Посланието за освободителната роля на българските опълченци гнети българските рашисти

Парадоксално, но понякога има информационна полза от изявите на рашистите у нас. Щях ли иначе да науча обобщаващи данни за тяхното недоволство от начина, по който (не) е протекло празнуването на 145 години от освобождението на София!

Не съм си правил труда да посещавам ВСИЧКИ СТОЛИЧНИ ХРАМОВЕ. Агентите на рашисткото влияние претендират в същото време, че са събрали информация за празничните литургии в църквите в близо 2 милионната ни столица. Каква ли агентура имат, за да се подписват под автентичността на такъв доклад?

Ето какво пише в оплакването си по този повод в сайта “Русофили” подсъдимият у нас за шпионаж носител на лично връчен по този повод орден от Путлер в Кремъл Николай Малинов, един от няколкото претенденти да бъде вожд на рашизма в България. 

“…във всички столични храмове е отслужена благодарствена литургия, но без да се казва на кого е посветена тази благодарствена литургия”.

Пита “на кого”. Това на български език предполага човек в конкретния случай . Жали за генерал Гурко. 

Това е касапинът, смазал поредното въстание на поляците за национално освобождение от Русия, избухнало през януари 1863 г. Оглавява за целта армия от повече от 300 000 руски главорези, много по-голяма от онази, която воюва срещу османските конкуренти за господство над българите през 1877 -1878 г.

Същият “освобождава” Варшава през 1864 г. година от полските въстаници срещу вековното руско иго с помощта на масови зверски репресии  срещу жени и деца, за да сломи мъжествената съпротива на полските бунтовници. През лятото на 1877 година подмамва българите да го посрещнат възторжено като освободител на Стара Загора, но бяга презглава след това, изненадан, че ордите на Сюлейман паша са на подстъпите на града. Оставя българските опълченци да задържат пълчищата на пашата и да загинат до един, за да се спаси с конницата си ( без да се е подсигурил с разузнаване и пехота за битка за града, за което в нормална страна би трябвало да бъде осъден от военен трибунал). 

В резултат на това Стара Загора бива опожарена, унищожена, потопена в кръв от османските отмъстители. Но ние в София, щото не сме от Стара Загора, трябва да се правим, че не знаем за всичко това. 

Дали (днешна) Полша заслужава малко повече Солидарност? Поне като реципрочност на солидарността, която получаваме от Полша?

Освен това агентът на рашисткото влияние  Малинов ни съобщава за “все по-разрастващата се пропаст” в българското общество именно според обобщаващите данни на рашисткото разузнаване за въпросното отразяване на тази 145 годишнина. Подрежда властта, Столичната община и “вицепрезидент” срещу БПЦ, гражданско общество и народ”. 

Ето и точният цитат за нахалството, според което не само БПЦ ( която по заслуги е откроена от него на страната на рашизма), но също гражданското общество и народът са от правилната страна на пропастта-от рашистка гледна точка. Той алармира за “…все по-разрастващата се пропаст между власт, в случая Столична община и вицепрезидент и медии от една страна и Българската Православна Църква, гражданско общество и народ от друга”. 

Анатемата на Малинов е насочена срещу “Министерски Съвет ( с главно С за съвет, щото Съюзът на Съветските Социалистически Републики все така го кара да козирува). Освен това Малинов не членува по законите на българския език, чужд на един рашист).

Громи също Парламент и Президентство ( с главно П – Патологично за нищетата на изразяването му на български):

“За съжаление тези диспропорции продължават да се виждат и в думите и делата както на Министерски Съвет, така и на Парламент и Президентство”.

Малинов донася за грях на“вицепрезидент” към враговете на рашизма.  Според него “вицепрезидент” ( Йотова) , както и други говорители, са отправили  “гнетящото мълчаливо послание, че София е освободена не от руските войски, а от българските опълченци”.

ГНЕТЯЩО МЪЛЧАЛИВО ПОСЛАНИЕ, ЧЕ СОФИЯ Е ОСВОБОДЕНА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ!

Този патриот на тогавашна Русия и днешна раzия явно не знае, че изтъкването на собствените заслуги и жертви в една освободителна война е нормална практика навсякъде по света. 

Само един пример: Де Гол постига чудеса в поощряването на френския патриотизъм чрез съгласието на съюзниците именно френският корпус да изиграе ролята на освободител на Париж от нацистите въпреки своята незначителност като военна сила спрямо войските на САЩ, Великобритания и пр. съюзници. А в речта си в освободената столица до такава степен изтъква на първо място френската заслуга, че предизвиква не малко сърдити реакции с факта, че пренебрегва освободителната роля на англосаксонците. Но въпреки това никой не може да упрекне Де Гол в друго, освен в пламенен патриотизъм ( е, в неблагодарност също, за каквато рашистите у нас упрекват своите български опоненти).

 

 

Едно протеже на криещия се Трифонов го изобличи косвено като привърженик на путлеризма

 

В същото време доносът на Малинов изпада в противоречие в съдържателната си част. Хем ВСИЧКИ църкви в София били виновни при игнорирането на Гурко и Цар Освободител, хем пък друго нещо – за което той се отзовава благодарствено: 

“…благодарствен молебен в храм ,,Света Неделя“, отслужен по поръка на патриарх Неофит от епископ Поликарп, литийно шествие и поднасяне на венци и цветя пред паметниците на генерал Гурко и на Цар Освободител, както и пред паметника на Българските опълченци ( и на тях сложил една главна буква в класацията на полагащото им се последно място в споменаването- без  ИИ )”.

Истината е точно обратната на онова, за което рапортува Малинов. 

България продължава да бъде европейски остров на търпимостта към евразийското варварство насред агресията на Путлер срещу Украйна. Сред европейските столици София ( да не говорим за провинцията у нас) държи антирекорд по демонстриране на липса на съпричастност с Украйна, жертвата на най-жестоката военна агресия в Европа след Втората световна война. 

Каза ми го като свое наблюдение Илия Назар, кореспондентът на принудения да се премести в Латвия опозиционен руски вестник “Нова газета” . Попита ме защо няма украински знамена на фасадите на сградите на българските институции, както навсякъде другаде в Европа .

Тук години наред се смяташе в реда на нещата, включително след окупацията на Крим през март 2014 г., да се продават сувенири с образа на Путлер. След 24 февруари 2022-ра някои от тях изчезнаха от магазините в подлеза под “триъгълника на властта” в София. Други не са напускали публичността ни. Не само в София.

До скоро ликът на Путин съжителстваше по сергиите с мутрите на известни негови български почитатели.

В София може да се види по витрините на магазините за алкохол водка “Путинка” ( например на самия пъп на София край площад “Гарибалди”). 

 

 

 

 

 

 

А в Сандански снимах на 5 януари тази година витрина с гръцка табела и съветския герб на изложена на видно място тениска, редом с българска символика – явно послание за продължаващата “вечна дружба”.

 

 

 

 

 

Така че, като става дума за благодарност, Малинов и компания трябва да бъдат благодарни за извънредната толерантност към рашизма в България. За мен тя е срамна, но за него е недостатъчна- защото рашистите нямат насита по въпроса за раболепието пред евразийските им началници. 

 

 

 

 

10 мнения за “Посланието за освободителната роля на българските опълченци гнети българските рашисти”

 1. – руските патрЕоти не могат да се оплачат – ние сме начело по русоробия – потърсилите убежище тук украинци масово се спасяват в други страни – традиционното ни гостоприемство е тотално изместено от “вековни” традиции на има няма 15 -тина година като БаБаитското ледено хоро
  https://data.unhcr.org/en/situations/ukraine
  . . . бедний народе, КОЙ те в таз робска люлка люлее

 2. ДГД и ПНХ на рашистките пИдали по света и у нас.
  Давам линк към Фейса на Манол Пейков, плюс текста на съобщението
  https://www.facebook.com/manol.peykov

  Скъпи приятели –
  Днес получих запитване от елитна украинска войскова част, която се сражава на самата фронтова линия.
  Ето от какво се нуждаят:
  ● 10 бр. генератори, 3 до 5 кВт;
  ● 10 бр. генератори, 5 до 7 кВт;
  ● 5 бр. генератори, 10 кВт
  ● 20 бр. таблети Леново Tab M10 Plus (3rd gen) или еквивалент;
  ● 10 бр. UPS-и Ecoflow Delta Max или еквивалент;
  ● 5 бр. ноутбуци Dell Latitude 5430 Rugged;
  ● 10 бр. преобразуватели от 12 на 220 V;
  ● 10 бр. бустери за зареждане на акумулатори;
  ● 50 бр. зимни маскировъчни гащеризони;
  ● 50 бр. поларени блузи.
  По първите три пункта ще мога да бъда полезен кажи-речи моментално – благодарение на в а ш и т е дарения разполагам с п о ч т и пълния брой от нужните генератори.
  Много бих искал да им осигурим и останалото технологично оборудване – и това да бъде венецът на нашите генераторни усилия (до момента – 969,000 лв, превърнати в над 300 генератора, плюс още 31 дарени генератора).
  По наши (груби) изчисления, необходимата сума за таблетите, UPS-ите, ноутбуците, бустерите, преобразувателите, гащеризоните и блузите е около 82,000 лева.
  Ако не успеем да съберем пълната сума – дори и само част от технологичното оборудване ще е от огромна полза.
  Плануваме нарочен транспорт в средата на януари, с който да превозим всичко, което успеем да купим (в добавка на вече осигурените благодарение на в а ш и те дарения генератори).
  Банковата ми сметка е все същата:
  BG39DEMI92405000305527
  Търговска банка Д
  BIC: DEMIBGSF
  Титуляр: Манол Костадинов Пейков
  Основание: Оборудване за защитниците на Украйна
  PayPal: manolpeykov@yahoo.com
  Всичко ще бъде отчетено – тук, до стотинка.
  Благодаря ви за феноменалната подкрепа!
  А също – и за всяко едно споделяне.

 3. Чудя се инфантилният и платен рублояд , какво ще каже за 3 март 1918г.???
  А също така няма да споменаваме за московийско-полските войни и асвабаждения преди 18 век!
  Да му припомним , само, войните с Полша, след като Петър I обявява Московията за РАБьZZия !
  За АсвАбАждението на Полша от “славянските ” братя на Екатерина,( само че са ПАНьславянски, а не са само “славянски”!), заедно с прусаците и свещените римски империалисти, близки до англоСАКСОНЦИТЕ!
  Или за царят-АсвАбАдитель , който ги пробва, въпреки че само година преди това формално “премахва” крепостничеството на московските си мужици! А освен това , тогава, той заграбва 1-2 милиона квадратни километра от “братски” Китай в Приморския край и Сахалин!
  И как при това положение , царять-АсвАбАдитель ще тръгне да “освобождава ” някакви си неизвестни и за самия него българи, 15 години след като поробва поляците и китайците???
  И освен това царять-АсвАбАдитель е не е и “славянинь” , той е “арийски” ПАНславянинь!
  Да припомняме ли , още, и за АсвАбАдителният походь на “марешаль” ТухачеФскиЙ срещу Варшава и Ваймарската република , веднага след Първата световна война???
  Да споменем , пак, и за наистина освободителния Брест-Литовски освободителен мирен договор!
  И накрая да подчертаем и за АсвАбАждението на Полша от бащицата Сталинь през Втората световна война! Цели 2 пъти!
  Единия път при сключването на “най-миролюбивият” ПАКТь Моллотовь-Рибентроп , през 17 септември 1939г., когато Сталинь анексира повече от половината територия на Полша!
  И второто сталинистко АсвАбАждение на Полша е през 1944г., когато Сталинь разрушава Варшава, чрез ръцете на своите хитлеристки сОюзници , които унищожават Вършавското въстание, докато сталинската асвабадительная краZZнаЯ армия ги наблюдава одобряващо и подпомагащо през река Висла!
  Идите на хуйло си!

 4. ДАНС щели да “търсят” ли, да крият ли (?) имоти на санкционирани руснаци у нас ? 🙂

  Тия не знаят ли къде са Росенец, Камчия, Сапарева баня и т.н………?
  И защо трябва най-доходните бизнеси в България, най-живописните ни природни дадености, минералните ни води, най- хубавите ни планински курорти да бъдат собственост на руснаци? Кой им ги подари и срещу какво беше извършено това национално предателство?

  https://www.mediapool.bg/dans-shte-tarsi-imoti-na-sanktsionirani-rusnatsi-u-nas-news343578.html

 5. ПАМЕТ БЪЛГАРСКА: Антикомунистът Илия Минев

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  На днешния 6-ти януари.
  2000-та година.
  Почива Илия Минев.

  Борецът за човешки права на българите в социалистическия концлагер НРБ,
  непреклонният антикомунист Илия Минев,
  прекарва ужасяващите 33 години в комунистическите затвори и концлагери на социалистическа България!

  Нобеловият лауреат и борец за човешки права Нелсън Мандела,
  прекарва по-малко години /27/ в Южно-африканските затвори и концлагери!

  Подготовката за подмяната на промяната започна още преди ДС-ти ноември 1989-та година.

  28 декември 1987 година.
  В село Комарево, Врачанско, се основава Демократична лига за защита правата на човека.
  Основатели са Али Орманлиев, Мустафа Юмер и един учител от Абланово.
  Демократична лига за защита правата на човека ще бъде подменена
  с ДПС/Дружеството за неПрава и неСвободи/ на ДС-агент Сава /Ахмед Доган/

  16 януари 1988 година.
  На гара Септември, в дома на атникомуниста Илия Минев.
  Учредява се Независимото дружество за защита правата на човека.
  То ще бъде подменено с Клуба за гласност и преустройство
  на марксиста Желю Желев-дълбоко законспирирана кремълска марионетка.

  Март 1988 година.
  В Русе вече са ежедневни екологичните протести на майки с бебешки колички, масово подкрепени от русенската обществетост.
  Протестите ще бъдат умишлено затлачени с основаният на 8 март 1988 година, в Дома на киното,
  “ Общонародният комитет за екологична защита на Русе“.
  Оглавен от комунистката Соня Бакиш/съпруга на Станко Тодоров/, Нешка Робева, Георги Мишев и други комунисти.

  Подмяната на промяната продължава и до днес.
  Фаворитът на Живков, Бойко Борисов узурпираше властта , с противоконституционния праг на преференциите и „избираеми места“,
  със стотици хиляди коригирани/фалшифицирани/,като невалидни гласувания и хиляди коригирани/фалшифицирани/ протоколи в СИК, РИК и ЦИК.
  Това е невъзможно при машинното гласуване! Затова

  Освен това изборът на депутатите изобщо не зависи от преференциите на избирателите, а от „избираемото място“ на партийните централи!
  Нещо повече!
  Изборът на водачите на листи се бетонира като им се приписват всички гласове на неотбелязалите преференции.
  Вместо тези бюлетини да се считат за невалидни!
  Правото за избор е лично и не може да се делигира на партийните централи!

  Така ключови места в общественият политически живот на България
  се окупират от потомци на АБПФК и ДС, или новоизлюпени петоколонници на Кремъл!
  Безнаказаната кражбата на европейски субсидии и на данъците ни е в особено големи размери!
  Поради което , Борисов Гешев и Пеевски продължават да ни завлича на дъното на ЕС!
  По всички социални и икономически показатели.
  С руска енергийна примка на шията!
  Вече далече от Румъния!

  Демографската българска картина е ужасяваща.
  Но българите са блажени под наркозата на медиите, контролирани от Пеевски !
  Но българите са омагьосани от бръщолевенията на Борисов, вечно дрогиран от „стимулантите“ на д-р Лъчо Мозъка !

  Нека за подмяната на промяната да дадем думата на автентичният глас,
  на автентичният антикомунист Бай Илия Минев:

  „На 18 (ноември, б.а.) се събра огромен митинг.
  Почнаха да говорят ораторите.
  Гледам плакат: „Искаме Илия Минев!”
  Наши приятели се подготвили, а аз нищо не зная.
  Търсят ме хора и ме заведоха до трибуната.
  Тъкмо да стъпя пред микрофона, който беше на по-висока платформа, гледам Кюранов.
  Вперил в мен един поглед, не ти е работа!
  Вика ми да не мърдам, така било наредено.
  И ми препречва пътя с коляното си.
  Казах си – уж общественик, журналист, а се занимава с работа на долнопробен полицай!
  Аз не исках да го слушам, но техните хора ме избутаха.
  На Петър Берон момчетата, с ленти, ме изблъскаха.

  Отправям се към Вагенщайн, други ми го посочиха.
  Бях дочул, че били скарани с Тодор Живков, две години стоял в Германия.
  Казвам му: „Имате авторитет като виден партиен член, дайте ми възможност и аз да кажа две-три думи от името на НДЗПЧ”.
  Оказа се, че ме познавал, но не можело.
  До него Петър Берон.
  Обръщам се по същия начин към него.
  И той – такова е нареждането, а и не съм се бил записал.
  Питам го дали ме познава – да, знае всичко, но не може да говоря.
  И вика милиция.
  Идва един капитан с други двама.
  Отзад някой ме издърпа, моите приятели се сборичкаха с другите.

  През това време изкарват от името на Дружеството да говори Воденичаров (Румен Воденичаров, б. ред.).
  Казвам на Берон – как може да се допуска такова нещо!
  Пак – така е наредено!

  Георги Спасов и Петър Берон в очите ми го казаха:
  демокрацията е за нас, не за такива като тебе!
  И Каракачанов, Петко Симеонов – същото!

  Само Блага Димитрова и Петър Слабаков не се обадиха.
  Така и не ме пуснаха до микрофона.
  Андрей Луканов бил наредил това.”

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  В Клуб Илия Минев.
  Вие научавате ИСТИНАТА .
  За миналото и настоящето на българите.
  И надеждата им за бъдещето.

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 6. Да се чете:”…хиляди коригирани/фалшифицирани/ протоколи в СИК, РИК и ЦИК.
  Това е невъзможно при машинното гласуване!
  Затова се образува т.н. “хартиена коалиция” от ГЕРБ и сие.
  Същата коалиция не подкрепи декларацията на ПП и ни тласна към поредните избори!
  ГЕРБ не подкрепи декларацията на ПП, единствено за да саботира реформата в правосъдието.
  Защото престъпниците Борисов и Гешев са като сиамски близнаци!”

 7. Бях решил да не се обаждам по повод на изборните фалшификации, но понякога ми идва в повече…. Хиляди фалшифицирани протоколи… От кого? От управляващите? Че защо тогава Иван Костов, царя (членува го като прякор), тройната коалиция не ги фалшифицираха, а изгубиха изборите? Дори завалийската, почти изчегъртана ГЕРБ, изгуби с хартията, а “спечели” с машините… Като гледам и хартиената коалиция са все опозиционни партии… Радев ли ще фалшифицира в тяхна полза?
  С едно съм съгласен. Като излязат следващите резултати, друго си е начинът на гласуване да ни е виновен….
  Гореказаното не означава, че престъпниците Борисов и Гешев не са като сиамски близнаци. Но за това не са виновни бюлетините, проблемът с преференциите или “мъртвите души” (друга моя любима тема)….

 8. Видьо Видев,

  “… Жестоката деформация на манталитета на българите от 45-годишната диктатура не им позволи да участват свободно в промяната.
  Още повече че тайните служби продължаваха да действат и още действат с техните метастази и превърнаха България в държава на Дикенсов капитализъм, начело на която стоят децата на бившите диктатори и хора от службите. Както казва един от героите на филма ми, те не са онези убийци, те сега са мазни… Днес всичко е в техни ръце. И българският народ отново е тяхна жертва.
  И цялата тази фалшификация на прехода беше извършена със съдействието на тези служби…”
  http://bolgari.org/atanas_kiriakov__kinodokumentalist:_podmianata_na_prexoda_e_nai_goliamoto_zlo_za_bylgariia-el-1372.html
  – подмяната беше планирана, подготвена от москва и по етапно реализирана след 1982г под директно московско ръководство – днес по време на ужасяващата война срещу Украина ТУК мутрофановна е в поредната роля в поредния московски сценарий “хороший руZZкий” : “…о нерушимой связи … в увековечивании памяти Христо Ботева” –
  https://twitter.com/RadoBimbalov/status/1611363514014175232?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
  – да не говорим за поредното национално предателство на РРезидентския гълъбарник след “тройной” на агентгоце-то

 9. ПроруZкият зализан мазню-орденоносец е пУтник, като тениските “СССР”, водката “Путинка” и самия путю. Чака го чл. 98 на НПК (държавна измяна и др. престъпления против Републиката) и няма как да избегне това. Освен ако не емигрира в “матушката” си. Ма много ще са желаЮщите, като настъпи момента, та се чудя мутрофановна как ще ги приютява. В палатки на плаца на посолството, с по канче бояришник, котелка “суп солянка” и “хлеб чьорнъй” 125 гр. на ушанка дневно, може би?

 10. dkaraivanov
  06.01.2023 в 20:38

  “Хиляди фалшифицирани протоколи”
  Да!
  Хиляди са “коригираните” протоколи”!
  Справка на сайта на ЦИК.

  “От кого?”
  От комунистическата шайка, която комунистическият диктатор Живков,
  завеща на телохранителя си комунистът Борисов.

  Трябва да си ненормален, за да приемеш, че
  2670 е повече от 30 310!
  Нали?

  Да но…:
  Цветелина Маринова Пенкова с 2670 действителни гласове
  е евродепутат
  Десислава Петрова Иванчева – независим кандидат с 30 310 действителни гласове
  НЕ е евродепутат
  Справка на сайта на ЦИК.

  Какво общо има комунистът Борисов?
  Кремълските шпиони Борисов и Доган,
  винаги са дърпали конците зад кулисите!
  А след като кметът комунист Борисов основа ГЕРБ,
  вече дърпа конците и явно!

  Нима не виждаш, че същата “хартиена коалиция”
  саботира и декларацията на ПП?

  Нима не виждаш?
  Или не искаш да видиш!

  Или си ненормален?
  За да приемеш, че
  2670 е повече от 30 310!

  Или си нормален комунист!
  “Партията е права,
  когато съгреши дори”
  СЛАВА на БКП!
  СЛАВА на ПУТЛЕР!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.