Свидетелствам: важно е и е дори животоспасяващо понякога кого избирате (на местните избори)

Всички са единодушни, че предстоящите местни избори тази година са от решаващо значение за евентуално разместване на пластовете в българската политика. По стечение на обстоятелствата получих със задна дата потвърждение за тази важност в чисто практическо отношение.

След отказ на тел. 112 за съдействие при инцидент с огромна отлепена под напора на бурния вятър и надвиснала някогашна изолация се свързах с местната община. Няколко минути по-късно, за моя огромна ( положителна) изненада, районният кмет Трайчо Трайков не само дойде на оглед, но и ме беше изпреварил, макар да се бях обадил само няколко минути по-рано буквално от няколкостотин метра от мястото на инцидента. Как го е постигнал този бърз фокус, така и не го попитах, но беше факт.

В резултат операцията по предотвратяване на инциденти с опасност за живота на минувачи и жители централния столичен булевард “Патриарх Евтимий” се осъществи мълниеносно. Огромното парче изолация и мазилка, което вече се беше подпряло на балкона на съседната къща, беше отстранено от авариен екип.

НА СНИМКАТА ( авторска): Огромният къс  изолация и мазилка на бул.”Патриарх Евтимий” 

 

 

 

 

 

 

Не ми се коментира отказът на тел. 112, откъдето заявили при подаването на първия сигнал, че са твърде заети. Имало много инциденти с обществени сгради (сякаш не е от обществен интерес да бъде предотвратен застрашаващ живота на гражданите инцидент от такъв опасен характер, за какъвто пиша).  

Но не мога да не отбележа и да не поздравя за реакцията му и ангажираността районният кмет на община “Средец” Трайчо Трайков. Доколкото разбрах, в крайна сметка работниците и алпинистите, които са свършили работата, са били мобилизирани и изпратени от Столичната община (Дирекция аварийна помощ, вкл. с личното присъствие на началника на дирекцията), за което всички участници по веригата на събитията заслужават поздравления. Но се питам дали събитията щяха да се развият толкова щастливо, ако не беше бързата намеса на г-н Трайков (къде е звънял, кого е убеждавал – питайте него). 

Аз само бях свидетел и свидетелствам: важно е кого избирате, а понякога може да бъде и животоспасяващо.

15 мнения за “Свидетелствам: важно е и е дори животоспасяващо понякога кого избирате (на местните избори)”

 1. Вярвам че е по темата
  ЗА ПАРТИЯТА
  от Вихрен Бънков
  Дори да се явиш в съня ми
  за теб на всичко съм готов
  За мене ти си гордо знаме,
  а пръв учител-Димитров.
  Аз крача с крачките ти бойни
  дори и в твоя труден час.
  След теб са дупки и пробойни,
  но пак готова си за власт.
  За теб работил съм с години
  в един заводски колектив,
  за теб преминал бих пустини,
  за теб се радвам, че съм жив.
  Готов за подвизи юнашки
  решен съм всичко да ти дам.
  За теб висял съм по опашки
  за хляб, марули и салам.
  За теб живея във панелка
  със син, снаха и дъщеря,
  с баща ми, маика ми и лелка,
  но пак на теб благодаря.
  Живееш в мене не от вчера
  и тъй добре те опознах,
  ти раждаш вече милионери
  / Ех, де да бях един от тях!/
  Води ни, Партио, води ни,
  където искаш ни води
  и в дън земята заведи ни,
  и след това ни остави!

 2. Когато повтарях ката ден по време на кандидат-президентската кампания през 2016г., че в лицето на Трайчо Трайков имаме не кандидат а слънце дори тук, в БЛОГА НИ някои ме вземаха на подбив. Хич сега не съм изненадан от светкавично-адекватната реакция на ТТ
  “А вий, вий сте идиоти”.

 3. Трайчо Трайков и Христо Иванов
  бяха употребени и захвърлени от Бойко Борисов.
  Но…”Всяко зло, за добро”!

  Излагациите на милиционерските цървули Борисов и Гешев, продължават!

  Дори и след като Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC),
  окончателно се произнесе, че

  “Не са налице каквито и да било твърдения или обвинения
  от страна на федералните регулатори на САЩ,
  че Nexo е участвало в измама или подвеждащи търговски практики,
  или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени
  относно финансовото състояние на компанията.”,
  излагациите на милиционерските цървули Борисов и Гешев, продължават!

  По тяхно настояване в НС бе образувана
  Временната комисия за установяване на фактите и обстоятелствата около дейността на Nexo и Nexo Capital и свързаните с тях лица.
  Привикани са в парламента, за да дадат разяснения по “криптоаферата”:
  гуверньора на БНБ Димитър Радев,
  финансовия министър Росица Велкова
  и главният изпълнителен директор на “Борика” Мирослав Вичев.

  Вчера стана ясно, че Гешев ще изпрати събраните от нея данни в Съединените щати.
  и че Сметната палата ще включи казуса в одита за финансиране на “Демократична България” заради медийните публикации.

  И на какво се надяват милиционерските цървули Борисов и Гешев?
  Че Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC),
  ще отмени окончателното си решение?

  “Не са налице каквито и да било твърдения или обвинения
  от страна на федералните регулатори на САЩ,
  че Nexo е участвало в измама или подвеждащи търговски практики,
  или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени
  относно финансовото състояние на компанията.”

  Целта е прозрачна!
  На принципа на “Всички са маскари”
  да се негрежират
  Делянчо Магнитски и Бойко Матахарин!

  Но в Америка не пасат трева!

  Излагациите на милиционерските цървули Борисов и Гешев, продължават!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 4. Трайков е добре да се яви като кандидат кмет на София. Липсата на избор между герб и ББ 2.0 /Борис Бонев/ ме отчайва, и не само мен. Трайков спаси и хотел Рила, активно се бори за премахването на МОЧА.

 5. Точно, защото ще е животоспасяващо за бъдещето на българите, за да победят на следващите избори, ПП и ДБ трябва да се явят ЗАЕДНО и добре “въоръжени” срещу обиграната в изборните измами хартиена коалиция, т.е. да си обучат грамотни и неподкупни ДВОЙКИ застъпници, наблюдатели и контрольори за всички етапи на изборния процес, да имат ПОСТОЯННО присъствие във всеки СИК, РИК и т.н., вкл. ЦИК, да си организират РЕАЛНО ПАРАЛЕЛНО БРОЕНЕ на гласовете, иначе отново ще “победи” ГЕРБ и “Възраждане” пак ще “прескочат” 4% и пак ще издевателстват в парламента над достойнството и търпението на народа, вместо да надничат колективно през решетките, където е мястото на всички продажници и измамници! ДПС също ще се “спихне” до реалните си проценти и ще се диша по-леко в комисиите.

 6. Слава Украiнi!💛💙,

  г-н Трайчо Трайков беше единственият бълг. министър, който знаеше как и предприе енергични конкретни действия за освобождаване от руската енергийна примка – щяхме да имаме културен, начетен с европейско мислене Президент, който не не слугува на егото си, а на българския интерес – и на София и трябва точно такъв Българин за кмет – за да дръпне и държавата – да припомня негово изказване пред БНТ: “Като министър на енергетиката през ръцете ми мина доклад на бълг. спец. служби, в който се заявяваше че чужда нам държава е инвестирала в бълг. партии и физически лица огромни средства за прокарване на инвестиционен проект да 10 милиарда евро – това не само не доведе до широкомащабно разследване на всички нива, но и заглъхна в пусната от бб лакърдия за джапанките, плажа и миража на Катарските инвестиции …

  А в Украина днес е Денят в памет на “киборгите” – защитници на Донецкото летище
  – боевете за този стратегически обект са от 26 май 2014 до 22 януари 2015
  https://twitter.com/MirovichMedia/status/1616351605108113409?cxt=HHwWgoDQ6ZLOt-4sAAAA
  Летище Донецк, едно от най-модерните в света, е напълно разрушено, но украинските бойци остават там … https://www.youtube.com/watch?v=OMIlp7cMso8
  – защитата Донецкото летището се превръща в символ и вяра… https://www.youtube.com/watch?v=qIpnQ5ADTc0

 7. Какво стана с над 2-3 милиарда за “изолациите” на герберастите и депесарите, и даже сега служебните бандити на лумПен гаден искат да дадат още нови 2-3 милиарди за нови изолации на порционните фирми на бокоТИКВАТА и данчУ МЕНТАТА!!!
  А да припомним , че служебния строителен измекярин на лумПен гаден даде 2,5 милиарда за корупционните порционни поръчки за “ремонти” на пътищата, които бокоТИКВАТА сключи за след 5 години , но плати “авансово” !
  По тая логика и аз искам да “ремонтирам” и строя магистралу. Само че да ми платят авансово 2-3 пъти по-скъпо, а аз да завърша поръчката след 100 години! Ето такива “поръчки” правеше калинковият герберастки тюфлек Нанков , и сега няма пари, няма магистрали, няма пътища, но има “авансови” огромни партийни офшорни сметки за бокоТИКВАТА и герберастката му шайка! А пътищата ще ги построят след ……….след 100 години, както е по договорите им!
  Сега служебният шут – шишковичь, даде над 2,5 милиарда за Хемус и магистралите, за да има достатъчно рушвет за бокоТИКВАТА и пееVVVzZZки да купят изборите!
  И затова няма нито магистрала, нито свестни изолации на къщите в задунайския Бандитустань!
  А и не се спазва никаква логична технология за правене на изолациите на сградите! Всичко е пунта мара и далавери, само че скъпи и животозастрашаващи далавери и тотални кражби!
  А милЮЮЮционерската калинкова мутра геЙшевь даже не може да схване това , докато обслужва бандитските му кукловоди! Иди на байХУЙ, иди на хуйло си!

 8. Към Видьо Видев
  Нито Трайчо, нито Христо бяха употребени!
  Трайчо беше отстранен, след като започна енергично да работи за газова връзка с Турция, а неговият заместник министър (не сещам името му в момента) заради лошото му отношение към руснаците в разговорите за белене. Какво се случи след това повечето от нас помнят.
  Христо си подаде САМ оставката след като стана ясно, че гербаджийте подписали се в подписката на Радан Кънев за промяна на конституцията се отметнаха.
  Така, че няма употреба! Имаше опит да се направи нещо добро за тази държава! Така действат държавниците!

 9. Мога само да подкрепя SMS & E.GAVRILOV
  Матряла следва да си опича добре акъла на следващите избори – да не осъмнем с путлерастките шайки на копойкин и рЭZидента в парламента някой ден.

  Иначе, оф-топик – след дълго въртене-сукане да не обиди раZия, с куп гимнастики тип “САЩ що не дават танкове” потомственият милиционер шолц най-сетне кандисал Полша и други НАТО-съюзници да доставят “Леопарди” на Украйна.

  Може би де-путлеризацията следва да почне от Германия и РъБъ?

 10. У нас държавник е по-скоро мъжки род на държанка, отколкото друга професия! Трябва да променим това на предстоящите избори! Лесно е! Просто трябва масово да се гласува!

 11. – поредното интервю на украинския посланик в Япония Сергий Корсунски – струва си времето и заради примера с успешния рестарт на една проядена от корупция държава, който би било полезно да проучат политиците на промяната ТУК от 39:29 до 43:43мин

 12. E.GAVRILOV💙💛
  20.01.2023 в 18:08

  С това което изброявате, сам потвърждавате,
  че Трайчо Трайков и Христо Иванов бяха употребени да лъскат
  “непутлеристкия” и “антикомунистическия” имидж на комуниста Борисов
  и след това бяха отстранени…

  ШАШНАТ СЪМ!

  БГ Прокуратурата благодари
  на КОЛЕГИТЕ СИ от САЩ
  за работата по “аферата Nexo”.

  Изумен съм от простотията на милиционерския Цървул Гешев!
  Неправилно наричан Каскета!

  Явно Цървулът Гешев не знае,
  че прокуратурата в САЩ,
  няма нищо общо с казуса Nexo!!!

  Явно Цървулът Гешев не знае,
  че Главният прокурор на САЩ е член на кабинета на Президента!
  И че в нормалните, а не в комунистическите държави,
  министърът на правосъдието е и главен прокурор.

  Главният прокурор на САЩ,
  няма нищо общо с казуса Nexo!!!

  В споразумението на Nexo със SEC,
  а НЕ с ПРОКУРАТУРАТА,
  безпределно ясно е казано:

  “Не са налице каквито и да било твърдения или обвинения
  от страна на федералните регулатори на САЩ,
  че Nexo е участвало в измама или подвеждащи търговски практики,
  или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени
  относно финансовото състояние на компанията.

  Бидейки съвеЦки милиционерски възпитаник,
  явно Цървулът Гешев не знае,
  че американското правосъдие няма нищо общо със съвеЦкото.

  Платените 42 млн.$ са презастраховка не към SEC,
  а към милионите клиенти на Nexo,
  които могат да ги засипят с безкрайни, макар и безуспешни
  материални искове!

  В България и в целия социалистически концлагер,
  държавата, общините и всякакви шайки на Борисов и Гешев могат да те ограбват БЕЗНАКАЗАНО!
  Но в САЩ това е НЕВЪЗМОЖНО!
  Всеки американски гражданин, който се чувства ограбен с повече от 20$,
  има право на съдебно жури!
  И то не с назначаеми съдебни заседатели, както у нас!
  А избирано на случаен принцип от всички американски граждани!
  За всеки отделен казус!
  Още от 1791-ва година!
  Чисто статистически в САЩ,
  над 95% от споровете се решават чрез извънсъдебни споразумения!
  Само 5% се решават в съда!
  И то от журито!
  Съдията само произнася присъдата,
  за да е в съответствие със закона и Коституцията на САЩ!

  Конституция на САЩ.
  Поправка VІІ (1791)
  “При искове на обичайно право (common law), когато стойността на спора ще е над двадесет долара,
  правото на съдебен процес с жури от съдебни заседатели ще бъде запазен и никой факт преценяван от журито не ще бъде преразглеждан по друг начин
  в който и да е съд на Съединените щати,
  освен ако се следват правилата на обичайното право.”

  Не се учудвам, че медиите в България на 111-то място в света,
  повтарят глупостите на милиционерския цървул Гешев.
  Предназначени единствено да дискридитират ДБ, а чрез тях и ПП!

  Няма да се учудя,
  когато Nexo осъдят прокуратурата за небивалиците им!

  Няма да се учудя,
  че обезщетението няма да го плати милиционерският цървул Гешев,
  а ще го платим пак ние-данъкоплатците!
  Както е било винаги!
  След многобройните осъдителни присъди в Страстбург!

  Както беше и с осъждането в Страстбург на милиционерската мутра Борисов.
  В битността му на Главен секретар на МВР,
  застрелял с гранатомет Чакъра!
  Обезщетението го платихме пак ние-данъкоплатците!
  А не Бойко Матахарин с пачките и кюлчетата от чекмеджето си!

  Милиционерският цървул Гешев разследва Nexo по измислен казус за незаконна банкова дейност.
  Милиционерският цървул Гешев защо не разследва милиционерският цървул Бойко Матахарин за незаконна банкова дейност?
  Спалнята на милиционерският цървул Бойко Матахарин, банков трезор ли е???

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  За ПРОСПЕРИРАЩА България!
  Гласувайте за коалицията ПП + ДБ!
  С обща листа на кандидати,
  подредени по азбучен ред!

  Слава Україні! Героям слава!

 13. @Стойчо
  Поздравления към автора за поетичното слово, но на мен в стихотворението ми липсват едно-две куплетчета в смисъл “с нас москва е в мир и в бой” (като в соц-химна). Като е възхвала на Партията, нека бъде пълна 😉

  @Иво Инджев
  Oтносно статията и 112 е ясно, че трябва незабавно да бъдат уволнени търтеите, които отказват да си вършат работата. За Arbeitsverweigerung ли получават заплати?!

  @Тоdоr Тоdоrоv
  Трайчо Трайков би бил добър кмет на София според мен (това го пиша в отговор на репликата ви към мен отпреди няколко дена). Но аз нямам думата по въпроса, защото нямам право да гласувам на местни избори.

 14. да,и аз мисля,че г-н Трайков би бил добър кмет за София,ще реши бързо въпроса с МОЧА.

 15. Трайчо Трайков обяви, че уволнява шефът на НЕК Първанов, тъй като без негово съгласие е подписал документ, който ангажира България да подпише с руснаците договор за строителството на Белене .- шефът на НЕК заяви, че изпълнявал заповед на вицепремиера Симеон Дянков.- Дянков пък бил натоварен да води преговорите с руснаците от името Борисов – всичко това зад гърба на министъра на икономиката и енергетиката Трайков, който възнамеряваше да замрази проекта АЕЦ „Белене”, докато тече проверката за ефективност на проекта – та Трайков с уволнението на Красимир Първанов разкри задкулисните игри на борисов с руснаците , което и спря проекта. Борисов се закани при трети фал да отстрани Трайков – първият „фал” на Трайков беше, че се опълчи на „ЛУКойл” за високите цени на горивата и наложи мораториум на цените, а Валентин Златев – шеф на руската компания за България беше и преговарящ с „Росатом” .за Белене. На практика, Дянков и Борисов изолираха Трайков и от преговорите за налагане на мораториум върху горивата с Валентин Златев и от преговорите за Белене . А Трайков и в трите сектора-газ,ядрена енергетика,горива предприе сериозни мерки за независимостта от русия, НЕоповестени от пеевските медии – Трайков планираше и проучвания за шистов газ , но най-лесния, евтин, и бърз начин за отпор на руския газов терор бяха интерконекторните връзки и там бяха усилията на Трайков – https://www.dnevnik.bg/biznes/2011/05/28/1096672_proektut_za_gazovata_vruzka_s_gurciia_shte_se_zabavi_s/ – това беше 2011, а следТрайков връзката за Гърция 2016 беше на кота 0, а за Румъния – на 2 км. до свръзка и до там. Всъщност точно седмица преди подписване на договора с Турция , борисов СПЕШНО уволни ТРАЙКОВ, отиде лично в Турция и нищо не подписа, щото “нямал енергиен министър” – енергиен министър не му и трябваше да обслужва интересите на русия https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/03/28/1797276_borisov_vzehme_reshenieto_za_spirane_na_aec_belene/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.