Бонбонена сделка в отсъствието на прогонения Захари от президентския кабиНЕТь

При връчването и получаването на мандата за съставяне на българско правителство днес мнозина отбелязаха, че получателката Корнелия Нинова черпи благодарствено ( за рождения си ден) своя мандатодарител Румен Радев с бонбони “Мерси”, а той й връчва червени рози – символ, нахално узурпиран за партийни цели от партията им, макар розата да е нещо много повече за България от партийната емблема на вехнещата столетница. 

В бонбонената сделка лъщи и друго партийно-рашистко сладовластие. 

Опитвам се да не обръщам внимание и прожектора към онагледяването на общата д(р)ама на бившия и настоящия съпруг на първата дама – Георги Свиленски и Румен Радев. Но бягството не ми се получава. 

Портрет на техния тройник ( да ме прощава паметта на Георги Марков за заиграването с неговия “Портрет на моя двойник”).

Бившият съпруг Георги изглежда женен за Нинова и приема заедно с нея зестрата, а настоящият Румен я връчва на общата им другарка Корнелия. 

Тяхна си работа. Обичат се младите столетници. 

От общата им снимка, трябва да се признае, лъха поне едно европейско “нещо”. 

Бившият на днешната първа дама Свиленски гледа настоящия й съпруг Радев по време на ръкуването му с общата им политическа тръпка Корнелия с одобрение и почти с възторг. Никаква ревност. Хем е врепейско, хъм пък и евразийско.

 

 

 

 

Получава им се като при племената в Сибир, които канят гостите от мъжки пол да си легнат със съпругите им с цел да се избегне израждането при раждането на евентуални рожби от кръвосмешението в племето. Но нашите изрожденци предстои да разберат какво ги чака след самомнението им, че ще се размножават само помежду си без да общуват с гостите от други партии и това ще ги направи властелини на Болгария.

Но това не е всичко. В този триъгълник има общ евразийски акцент, който обяснява вътрешната динамика на умилителната сценка. Видим е за онези, способни да виждат и мислят.

Портретът от стената! Липсващият! Махнатият!

НА СНИМКИТЕ: Портретът на Захари Стоянов ги следеше при предишните им сделки.

 

 

 

 

 

Как да не се об(р)ичат взаимно тези, които не обичат по рашистки причини “русофоб” Номер едно в нашата история Захари Стоянов. Махнали са му портрета от стената, за да могат да си изиграят театрото и да намигнат окуражаващо към общата си рашизоидна аудитория и нейните московски режисьори.

Знам, че Захари Стоянов е изгонен отдавна от фона на точно този кабиНЕТь. Но отсъствието му днес е достойно за отбелязване. Изгнанието му е най-ясното картинно обяснение защо Радев избра за четвърти път Нинова да се прави, че прави кабинНЕТь. 

Първо тя избра Радев, след това той неизменно я избира за мандаторушител. Четири пъти.

Изобщо няма да припомням вица за Мечо Пух и Прасчо, който ял банана за трети път, поради което смърдяло толкова лошо.

Опорната им точка е да опонират на завещанието на Захари Стоянов и да си разменят захаросани с новичока на рашизма знаци към рашизоидната си аудитория. 

 

19 мнения за “Бонбонена сделка в отсъствието на прогонения Захари от президентския кабиНЕТь”

 1. Страх го тресе руския зеленочорапен гопник.
  Джуджето путкин го е хванал за малките топченца.
  Мутрофанова е вдигала кръвно като е гледала връчванията на мандатите и му е показала чехъла.

 2. Не може да правиш една и съща тъпотия безкрайно, и да очакваш при това “различен” реZZилтать , са казали всички древни и съвременни мислители и лидери, от древен Китай, и до Айнщайн, нали!
  Също, както не можеш да очакваш точно от тези чугунено-СТАЛьиньски болшевишки дИбили да се “променят” , те са тоталното потвърждение на вселенския законь за БЕЗкрайната безбройната консервативность на болшевишката дИбильна проZZть(итуц)ия, идите на хуйло си!
  И не само Захари Стоянов е усетил и разбрал законът за дИбильната консервативность на рублоядите, НЕ!
  И особено Ботев, а дори Вазов са го разбрали тази неизменна( консервативна) максима за платените рублоядски агенти на Азиатския департаменть и КомьИМПЕРна , в различен период от своя живот !
  И да проявим малко снизхидителен сарказъм към примитивния , случаен селяндурски фатмакь, като му предложим да замени Захари Стоянов със ……….. със Стамболов , разбира се! Иди на хуйло си блядьшевишки парашутисть!

 3. П.П. И все пак , според ме има и още един член/ка на този рублоядски ЧЕТИРИъгъльникь, който винаги пропускаме, когато говорим за реZZиЛдентът лумПен гадевичь, това е вице-то му , краZZнокожата ШУТьналистька йотовНаЯ, която е един краен манифестиращ рашист и большевикь, по-голям и от начальника й – лумПен гаден!!!
  И няма как при такава “компания” от йотовнвНаЯ да “очакваме” дори минимално отклонение от “правата” партийна линия на лумПен гаден, нали!
  Да си спомним , как “вице-то” на Плевнелиев го “строяваше” през строя! И как ,и КОЙ, и кога го предложи на Плевнелиев! Също и се отнася и за договорките с чекиста решетников, за лумПен гадевичь!
  Да , може би от този , който си ги “избра” , през последните 13 години, плюс още 2-3 години в кметството, и още 5 години, като генсекь на милицията???
  Иди на тато-ди-тути-каскети, иди на Кобурга, иди на хуйло си!

 4. Ако Анастас Герджиков беше президент, нямаше да се налага да остроумничим за бонбони и банани, ама той пък беше човек на Методиевич.
  Няма угодия…

 5. Не е съвсем по темата, но днес стана ясно, че германската министърка на отбраната подава оставка под натиска на критиките за несправяне с редица проблеми, между другото и за това, за което нашият сигурно ще бъде награден, а именно, заради “консервативният подход” към помощта за Украйна.

 6. https://news.bg/int-politics/premierat-na-polsha-germaniya-da-predostavi-na-ukrayna-vsichki-vazmozhni-vidove-orazhiya.html
  Една забележителна реч на премиера на Полша!
  “Битката за свобода и нашето бъдеще продължава точно сега. Танковете не трябва да стоят на склад, те трябва да бъдат дадени в техните (на украинците) ръце”

  Слава на Украйна!

 7. Вероятно младите не знаят, че в НРБ
  нямаше шоколадови бонбони Мерси,
  а само марципан, когото наричаха социалистически шоколад

  Вероятно младите не знаят, че в НРБ,
  беше забранено да се слуша Бийтълс
  и всякаква друга “упадъчна” музика.

  А Бийтълс направиха
  музикалната революция по света!

  На днешния 16-ти януари,
  1957-ма година.

  В Ливърпул, Англия,
  на 10 Mathew Street
  отваря „The Cavern club“,
  където дебютират Бийтълс.

  На днешния 16-ти януари,
  2001-ва година.

  ЮНЕСКО обявява 16 януари за ден на легендарните Бийтълс.

  В социалистическият концлагер НРБ
  музиката на Биитълс бе забранена,
  като разлагаща ДКМС.
  Младежите, които подражаваха на Бийтълс с джонки и с дълги коси,
  най-безцеремонно на улицата бяха остригвани
  нула номер от милиционерите!

  Бийтълс са революция в музиката!
  А на милиционерските цървули
  Борисов и Гешев,
  любимата им песен е била
  “Батальонът се строява”
  Вероятно същата е била
  и на Румен Радев
  и на Стефан Янев

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 8. Чудесен, както винаги, текст, който ще споделя с приятелите си, понеже е поредно попадение право в десетката! Г-н Инджев, имам един въпрос лично към теб, много ме вълнува твоята позиция: не е ли време ние, гражданите, да излезем на площада пред Президентството с искане за незабавна оставка на (п)резидента Радев защото той не само че безцеремонно потъпква българския интерес, обслужвайки интереса на доказано зловредна и душманска спрямо България имперска сила, Руската империя, което се нарича ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА, но и участва ведно с руския орденоносец Боко Методиевич (по нареждане на государите им от Масква, Кремль!) в провеждането на специалната операция ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ, т.е. операцията по ликвидирането у нас на парламентарната република и на демокрацията изобщо и установяването на авторитарен пропутински режим? Моля да ми отговорите на този важен въпрос.

  Да не пиша втори коментар ето един апел, дано излезе щото алгоритъмът може да не приема линкове от мой блог..

  Здравейте, моля Ви, помогнете да се разпространи това, важно е: https://nebezrazlichnite.blogspot.com/2023/01/blog-post_15.html

  Поне го споделете… ако не се подкрепяме, никога няма да има силна гражданска общност у нас..

 9. Самият Румен Радев констатира, че 3 пъти е връчвал 3-ти мандат на БСП и Корнелия Нинова 3 пъти се е проваляла.
  Елементарната логика сочи, че мандатът се връчи за 4-ти път на БСП, за да е сигурно, че няма да се състави правителство в настоящото Народно събрание. И на слепия и на глухия е ясно, че Корнелия Нинова не притежава политическа гъвкавост и диалогичност. Лидерът на БСП най-добре умее да си създава врагове вътре в БСП и в останалите партии. Червените линии са неин патент.

 10. Към Angel Grancharov:

  Ангеле,

  Време беше много отдавна ние гражданите да попречим да се стига до това да има нужда да решаваме на площада съдбата на демокрацията в България, но явно не успяваме повече от онова, което все пак сме постигнали.
  В лично качество съм много поласкан да бъда определян като будител ( има едно есе, където съм споменат в този смисъл от покойната Ани Дръндарова, по ирония на съдбата е майка на един, който се опита да ме осъди в желанието си да ме заклеймява по антикомунистическа линия!).
  Но чак “организатор на масите” не съм.
  Двете големи – дори огромни бих ги нарекъл – шествия в подкерпа на Украйна в София тази пролет бяха организирани наистина спонтанно от непознати помежду им граждани с призив във Фейсбук. Очевидно е имало обществена енергия, която са уловили и подбудили. Малко е трябвало.
  Пазя се да не заставам в позата на такъв организатор, за да не бъда обвинен с месиански претенции, каквито наистина нямам.Преценил съм след много, много участия в какви ли не инициативи,че съм най-полезен с онова, което правя сам пред компютъра.
  Да участвам все пак мога, но не и да се самообявявам за някакъв водач. А и по принцип без покана на гости не ходя (не отговарям на “окръжни” писма без лично обръщение към мен). Тук съм домакин, поканил съм мнозина и това ми стига като осъзнат избор за някаква обществена функция.

 11. “не е ли време ние, гражданите, да излезем на площада пред Президентството с искане за незабавна оставка на (п)резидента Радев защото той не само че безцеремонно потъпква българския интерес, обслужвайки интереса на доказано зловредна и душманска спрямо България имперска сила, Руската империя, което се нарича ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА”

  Подкрепям напълно, и ще съм от редовните на площада със семейството си, както бяхме от края на миналия век насам!

 12. Кога написах, че уважавам руските дисиденти, но някои от тях наистина са сбъркано, и sms реплики ра първата част от моето изречение, с носталгия си спомних времето, когато с него се различаваме по подхода към руските заселници но морето (дали трябва направо да се изгонят, дали да им се наложи 30% годишен данък на имотите, или те са бежанци от Путин). За съжаление войната не може да внесе яснота, защото пред лицето на Путлеровото поражение, петоколонниците не смеят да шукнат.
  Не мога да отрека, че животът от време на време предоставя факти в подкрепа на тезата на sms, че всеки опозиционен е съмнителен. Например доказаният опозиционер Григорий Амануел е написал хубава статия ако не в оправдание, то с обяснение защо руснаците не се надигат все още и изобщо кой е виновен. В нея се споменава разрушаването на мавзолея а София като светъл пример. И насред този хубав, макар и спорен на моменти текст, се мъдри изречението “Да, в противовес на гражданите на САЩ, които разбраха престъпността и безперспективността на Виетнамската война….”.
  Мамка му, все още има демократи, неосъзнали, че антовоенното движение беше предателство към виетнамски народ, и че САЩ бомбардираха агресора, а Русия сега – жертвата. Знам, че има обективни причини за това неразбиране (а нищо чудно да има и дисертации по въпроса), но въпреки това ми е неприятно…

 13. Захари Сгоянов е един он от водачите на Априлското въстание и съединението на Източна Румелия с Княжеството. Автор е на най-великата българска книга “Записки по българските въстания”. В статиите си се обевява срещугрубото вмешателство на Русия в живота на младото княжество.
  За тази негова позиция той е отровен от руските служби /де сефте де/.
  150 г. след това Р.Радев не забравя /или е подсетен/ за неговата борба с руската агресия и опитва да изтрие спомена за него като премахва портрета му.
  Ва, но историята вече е казала своята дума Образът и делото на Захари Стоянов ще живеят във вековете.А днешните му душмани ще изчезнат в небитието,защото с измами и е голословни речи те служат на своята глупост и своите господари. Оказва се,че тази глупост е е безкрайна за рашките подлоги.

 14. @dkaraivanov
  Как няма да предизвиква съмнение напр. факта, че точно ЗАМОЖНИ “бежанци” като Генадий Гудков (работал в органах госбезопасности СССР. Окончил школу контрразведки и Академию внешней разведки) и сина му Дмитрий Гудков с офшорките основават и оглавяват мрежа от “антипутински” организации (като движението “Свободна Русия”) точно в България ? Но българите вече не пасат трева.
  Да отиват на матушката си тези нахалници и там да организират “опозиционните” си мрежи !
  Тук не е Москва!

 15. И ний сме дали нещо на света!

  В президентският протокол вече се включвало
  размяна на рози и шоколадови бонбони.

  В президентският протокол вече се включвало
  размяна на съпруги.

  Скоро в протокола щяло да има
  размяна на презервативи и спирали…

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 16. Благодаря за отговора, Иво! Съгласен съм, че гражданската демократична общност у нас трябваше отдавна да се противопостави на игричките на Румен Радев и Боко Методиевич, започнали още с избирането на първия с решаващата помощ на втория – след заповедта на господарите им от Масква. Това, което пишеш всеки ден в блога си, казвайки без усукване истината по толкова важни въпроси, играе благотворна роля за проясняване на съзнанията на хиляди българи, а пък на тази основа след това идва нуждата да се активира тяхната воля, тяхната решимост. Което би трябвало вече да се направи от политиците от реформаторско-демократичното антимафиотско крило, които би следвало да правят нужното за това щото руско-българската мафия да престане да се гаври със съдбините на българите. На мен ми се струва, че реформаторско-демократичните политици би следвало да се вслушват много внимателно за какво си говорят хората в мислещи общности като тази в твоя блог. И че те трябва да внимават да не излезе, че с нерешителността си са подпомогнали игричките на въпросните, на упоменатите първенци на петата колона на Русия у нас, именно таваришчите Румен Радев и Боко Методиевич.

 17. радэв влезе като новак-аматьор в политиката. Ако не беше мис пиги йотова да му дърпа конците, щеше да пада голям смях с него, защото си е по природа бастун. Той не е някакъв самостоятелен политически субект, а продукт и проводник на политиката на статуквото (което си го избра, след като му беше спуснато от кремъл).
  Така че ако радэв ни води към поредни предсрочни парламентарни избори, то е само защото така е угодно на партиите на статуквото ГЕРБ, БСП и ДПС, които върнаха хартиената бюлетина, за да фалшифицират изборните резултати тази година.
  Не е вярно, че кУрнелия е унизена (или може да бъде унизена) от радэв, защото тя вече си осигури по-добър изборен резултат, който пък ще й бетонира председателското място в БСП. При това положение изобщо не й пука, че ще провали за пореден път мандата.

  Извод: няма разлика между радэв и статуквото. Еднаквa вреда и действиe в пълен синхрон.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.