Какво роди матушката за 9 месеца специална операция по собствената си дискредитация

Този текст е продукт на желанието ми да помогна за изтрезняването на рашистите у нас ( може и в чужбина), които не могат да се нарадват какви ужаси причинява на украинския народ техният Путлер. Така че в текста има продуктово позициониране. Позиционирам се с аргументи и факти колко болезнена е за самата Русия специалната военна операция по превръщане на страната в злодей Номер едно на нашето време.

 

 

 

 

Изминаха 9 месеца от началото на специалната операция по утвърждаването на Русия като най-опасния, най-мразения и най-изолирания агресор на нашето време. Какво роди за 9 месеца матушката?

1.Възроди НАТО, укрепи единството в ЕС и на украинската нация, разделена преди началото на изнасилването на Украйна по много въпроси, но обединена днес в своята ненавист към държавата терорист, която се опитва да постави на колене цивилното население, след като изби хиляди и прогони милиони украинци без разлика дали говорят руски или украински език. 

2.Не просто доближи Украйна до НАТО, но накара Пригожин, най-екстремният руски войнолюбец и собственик на главорезите от частната му кланица “Вагнер”, да признае, че американците могат да научат на нещо украинците в техническо отношение при боравенето с тяхната техника, но вече могат да бъдат обучавани от самите украинци как се води война.

3.Роди се разбирането сред международната общност, че Русия е спонсор на тероризма. Преди 24 февруари това се говореше публично само от специалистите и “русофобите”. Днес единодушно го признават в общи декларации организации като Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

4.Роди се европейската енергийна независимост от руските ресурси. Изглеждаше немислима. Рядко се случва, освен ако не е било с умисъл и по план, да се помни зачеването на една бременност, но в случая то ще остане в историята:  на 24 февруари беше заченато освобождението от руския енергиен шантаж на най-големия от десетилетия пазар на руска стока.

5.Обратното: засили се до вероятна необратимост перспективата руското мече да бъде погълнато икономически от китайския дракон. Мечешката услуга за руските перспективи е резултат от принудата Русия да се обърне към Китай като алтернативен пазар и заместител на вноса на стоки, попаднали под западните санкциите. Съответно Китай е в положението да налага вето на руските действия- вкл. за добро, ако е вярно, че Пекин е скръцнал със зъби на Москва да не употребява ядрено оръжие в Украйна

6.Изтичането на капитали и бягството на чужди компании с огромен принос за поддържането на технологичното ниво на производството в Русия остави дупка, която не може да бъде запълнена от никой и от нищо. В нея предстои да потъне все по-дълбоко зависимата от западните технологии и инвестиции  руска икономика ( до момента спадът на руския БВП е с 4 на сто спрямо същия период на миналата година). Избяга от Русия дори Жерар Депардьо, който се беше обидил на родната си Франция, че му иска твърде много данъци и цъфна през 2013 година в царството на Путлер.

7.Русия се лиши от 300 милиарда долара само от активите, които самонадеяно държеше в западни банки ( очаквайки, че мекушавият Запад няма да им посегне). Месечните разходи на Русия за специалната й операция по самоунищожаване чрез пренапрягане на ресурсите заради специалната операция по обезкървяване на руските финанси показват, че е изчерпана дотук четвърт от държавния бюджет на страната.  

8.Не само въглеводородите са сред износните пера на Русия, които се оказаха оскубани. Рязко спадна също експортът на руска дървесина и метали. Да не говорим за оръжейната продукция, дискредитирана драстично на украинския “шоурум” пред целия свят. Желаещите да си купят руски железа за убиване на хора по света рязко намаляха, а някои страни се отказаха от вече договорени сделки ( като Филипините, например).  

9.Някогашният български черен хумор, породен от серия катастрофи, “Летете със самолетите на БГА “Балкан” докато още ги има” оживява в съвременен руски вариант. По липса на запасни части, попаднали под западните санкции, руската гражданска авиация е вече частично приземена и принудена да канибалства части от разфасовани за целта боинги и еърбъси. За гигантската руска територия, 64 на сто от която е замръзнала, а останалата е или трудно проходима, или е слабо развита като наземен транспорт и пътни съоръжения, това вещае тежа криза в пренасянето на хора и товари. И още нещо: налива вода в сепаратистките настроения на отдалечените региони, като намалява зависимостта им от центъра и ги принуждава да търсят местни решения на проблемите си. Засегнати са силно и външнотърговските връзки на Русия, осъществявани по въздуха, вкл.поради затвореното небе около тази прокажена територия, което прави обиколните маршрути извънредно нерентабилни.

10.Десетките хиляди убити, осакатени и милионите избягали в чужбина руски младежи предопределят неоценим по своя катастрофален за бъдещето на страната ефект върху и без това рекордната за света руска демографска криза. Страната лиши от незаменим потенциал своя генофонд, както се лиши и от  дефицитната и досега работна ръка. Щетите не подлежат на количествена калкулация, но е ясно, че засягат тежко възпроизводството на местната популация.

11.Не става дума само за лишаване от потенциала на младостта в биологично отношение. Специалната операция по скопяване на и без това скромната руска технологична потентност прогони от страната тъкмо IT и прочее специалисти, без които Русия може да забрави – точи път окончателно – за своята модернизация. 

12.Щетите върху образа на Русия пред света, на който тя толкова много иска(ше) да се хареса като някаква алтернатива на световния ред и западното превъзходство по всякакви показатели, са още по-големи и ще оставят трайни белези по физиономията на държавата ( ако тя въобще оцелее в досегашния си вид). Днес световните лидери не само се гнусят да се срещат с Путлер, но дори не искат да се снимат с геносе Лавров-Рибентроп.

13.Презрението, което роди специалната операция на Путлер по настройване на света срещу царството му, обхваща не само елита на чуждите държави ( 50 от които помагат военно и с финанси на Украйна), но и на цели народи. Дори в България авторитетът на Путлер като “защитник” от арогантния Запад ( чиито блага кльопат ненаситно и най-заклетите рашисти у нас) е спаднал я(р)ко. Какво остава за страни, като Финландия, която се отказа от общ проект с Русия за строителство на ядрена централа ( достигнал равнището на подготвена строителна площадка). Там броят на презиращите Русия е скочил почти два пъти и гони 80 на сто от населението ( парадоксално, но в Русия финландците са въпреки това все още обект на някаква съветско умиление, свързано с някогашния финландски неутралитет и притока на финландски стоки, най-качествените на съветския битов пазар).

14.В политическо отношение бившите руски проекти в Украйна бяха убити на 24 февруари. “Партия на регионите” на Янукович и прочее разклонения на руската пета колона днес са абсолютно немислими в Украйна.

15.“Денацификацията” на Украйна се превърна в десъветизация и в дерусификация. Руско говорещите украинци масово се “покръстват” и привикват към украинския говор. Измисленият от руската пропаганда проблем с някаква забраната да се изучава руски език в Украйна преди 24 февруари беше изпразнен от смисъл с първите залпове на “освободителите”, които изпразниха и класните стаи от от ученици, чиито родители дума да не дават да се продума децата им да бъдат обучавани на руски. 

16.Има и още един резултат от цезаровото сечение, с което се родиха днешните резултати от специалната операция на Цезар Путлер по изнасилване на един 44 милионен народ, чието съществуване отричат в Кремъл. Готвачът на Путлер се сдоби с цена в САЩ. ФБР определи ( като за юбилея от 9 месеца) 250 000 долара за бръснатата глава на Пригожин. Шефът му може добре да припечели, ако я поднесе срещу тази сума – в случай, че театърът с критиките на готвача към Кремъл за лошото протичане на специалната операция се окаже правдоподобна практика и Путлер пожелае да сготви своя конкурент за властта ( за какъвто Пигожин го пригаждат с пропаганда цел в Русия).

9 мнения за “Какво роди матушката за 9 месеца специална операция по собствената си дискредитация”

 1. Пропуснато е и: Русия ще плаща с поколения напред репарации. Нефтената индустрия без западните фирми и технологии няма да преживее зимата – замръзне ли веднъж кладенец, отива на боклука. Останала без армия – Русия ще бъде разфасована от комшиите, а много нации вътре в съюза ще искат отделяне. Накрая, не ми се мисли каква вътрешна революция се задава в Русия.

 2. Към test:

  Вярно е, просто пропуснах и аз да напиша, че темата е неизчерпаема. Маркирал съм я, но без претенции за всеобхватност.

 3. На ред е готвачът му Пригожин.
  Ще бъде сготвен и терористът Путлер!

  Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ обяви награда от 250 хиляди долара за информация,
  която ще доведе до арестуването на Евгений Пригожин –
  основателят на армията от наемници “Вагнер” и основен създател на т.нар. Фабрика за тролове в Санкт Петербург.

  Включването му сред най-издирваните заподозрени е заради действия,
  които да са саботирали функциите на Федералната избирателна комисия,
  Министерството на правосъдието и външното министерство на САЩ.

  Преди две седмици той самият призна, че се е занимавал с тази дейност.

  След терориста Милошевич,
  ще бъде сготвен и терористът Путлер!

  И на наркотрафиканта Борисов му треперят гащите!

 4. Дано да съм лош пророк, но по мое мнение вървят към тотален разпад предшестван от гражданска война. И дано да бъркам

 5. Първоначално мислех да напиша, че ми липсва списъче с нещата, които РФ не успя да направи (основно по изтрезвяването на нашите чугунени глави), но после съобразих, че ние така и така си го знаем и е по-добре прекрасният текст да си остане със споменаването на България само в оптимистичната т. 13.
  Като стана дума за Путлеровите провали, да кажа нещо и за успехите му.
  С изумление чух иначе ерудиран коментатор (Фьодоров при Фейгин) да казва, че мобилизацията не е дала никакви резултати (след нея са напуснали десния бряг и всуе си блъскат главата край Бахмут и Авдеевка). Как никакъв резултат? Че ако не беше мобилизацията ВСУ да са вече на левия бряг и да са направили още някой-друг пробив на изток. И този резултат само с цената на няколко стотин хиляди прекършени съдби (предполагам, че няколкомесечен престой в руски мобилизационен лагер оставя травма за цял живат) и няколко хиляди (за сега) прекършени животи на мобилизираните. За необятната – бълха я ухапала…
  Само се чудя, докога майките и съпругите ще се оплакват, че изпращат мобилизираните на фронта неподготвени и лошо въоръжени? (Ако ги изпращаха подготвени и въоръжени, всичко щеше да е ОК…) Но нищо, стъпка по стъпка…
  А, и малко ми е чоглаво, че Татарстан няма да се отдели под името Волжска България, но това да им е кусурът…

 6. Още преди 89 години през 1933 год. ,преди да си отиде от този свят великата българска пророчица и лечителка преподобна Стойна прави множество пророчества за помага в страданията на хората през балканската и първата светована война и тогава казва : ” люде помнете ми думата нема да минат и 100 годин и она Русия дето я гледате ,че рипнала да завладева целиют свет ке запали голема война у Европа и тя че продължи много годин и накрая она ке биде бита ,бита ,толкова много ,че ке удари дъното как ведро в геран и ке изпасне в руини и дълги години само ке къкре и шушне и един ден она ке се възроди отново ,но веке ке биде поставена на нова истинска духовна основа ……..”

 7. дайте да съберем по някой цент за рашистите… да им купим нещо за хапване, пийване, да осигурим нощувка в хотел (по Черноморието най-добре)… и те хаир да видят, озверели са от злоба… като са гладни не са те бе… ще вземат някоя мизерия да направят.. да оберат мандра… да нападнат мазето на някой отруден човек…

 8. Четейки точка 1, пред очите ми е картина от снощи. Прекарахме вечерта с нашите украински приятели, харковчани, които ни гостуват вече осем месеца. В потвърждение на това, че няма по-голяма победа от тази на възраждането на националния дух на тези и без това силни хора, добавям и малката подробност, че седемгодишният малчуган гордо носеше ленената си въйшеванка, изпратена му от баща му в колет. Смаях се – при немислимите цени на пощенските услуги младият човек изпратил на сина си не топли дрехи, а ленена риза с народни мотиви. Слава на Украйна и час по-скоро безусловна победа!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.