот и смърт.

 14. Потвърждава се мисълта на един велик мислител и физик, че селяндурската “конZZерVVатиVVна” простотия е ТОТАЛитарНА( БЕЗкрайна и БЕЗгранична) , особено на селяндурската простотия от Крушовица , това се видя от настояването на ниновНа да се върнат хартиените бюлетини!
  Затова трябва ВСИЧКИ партии да обявят хартиен бойкот(БОЙКОт !) на бандитските (парии) БКП, ГЕРБ и ДПС, и да не участват в хартиената далавера на руската хартиена тройка!!!
  Трябва всички партии декларативно да се отрекат да печатат хартиени бюлетини за други партии, освен за БКП, ГЕРБ и ДПС!
  Така ще се спестят пари за изборите!
  И другите партии няма да участват в хартиените манипулации, защото няма да има хартиените бюлетини за тях, те ще участват само с машинен вот , а не и с хартиен вот!
  Така БКП ще остане сама да се оправя с хартиените фалшификации на нейните посестрими от ГЕРБ и ДПС, пък да видим тогава , как крушовицата ниновНа ще се разбере бокоТИКВАТА , и с доГанЮ, как ще си поделят хартийките в урните им!
  Дали тогава ниновНа ще успее да получи и 1000-2000 гласа повече , отколкото има сега, а другите стотици хиляди ще й бъдат присвоени от ГЕРБ и ДПС , и няма да има никаква файда за БКП, а само за ГЕРБ и ДПС!
  Затова нека да оставим само три бюлетини, за БКП, за ГЕРБ и за ДПС!
  Другите партии не трябва да печатат бюлетини!!!
  БКП ще бъде унищожена от хартиените им посестрими от ГЕРБ и ДПС, които ще им откраднат хартийките в урните им!!!
  Затова трябва веднага да се обяви хартиен бойкот на БКП, ГЕРБ и ДПС!
  Нека се самоизядат през урните им!
  И, трябва най-накрая спящите красавици от ДБ и ПП да поискат въвеждане на електронно гласуване и по пощата, за да се разшири броя на възможностите за гласуване! И до драстично УВЕЛИЧЕНИЕ на избирателната активност!
  Трябва ДБ и ПП да поискат нова комисия Магнитски, и моментално ликвидиране на “служебните кабинети”, и за геЙшев !
  Нека да оставим большевишки рублояди БКП и реZZиЛдентът
  им, да продължават да дълбаят поредните си мУтрьошкови дъна на троянското им предателство към Кремъл!

  Долу БКП ( большевишки кУрнелови предатели) и тяхното хартиеното аутодафе, да вземат и Копейкинь, и реZZиЛдентът със тях!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло, идите на хартийките на БКП!

  Бойкот на хартийките на БКП!

 15. П.П. Добавям още едно напомняне за спящите красавици от ДБ и ПП, че не трябва да участват в преброяването на хартиените бюлетини в районните избирателни комисии, те трябва да следят само броя на гласувалите с машинен вот , и на общия брой гласували в секциите!
  Хартиените бюлетини нямат никакво значение за тях , защото те няма да участват с хартиени бюлетини!!!
  Нека ниновНа, сама, си брои хартиените бюлетини, и да си ги подели с бокоТИКВАТА и ДПС!
  Важен е броя машинен вот , и ОБЩИЯТ брой гласували в секциите!
  И да спрат да спят в парламента, в работно време!

 16. IVAN PANEV
  04.11.2022 в 01:32
  Да, сигурно и онзи Ленд – Лиз през ВСВ е бил ненужен!?
  “Дедушка Байден даёт всё бесплатно.”
  Дава , но в много ограничени количества. А по закона за Ленд – Лиз се заплаща само оръжието, което е останало след приключване на войната, което Украйна е пожелала да запази за себе си. Всичко, което е било унищожено по време на бойните действия се отписва.
  Междувременно от Калмикия дойде много добра новина – тя първа се откъсва от ерефията и обявява независимост! След нея със сигурност ще скъсат с педерацията и Бурятия, Якутия, Дагестан, Ичкерия и така нататък до пълния разпад на мордор!

 17. Много интересен ход на представителя на Украйна в ООН, оказва се че никой не е приемал Руската Федерация в ООН след разпада на СССР. Елцин е подал някакъв документ, койтo така и не е бил гласуван съгласно устава на ООН. Излиза че Руската Федерация е нелегитимен член на ООН: https://t.me/uniannet/78825

 18. The Rock,

  нелегитимно , ама блокира искането за международно разследване на химическата атака в Сирия – дали тогава нямаше да се разбере иракския зарин ли се е озовал при асад … или нелегитините руски искания за гаранции за хуманитарните коридори , за да спре да бомби Алепо, защото бунтовниците ги “обстрелвали” – а сега прави същото в Украина
  – нелегитимно , ама русия си разиграва нагло демагогията в ООН и не само там …

 19. よ,

  В този форум отдавна пишем за нелегитимното присъствие на раZия в Съвета за сигурност и въобще в ООН. Важно е обаче някой да постави въпроса в залата на 1, Юнайтед Нешънз плаза. Бъдете сигурен, и това ще се случи, както са тръгнали работите. И тогава всичките безобразия и блокажи на дейността на ООН, свършени от блатните павиани, ще се окажат нелегитимни и – надявам се – ще се прегласуват.

  А на Украйна слава!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.