Нацпразник на Болгария

Петиция до Народното събрание за отмяна на 3 март като национален празник броди из виртуалното пространство. Бях поканен да я подпиша, което направих по презумпция, тъй като призовавам за това от години. В няколко от моите книги това е водеща тема.

Въпросът не е в мотивацията на подписалите се, а в това доколко мнозинството в парламента, което успя да наложи на промосковския служебен кабинет на президента Радев да изпрати ( поне на хартия, засега) военна помощ за Украйна. 

Сега е моментът. Той не бива да бъде пропускан. Без гласовете на състезателите за първото място по евратлатнизъм от ГЕРБ, които отчаяно искат да измият гузната си съвест за дългогодишното обслужване на Путлер, такава инициатива няма да бъде гласувана в пленарната зала. 

Няма никакви гаранции, че руският орденоносец от Банкя ще съхрани своя новооткрит евроатлантически устрем. Безброй се примерите за това как той едно говори сутрин, а следобед казва обратното. Нищо не гарантира, че в едно следващо Народно събрание ( ако, не дай Боже, е като Бойковото 44-то, напълно доминирано от рашизма) той няма да реши, че му е по-изгодно на пролет пак да нахлупи ушанката или правешкия каскет. Не се съмнявам, че ще намери начин да обоснове и такова завръщане към истинската си същност.

Не е реалистично никакво евроатлатническо управление в рамките на това законодателно тяло. Но е напълно възможно, при налична политическа воля, да бъде взето решение за промяна на (анти)националния празник, натрапен от русофилите ( днешни рашисти) по време на мнозинството на БСП през пролетта на 1990 г. 

Алтернативите отдавна са известни. Посочени са и в петицията:

Денят на независимостта” за свой национален празник. “Денят на Независимостта на България” – 22 септември е достоен да бъде обявен за национален празник, заедно с “Денят на Съединението” – 6-ти септември или “Денят на българската писменост и култура” – 24 май”.

Хайде да видим  на дело колко струват приказките за водещата роля на Партията ( ГЕРБ) в българския евроатлантизъм на най-новия му етап, възникнал на вълната на детонациите, предизвикани от руския нацизъм в Украйна.

За илюстрация на променената обстановка, която трябва да използваме за целите на националното ни освобождение от мита за “освободителите”, избирам сравнението между физиономията на озверелия Путлер в навечерието на агресията му от 24 февруари 2022-ра и посърналата мутра в обръщението му по повод новата година. 

21 мнения за “Нацпразник на Болгария”

 1. Подкрепете Петицията до Народното събрание.
  За отмяна на 3 март,
  като национален празник на България.

  Алтернативите са:

  – “Денят на Независимостта на България” – 22-ри септември
  – “Денят на Съединението” – 6-ти септември
  – “Денят на българската писменост и култура” – 24 май”.

  Би трябвало да фигурира и предложението 13-ти юли.
  На 13-ти юли на Берлинския Конгрес, де юре и де факто е учредена днешната държава България, макар и разделена на две части.

  Следвайки традициите на некомунистическите държави по света,
  националните празници на България би трябвало да са два:

  -13-ти юли.
  -22-ри септември.

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава

 2. П.п.

  Предложението за Денят на българската писменост и култура” – 24 май
  отново ни връзва за русофилското славянство!
  Кирил и Методий са сътворили глаголицата в манастира Полихрон.
  Руините на който се намират край днешния турски град Бурса .
  Кирил и Методий никога през живота си не са виждали кирилицата!
  Кирил и Методий никога не са давали глаголицата ” и на вси славяни букви да четат”!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава

 3. Денят на българската писменост и култура действително е един Светъл празник и то само за България! Опасявам се обаче, че ако бъде обявен за Национален, има риска българските рашисти под маската на Панславизма отново да ни вкарат в опасната схема на вечната и нерушима признателност към Злата империя. Да не им даваме отново шансове да въвличат младите поколения в исторически заблуди!
  Денят на Съединението е също велика дата ознаменаваща, че българският народ бързо тръгва по пътя на формирането на национално достойнство и единство! Горните две дати трябва да се честват официално със съответните почести и дълбок поклон към личностите заслужили за българската просвета и национална и политическа зрелост в един подходящ по-късен исторически момент! В този ред на мисли считам, че 22-ри септември 1908 г. е най-подходяща дата за обявяване Независимостта на България за Национален празник, ден в който от Княжество тя се превръща в Царство, т.е. равностоен политически и правен субект наред с останалите европейски народи! Мисля, че 3-ти март 1978 г. трябва да се отбелязва като ден, в който Османската империя е била принудена да отстъпи териториите от по-голямата част, населена с български етнос и то като се отчете огромната роля на Априлското въстание и решителната роля на българското Опълчение, без което Русия вероятно щеше да загуби поредната война срещу Османската империя в случай, че ордите на Сюлейман преминеха в Северна България да подпомогнат огромната армия на обсадения в Плевен и много кадърнен турски главнокомандващ Осман паша!

 4. Путлеристкият БЛЯДьшевикь Копейкинь предлага “референдуми ” за еврото ,ЕС и НАТО! Макар повечето от населението на НРБь да не разбира подробностите по нито един от тези въпроси!!!
  И след като сталинградската платена шлюха предлага “референдуми ” , то е време и ние да предложим едни наистина релевантни , наложителни и неотложни РЕФЕРЕНДУМИ!
  Първо да се проведе референдум за избор на националния празник и промени в “конституцията” им!
  След това ,да се направи референдум в София, Пловдив, Бургас, и в цялата държава, за премахване на МОЧИ-те и за влизане в конституцията на забраната на тези болшевишки тотеми , и за обявяване на болшевишките и фашистките(рашистките) им присъдружни партии за противоконституционни и противозаконни, и да се изпълнява закона от 2000г.! Идите на хуйло си!
  Трето, веднага, да се подложи на референдум бумажното “гласуване, и за въвеждане на електронното , машинното гласуване, и по пощата!
  Още референдуми за промяна на имената на градове , местности, села и на други обекти , които са останали от времето на болшевизма, 1944-1989г..
  Има и още много други неотложни референдуми, но засега трябва да започнем с тези !

 5. Здравейте ! Къде мога да подпиша петицията, ако нямам Facebook ?

 6. На 3-ти март стана традиция да се веят руски знамена от Петата колона. С престараването си руските подлоги компрометираха тази дата. Всеки обективен външен наблюдател при тази грозна гледка ще констатира статута на България като руска колония, щом 3-ти март е национален празник.
  Има много официални руски документи в днешно време, в които България е квалифицирана като неприятелска и вражеска държава.
  Това е достатъчен повод, при наличие на политици с българско самосъзнание, да се направи необходимото, за да не се дава възможност на руските подлоги да омаскаряват България на всеки 3-ти март..

 7. Христо Грозев в предаването “Контракоментар” на Асен Генов:”На ниво ДАНС има много качествени нови кадри, които работят успешно… Забелязва се една плахост в мейнстрийм медиите, има нежелание да се правят собствени разследвания, а се предпочита да се препечатват чужди такива…”
  https://www.youtube.com/shorts/d_qebMVy3cE

 8. Трябва да се действа час по-скоро. Прекалено много време сме изгубили вече и прекалено скъпо струва всеки загубен ден и всяко подценяване. Врагът (Тероруzzия) не спи. Трябва констраатака!

 9. Подписах подписката.
  За това кой да е денят за национален празник оставям на по-умните от мен да решат. За мен е най-важно светкавично да бъде премахната тази измама като национален празник!
  Не е по темата, но за мен е безумно решението на нс за запазване горенето на кюмюр в мариците! Вероятно се готвят за избори, ако не е така много е тъжна картинката.

 10. Нашите “братушки” произнасят бълХария….

 11. Христо Грозев: Руското военно разузнаване е подготвяло преврат в България през 2016 г.

  ”…Две от специалните руски служби усещат, че Балканите са лесна плячка, защото има голям процент безплатни русофили, както и голям процент хора, които могат да се продадат за жалки копейки.
  Също така имат усещане, че Балканите са геополитически техни и те искат да си ги върнат непременно – примерът е с ген. Решетников от ГРУ, както и куп други експерти по Балканите.
  Това, което се случи в Черна гора през 2016 година, няколко месеца по-рано е имало същия план тук, в България! 
  Бил е задействан, но по случайност нашите власти са го парирали.
  Идеята е била да излязат 700 души, които да превземат парламента и да има престрелки”. 

  Във връзка с тази информация за планирания преврат с превземането на парламента
  си спомних как пРезидентът излезе, за да оглави протеста със РЕВОЛЮЦИОННО ВДИГНАТ ЮМРУК, както и СТРАННАТА ИСТЕРИЯ, която се разрази, когато администрацията на парламента (заради антиваксърските протести на Копейкин и напъните му да нахлуе в сградата) предвидливо подсили вратите на централния вход на НС с допълнителни паравани от ковано желязо, които, освен че бяха здрави, си бяха издържани естетически и хармонираха с вътрешното обзавеждане на сградата.
  Махнаха ги! Ясно защо.
  Очевидно, в последния момент ни спасиха партньорските служби!
  Затова незабавно ИМПИЙЧМЪН ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ !!!

  https://frognews.bg/novini/hristo-grozev-ruskoto-voenno-razuznavane-podgotvialo-prevrat-balgariia.html

 12. Чудя се, няма ли кой най-после да инициира подписка за забрана на антибългарската шайка на копейкин?

 13. поддържам предложението на ”АЕРОФЛОТ” за забрана на шайката на копейкин.

 14. sms 💙💛,

  няколко месеца преди ноември 2016, ivo.bg/Архив

  26.05 – Путин пак ни таксува като безгласна транзитна гара
  Помощникът на Путин Юрий Ушаков заяви по време на работното посещение на своя президент в Гърция, че през територията на България ще минава газопровод.
  (!!) 29.05 – Български новобогаташ не успя за излъже (и) британците
  … Спас Русев придоби миналата година БТК…
  (https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/02/03/2698220_pier_luvrie_objalva_razreshenieto_spas_rusev_da/ и 50 милиона долара за Борисов от сделката и нови санкции от САЩ и Европа за Русия – https://www.bivol.bg/borisov-vtb-50-mln.html )
  (!!) 30.05 – Само по лични причини ли отпаднаха прозападните кандидатури на Плевнелиев и Кристалина Георгиева
  (иринабокова по това време е разследвана не само от bivol/bokova-real-estate , а и от Британските служби)
  31.05 – Петата колона на Путин се кани да направи стотици хиляди руснаци постоянно пребиваващи в България
  Български граждани с руско самосъзнание биха днес в Бургас българи и украинци, които се опитаха да протестират срещу руска провокация.
  http://clubz.bg/41669-protestirashtite_sreshtu_noshtnite_vylci_shte_bydat_sydeni_za_huliganstvo
  …В България ни разиграват в „мека форма” съветският сценарий от преврата на 9 септември 1944 г., наречен със задна дата след това „социалистическа революция”. Насъскват петата си колона да свърши мръсната работа на Кремъл в момент, когато пратеници на Москва, рекламни лица на агресивния руски шовинизъм, подкрепяни горещо лично от Путин, нахлуват на българска територия , в която държавата не оказва съпротива, а на практика ги подпомага с позитивния си неутралитет в полза на руската провокация…
  23.06 – Путин е символ верою в главите на носталгиците у нас
  … регреса и реваншизма спрямо прозападната ориентация на България… вече се възприема за „нормално” в държавата ни. Тя официално е член ЕС и НАТО, но все по-видимо заиграва с Русия. Именно в този контекст Борисов и компания търсят допирни точки за бъдещи общи действия с открито проруските сили в България, отчитайки успеха на приобщаването на АБВ във властта като пилотен проект в безпилотния самолет на Борисов, командван дистанционно от Москва. Ще си поиграят на противопоставяне на президентските избори след няколко месеца …
  25.06 – Ядреното оръжие на демокрацията трябва да бъде поставено под международен контрол
  …Понеже в българската публичност се завъртя метафората за референдумите като „атомното оръжие на демокрацията”, възниква въпросът: не трябва ли да бъдат взети мерки за ограничаване на достъпа до това оръжие за масово поразяване, което не пощади дори родината на демокрацията Англия?…
  26.06 – Внимание: мечки в овчи кожи ви водят за носа на своя пропаганден синджир
  … В сайта Клуб Z се появи интересен коментар на Константин Мишев за руската пропаганда с предположение, че с нея настъпва завой…
  27.06 – Здравствуйте, британушки
  … Тон даде в парламента самият Сидеров…В телевизията на същия Сидеров… Валентин Вацев за „блестящата победа на Путин във Великобритания“… Очаквам путинофилите да издигнат спешно монумент на британските освободители от европейското ни иго …
  28.05 – На Борисов краката са къси
  …Заявката на Борисов да ни измъчва до последния момент да си гризем ноктите дали ще продължи да ни управлява пряко или ще го прави от върха на президентската институция чрез подставено лице на овакантения премиерски пост ме кара да сваля личните си съображения на масата. Не мога повече да чакам …
  30.06 – (Б)рокерите на Путин на разузнаване с бой в България
  …Български граждани с руско самосъзнание биха днес в Бургас българи и украинци, които се опитаха да протестират срещу руска провокация – http://clubz.bg/41669-protestirashtite_sreshtu_noshtnite_vylci_shte_bydat_sydeni_za_huliganstvo …В България ни разиграват в „мека форма” съветският сценарий от преврата на 9 септември 1944 г., наречен със задна дата след това „социалистическа революция”. Насъскват петата си колона да свърши мръсната работа на Кремъл …

  – и по двете теми с !! има разследване и са задействани и нашите служби, а руската следа и при спасрусев и при бокова е невъзможно да не се настъпи… и съвсем неслучайно – и двамата светят като крушки – в контекста на инфото от Христо Грозев и обиколката и посрещането с хляб и сол на нощните вълци и борисовото снишаване и изчакване с номинацията за президент се връзват – чак октомври мутрата обяви, че нацията има нужда и от матушка – междувременно решетников се беше разшетал и радев вече беше спечелилия изборите според абонираните за студията врачки и баячки – май и тук през оня ноември 2016 и радев е бил авариен вариант, но пък руснаците изпробваха на нас и спец операцията си”Можем повторить”, та радев2 измести и прожекторите на МОЧА

 15. След подписването на петицията получих имейл,че съм под номер 884..,което много ме озадачи,че само около 800-.900души са подписали..,,но след като дочетох имейла,разбрах че Слава Богу съм положил подписа си още преди 1775дни!

 16. sms 💙💛,

  П.П. По сценария ще ги познаете
  – по повод годишнината от щурма на Парламента на 10 януари 1997г., в ГОЛЯМОТО ЖУРИ 3 част на Дарик се спомена, че “няма следи”, че медиите са играли някаква роля в тези процеси” , но има предхождащ фалит на българските банки(тогава зиналата руска Мултигруп се канеше да глътне цяла България) – та, планирания щурм на НС за 2016г се предхожда от тотално овладяване на медиите – контролирания фалит и прехвърляне на активите на КТБ на банката на руските царедворци нямаше как да мине иначе в условията и на валутен борд
  … истината е , че овладените медии вършат голямата работа за сваряването на българската жаба – персоналното омаскаряване на Костов(да не говорим за разказа за работата която екипа му свърши), подмяната на разказа за т.нар. “исторически компромис” , та до руските опорки , налагани като “другата гледна точка”

 17. Моля да бъда извинен, но като чуя думата “референдум” във връзка с решаването на важен въпрос в БГ, треска ме тресе…Спомням си за един виц от соц времето, в който се обясняваше защо има дефицит на тоалетна хартия…Ами защото производството съобразявало “на глава от населението…”, а после се оказало, че задниците били доста повече от главите! Не мисля, че от онези времена нещата много са се променили! Да оставиш мнозинството задници да ти определят съдбата е направо безумие. Не искам да изллезе че правя “четки” на Иво Инджев, но ми се струва, че доста от темите в неговите книги е крайно необходимо да влязат като задължителни в хуманитарните предмети от матурите на зрелостниците! Е, “петата колона” от рашисти, рубладжии, копейкаджии и всякаква подобна сволочь национални предатели, яростно ще реагира, но се надявам все повече силите на тези елементи да намаляват! Без нормално и адекватно образование, няма надежда за оправия и просперитет!

 18. Всички ли сме шизофреници?

  Предлагаме за национален празник 22-ри септември,
  когато е обявена независимостта на България,
  и Фердинанд е коронован за цар!

  В същото време,
  ковчегът с тленните останки на българския цар Фердинанд стои непогребан
  в криптата на църквата “Св. Августин” в германския град Кобург.
  Цар Фердинанд е единствения непогребан цар в световната история!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.